ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2026

BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mai degrabă mulțumit
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

Lido di Jesolo - Hotel Vianello si nu numai

TIPĂREȘTE

Am descoperit Lido di Jesolo din intamplare. Am dorit sa vizitez Venetia in iunie 2018, si mi-a placut ideea de a ne caza in aceasta statiune despre care nu mai auzisem. Apoi an de an, am revenit pentru o vacanta la mare. Minim 4 nopti ca in 2018 si max. 14 nopti ca in 2025. Asadar, in 2018 am venit de doua ori in iunie (4 nopti) si in septembrie (8 nopti). Preturile erau ceva mai mari decat in Romania, dar raportul calitate - pret era incomparabil mai bun.

Hotelul Vianello mi-a aparut ca varianta buna din punct de vedere al bugetului, abia in 2024. A ramas printre putinele hoteluri din Lido di Jesolo care, la un pret pe camera de 110 Euro cu MD in August 2025, include in pretul cazarii si o umbrela plus doua sezlonguri pe plaja privata. Trebuie spus de la inceput ca la fiecare iesire, am un buget fixat de nax. 200 Euro pe zi 2 persoane, incluzand aici absolut toate cheltuielile. (Transferuri, Zbor, Cazare, Mese, suveniruri).

De fiecare data m-am incadrat chiar cu economii. Transport: Din Otopeni, se zboara la Treviso. Am zburat in toti anii, exclusiv cu WIZZAIR si cu RYANAYR, la niste preturi de neimaginat, sub 100 Euro doua persoane dus-intors, cu bagaj de cabina, cate un rucsac. In 20024 si 2025 am platit 130 Euro, in august. Vara nu ai nevoie de multe haine, deci, a mers foarte bine asa. In Treviso, dupa 2018, cand a existat intre 1 iunie si 15 sept o cursa directa ATVO am mers cu autobzele MOM. Acestea fiind acum singura varianta, au si avantajul de a costa mai putin dar implica o schimbare in autogara centrala din Treviso.

Ajunsi in Lido di Jesolo, mai ai de luat un autobuz ATVO pana la hotel Vianello, 5 statii. Trebuie sa-ti placa sa calatoresti. Daca nu-ti pace, mergi cu o agentie, cu zbor charter, si cu transfer asigurat. In alte destinatii ’clasice’. Lido di Jesolo, ca de altfel si Rimini, nu au fost inca descoperite de catre agentiile de turism din Romania. Total durata de calatorit din Brasov, 10 ore. Din acestea, 3 ore BV-Otopeni, 2 ore asteptare in aeroort, 2 ore zbor si 3 ore transfer Treviso - Lido di Jesolo (Hotel Vianello).

Camera. Am avut in 2024 si 2025 la acelasi pret, doua camere diferite ca nivel de aranjare. Pentru 3 stele, si pentru banii platiti, ai tot necesarul. Se simte lipsa frigiderului in camera, dar patronii asigura la receptie la bar, un sertar incapator unde poti pastra orice vrei. Am tinut la rece berea... cumparata de la magazin la pret bun. (Bira Moretti la 66cl 1,6 Euro). Foarte important, camerele au balcon, aer conditionat cu sistem centralizat, care functioneaza ok, curatenia in camera zilnica, schimb prosoape zilnic daca le lasi jos, asternuturile se schimba la cateva zile. Am prins si 2 schimbari in ultimii 2 ani cand am stat 11 si 14 nopti. Nu sunt tantari decat rar pe la terase seara. Este bine de utilizat Autan.

Servicii: Micul Dejun este compus in fiecare zi din aceleasi feluri, sa zic de baza. Adica ai 4 feluri de sunca, salam, 4 feluri de branza-cascaval, si restul: fructe, rosii, pepene, iaurt, patiserie. Au lipsit omleta si cremvurstii. Piscina. Hotelul are o piscina exterioara bineintretinuta.

