Ca sa evitam traditionala aglomeratie de pe Valea Prahovei am decis sa mergem la Busteni, 9 adulti si 8 copii.
Vila se afla pe strada 9 mai, 20 metri se coboara in vale din str. Zamora. In curte se incap aproximativ 6 masini dar puteti parca si sus inainte de coborare.
Cladirea construita si compartimentata extrem de bine din punctul meu de vedere. La parter erau 4 camere spatioase, balconul cu vedere spre crucea de pe Caraiman, baie mare cu cabina de dus, mini-frigider (in camera noastra uitasera niste turisti mancare si a mirosit urat vreo ora pana am descoperit problema si am aerisit), ca si curatenie - doar cateva mici scapari. Ca si concluzie, camerele arata foarte bine.
La parter un living spatios cu canapele, fotolii (extrem de util pentru noi ca si grup) un televizor mare, plus toaletele. Tot la parter exista si un bar cu tejghea si tot ce trebuie dar care nu era folosit. Imaginea aceasta deosebita a fost umbrita de faptul ca mirosea extrem de tare a tigari fiindca gazda si doamna care o ajuta, fumau fara resentimente in interior chiar daca legea antifumat a intrat in vigoare.
La etajul 1 se afla restaurantul unde am servit micul dejun (inclus in pretul camerei duble, 200 ron) si cateva camere (tot 4 probabil) iar la etajul doi cred ca erau cele 2 apartamente. Un plus pentru tablourile pictate care dadeau o nota de distinctie.
La demisol, dar fiindca vila era construita pe versant de aici se iesea in curte, am regasit atractia principala, piscina incalzita cu dusuri, chiuvete, sezlonguri, feon, tot ce trebuie. Adancimea era aproximativ intre 1.20 – 1.70 m. Copiii au fost extrem de incantati iar in cele 2 zile ar fi stat numai in apa. Proprietara a fost draguta si mi-a zis sa o sun cu 3 zile inainte ca sa reduca nivelul de clor pentru copii, ceea ce am si facut.
Proprietarul, un italian in jur de 65 de ani, locuia probabil impreuna cu doamna la demisol.
Am intrebat la telefon daca putem face gratar si proprietara s-a cam codit motivand ca acesta este cam departe in curte initial, apoi ca trebuie sa ne aducem farfurii de unica-folosinta, apoi ca trebuie sa spalam vasele pe care le folosim, ca e incomod accesul, dar pana la urma a fost de acord. A vrut sa ne refuze la fata locului si cu bauturile dar tinand cont ca rezervasem 6 camere a trecut peste faptul ca de obicei nu accepta produse din afara pensiunii. Nu inteleg un lucru, daca a acceptat telefonic sa putem face gratar eu am considerat ca implicit ne putem aduce si bauturile.
Ce ne-a deranjat, a fost ca in momentul sosirii am cerut o cola la doza care a costat 5 lei si un latte machiatto pe care ne-a incasat 10 lei. La acestea am adaugat meniul in poza. Ca sa fie toata lumea multumita am comandat ciorbe pentru copii, chiar daca oricare sortiment a costat 15 lei. Nici un preparat nu se gatea aici, proprietara comanda la un restaurant in zona si isi punea adaos. Mi se pare in regula ca preturile pensiunii la mancare sa fie mai mici decat ale restaurantelor din zona ca sa te poata tine acolo. Aceste exagerari de preturi au fost un minus.
Micul dejun a fost compus aproape exclusiv din produse de la Lidl, personal ma asteptam la anumite preparate traditionale. Mezeluri (muschi si salam), masline, branza topita, oua ochi sau omleta (1 de fiecare), suc de piersici sau portocale la tetrapack, pate de ficat.
Ca si utilitate a constructiei si facilitati fara nici un dubiu e un loc in care m-as intoarce oricand, atitudinea negativa si viziunea de a face comert a doamnei proprietare insa...
Trimis de umflatila in 23.04.16 23:57:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (umflatila); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
===
Mutat în rubrica "Vila Luce [Buşteni], AZUGA / BUȘTENI" (nou-creată pe sait)
@webmaster45 - Salut. Este cea care aparea in constructie dar nu mai este nimic in santier. Vali