ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.01.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 25.02.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    Mini vacanta la ROMA

    Ilustrație video-muzicală
    CUORE D'ITALIA - D25


    TIPĂREȘTE

    Anul asta ne-am hotarat sa mergem la Roma de Rusalii, avand ziua de L 4 iunie libera. Am luat bilete la Blue Air cu 2 luni inainte (plecare Sambata si intoarcere Joi) si am cautat o cazare acceptabila.

    Ne-am cazat la B&B Civico 31 unde totul a fost perfect: curatenie, camera mare, baie mare si curata, prosoape mari si curate. In camera se facea curatenie in fiecare zi. Locatia este tinuta de Max & Giuseppe, noi l-am cunoscut numai pe Max care vorbeste perfect engleza si ne-a ajutat cu harti si informatii turistice. In fiecare dimineata ii spuneam ce doream sa vizitam si ne spunea ce autobuze sa folosim. Pentru micul dejun primeam zilnic un cartonas cu care mergeam la o cafenea din apropiere (3 minute) si primeam cafea / ceai si un croissant.

    Din aeroportul Fiumicino am luat autobuzul Terravision pentru a ajunge in oras. Aceasta este cea mai ieftina alegere – mai ales daca luati bilet dus-intors 8EUR/pers. Autobuzele vin aprox la 40 de minute si merg pana la Gara Termini (Termini Station). Mare atentie la intoarcere: trebuie sa mergeti la ghiseul Terravision din Gara pentru a primi un cartonas colorat care desemneaza autobuzul si ora la care veti pleca. Deci veniti mai devreme in Gara sa luati autobuzul Terravision.

    In aeroport ne-am oprit la biroul de informatii si am luat Roma Pass 30EUR/pers valabil 3 zile. Cu acest card aveam acces gratuit la primele 2 obiective turistice si transport gratuit pe toate mijloacele de transport in comun. Noi am hotarat sa folosim cardul incepand cu a 2-a zi (D, L, Ma) si cele 2 obiective gratuite sa fie Galeria Borghese si Colosseum & Forul Roman. Roma Pass nu este valabil la Vatican.

    Ziua 1 (sambata)

    In prima zi am ajuns la pensiune pe la ora 13 – de la gara am mers pe jos aprox 20 min. Max ne astepta, ne-a dat cheile si harta, ne-am cazat rapid si am plecat la plimbare prin oras. Biserica Santa Maria Maggiore era aproape de pensiune, o zarisem la venire – dar eram cu bagaje si nu ne oprisem.

    Este o biserica mare si frumoasa. Conform datelor istorice, ea a fost construita pe locul unde dupa aparitia Fecioarei a cazut prima zapada in mijlocul verii in anul 358. Zapada a trasat perimetrul in care avea sa fie ridicata viitoarea biserica. Astazi este una dintre cele mai frumoase bazilici ale crestinismului timpuriu si cea mai mare dintre bisericile inchinate Madonei.

    Apoi ne-am indreptat spre Gara Termini unde sunt 2 supermarketuri sa cunoastem oferta. Aici puteti gasi sandwichuri, pui la rotisor, apa, bere si vin la preturi acceptabile.

    Apoi ne-am indreptat spre Fantana di Trevi. Impresionanta constructie! Ne-am gasit cu greu loc langa fantana si am facut cateva fotografii cu japonezi si chinezi. Era imposibil sa iesi singur in fotografie! Poate doar daca te scoli dimineata devreme!

    Figura centrala a fantanii Trevi este Neptun, zeul marii, care se afla intr-un car de lupta ce are forma unei scoici, tras de doi caluti de mare. Fantana baroca a fost realizata de Nicola Salvi dupa un proiect al lui Bernini (1732-1762).

    Aici am gasit celebrele cartoline (20 de vederi la 1Eur).

    La plecare ne-am racorit cu celebra inghetata italiana de la o Gelaterie din apropiere. Apoi ne-am indreptat spre Columna lui Traian.