Parcarea - pentru cine vine cu masina hotelul are la mica distanta o parcare amenajata cu umbrare. Gratuit, si cred ca are minim 50 de locuri. Am verificat aceste aspecte impreuna cu niste prieteni veniti in 2025 la Lido di Jesolo din Germania cu masina, la recomandarea mea. Venisera si in 2024, cu avionul si au revenit in 2025.

Plaja privata -Hotelul dispunde de cateva randuri de umbrele cu sezlonguri la malul marii, din cele 30 mii de umbrele, aliniate de-a lungul celor 10km de plaja Blue Flag. La venire primesti de la receptie un bilet care iti arata exact care este zona prin Litere si cifre. De ex. poti ocupa orice umbrela intre randul 180 - 186 si umbrelele A-M. Alte hoteluri au alta politica si iti atribuie o umbrela de ex. 183F. Am avut aceasta experienta in alt an la Hotel Kennedy. Fiind fan al vacantelor la mare cu plaja organizata, cu nisip fin si al apei calde, am fost incantat sa constat ca in fiecare zi gaseam la alegere o umbrela neocupata pe plaja, la ora 10-11. Nu trezire de dimineata la ora 4-5 si ocuparea umbrelei cu prosopul ca in alte destinatii...

Despre plaja, nu imi explic cum cu un flux-reflux de 0,4-0,5 m, plaja se mentine an de an la fel, nu se erodeaza. Intrarea in apa este optima, apa limpede, pe fund nisip. Nisipul este fin, asa cum era la noi inainte de largire. In 2018, am facut un clip in care, pe 3x3 m de plaja nu am gasit nici un chistoc de tigara. In 2024 si 2025, am gasit cateva. Despre atmosfera de pe plaja, este iarasi ceva diferit fata de alte destinatii: Fara muzica. Lumea vorbeste in soapta. Nu am auzit conationali. Apar cativa marocani care vand ochelari desoare sau prosoape genti. Nici un vanzator de porumb. Primul rand de umbrele este asezat la aprox. 10-15 m de linia apei. Pe aceasta zona se aseaza cei veniti cu prosoape. Gratis. Salvamarii au ski-jeturi, dar nu am auzit decat rar cate un fluier. Legat de salvamari, diferit de la noi unde turistii s-au batut cu salvamarii si cu jandarmii, ptr ca marea era agitata si turistii refuzau sa stea pe mal, in Italia pe vreme rea, se arboreaza stegul rosu, de interzicere a intrarii in apa, iar salvamarii pleaca acasa. Am prins si asemenea momente, si nu am inteles de ce, salvamarii lipseau din turnuri, marea avand valuri mari. Adevarul este ca nu am vazut nici un turist in apa in acele momente.

Revenind la Hotel Vianello, serviciile oferite sunt din punctulmeu de vedere peste pretul perceput, asa ca recomand acest hotel, pana cand... conform tendintei di Lido di Jesolo plaja privata nu va mai fi inclusa in pretul cazarii. O vacanta aici, poate fi apreciata de oamenii doritori de soare, mare calda si curata, plaja de calitate, liniste, toate la un pret accesibil. Pentru cine este interesat, impresiile prezentate au la baza experientele avute, fiind cazat succesiv, la urmatoarele hoteluri din Lido di Jesolo: Kennedy, Villa Gioiosa, Hotel Ondina, Hotel Albergo Aquila, Hotel Toledo si binenteles Vianello singurul unde am fost de doua ori.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de ingbv in 26.02.26 14:52:23
    Validat / Publicat: 26.02.26 16:04:02
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma - 5 nopti - 2017 Lido di Jesolo - (2018-2025) intre 4-14 nopti Rimini - 5 nopti Revelion 2022-2023 Palermo - 5 nopti 2023
    • Alte destinații turistice prin care a fost: UK, Franta, Germania, Malta, Elvetia, Liechenstein, San Marino, Vatican, Monaco, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Turcia

VIZUALIZĂRI: 76 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ingbv); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
    [26.02.26 16:02:41]

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 18197&hid=16973.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.

webmaster
    [26.02.26 18:24:19]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVianello Hotel [Jesolo]:

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)