ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.12.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 28 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Victoria Hotel din Aiud

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Eram la Alba Iulia in plin sezon si cautam cazare. Am incercat in centru, la Hotel Parc, unde am serbat noi, cei de la AFA, intalnirea de 10 ani, (si la inca un hotel), dar o camera dubla ne cam rupea buzunarele (peste 300 de lei), asadar, am purces-o mai departe spre Aiud, sperand ca in orasele mai mici, oferta de cazare sa fie mai mare si pretul mai mic. Cand umbli prin tara aiurea, “la intamplare”, cand umbli fara un program prealabil de rezervari de camere, atunci cand vrei sa vizitezi multe obiective turistice in timp limitat, cand esti dus de valul entuziasmului si te intereseaza mai ales obiectivul turistic si mai putin somnul, esti la voia intamplarii. Excursia poate deveni o aventura. Si acest gen de turism, are adeptii si farmecul sau. Si cred ca fiecare dintre noi s-a lovit macar odata de zicala “cu socoteala de-acasa si cea din targ”. Atunci cand stii doar ce doresti sa vizitezi, dar nu stii pe unde te va prinde noaptea, ai nevoie si de putin noroc. Noroc, ca pe la noi, gasesti cazare mai peste tot. Daca nu la hotel, la pensiune, daca nu la pensiune, “la cetatean”. Ajunge doar sa opresti un trecator si sa-ntrebi. In acele momente insa, cand ziua se-ngemaneaza cu noaptea si apare oboseala, nu-ti mai doresti nimic altceva, decat un pat. “Un pat, un pat, dau tot regatul meu pentru un pat”

Victoria Hotel din Aiud

De la Alba la Aiud am ajuns repede dar si intunericul s-a lasat tot atat de repede. Intrebam cativa localnici de-un hotel “A, simplu, e-aproape! ”, primim raspuns “Mergeti pana la coltul strazii si-acolo veti gasi hotelul Victoria”. Coltul l-am gasit usor, dar hotelul, nu prea. La colt era o terasa intesata de lume. Deodata, undeva, ascuns printre scaunele si mesele terasei, zaresc si cuvantul magic: “Receptie Victoria Hotel”. Asa, la prima vedere, cladirea hotelului, parea mai degraba, un camin studentesc. De pe terasa, puteai intra si-n hotel si-n restaurantul hotelului si-n bar. Am gasit o camera cu 90 de lei/noapte, in care era inclus si micul dejun. Poze n-am reusit sa fac decat putine. De fapt pozele le-am facut doar a doua zi dimineata, in fuga, cand era mai multa lumina. Asadar, primim o camera la etaj, masina am introdus-o in curtea interioara, in hotel nu erau mai mult de 2-3 camere ocupate. Asta se vedea dupa masinile parcate in curtea mica si se simtea dupa linistea din hotel. Camera nu era mare, dupa ce intrai in ea, mai faceai doi pasi si erai in baie, de la baie, dupa inca doi pasi ajungeai la televizor si la frigider iar dupa inca doi pasi, ajungeai si la patul matrimonial. Camera n-avea balcon ci doar o fereastra, prin care-ti supravegheai masina din curte si puteai s-o deschizi si sa faci eventual galagie daca cineva iti bloca masina si nu mai puteai sa iesi in strada. Intrarea in pat se facea si pe dreapta si pe stanga, nu doar pe o singura parte, cum am intalnit eu in alte vile sau hoteluri, mai modeste decat acesta, in care existau doua paturi despartite, ce-i drept, dar unul era lipit cu o margine de perete si cu cealalta, era foarte aproape de celalalt pat, asadar, trebuia sa le apropii, ca sa poti s-ajungi, frecandu-te de perete, in fiecare pat. Deci se ajungea, practic, de la o “camera dubla”, la “matrimonizarea” camerei. Dar, ce mai conta? Pentru cele aproximativ 9 ore cat am ramas in camera (10 lei ora), a fost excelent! (Stateam asa si faceam o mica socoteala, cu 90 de lei/zi, camera aceasta ieftina de hotel, care nu face nimic, castiga un salariu lunar mai mare decat al meu, care muncesc). A doua zi dimineata devreme, am pornit spre Rapa Rosie. Poze n-am mai ajuns sa fac si cu micul dejun, mi-era foame, asa ca, pana sa scot aparatul din rucsac, nu mai ramasese mare lucru pe masa.