    Columna a fost construita din ordinul imparatului Traian si comemoreaza victoria acestuia in campania sa de cucerire a Daciei. Columna are o inaltime de aproximativ 30 de metri si contine 18 blocuri masive de marmura de Carrara, fiecare cantarind 40 de tone. Este imbracata intr-o spirala de basoreliefuri (aprox 200m) unde se descrie povestea celor 2 razboaie avute de Traian in Dacia. Varful statuii a fost initial o statuie a lui Traian (unii spun ca ar fi fost un vultur) iar ulterior s-a pus statuia lui Sfantului Petru. Cenusa lui Traian si a sotiei sale a fost depusa la baza coloanei.

    Langa Columna lui Traian se pot vedea ruine din Forul lui Traian, care a fost la vremea lui cel mai mare si mai complex for imperial din Roma. Tot langa Columna se afla si Mercati di Traiano - un complex construit ca o prelungire a forului.

    Apoi am facut poze cu Monumentul Vittorio Emanuele II. Acest monument este denumit de localnici si ‘’tort de nunta’’ si nu este prea apreciat de locuitorii orasului. Am luat-o pe Via dei Fori Imperiali si am ajuns la celebrul Colosseum. Dupa ce am admirat perfectiunea si maretia constructiei si l-am fotografiat din toate colturile am plecat spre casa.

    Ziua 2 (duminica)

    Am luat autobuzul 150F din Gara Termini pana in apropierea parcului in care se afla Galleria Borghese. Parcul se numeste Villa Borghese, iar muzeul Galleria Borghese. Aveam rezervare la muzeu la ora 13.00 si trebuia sa fim acolo cu o jumatate de ora mai devreme. Asa ca am dat o raita prin Piazza Maria del Popolo proiectata de Bernini – piata ce poarta amprenta stilului baroc. Frumoasa piata are in mijloc un obelisc antic egiptean, care dateaza din epoca faraonului Ramses al II-lea. Apoi am urcat in gradinile terasate Pincio unde e o bună panoramă asupra Romei, loc bun de făcut poze. Am coborat apoi la Bisilica del Popolo si am văzut picturile lui Caravaggio: “Conversione di San Paolo” si “La Crocifissione di san Pietro”. Lângă biserică este si un muzeu cu aparatele inventate de Leonardo da Vinci.

    Galeria Borghese este rezultatul pasiunii pentru artă a lui Scipione Borghese (1577-1633), nepotul Papei Paul V. Scipione a folosit vila ca spatiu de expunere a unei incredibile colectii de antichitati mostenite de la unchiul sau, la care el a adaugat sculpturile lui Bernini. Cand Camillo Borghese s-a casatorit cu Pauline Bonaparte, el a donat o mare parte din colectia de sculpturi clasice cumnatului sau Napoleon in 1809. Acestea se gasesc in aripa de antichitati a Muzeului Luvru din Paris.

    Totusi in Galleria Borghese putem să admiram operele lui Bernini (Scipione era patronul său) - Răpirea Proserpinei, Apollo si Daphne, David, operele lui Caravaggio – Baiat cu cos de fructe, David cu capul lui Goliat, Autoportret ca Bachus bolnav, Madona si sarpele, Rafael (Coborarea lui isus de pe cruce, Doamnă cu licorn), Tizian (Amorul sacru si amorul profan).

    Galeria Borgese este muzeul mic ca intindere, dar cu opere monumentale! Rezervarile se fac din 2 in 2 ore (luni inchis), iar fotografiatul este interzis.

    Parcul Villa Borghese este imens, elegant, un loc minunat pentru plimbari, jogging. Se pot face plimbari cu barca pe lac, se pot inchiria biciclete si patine cu role.

