ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.03.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 09.09.15
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    MAR-2016
    DURATA: 4 zile
    prieteni
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Excursie Roma

    TIPĂREȘTE

    Am mers in Roma pentru prima data anul acesta, in luna Martie. Am plecat cu avionul WizzAir iar zborul a durat doar 2 ore. Avionul a aterizat pe aeroportul Ciampino de unde am fost preluati pentru transfer la hotel. Am decis sa cumparam transferul door to door de la Wizz mai scump dar mult mai usor, deoarece la intoarcere aveam zborul catre casa foarte devreme.

    In prima zi am fost foarte obositi si am decis sa vizitam doar Gradina Zoologica (Bioparco di Roma) care a costat 16€ pentru adulti si 13€ pentru copii. Am mai platit 3 euro pentru Alien Fish, un loc plini de acvarii cu diferiti pesti.

    A doua zi am hotarat sa vizitam Castelul Sant'Angelo, Fontana dei Quattro Fiumi, Pantheonul, sanctuarul pisicilor, Doria Pamphilj, Fontanadi Trevi, Spanish Steps si ObeliscoFlaminio.

    Castelul Sant'Angelo l am admirat doar de afara si merita vizita. Castelul a fost conceput ca mausoleu pentru împăratul Hadrian și urmașii lui, dar ulterior a fost modificat în castel de papi. "Pasajul Borgo" (în italiană Passetto di Borgo) este un coridor îngust, aflat deasupra unui zid înalt de piatră lung de cca 800 m, care face legătura între Vatican și Castelul Sant'Angelo.

    Fontana dei Quattro Fiumi se afla in Piazza Navona si a fost realizata in anul 1651 de catre Gian Lorenzo Bernini pentru Papa Inocențiu al X-lea.

    Pantheonul a fost construit inițial ca templu pentru cele șapte zeități guvernatoare ale celor șapte planete în statul religios al Romei Antice. Este cea mai bine conservată clădire romană și cea mai importantă clădire veche din lume cu acoperișul original intact.

    Torre Argentina Cat Sanctuary merita vizitat de iubitorii de pisici si pe care le pot ajuta cu o donatie sau doar cu o simpla conserva de mancare pentru pisici. Voluntarii au grija de ele si le poti vizita sau chiar mangaia.

    Palatul Doria Pamphilij este o alegere excelenta pentru iubitorii de arta. Decorul de lux este incantator si merita vizitat. Biletul costa 12 euro pentru adulti si mai platiti inca 5 euro pentru apartamentele private (daca doriti) pe care le puteti vizita doar cu ghidul.

    Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasa fântână din Roma. Acest monument impresionant domină micuța piață Trevi situată in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capătul unui apeduct construit în anul 19 î. Hr. ce se numește Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) și aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă. Figura centrală a fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluți de mare. Unul dintre cai este nărăvaș iar celălalt este calm și supus. Aceștia simbolizează dispoziția fluctuantă a mării.

    Apa de pe fundul fântânii reprezinta marea. Legenda spune că cel ce aruncă o monedă în apa se va întoarce la Roma. Aceasta moneda trebuie aruncată peste umăr cu spatele la fântână.

    Dintre toate locurile vizitate pana acum Fontana di Trevi a fost cea mai populara, fiind plina de turisti.

    Spanish Steps erau inchise deoarece se lucreaza la ele, iar cu vizita la Obelisco Flaminio am incheiat o zi lunga.

    In ziua a 3 a am avut urmatorul itinerariu: Vaticanul cu Capela Sixtina si Basilica San Pietro si gradina botantica (Orto Botanico).

    La Vatican am fost intr o marti, putin dupa ora 11:00 si ne am asezat la coada pentru bilete. Totul a mers foarte repede si nu am asteptat mult. Vroiam sa luam bilete cu skip the line dar nu a fost nevoie si am platit doar 16 euro de persoana. Am mers foarte mult si am incercat sa vizitam totul. Ai voie sa faci poze fara flash peste tot in afara de Capela Sixtină care nu m a impresionat foarte tare. Ne am oprit si la restaurant si la cafenea, dupa atata mers ai nevoie de o pauza chiar daca e mai costisitoare.

