GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vila ADR [Petreşti, AB](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Vila Adr, o surpriza tare placuta
Ultima cazare a vacantei noastre din Tatra am avut-o la intoarcere, in Romania, hotarand ca la plecarea din Nova Lesna, din Slovacia, sa nu parcurgem mai mult de 650km. Asa ne-a facut sa alegem o pensiune pe langa Sebes, gasind Vila Adr din Petresti, situata practic la intrarea pe Transalpina.
Drept urmare intorcandu-ne pe acelasi drum pe care l-am folosit si la dus, Poprad, urcare pe autostrada pana la granita cu Ungaria, cu 2 pasaje in care am fost nevoiti sa parasim autostrada, traversand Presov si Kosice, am intrat in Ungaria mergand pe un drum destul de prost, cu denivelari si multe petice, pana la Miskolc, de acolo pe autostrada pana la Debrecen, de unde am parasit autostrada, intrand pe drumul spre punctul de trecere frontiera de la Sacuieni.
Daca la dus am trecut pe la punctul de trecere a frontierei de la Bors, asteptand cam 30min, la intoarcere ne-a fost teama, anuntandu-se si la radio ca se cam aglomereaza punctul de intrare in tara, de la Bors, am preferat sa ne indreptam spre Sacuieni.
Drumul pana aici din Debrecen este bun, chiar daca trece prin multe localitati, este un drum chiar frumos. Cand am ajuns la punctul de trecere a frontierei, nu am avut decat 2 masini in fata, asteptand max. 5 minute sa le verifice si sa le scaneze documentele. De acolo ne-am indreptat spre Oradea, Alesd, Huedin, Turda, Aiud, Alba Iulia, Sebes, Petresti.
Estimam ca sosim in jur de ora 20,00 la Petresti langa Sebes, dar oprindu-ne sa mancam la unul din restaurantele de pe marginea soselei, undeva in zona Huedin cred, unde erau foarte multe masini parcate si terasele a doua restaurante pline, am intarziat destul de mult aici, mancarea sosind destul de greu, iar nota de plata se realiza pe loc cu pixul, pe o bucata de hartie cu ajutorul unui calculator.
Mancarea a fost intr-adevar buna, portii foarte mari, dar conditiile de servire si aspectul in sine al restaurantului si terasei este jalnic as zice, de toalete ce sa mai zic. Ne-am ghidat si noi in alegerea acestuia judecand dupa numarul foarte mare de masini din parcare si dupa numarul mare de mese ocupate, practic noi gasind doar 2 mese libere.
Cu timpul pierdut pe aici si cu aglomeratia de pe soselele noastre a facut ca sa ajungem la pensiune undeva in jurul orei 22,00. Inca de cand eram prin zona Huedin am fost sunati de gazda noastra, pentru a confirma daca sosim si cam pe la ce ora. Am mai fost sunati inca odata cand eram foarte aproape, pe la Aiud, scuzandu-se ca ar dori sa stie sigur daca sosim, pentru ca are foarte multi turisti care opresc si intreaba daca mai au camera libere. Replica mea a fost ca sosim cu siguranta, explicandu-i ca tot motiv de siguranta a fost, de data asta pentru noi, faptul ca am rezervat aceasta pensiune pe booking.com.
Am preferat sa am o rezervare ferma, sigura, tinand cont ca am rezervat doar o noapte, cu 5 luni inainte. Dar nu doream ca sa ajung seara in zona, obosit si sa nu am unde sa ma cazez, pentru ca de multe ori proprietarii nostri de pensiuni nu prea-si respecta rezervarile pentru 1-2 camere, in special doar pentru o singura noapte, de cum li se iveste la orizont o rezervare mult mai convenabila pentru ei, pentru mai multe nopti si pentru un grup mai mare, "uita" de rezervarea ta "amarata" pentru o camera si pentru o noapte.
Asa ca acesta a fost motivul pentru care am apelat la booking.com, in tara utilizand de obicei alte site-uri de rezervari sau intelegerea telefonica (care stiu, nu este recomandabila) corespondenta pe email si eventual plata unui avans. Plus ca aceasta rezervare de pe booking.com se putea anula gratuit pana in ziua sosirii.
Ajunsi la pensiune, indrumati la ultima convorbire telefonica de gazda noastra care ne-a comunicat cateva repere pentru a o gasi rapid, fiind deja seara.