    La plecare am luat autobuzul 910 de la statia Via Pinciana (aflata in apropierea iesirii muzeului) pana la Gara Termini. De aici am plecat cu metroul la Colosseum (statie M – Vittorio Emanuele). Fiind duminica Via dei Fori Imperiali era inchisa circulatiei auto, asa ca toata lumea se plimba ca pe bulevard. Am facut poze superbe cu Colosseumul - fara a avea masini in cadru! La Colosseum era o coada imensa la intrare, dar am folosit Roma Pass si in 3 minute eram inside! Era a 2-a intrare gratuita, prima fusese Galleria Borghese.

    Colosseumul nu poate fi descris in cuvinte, este maret! Este cel mai cunoscut monument al Romei Antice, construit in urma cu 2000 de ani, are dimensiuni impresionante: 201 m lungime, 171 m latime si 49 m inaltime. Oamenii veneau in acest amfiteatru pentru a asista la jocurile sportive si la ceremoniile vremii. Interiorul, placat cu marmura, era divizat in trei paliere, in care populatia isi avea locul in functie de starea sociala. Numele de Colosseum vine de la o imensa statuie a lui Nero – numita Colossus care era amplasata langa locul unde se afla astazi amfiteatrul. Colossul il prezenta pe imparat in chip de zeu al soarelui si avea 36m inaltime. Statuia afost demolata ulterior.

    Langa Colosseum se afla Arcul lui Constantin ridicat in anul 315 in cinstea victoriei lui Constantin cel Mare impotriva lui Maxentiu, in batalia de la podul Milvian.

    De la Colosseum am luat autobuzul 81 si am mers pana in Piazza Navona. Aceasta este cea mai frumoasa piata din Roma (dupa parerea mea). Este un spatiu al artistilor plastici, care isi etaleaza lucrarile sau chiar picteaza la comanda obiectivul solicitat de turisti. Are multe terase si localuri, o biserica deosebita - Sant’ Agnese in Agone, (ridicata in onoarea unei fetite de 13 ani), iar in centrul pietei se afla fantana celor 4 rauri construita de Bernini in anul 1651: Gangele, Nilul, Dunarea si Rio della Plata, simbolizand in esenta Asia, Africa, Europa si America. Celelalte doua fantani sunt Fantana lui Neptun si Fantana Maurului (Fontana del Nettuno si Fontana del Moro).

    Seara tarziu am luat autobuzul 70 pana la Biserica Santa Maria Maggiore, de unde am mers pe jos acasa.

    De mare ajutor in calatoriile noastre cu mijloacele de transport prin Roma ne-a fost harta cu traseele autobuzelor de pe site-ul local al Romei: rometoolkit.com/transport/rome_bus.htm

    Gasiti aici multe informatii interesante si utile.

    Ziua 3 (luni)

    Dimineata ne-am petrecut-o la Forul Roman, admirand vestigiile antice. In antichitate Forul era o piata civila inconjurata de biserici, temple si monumente, unde se desfasura viata publica a orasului. Zona a devenit un loc central unde se efectuau tranzactiile de afaceri si se desfasura viata publica a cetatenilor romani. Poti petrece aici o zi intreaga fara sa te plictisesti, asa ca luati-va cu voi sandwichuri, apa si bere! Noi am stat pana pe la ora 14.00, dupa care ne-am dus la Monumentul Vittorio Emanuele II. Este un urias monument alb ridicat in memoria primului rege italian - Vittorio Emanuele II si este amplasat in pitoreasca Piazza Venetia. Monumentul a fost inceput in 1885 si a fost finisat abia dupa 40 de ani. Scara larga centrala duce la Altarul Natiunii unde se afla Mormantul Soldatului Necunoscut care continr ramasitele unui soldat cazut in lupta pentru tara in primul razboi mondial. Mormantul este pazit in permanenta de 2 santinele. In centru se afla statuia colosala ecvestra a lui Vittorio Emanuele II. statuia este amplasata pe un postament mare, decorat cu sculpturi simbolice ale celor mai importante orase din Italia. In interior Monumentul adaposteste Institutul pentru Istoria Risorgimentului italian, Biblioteca si Muzeul Central al Risorgimentului si arhiva.