    Am fost foarte dezamagiti ca n am reusit sa vizitam Basilica San Pietro dar era o coada foarte mare si eram deja prea obositi. Am mers la Orto Botanico unde am platit 10 euro biletul si ne am relaxat privind plantele, gradina japoneza si helesteul cu crapi japonezi si ratoi. Gradina e destul de mare si ai ce vizita.

    In ultima zi ne am hotarat sa vizitam Colosseum ul, Palatine Hill si Roman Forum care toate trei au costat 12 euro de persoana. La Colosseum a fost coada dar a mers foarte repede iar la Palatine Hill o coada imensa care a mers cam greu cel putin la inceput.

    Colosseum ul este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat. Prizonierii din războaie erau puși să lupte între ei sau cu animale sălbatice. Spectatorii se delectau privind luptele dintre gladiatori.

    Dealul Palatin este cel mai important dintre cele sapte coline ale Cetatii Eterne. Palatino este situat intre obiective turistice ca Circus Maximus, Coloseum si Forumul Roman, iar dovezile sapaturilor arheologice demonstreaza ca dealul era locuit inca din secolul 10 i. C.

    Forumul Roman a fost un forum al orașului Roma, în jurul zonei centrale a orașului vechi, situat între Dealul Capitolului și Dealul Palatinilor și unde aveau loc activități de comerț, afaceri, religie și administrarea justiției.

    Roma este o destinatie care merita vizitata, pe fuga sau indelete, are multe de oferit si atat timp cat iti vei crea propiul itinerariu bazat pe locurile care iti doresti sa le vizitezi tu, nu vei regreta alegerea facuta.


    [fb]
    ---
    Trimis de Silvia30* in 30.03.16 20:38:41
    Validat / Publicat: 30.03.16 21:29:18
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA

    VIZUALIZĂRI: 3877 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Silvia30*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Castelul Sant'Angelo
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 31 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [30.03.16 21:28:35]
    »

    Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 06&ridAnt=67817

    webmasterX
    [30.03.16 22:14:25]
    »

    Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

    papone
    [30.03.16 22:24:29]
    »

    @Silvia30 - Felicitari! Un articol bun, tine-o tot asa! La cat mai multe calatorii placute!

    Radu Tudoran
    [31.03.16 00:14:16]
    »

    Peste care umar trebuie aruncata moneda in Fontana di Trevi? Este foarte important. Vreau sa stiu daca Sefa mea se intoarce acolo fara mine, caci eu n-am aruncat Te-ai fotografiat cu columna bunicului Traian?

    Silvia30*AUTOR REVIEW
    [31.03.16 00:20:03]
    »

    @Radu Tudoran - Aruncarea unei monede cu mana dreapta peste umarul stang, va asigura reintoarcerea in Roma.

    Radu Tudoran
    [31.03.16 00:25:50]
    »

    Splendid, Sefa a aruncat cu stanga peste umarul drept Nici ea nu se intoarce Sase zile ii ajung

    mishu
    [31.03.16 11:05:15]
    »

    Un articol foarte placut in care ai oferit in cateva cuvinte o multime de informatii despre o multime de obiective. Am retinut insa si cum ar trebui sa runc moneda daca ajung acolo si vreau sa ma mai intorc.

    Din pacate nu am putut sa-ti rasplatesc articolul decat cu votul nr 13, dar care este inainte de 14 asa ca felicitari, urmatorul iti va oferi suberbonusul.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Silvia30*AUTOR REVIEW
    [31.03.16 21:24:34]
    »

    @papone - va multumesc! ma bucur ca v-a placut articolul!

    dorgo
    [31.03.16 23:01:50]
    »