Va recomand acest hotel din Aiud, care nu e aglomerat nici vara, in august, in varf de sezon, deoarece de-aici puteti s-ajungeti usor la Cetatea din Alba Iulia, la Campia Libertatii din Blaj sau la Lancram, langa Sebes, unde puteti vizita Casa memoriala Lucian Blaga iar nu departe de oras, la 3-4 Km, veti gasi Rapa Rosie.

A doua zi, din “galopul cailor putere”, am reusit sa mai fac cate o poza cu cetatea din Aiud (in renovare) si cu impunatoarea catedrala ortodoxa.

Bonus

Si daca tot mi-a mai ramas spatiu “foto” suficient la acest review, am sa va atasez, ca bonus, cateva poze cu Rapa Rosie, “Marele Canion (ceva mai mic) al Romaniei”, care e greu de descris in cuvinte, greu de comparat cu orice altceva si imposibil de prezentat in cateva imagini. El trebuie vizitat. La Rapa Rosie se ajunge usor, pornind din orasul Sebes, oricine stie sa va indrume. Drumul din oras si pana la un loc de parcare, aflat pe-o pajiste chiar langa ”canion”, e bun, nu e mai lung de 3-4 Km.

Odata ajuns acolo, cobori pe-o carare abrupta printr-o padurice, (de unde nu vezi inca nimic) dar odata iesit dintre frunze si crengi, te trezesti brusc, in fundul rapei. De-acolo, in fata ta se inalta, la distanta mica, un imens perete vertical, pecum o cortina rosie de teatru, cortina de piatra, care insa, nu se ridica niciodata. Si care nici n-are rost sa se ridice, caci spectacolul e tocmai cortina insasi. Cortina cea rosie a fost comparata cu o orga uriasa dar imperfecta. Eu as asemui-o mai degraba cu panza unui pictor impresionist care a visat colorat sau cu o imagine dintr-un basm de fratii Grimm, basm care se desfasoara intr-un castel cu o mie si unu de turnulete. Se pare ca, siroaiele si suvoaiele de apa ale timpului, au sculptat intr-un tapsan monoton de argila, diferite forme de relief ciudate, ce seamana cu niste coloane sau piramide suprapuse sau turnuri sau cu ce crede fiecare. O adevarata capodopera. Localnicii va vor povesti ca undeva acolo, in rapa exista o gura de pestera, greu accesibila, numita “Gaura Hotilor”, unde se adaposteau haiducii fugariti de potera.

Daca sunteti in trecere prin Sebes, vizitati si aceasta minune a naturii, faceti un popas, care n-o va ia mai mult de ora de abatere de la autostrada A1.

@Web, eu atasaz si un videoclip cu hotelul, care insa, nu stiu daca e voie sa-l redati. https://www.youtube.com/watch?v=arRqyiMaLrU


[fb]
---
Trimis de dorgo in 18.12.19 09:45:04
Validat / Publicat: 18.12.19 12:46:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AIUD & TEIUȘ. A mai fost în/la: aproape peste tot

VIZUALIZĂRI: 338 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Rapa Rosie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 28.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [18.12.19 12:43:02]
    »

    @dorgo: ai noroc, cu videoclipul, firma/saitul respectiv se pare ca nu mai activeaza/exista.

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmaster
    [18.12.19 12:56:43]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    dorgoAUTOR REVIEW
    [18.12.19 13:14:28]
    »

    @webmaster26: Da, e OK!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dorgo
    Alte impresii din această RUBRICĂVictoria Hotel [Aiud]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063081979751587 sec
    ecranul dvs: 1 x 1