    Apoi am luat liftul si ne-am siut pe Monumentul Vittorio Emanuele II. Privelistea este superba si puteti face poze deosebite.

    Apoi am luat autobuzul si ne-am dus la Fantana Trevi. Ne-am ospatat din nou la Pizzeria noastra preferata si am plecat cu metroul in Piazza Spaniei sa vedem celebrele Trepte Spaniole.

    Piata Spaniei este cele¬bra pentru scara cu 137 de trepte care urca spre Bi¬serica Trinita dei Monti. Scara monumentala este flancata de o mare de flori, care, impreuna cu modelajul treptelor si balustradelor, dau locului o nota exotica.

    La capatul sudic al pietei, in fata Palatului Spaniei, se afla o coloana care comemoreaza anuntarea ofi¬ciala de catre Papa Pius al IX-lea a dogmei Imaculatei Conceptiuni, in 1854. Scarile Spaniole – au fost proiectate de Francesco de Sanctis si construite intre anii 1723 si 1725. La baza scarilor se afla Piazza di Spagna, denumita astfel dupa Ambasada Spaniei, care a ocupat un palat din apropiere in secolul al 19-lea, si Fontana della Barcaccia (Fantana Vechii Barci). Fantana din piata a fost proiectata de tatal lui Bernini si decorata de cei doi artisti (tata si fiu) la sfarsitul secolului al 16-lea. Langa scari se afla casa in care a trait si murit John Keats.

    Plimbarea noastra a continuat cu Panteonul - construit in anul 27BC de Marcus Agrippa si reconstruit de Hadrian la inceputul celui de-al doilea secol. Panteonul este cea mai completa cladire antica Romana si una din minunile sale arhitecturale: domul sau este la fel de lat ca si inalt, sustinut de pilarii ascunsi in pereti. Cupola casetata este impresionanta! In Panteon a fost inmormantat marele pictor al Renasterii, Rafael.

    Piata in care se afla Panteonul a primit numele de la forma tamburului si a cupolei, numindu-se Piazza della Rotonda. In centrul pietei se afla o fantana incununata de un obelisc egiptean, caruia i

    s-a montat in varf o cruce.

    Spre seara am luat autobuzul spre piata noastra preferata - Piata Navona!

    Ziua 4 (marti)

    Am gasit pe net o oferta super la Hop-on Hop-off bus – 25 EUR pentru 2 persoane timp de 3 zile! In Roma sunt multe firme care au autobuze turistice (eu am numarat 5), dar noi am gasit oferta la trambusopen.com/it/home.cfm

    Dis de dimineata am plecat spre statia Termini sa luam autobuzul 170 pana la Biserica Sfintei Maria de Cosmedin care gazduieste Bocca della Verita (Gura Adevarului). Acesta este un monument care infatiseaza fata unui om. A aparut in filmul Roman Holiday din 1953, cu Audrey Hepburn. In secolul al XVII-lea "Gura Adevarului" avea rol de "detector de minciuni". Astfel, se spunea ca celor care bagau mana si spuneau o minciuna li se taia mana.

    Vizavi de Santa Maria in Cosmedin si de coada la Bocca della Verita se afla un parc micut unde se poate vedea Templul lui Hercule din Forum Boarium (targul de vite din Roma antica).

    Am pornit apoi pe langa rau, pe Via Marmorata sa gasim Biserica Anselmo si Piata Cavalerilor de la Malta. Citisem ca este un loc deosebit, sincer nu mi s-a parut, poate din cauza urcusului pana acolo. Apoi am luat-o pe Via Sabina si am intrat intr-o minunata gradina de portocali! De aici am admirat o minunata panorama asupra orasului. De la statia de metrou Circo Maximo am luat metroul spre Gara Termini.