    @Silvia30 - ""Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) și aprovizionează fantanile Romei". In sudul Frantei mai exista un astfel de apedcut roman ce traverseaza un rau, la Pont du Gard suspendat pe trei arcade, inclinarea pe Km este de cativa cm, si aici, de la multi kilometri se aduce apa rece si proaspata in orasul Nimes (daca nu ma-nsel) de la niste izvoare colectate din munte. De fapt, pe langa alte inventii, termele si apeductele i-au diferentiat pe romani de restul populatiei. Ei condierau popoarele ce nu faceau baie ""barbare"". Termele lui Caraclla erau vestite. Azi au mai ramas doar ruinele. Aici in aceste terme populare, faceau baie atat soldatii cat si patricienii. In apa, diferenta sociala disparea. Democratie? Sub termele private din vilele patricienilor sau cele publice, era un sistem de galerii, pe 3 nivele, in care lucrau sclavii, (reprezentatnd cam o treime din milionul de oameni ai Romei), si care intretineau focul subteran ce incalzea fundul acestor piscine si implicit, apa. Acolo era un infern. Unde se scurgea apa menajera din casele oamenilor si piscinele facute inca acum 2500 de ani? (Si care mai functioneaza si azi?) In Cloaca maxima, un alt megacanal, in care incape inca si azi un TIR, si care se scurgea in Tibru. Avea si rol anti-inundatie, deoarece nu permitea inundarea Forumului Roman. Faptul ca apa curgea non stop prin apeducte, si chiar prin cloaca, nu permitea stagnarea si infectarea ei. Londra, de-abia in epoca Victoriana, si dupa cateva epidemii (cea de ciuma a distrus o treime din populatie), s-a gandit sa introduca canalizarea cu scurgere in Tamisa.

    alina1104
    [01.04.16 10:09:35]
    »

    Torre Argentina Cat Sanctuary - Desi am fost de 2 ori la Roma, de acest obiectiv nu am stiut, iar acum chiar imi pare rau deoarece sunt o foarte mare iubitoare de pisici.

    Se pare ca e un motiv in plus sa ajung si a treia oara in Roma in viitorii ani.

    Felicitari pentru articol si pentru experientele traite in Roma.

    Imi plac foarte mult pozele realizate la Gradina Zoologica.

    Calatorii frumoase si interesante in continuare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Silvia30*AUTOR REVIEW
    [01.04.16 13:16:31]
    »

    @mishu - Imi pare bine ca am reusit sa ofer cat mai multe informatii. Inainte sa plec in Roma am cautat si eu cat mai multe informatii despre obiectivele de vizitat cat despre moneda sper ca am retinut bine, mi a povestit despre moneda ghidul de la Doria Pamphilj,

    Costi
    [01.04.16 13:54:13]
    »

    @Silvia30 -

    Am fost foarte dezamagiti ca n am reusit sa vizitam Basilica San Pietro dar era o coada foarte mare si eram deja prea obositi.

    Păi dacă ați întrat în Musei Vaticani, nu trebuia să mai stați la coadă pentru intrarea în Basilica San Pietro.

    Trebuia doar să ieșiți din Capela Sixtină pe ieșirea din dreapta (aceea care se spune că este pentru grupuri), nu pe cea din stânga.

    Dacă ieși pe ieșirea din stânga, ajungi direct în piață, dar dacă ieși pe ieșirea din dreapta, ajungi direct la intrarea în Basilica San Pietro, după coadă și zona de control; asta pentru că acel control ți s-a făcut deja, la intrarea în muzeu.

    Dar, oricum, așa ai un motiv în plus de a reveni la Roma.

    Cât privește pisicile, asta e valabil în toată zona mediteraneană, mai ales în partea estică. Pisici frumoase, multe și libere vei întâlni și în Turcia, Grecia, Cipru, Sicilia, Malta, Albania, Croația. Cele mai multe și mai frumoase pisici le-am văzut în orășelul croat Motovun.

    Silvia30*AUTOR REVIEW
    [01.04.16 14:20:09]
    »

    @Costi - Oricat te documentezi dinainte nu poti sa le stii pe toate, mersi de informatie oricum Ramane pe data viitoare.

    Silvia30*AUTOR REVIEW
    [01.04.16 14:25:11]
    »

    @alina1104 - Poti vizita Torre Argentina Cat Sanctuary data viitoare! Va multumesc si va urez si dvs calatorii cat mai frumoase!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alina1104, dorgo, mishu, Radu Tudoran, Silvia30*
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța la Roma:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063844919204712 sec
    ecranul dvs: 1 x 1