Hotel Valea cu pesti - o experienta placuta intr-un frumos cadru natural
La mijlocul aceste toamne am petrecut 3 zile si 2 nopti la Valea cu pesti. Traseul este cel cunoscut pe Pitesti - Curtea de Arges daca veniti din Bucuresti la 7-8 km de baraj, respectiv Sibiu- Brezoi din celalalt sens. Despre Transfagarasan s-a tot scris, mie imi place mult ca si cadru natural, as calatori lunar pe acolo.
Hotelul este lipit de DN avand o parcare generoasa. Formalitatile sunt rapide, personalul este destul de amabil.
Camerele au TV, wi-fi, aer conditionat, paturi confortabile dar cel mai important sunt extrem de calduroase. Micul dejun este destul de variat si generos, au multe casuri. Lucru foarte frumos, majoritatea au un balcon de unde privelistea este superba: apa si padure in acelasi loc. Practic poti vedea o gramada de imagini superbe in timp ce va treziti sau savurati o cafea pe terasa.
Hotelul are in dotare o zona SPA cu o piscina (nu prea mare), jacuzzi,sauna, biliard, ping-pong, teren sintetic de fotbal/baschet. Daca doriti o zona de conferinta, exista o sala dotata pentru asa ceva.
Ca minusuri as spune piscina destul de neincapatoare cand vin multi clienti precum si uzura prosoapelor.
Daca ajungeti recomand o plimbare pe lac, debarcaderul e la cateva sute de metri de hotel. Vaporasul aluneca lin pe lac, nu se pune problema de rau de mare, are atat locuri acoperite, cat si terasa. Daca sunteti cu masina, puteti sa incercati urmatoarele obiective: Manastirea Curtea de Arges, a marelui Mester Manole, Aninoasa, Valeni, Cotmeana si nu in ultimul rand Cetatea Poienari.
Per ansamblu este o experianta placuta, un loc de unde va puteti fie misca, fie relaxa in mijlocul unui peisaj superb.
Trimis de gvaly in 28.11.12 23:17:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gvaly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.39194000 N, 24.62733500 E - CONFIRMATE
@gvaly:
Informaţiile pot fi utile, dar pot şi induce în eroare. Nu văd care este legătura dintre Sibiu-Brezoi (Valea Oltului - DN7) şi obiectivul descris, care se află pe Transfăgărăşan (DN7C).
Mă rog, ar fi o legătură (Râmnicu Vâlcea - Curtea de Argeş - DN73C), dar e cam departe...
Obiectivul descris de tine, Complex Turistic Valea cu Pesti, se află, aşa cum spuneam, pe Transfăgărăşan, pe malul lacului de acumulare Vidraru (spre mijlocul acestuia), coordonate GPS: N: 45.391538, E: 24.627305.
Cu această ocazie semnalez poziţionarea greşită pe hartă, greşeală pe care am constatat-o şi la booking.com. Locaţia reală a obiectivului "Valea cu peşti" este cea dată de coordonatele GPS de mai sus.
Poziţionarea care apare pe hartă este undeva foarte aproape de baraj, lângă un alt obiectiv de cazare, Hotel Posada Vidraru
Numele complexului (până de curând acolo era doar o cabană) vine de la faptul că el se află chiar la gura de vărsare a râului Valea cu Peşti în Argeş (mai exact, în lacul de acumulare)
”Cu această ocazie semnalez poziţionarea greşită pe hartă
@Costi Mulţumim pentru sesizare.
Am setat în program coordonatele GPS oferite de tine, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
@Costi: salut, eu stiu asa, din DN se face stanga pe DJ703 G apoi se ajunge catre lac, te intersectezi pe undeva cu drumul din Curtea de Arges, daca tu stii ca nu e asa te rog sa zici pentru a verifica si corecta
o seara buna sa ai!
Nu are nici o treaba drumul Sibiu-Brezoi cu Transfagarasanul. Din Brezoi o poti lua spre Voineasa si apoi spre Transalpina.
@Andox: Transalpina este in Vest, Transfagarasan in E, din Brezoi pentru Transfagarasan mergi putin spre Sud, apoi stanga, in zona localitatii Calimanesti. este adevarat ca tot din Brezoi e o sosea care te duce prin Voineasa spre Transalpina
@gvaly:
Cel mai bine, ca să te lămureşti, uită-te pe google maps!
@gvaly:
Eu nu am spus că ai greşit, doar că s-ar putea înţelege greşit.
Într-adevăr, de la Brezoi la Valea cu peşti sunt doar vreo 40 km, dar asta dacă mergi cu elicopterul.
Cu maşina, pe drumul indicat de tine, sunt mai bine de 80 km, pe traseul: Sibiu - Călimăneşti (DN7) - Şuici (DJ703G) - Albeşti (DJ704G) - Valea cu Peşti (DN7C).
Eu însă nu ţi-aş recomanda să urmezi acest traseu, pentru că drumurile judeţene mai au şi porţiuni neasfaltate.
Vezi, asta e problema cu Google Maps, în acea zonă nu au o rezoluţie suficientă pentru ca să vezi astfel de detalii, aşa că nu e bine să dai soluţii dacă nu ai mers chiar tu pe aceste drumuri.
De altfel, ai fi putut da chiar şi alte soluţii de felul ăsta. Uite, de exemplu, de la Câinenii Mari (ceva mai la nord de intersecţia spre Brezoi, pe DN7, poţi să încerci şi varianta DN7D, până la Şuici, dar eu nu ţi-aş recomanda, doar dacă aştepţi până va fi gata A1, care va avea traseul cam pe aici.
Acum, serios vorbind, dacă nu vrei să ai (prea multe) probleme cu starea drumului, traseul cel mai scurt este prin Râmnicu Vâlcea şi apoi, pe DN73C, până la Curtea de Argeş, care înseamnă vreo 120 km.
- Apr.2022 La pomul laudat sa nu te duci cu sacul — scris în 23.09.22 de fla41 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Horror — scris în 30.04.22 de Andreea9409 din BUCUREșTI - nu recomandă
- May.2021 Cam plictisitor. 2 zile, nu recomand mai mult — scris în 16.06.21 de ddanut74 din NăVODARI [CT] - nu recomandă
- May.2021 Alegeti un rasfat pe Transfagarasan! — scris în 09.05.21 de momote65 din IANCA NOUA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 NU recomand Valea cu Pești — scris în 17.08.20 de ux116962 din CLUJ - nu recomandă
- Aug.2019 Minisejur pe Transfăgărășan, la Valea cu Pești — scris în 19.02.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Pentru Valea Argesului - nota 10, pentru Valea cu Pesti - nota 6 — scris în 25.08.18 de black_mamba din BUCURESTI - nu recomandă