GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cazare pentru o noapte la Vila nr. 9 Tușnad 1 din stațiunea Lacu Roșu
Vara trecută am ajuns, după multă vreme de când nu mai fusesem acolo, în frumoasa stațiune montană Lacu Roșu. Dacă la început ne propusesem să vizităm Cheile Bicazului și stațiunea Lacu Roșu numai în trecere, într-o plimbare de o zi, frumusețea naturală a zonei ne-a făcut să căutăm cazare pentru o noapte aici. Am ajuns la Lacu Roșu dinspre Bicaz pe DN 12C, drum care realizează o spectaculoasă conexiune rutieră între Moldova și Ardeal. Dar nu despre drum sau despre frumusețea cheilor mi-am propus să scriu azi, ci despre locația unde ne-am cazat peste noapte în stațiunea Lacu Roșu.
Am ajuns în stațiune aproape de ora 14.00 și ne-am plimbat puțin cu mașina pentru o cât mai bună orientare în spațiu. Am sunat la câteva numere de telefon afișate pe diverse panouri publicitare ale locațiilor de cazare mai importante, însă fie era totul ocupat, fie nu ne-a convenit prețul solicitat pentru o noapte de cazare. De exemplu, îmi amintesc faptul că am sunat la hotelul Lacu Roșu (o unitate de cazare ce arăta foarte bine, ce-i drept) și ni s-a cerut 210 lei pentru o singură noapte, sumă pe care am considerat-o cam mare pentru bugetul nostru disponibil atunci.
Am observat la marginea drumului principal, pe partea stângă a șoselei în direcția de mers către Gheorgheni, o locație de cazare ce avea afișat ”Camere libere; cazare non-stop”. Este vorba despre Vila nr. 9 Tușnad 1, după cum aveam să-i observăm ulterior denumirea completă pe un panou lateral. Am virat pe drumul secundar care trece prin vecinătatea pensiunii și am intrat imediat în parcare. Spațiul destinat pentru parcarea mașinilor este util pentru 10-12 mașini, dar nu au fost mai mult de 5-6 autoturisme cât am stat noi acolo. Așa că a existat loc suficient pentru toți.
Am intrat în recepția pensiunii și am întâlnit acolo o doamnă căreia i-am cerut relații cu privire la prețul pentru o noapte de cazare; ni s-a solicitat 100 de lei pentru o cameră triplă la etajul unu și, înainte de a achita, am cerut să vedem puțin încăperea. Camera era simplă, dar lenjeria curată și posibilitatea de a ne caza nu departe de centrul stațiunii ne-au convins să rămânem aici și ulterior am concluzionat că a fost o decizie corectă.
Vila este o construcție cu parter și etaj și dispune de camere cu două, trei sau cu patru locuri, după cum aveam să aflăm de la recepție. Noi ne-am cazat într-o cameră triplă, întrucât ni s-a explicat că doar acest tip de camere erau libere. Există câte un hol central atât la parter, cât și la etaj, iar de o parte și de alta a holului sunt dispuse spațiile de cazare. La parter am observat către capătul holului un frigider mare, însă noi nu am avut nevoie să-l folosim. Accesul la etaj se realizează pe o scară interioară.
Camera triplă în care ne-am cazat avea vedere către drumul secundar ce trece prin spatele pensiunii, însă noi am considerat acest lucru un avantaj pentru noi, deoarece am fost feriți de zgomotul mașinilor care circulau în apropiere, pe DN 12C. Am avut în cameră un pat dublu, dar și un pat pentru o persoană, astfel că ne-am odihnit bine, lenjeria fiind curată iar salteaua și pernele destul de confortabile. Bine, noi am hoinărit întreaga zi prin împrejurimi, așa că seara cred că puteam dormi și pe jos de obosiți ce eram! :) Pe lângă cele două paturi, în cameră am mai găsit un scaun de lemn, o măsuță pe care se aflau trei pahare, un birou modest pe care se afla televizorul model vechi, dar și un dulap în două uși, destul de mic dar suficient pentru bagajele noastre de atunci. Pe jos prin încăpere era parchet laminat, iar ușa de lemn dinspre balcon cam scârțâia, însă se închidea bine.
Din încăpere se iese în balconul camerei, realizat din lemn și destul de spațios, însă balustrada parcă nu ne-a inspirat mare încredere, așa că cel mic a ieșit doar în prezența noastră pe balcon și nu a avut voie să se ducă spre margine. Noi am scos măsuța de lemn din cameră și am mâncat în balcon a doua zi dimineața, profitând și de faptul că acolo mai era un alt scaun. Aerul răcoros de munte ne-a făcut mare plăcere și, împreună cu micul dejun încropit din produse cumpărate de la supermarketul din apropiere, ne-a dat energie pentru drumurile pe care aveam să le facem în acea zi, după plecarea din stațiunea Lacu Roșu. Vila nu are restaurant.