    Aici ne-am suit in Hop-on Hop-off bus si am plecat spre Vatican. Am ajuns pe la ora 15.00 si nu era absolut nimeni la intrare in muzeu! L-am ascultat pe Ron (roninrome.com) care ne sfatuia sa vizitam Vaticanul martea, joia sau vinerea, dupa ora 12.00 – noi am fost marti!

    Orasul Vatican este un stat idependent al carui suveran este Papa, Episcopul Romei si Pontiful Suprem al Bisericii Catolice.

    Piata San Pietro este impresionanta. Ca¬po¬dopera lui Bernini a fost ter¬minata in 1667, dupa 11 ani de munca si in ea incap 400.000 de persoane. Un vestibul de forma eliptica al bazilicii, piata este inconjurata de o balustrada decorata cu 140 de statui de sfinti si martiri, inalte de 3,2 m. In centrul elipsei se afla un obelisc inalt de 40m, adus de imparatul Caligula din Egipt. Se spune ca Sf. Petru a fost rastignit langa acest obelisc. In 324 imparatul Constantin a construit o bazilica in onoarea Sfantului Petru, fiind finalizata in 349. Constructia prezenta dateaza din secolul 16-17. La picio¬rul scarii monumentale care duce spre catedrala sunt pla¬sate, intr-o parte si in cealalta, statuile gigantice ale Sfintilor Petru si Pavel.

    Numerosi arhitecti si artisti de prestigiu au contribuit la realizarea Bazilicii Sf. Petru: arhitectul Bramante initiaza primele lucrari, Michelangelo executa proiectul cupolei, Rafael Sanzio modifica planul originar dintr-o cruce greceasca intr-una latina, Carlo Maderno completeaza fatada, Bernini deseneaza planul pietei cu faimoasele colonade. Fatada in stil baroc este dominata de statuile Mantuitorului, a Sfantului Ioan Botezatorul si a 11 Apostoli (cea a sfantului Apostol Petru se gaseste in interior). In mijloc se afla loggia binecuvantarii papilor, de unde Papa imparte binecuvantarea festiva "urbi et orbi". Deasupra intrarii principale se poate admira mozaicul "Navicella" de Giotto. Poarta centrala de bronz este o opera a lui Filarete, care a fost conceputa in 1445 pentru vechia bazilica. Poarta din dreapta se deschide numai cu ocazia "anilor sfinti".

    La intrarea in Bazilica, in prima capela din dreapta se afla Pieta lui Michelangelo. Legenda spune ca artistul, de numai 22 de ani cand a terminat lucrarea, i-a auzit pe trecatori spunand ca aceasta este o opera prea sofisticata si emotionanta ca sa fie facuta de un om atat de tanar. Ca sa risipeasca indoielile, Michelangelo, care altfel nu-si semna lucrarile, s-a furisat inauntru noaptea si si-a scris numele, cu litere mari, pe banda care cade de pe umarul stang al Fecioarei, peste piept, unde nu putea ramane neobservat.

    In nordul pietei se afla Muzeul Vaticanului (vatican.va) care contine una din cele mai mari colectii de arta din antichitate si Renascentism, din lume; bijuteria colectiei este insa Capela Sixtina, cu tavanul pictat de Michelangelo intre anii 1508 si 1512.

    In 1508, Papa Iuliu al II-lea l-a insarcinat pe Michelangelo sa picteze singur, fara vreun ajutor, cei peste 930 mp ai tavanului din Capela Sixtina. Lucrarea l-a costat pe artist 4 ani de suferinta mentala si fizica. Se spune ca multi ani dupa aceea Michelangelo nu mai putea citi nimic decat daca ridica textul deasupra capului. Tavanul este, in esenta, o biblie pictata, infatisand istoria umanitatii inainte de venirea lui Hristos. In 1541, la aproape 30 de ani dupa terminarea tavanului, Michelangelo a fost insarcinat sa picteze Judecata de Apoi, pe peretele altarului capelei. In contrast cu bolta, care este o expresie a optimismului din perioada de apogeu a Renasterii, Judecata de Apoi este un fel de tur virtual, cu ghid, prin infern. Batran si plin de amaraciune, Michelangelo si-a schimbat „perspectiva”. Si nu e de mirare, pentru ca, intre timp, Roma fusese cucerita si pradata, in 1527, de trupele de mercenari ale lui Carol al V-lea, care au folosit Capela Sixtina drept grajd.