Cand am ajuns noi la poarta pensiunii am inteles de ce saraca gazda ne-a sunat de vreo doua ori (scuzandu-se de fiecare data) sa ne intrebe daca mai venim. In cele 10-15 minute in care am parcat masina si am coborat orientandu-ne pe unde este accesul in pensiune au oprit cel putin 3-4 masini sa intrebe daca sunt locuri libere. Si vorbim de ora 22,00. Pana ne-am cazat noi au mai oprit sa intrebe de camere libere alte cateva masini.
Am lasat masina la poarta si am intrat in curtea frumos pavata cu pavele colorate, avand pe o latura amenajata parcarea semi-acoperita, foarte frumos realizata.
In acelasi timp cu sosirea noastra au mai venit inca 2 familii ce aveau rezervare, deja gazda preluaindu-I pe ei sa le arate pensiunea. Sincer, noi ramanand in urma, ne-am minunat efectiv de cum arata pensiunea. Este un concept de pensiune care nu prea l-am mai intalnit pe la noi. Draguta foc.
Dupa ce patrunzi in curtea larga de la intrare, unde pe o latura este parcarea, iar pe latura cealalta estefrumos amenajata, cu fantani arteziene, verdeata, leagane, ajungi intr-o zona comuna a cladirii pensiunii propriu-zise, un gen de terasa acoperitacu un luminator mare, frumos realizat ce lasa a patrunde si lumina naturala, avand pe o parte si cealalata sunt frumos aliniate camerele, cu intrare direct din aceasta zona comuna. In aceasta zona comuna se gasesc cateva mese si scaune masive, rustice, din lemn, ce se potrivesc foarte bine cu arhitectura pensiunii.
Atat de bine au pus in valoare lemnul in constructia acestei pensiuni, incat ne intrebam de unde au avut acesti oameni asemenea model de constructie. Am aflat ulterior ca gazdele noastre cu asta se ocupa, pe langa turism, cu realizarea caselor si cabanelor din lemn. Nu pot descrie aspectul acestei pensiuni, mai bine am sa las fotografiile sa vorbeasca despre acest loc minunat.
Sunt 5 camere in total, fiecare cu baie proprie, o bucatarie bine utilata, un dozator cu apa plata rece si calda, un automat de cafea. Nu ofera si mancare, nici macar mic-dejun, dar gasesti pe mesele de afara pliante cu oferte de mancare cu livrare la domiciliu, de la restaurantele din zona. Exista si un supermarket langa pensiune, dar si un restaurant in apropiere.
In partea din spate al pensiunii, unde este o curte larga unde, gazdele sunt in curs de extindere cu inca vreo cateva camera realizate in prelungirea pensiunii din barne groase de lemn, plus inca 2 casute independente ce arata minunat chiar daca inca nu sunt gata.
Mai gasesti 2 foisoare din lemn, balansoare din lemn pentru relaxare si mascotele pensiunii cativa fazani inchisi intr-un tarc in partea din spate. Peste tot este atat defrumos “impletit” lemnul cu gazonul si cu aleile cu pavele.
Despre curatenia, despre bunul gust in realizarea acestei pensiuni nu pot decat sa am cuvinte de lauda.
Camerele sunt inspirat mobilate si decorate, straluncind de curatenie. Faptul ca sunt placate in lemn, un material “cald” la propriu si la figurat, le face si mai primitoare. Bai largi, stralucind de curatenie, prosoape curate si pufoase, consumabile la baie, inclusiv gel de dus si sapun, tv in camera, internet WI-FI gratuit cu semnal foarte bun.
Singurul aspect negativ “mititel” care ar trebui remediat, ar fi se pare un miros la baie, dimineata, doar pana la utilizarea prima data a apei. Se pare ca peste noapte sifonul de pardoseala, sau una din scurgeri isi pierde garda de apa, permitand patrunderea acelui miros. Mirosul dispare imediat cand utilizezi apa, dovada ca eu intrand al doilea in baie, nu era nicun miros. Daca nu-mi spunea sotia habar nu aveam.
Acelasi lucru s-a intamplat si in cealalata camera pe care am avut-o rezervata.