Camerele sunt prevăzute cu baie proprie, un spațiu destul de mic ce a avut ca punct forte apa caldă care a curs permanent. Alături de vasul de toaletă și de coșul de gunoi, baia mai era prevăzută cu o oglindă, dar și cu duș având cădiță scundă și, din păcate, fără măcar o perdea, astfel că baia s-a transformat într-un mic lac seara când am utilizat dușul. Noroc cu sifonul din pardoseală care și-a făcut destul de bine treaba, astfel că apa s-a scurs repejor. Am avut la dispoziție două săpunuri micuțe și două prosoape curate (unul mare și altul mic), pe care le-am găsit așezate pe pat în momentul când ne-am cazat.
Vila dispune de un spațiu exterior relativ mic, însă la dispoziția turiștilor se află un leagăn, dar și un foișor unde am văzut un grătar zidit. Nu am avut acces la internet wireless, însă pentru că noi nu am rămas decât o noapte, consider că nu a fost un inconvenient major.
La capitolul distracție și relaxare, trebuie să subliniez încă o dată frumusețea zonei Cheile Bicazului - Lacu Roșu, ce merită a fi parcursă cât mai mult pe jos pentru a vă bucura de plimbările mai lungi sau mai scurte prin natură. Numeroase trasee montane pot fi străbătute plecând din stațiune, de curând urjanclaudiu a prezentat unul dintre ele. Noi ne-am mulțumit cu plimbări prin Cheile Bicazului la venire și cu plimbări prin stațiune și pe lângă lacul Roșu; voi încerca să scriu un review și despre zonă, întrucât am făcut aici peste 500 de fotografii, așa că imaginile ”vor vorbi” probabil mai bine decât voi scrie eu despre ceea ce puteți admira acolo.
Ajuns la final de review, ținând cont de plusurile și de minusurile sale, precum și de raportul calitate/preț, recomand cazarea la Vila nr. 9 Tușnad 1 din stațiunea Lacu Roșu.
Călătorii plăcute tuturor!
Trimis de Floryn81 in 09.05.16 19:32:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în LACU ROȘU.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.79367160 N, 25.79571310 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@Crazy_Mouse: După ce am citit articolul tău mi-am amintit de peripețiile noastre prin Cheile Bicazului.
Eram inrt-un tur prin țară cu Dacia, iar prin Chei s-au încins cauciucurile și nu știam ce să facem, în final totul a fost bine.
Dar recunosc că vreau să mai ajungem să vedem zona și am reținut recomandarea ta de cazare.
Toate cele bune.
@webmaster26 - Poziționarea vilei este corectă.
@ANILU - Pentru o noapte sau două, cazarea în această locație este destul de OK. Pentru o perioadă mai lungă, vă recomand să căutați totuși și alte variante.
@Crazy_Mouse - Multumim pentru informatii si impresiile impartasite, si eu sper sa ajungem vara asta prin zona, nu am mai fost de multa vreme. Peisajul este minunat si la fel de frumos si mai departe catre Gheorghieni inspre Transilvania. Vila asta pare frumusica si curat renovata, cred ca pentru o noapte e ok daca om avea nevoie si om gasi o camera pe loc. Dar acum vreo 5 ani drumul de la Bicaz la Lacu Rosu era cu gropi mari in asfalt si ne/am cam chinuit, s/o fi reparat intre timp soseaua nationala? Multumesc.
@calatorul - Salut! Drumul de la Bicaz este puțin vălurit până la intrarea în Cheile Bicazului, însă fără probleme majore, adică fără gropi mari; erau doar porțiuni de asfalt peticite din loc în loc (probabil pe acolo s-au astupat fostele cratere) și rareori câte o mică groapă. Din Cheile Bicazului și până la Gheorghieni drumul este foarte bun și, așa cum ai precizat și tu, la fel de frumos. Noi l-am parcurs la plecare, când am ales să mergem spre Transilvania.
În ceea ce privește cazarea, cred că veți găsi o cameră și fără rezervare; și noi am fost acolo într-o perioadă aglomerată și ne-am descurcat.
@Crazy_Mouse - Multumesc pentru raspuns si informatii, sunt incurajatoare, sper sa ajung anul asta prin zona si sa nu ne mai alunge ploaia ca altadata.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2010 Evitati... sincer. — scris în 07.07.10 de cosminsolomon din VASLUI - nu recomandă
- Apr.2010 O pensiune draguta... — scris în 21.07.12 de cristina85 din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Aug.2008 3 stele vai de ele — scris în 12.07.10 de Simonaaa* din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2019 Vila Tusnad — scris în 25.12.19 de U113485 din ARAD - nu recomandă