In noiembrie 2014 pentru a-mi reveni cu fusul orar la normal (dupa periplul in interes de serviciu de 24 zile in 10 locatii din China) am decis ca nu pot sa-mi fac acest lucru decat intr-un cadru natural, la munte si am ales Bran, Transylvania Inn pentru 2 nopti. Alegerea s-a bazat pe faptul ca era la aproximativ 1 km de Castelul Bran si ca si asezare ceva mai retrasa. Deci m-am intors din China pe 6 Noiembrie dupa-amiaza iar dimineata urmatoare plecam cu toata familia (5 persoane) spre Brasov.
Prima oprire am facut-o la Paradisul Acvatic (despre care am sa scriu un alt review). Am avut parte de o vreme superba putand chiar sa iesim afara din piscina si sa facem plaja (sotul meu care este un mare friguros sip e care la mare il convingi cu greu sa intre in apa s-a mutat la un moment dat la umbra atat de tare ardea soarele).
Dupa ce ne-am luat portia de soare am plecat mai departe spre locul de cazare. Citisem inainte cate ceva despre acces si intr-adevar accesul este usor incomod fiind foarte ingust, astfel incat cred ca iarna este cam greoi.
Am ajuns la cazare si formalitatile au decurs repede dupa care ne-am luat in primire camerele. Pe pat tronau foarte frumos niste elegante lebede alcatuite din prosoape, baia dotata cu tot ce este necesar incat sa nu mai scoti si din bagaj, iar balconul te imbia cu tot dragul sa admiri peisajul (care era intocmai precum citisem). Sentimentul care te marca era ca te afli de fapt intr-o poveste.
Am respirat putin aer curat, am facut cateva poze dupa care am mers sa respiram aer mai pamantesc, adica de mancare. Am coborat in restaurant, care este micut dar data fiind locatia nu ar fi fost necesar sa fie mai mare. Ce mi-a placut de asemenea a fost terasa aferenta restaurantului si de unde aveai o priveliste minunata. Servirea a fost prompta, mancarea buna, si un lucru placut a fost ca am putut sa trecem plata in contul camerei iar plata finala am facut-o la plecare (binenteles asta nu inseamna ca am sarit peste “atentia” acordata chelnerului).
In locatie erau cazati de asemenea un grup de turisti veniti in team-building care aveau ca si tema ceva ce necesita frigider astfel incat tot timpul venea cineva sa mai bage ceva in frigider naucind astfel personalul de la bucatarie cu toata aceasta tura-vura. I-am invidiat sincer pe cei ce erau in team-building (nu mersesem niciodata in acest gen de activitati colective si atunci nu stiam ca peste un an voi avea un alt loc de munca si voi ajunge si in team-building, dar despre asta intr-un alt review).
Am iesit prin curte si am admirat locurile, insa pana la urma fiind destul de obositi (mai ales eu) ne-am retras in camera.
Dimineata am mers sa luam micul dejun. Obisnuita cu China as fi mers de la 7-7.30, insa am zis sa nu ne creada chiar niste nemancati si bine ca n-am facut-o ca micul dejun era disponibil de la ora 8 (lumea acolo se afla la relaxare nu pe fuga). Micul dejun tip bufet suedez nu un sortiment exagerat insa ce am gasit ni s-a parut suficient.
Deci dupa un somn bun si un mic dejun idem bun am purces la drum si am vazut Cetatea Bran, Cetatea Rasnov si Pestera Valea Cetatii precum si niste biserici din zona. De asemenea fiind sarbatorita zilei am primit si am dat nenumarate telefoane. Nu am sa insist asupra celor 2 cetati am sa spun doar cateva vorbe despre pestera despre care din pacate nici nu stiam ca exista.
Trecand de Cetatea Rasnov am ajuns la pestera si ne-am zis ca daca tot suntem acolo ar fi pacat sa nu o vizitam. Pana la pestera sunt cam 600 m care pot fi parcursi fie de un drum destul de pietros care daca nu esti incaltat corespunzator te poate deranj fie prin padure. In final ajungi si la pestera (mama mea din pacate a preferat sa nu faca acest drum si din punctul meu de vedere a facut bine, la 70 ani e mai dificil cand mai sunt si unele probleme legate de articulatii. Am ajuns la pestera si am prins exact intrarea unui nou grup asa ca a fost perfect. In pestera sunt si zone mai inguste dar si spatii enorme, privelisti minunate, o pestera frumoasa, dar cel mai mult mi-a placut acustica. Ghidul s-a oprit la un moment dat pe o mica platforma de unde ne-a vorbit spunandu-ne ca nu are nici un microfon de nu ne venea sa credem. Ne-a mai spus ca aici se tin si concerte cu un numar mic de instrumentisti (3-4) si un public spectator de dimensiuni reduse. Mi-ar placea sa vad un astfel de spectacol ar fi ceva deosebit.
In zona Cetatatii Rasnov am luat si pranzul apoi ne-am mai preumblat in zona iar cina am luat-o dupa ce ne-am retras la locul nostru de “campare”. In concluzie a fost un loc frumos, oameni ospitalieri, o locatie placuta, civilizata si departe de civilizatia agresiva.
Trimis de mishu in 05.01.16 15:53:34
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Câteva fotografii realizate de voi acolo — ai putea încărca? Ar ilustra perfect textul, fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie...
Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=1865
@mishu - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
@webmaster26 - localizare corecta, multumesc
- Dec.2021 La Transylvanian Inn, cu vedere la castel... — scris în 01.01.22 de MaraMura din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Priveliște de vis — scris în 11.08.20 de meehi din MEDGIDIA - RECOMANDĂ
- Dec.2015 Transylvanian Inn – Bran, Predelut — scris în 16.05.17 de danaeldreny* din PANTELIMON [IF] - RECOMANDĂ
- Apr.2014 Clasificare corecta - 3 stele adevarate — scris în 29.04.14 de Maqulyn din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2013 Un loc unde imi doresc sa revin — scris în 22.03.13 de myhastefan din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2013 Doar daca nu ai alta optiune — scris în 16.01.13 de crisco din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2012 Priveliste placuta - locatie frumoasa — scris în 07.08.12 de kaponeis din IASI - RECOMANDĂ