Traseu 1 la Roma
Hotel Mirage →
→ prin fața Gării Termini → prin Via Cavour → am urcat pe Scalinata dei Borgia → Chiesa San Pietro in Vincoli (1,6km) (30 min) (8.00-12.30 / 15.00 -19.00) (statuia lui Moise din munumentul cenotaf al papei Iulius II de Michelangelo, lanțurile sf. Petru - cel de la Carcera Mamertina și cel de la Ierusalim, unite miraculos la apropiere)
→ prin fața bisericii, prin fața Universității Sapienza, am coborât prin Largo della Polveriera → Coloseo (8.30 – 19.15) (17€) (500m) (15min) → ne-am rotit în jurul Coloseului pe la Arcul lui Constantin și Ludus Magnus (locul de antrenament al gladiatorilor, legat de Coloseo printr-un tunel)
→ pe Via dei Fori Imperiale am urcat până la Columna lui Traian (900m) (15 min)
→ prin fața monumentului Altare della Patria, pe lângă Mormântul lui Caio Publicio Bibulo (care arată granița de N a Romei la începutul secolului I îen, căci pe atunci mormintele erau în afara orașului)
→ Piazza Venezia cu balconul lui Mussolini, Palatul Bonaparte și Piazza di San Marco cu Fontana della Pigna și statuia, vorbitoare" Madama Lucrezia și Fântâna din grădina Palatului Venezia → am urcat scările la Basilica di Santa Maria in Ara coeli (400m) (5min) (09-12.00,15.30-17.30) → Campidoglio (160m) (5 min) → statuia lui Cola di Rienzo și Cordonata cu statuile lui Castor și Polux → am mers pe Terasa Caffarelli (se urcă spre V prin spatele statuii lui Castor și am ocolit Palato dei Conservatori) → Piazza del Campidoglio, cu statuia lui Marc Aurelius și Lupa Capitolina → Închisoarea Mamertina (200m) (5 min)
→ ne-am întors în Piazza Venezia prin spatele Altare della Patria pe lângă Forul lui Cezar → printre Columna lui Traian și Biserica Sfântul nume al Mariei am urcat pe Via Magnanapoli, iar după trepte am făcut stânga pe Via Quatro Novembre → Fontana di Trevi (1,1km) (20 min) → am coborâm prin colțul din SE și la colțul cu Via della Dataria am urcat în Piazza del Quirinale (400m) (10 min) (obeliscul de aici este unul original egiptean, probabil din sec 1 en.
Împreună cu cel de la Santa Maria Maggiore, străjuiau intrarea în Mausoleul lui August. Are 14,6 m înălțime și pe el sunt însemnele papei Alexandru al 7-lea – din familia sieneză Chigi – o stea peste șase munți)
→ am urcat pe Via del Quirinale pâna la Intersecția Celor Patru Fântâni (450m) (10 min) (cele patru fântâni reprezintă Tibru, cel cu lupoaica = orașul Roma, Iunona, cea cu lebăda = ocrotitoarea Romei, Anro = orașul Florența, Diana = protectoarea câmpurilor și animalelor) → o caracteristică unică la Roma, din această intersecție se pot vedea, în depărtare, obeliscurile de la Santa Maria Maggiore (sud-est), Trinita dei Monti (nord-vest) și Quirinale (sud-vest), precum și faţada lui Michelangelo de la Porta Pia (nord-est)
→ am făcut dreapta și am ținut-o tot înainte până la Piazza dell Esquilino, din spatele Bazilicii Santa Maria Magiore → am urcat în stânga pe Via Cavour până la Gara Termini
Total traseu = 7,2 km (timpii notați sunt dintre obiective, dați de Google Maps și rotunjiți de mine)
Trimis de spirid72 in 24.01.18 14:10:49
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (spirid72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța la Roma, ROMA" (deja existentă pe sait)
- Feb.2024 Roma altfel — scris în 07.02.24 de spirid72 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Frumos la Roma — scris în 25.12.23 de Dida2017 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Roma! Cetatea eternă! (2) — scris în 12.03.24 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Roma! Cetatea eternă! — scris în 05.03.24 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 La pas prin Roma cea romantică, de-o parte şi de cealaltă a Tibrului, până la punctul final Musei Vaticani — scris în 28.08.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Din nou la Roma, o metropolă absolut încântătoare — scris în 30.07.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Tur pietonal prin Roma cu ghid — scris în 27.09.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