ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.04.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Pitesti
ÎNSCRIS: 03.08.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 1 nopți
colegi

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 29 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Vila Veche Hateg

TIPĂREȘTE

Plecata hai-hui prin depresiunea Hateg timp de doua zile în ultimul weekend din luna martie, voi scrie separat despre ceea ce am vazut, am avut o cazare la pensiunea Vila Veche situata în orasul Hateg, strada Timisoara, aproape de zona centrala.

Denumirea se trage de la faptul ca pensiunea este functionala într-o constructie din anul 1878 dar restaurata/renovata la confortul din zilele noastre. Pensiunea are doua corpuri de cladiri despartite de o curte mare unde se si poate parca masinile deoarece strada e îngusta cu doar o banda de fiecare sens fara locuri de parcare. Cladirea din fata, cea la strada, are la parter restaurant, bar, minireceptia, intrarea la crama si un hol mic cu scarile pentru etajul cu camere. Camerele cu vedere la strada au balcoane. În curte se ajunge printr-un portic, imediat pe stânga e terasa cu intrarile la restaurant si la receptie. Terasa este aranjata cu mese, scaune si scrumiere pentru fumegatori, asa îi alint eu pe fumatorii înraiti. De la receptie, în fata, e un hol mic cu doua intrari, la un grup sanitar pe dreapta si pe stânga dupa o usa grea e crama unde acum e petrecere mare, o aniversare cu multi adolescenti sunete tari si muzica forte!

Am aruncat un ochi a doua zi în crama: trebuie sa cobori multe trepte pâna jos, acolo sunt mese dreptunghiulare din lemn, scaune cu spatar înalt si cu perna tapitata, ziduri si arcade din caramida ca într-un beci vechi unde se adapostesc butoaiele cu vin. Într-o firida sunt de decor doua damigene de 10 l cu împletitura de nuiele, mai am si eu asa ceva în magazia de la tara, si sticle vechi de sifon pe care eu le-am aruncat demult…

Curtea e mare, în partea stânga e o zona de relaxare, urmeaza a doua cladire cu camere si cu un restaurant nefunctional acum, situat jumatate la demisolul cladirii si cealalta jumatate e lateral de cladire si are un acoperis care ajunge în dreptul terasei, o sa vedeti în poze si o sa va lamuriti. Sunt câteva scari de urcat pâna la parterul propriu zis si totodata e si terasa de unde se intra direct in camerele de la parter. La capatul terasei e o usa prin care se intra într-un mic hol si acolo sunt scarile pentru etaj.

Eu am stat în a doua cladire, cea din fundul curtii, la parter, cu fereastra camerei orientata spre terasa, neajunsul mare a fost ca oricine trecea pe terasa putea vedea la tine în camera, daca aprindeai lumina era musai sa tragi draperiile. Alt neajuns, pe terasa sunt scaune si masute pentru fumatori asezate de-a lungul peretelui, nu am putut deschide fereastra din cauza fumului si auzeam discutiile lor.

Camera e mare, curata cu un mobilier mai vechi, la intrare în stânga e un dulap cuier, alaturi e usa pentru baie, lateral lânga fereastra e o masuta rotunda cu doua scaune, minifrigiderul si în partea a doua a camerei e patul matrimonial cu doua noptiere de-o parte si de alta si doua veioze, si pe peretele opus patului e un TV LCD de dimensiuni cam mici. Pe acelasi perete e o oglinda mica pusa cam sus, persoanele minione nu o pot folosi. Camera e dotata si cu un aparat de aer conditionat, nu l-am folosit deoarece caloriferul mare de sub fereastra era fierbinte. Lenjeria curata, prosoapele curate cu o usoara uzura.

Parchetul laminat era fara praf si fara nici un covoras.

Baia e moderna, cu dus cu cadita si geam de protectie, chiuveta pusa pe un blat are sapun lichid, recipientul de sapun lichid de la dus era gol. M-am descurcat cu produsele personale.

Restaurantul

Este situat la parterul primei cladiri, cea de la strada, din terasa sunt 3 usi care duc la bar, restaurant si receptie. Barul are câteva fotolii si o canapea, din bar se intra in restaurant ce are doua încaperi, una mare si cealalta ceva mai mica, de aici poti merge direct în holul de legatura cu receptia. Dimineata în acest hol se afla bufetul suedez pentru micul-dejun.