Daca despre pensiune am avut numai cuvinte de lauda depsre gazda noastra nu stiu ce sa mai zic. Este o femeie minunata, cu un bun simt fantastic, care nu a plecat la culcare pana nu s-a asigurat ca totul este in regula, ca nu ne lipseste nimic. Un om atat de placut, care simti ca te primeste cu placere si caldura. Aici cred ca am gasit unul din “cuiburile” ospitalitatii. =) Am mai gasit asemenea “cuiburi”, e drept, si prin Maramures, prin Bucovina, sau Apuseni. Sunt acele gazde cu care realizezi ca est pe aceeasi "lungime de unda" inca de la primul schimb de cuvinte, de cum te vezi.
Am inteles si la adevarata valoare de ce gazda noastra insista sa confirmam sosirea noastra, nu pentru a castiga, eventual, din cazarea unei alte familii in camerele deja rezervate si practic si achitate, dupa termenul limita de anulare gratuita a rezervarii ci doar din omenie, nu dorea efectiv sa aiba camere neocupate, chiar daca erau platite, si sa refuze turisti care chiar aveau nevoie de o camera peste noapte. E vorba de omenie si atat. Cu astfel de proprietari de pensiuni de pe la noi, care inca nu au disparut, eu mai sper in revigorarea turismului romanesc, de crestere a calitatii serviciilor oferite de pensiuni si hoteluri, e drept ca tot in egala masura, sau chiar mai mare este necesara si civilizarea turistului roman, care sa fie cu mult mai bun simt, ma atent la ce in inconjoara, mai respectos vis-a-vis de semeni dar in aceeasi masura si fata de natura.
Revenind la gazda noastra, mai rar gasesti asemenea oameni. Dimineata ne-a petrecut pana la poarta, nu numai pe noi, pe fiecare din turistii cazati acolo, care au plecat.
Am stat sa ma gandesc cat poate sa munceasca aceasta femeie, care se ocupa de aceasta pensiune, tinand cont ca aceasta pensiune este mai mult de tranzit, unde rezervi pentru 1-2 nopti maxim, nefiind, as zice, un punct important turistic, de interes, in aceasta zona, (Practic in zona fiind Rapa Rosie, Alba Iulia cu obiectivele sale importante si intrarea pe Transalpina, dar amplasarea pensiunii nu cred ca este favorabila unui sejur dedicat Albei Iulia, facand naveta zilnic cu masina). Sa faci din acest motiv, al rezervarii in general pentru o noapte a camerelor, zilnic curat in camera, zilnic schimbate lenjerile de pat, cu consum de timp suplimentar, cu costuri suplimentare, sa faci si sa pastrezi totul stralucind de curatenie. Si asta cu zambetul pe buze, sa ai si puterea de a sta cu fiecare turist in parte de vorba, sa zambesti, sa glumesti, sa te interesezi in permanenta daca-I lipseste ceva.
Stiam ca vila are o nota foarte buna pe booking.com, 9,5, un numar de recenzii foarte mare, cred ca peste 150 la momentul rezervarii noastre, favorabile toate, nota cea mai mica fiind la locatie/amplasare: 8,9 :), foto dragute. Realitatea a fost peste teorie!
Cinste acestor oameni!
....vor urma si "pozele".....
Trimis de Testosu' in 23.08.16 12:20:16
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.91588700 N, 23.55538400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Vila ADR [Petresti], SEBEȘ [AB]" (nou-creată pe sait)
------
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Testosu: Bun, votul l-am dat - prima ; acum trecem si la ecouri.
Pai ce ecouri la cat de frumos ai spus totul. Avand in vedere ca veneai dintr-un circuit unde pe unde ai stat lucrurile au fost in ordine, sa fii multumit aici inseamna intr-adevar ca lucrurile sunt valabile.
Binenteles ca asta nu te iarta de poze asa ca promisiunea ramane in picioare.
Si pentru ca mi-a placut am sa o trec la Favorite (sa nu uit de ea). Felicitari, votat cu placere.
@webmasterX: "aici" este: 45.915887,23.555384
@Testosu : Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.
@mishu: m-am achitat, de sarcinile restante.
Multumesc pentru aprecieri!
@Testosu: Excelentă recomandare! Atât articolul cât şi pozele m-au convins!
@printesa82: :-) multumesc pentru apreciere! :-)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)