Micul dejun e destul de bogat: oua prajite, feliute de kaiser prajit, felii de salam, brânza, cas afumat, castraveti, rosii, cremvursti, ceai, lapte cu cereale, gem si cafea la expresor. Deasupra bufetului, pe perete este scris: « For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness. », merge si ca o deviza de viata! Ce parere aveti, sunteti de accord?

Cina a constat în cartofi wedges cu gratar de pui, bun! Si desertul a fost o bucata de placinta cu mere, delicios.

Câteva preturi de cazare: camera single 110 lei, camera dubla 125 lei, pat suplimentar în dubla 30 lei, apartament single 140 lei, apartament dublu 160 lei, regim tripla 180 lei iar cu demipensiune 100 lei/persoana/zi dublu si 150 lei /persoana/zi/single.

Varianta pensiune completa (mic dejun, prânz, cina) 150 lei la dubla si 200 lei single.

Dupa cina am iesit la o mica plimbare, la capatul strazii am luat-o la stânga si am ajuns la un magazin Lidl iar peste strada e un magazin Penny, prilej de a ne împrospata rezervele de apa, sucuri, etc. La întoarcere am vizionat vitrinele magazinelor si într-o vitrina am admirat pantofii Guban, o rara avis pentru magazinele noastre de pantofi din sudul tarii!! Am regretat profund faptul ca magazinul era închis, îmi doresc mult o pereche de pantofi marca Guban! Doamnele stiu de ce!

Am dat o tura prin parcul central, am facut o poza la fântâna albastra, am admirat curatenia din jur! , primaria si o biserica, hotelul Ferdinand. Pe strada lume putina, e sâmbata seara, ora 20 si un pic.

Ne întoarcem la pensiune. Pe holul de lânga receptie, pe perete sunt tablouri cu fotografii în alb-negru: cu muntii Retezat, cu ruinele de la Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, cu flori de colt, cu biserica de la Prislop si chipul Sf. Arsenie Boca, cu Valea Hategului, cu bisericile de piatra si în special cu cea de la Densus, cu zimbrii de la rezervatia Hateg adica cu toate atractiile turistice din Depresiunea Hategului. În aceasta perioada muntii Retezat au coamele pline cu zapada, sunt asa de frumosi.

În încheiere va prezint deviza pensiunii: « În aceasta casa suntem SINCERI, Facem greseli, Ne cerem SCUZE, Acordam a doua sansa, Ne simtim BINE, Oferim îmbratisari, IERTAM, Avem rabdare, suntem VOIOSI, IUBIM». Îmi place.

Eu m-am simtit bine aici, micile neajunsuri sunt trecatoare, daca ajungeti pe aceste meleaguri nu ocoliti aceasta pensiune, oamenii de aici sunt atenti.

« Mergeti cu bine, cu sanatate, în vremurile care vor veni! » urare getica straveche.


[fb]
---
Trimis de Yolanda in 05.04.19 10:52:55
Validat / Publicat: 05.04.19 11:46:27
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1016 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 terasa primei cladiri unde se afla si receptia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 29.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [05.04.19 11:44:58]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vila Veche (ex Casa Veche) [Haţeg], HAȚEG [HD]" (deja existentă pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    mprofeanu
    [05.04.19 18:52:28]
    »

    @Yolanda: O cazare bună cu un raport calitate preț bun! Mi-a plăcut și deviza pensiunii dar și ce era scris deasupra bufetului pe perete. A trebuit să folosesc googletranslate pentru că la capitolul engleză stau prost.

    Excursii frumoase îți doresc!

    YolandaAUTOR REVIEW
    [07.04.19 19:00:22]
    »

    @mprofeanu: multumesc de vizita si ecou.

    Pentru fiecare minut de suparare/furie pierdem 60 de secunde de fericire. Trebuie doar sa ne amintim lucrul asta!

    DOINITA
    [09.04.19 08:49:48]
    »

    Frumos! Sa va fie de bine plimbarea!

    Mi-a placut deviza pensiunii, dar si mai mult mi-a placut zicala getica!

    Deci, "mergeti cu bine, cu sanatate, in vremurile care vor veni"!

    YolandaAUTOR REVIEW
    [09.04.19 11:45:49]
    »

    @DOINITA: multumesc de vizita si ecou.

    Si mie mi-a placut urarea getica si o pun la finalul fiecarui review spre bucuria celor ce ma citesc.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DOINITA, mprofeanu, Yolanda, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂVila Veche (ex Casa Veche) [Haţeg]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060272932052612 sec
    ecranul dvs: 1 x 1