    Ziua 5 (miercuri)

    Am luat Hop-On-Hop-Off de la gara Termini si ne-am dat jos la Castel Sant’ Angelo. Am mancat o inghetata super in apropiere si am admirat castelul de la distanta.

    Apoi ne-am indreptat spre Cartierul Trastevere despre care auzisem lucruri frumoase. Ne-am plimbat un pic, dar nu ne-a impresionat prea tare, asa ca am luat autobuzul spre Campo del Fiori. Aici am luat pranzul la pachet (cateva sandwichuri luate din gara Termini), dupa care ne-am indreptat spre Bazilica San Pietro.

    Cladirea actuala a fost inceputa in 1506 si a fost finalizata 120 de ani mai tarziu. Vechea bazilica, ridicata in vremea lui Constantin cel Mare a fost demolata pentru a face loc constructiei pe care o vedem astazi. Nu am vazut niciodata ceva mai maret. In mijloc se afla altarul papal, asezat sub un baldachin, iar deasupra se vede domul. Legendele spun ca sub altarul principal este mormantul Sfantului Petru.

    Dupa ce am vizitat bazilica am ucat in dom. Biletul era 5 Euro pentru urcatul pe scari si 7 Euro pentru lift. Am ales liftul si am urcat pe sacri numai 2/3 din drum! Scarile sunt inguste si urcatul a fost destul de obositor, dar privelistea a meritat! Panorama este minunata!

    Ziua 6 (joi)

    Fiind ultima zi in Roma, ne-am dus in Piata Vatican sa ne luam la revedere! De langa Castelul Sant’ Angelo am mai luat cateva suveniruri destul de ieftine.

    Istoria castelului incepe in primii ani ai erei noastre (135 mai precis), cand imparatul Adrian a decis sa ridice un mausoleu pentru el si familia sa. Destinatia cladirii s-a schimbat la inceputul secolului 5, cand a fost transformata in fortareata si inclusa in zidurile aureliene. Urnele funerare s-au pierdut in 410, cand gotii au asediat Roma, mai putin capacul de la urna imparatului Adrian, care a fost "reciclat" si joaca acum rol de baptiseriu in basilica Sfantul Petru. Mare parte din decoratii au ajuns sa fie folosite pentru infrumusetarea bisericilor crestine. Castelul isi trage numele dintr-o legenda, care spune ca in anul 590 arhanghelul Mihail a aparut deasupra cetatii punandu-si sabia in teaca, pentru a anunta sfarsitul unei epidemii. In secolul 14, papa a transformat cetatea intr-un castel, construind si un coridor secret fortificat pe vechile ziduri aureliene, pana la Vatican. Exista si doua statui ale ingerului, una din marmura, in curtea interioara, si una din bronz, pe acoperis. In castel au fost incarcerate peronalitati celebre printre care si Giordano Bruno.

    Ne-am dus apoi pe podul din fata castelului impodobit cu statui de ingeri si am facut fotografii.

    Apoi ne-am indreptat spre Fontana di Trevi sa mai cumparam cateva suveniruri si sa mancam o pizza delicioasa!


    [fb]
    ---
    Trimis de andromeda in 07.01.13 11:54:43
    Validat / Publicat: 07.01.13 14:15:48
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Milano, Florenta, Venetia, Verona, Cinque Terre, Genova
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 7040 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andromeda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Fontana di Trevi
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [07.01.13 14:15:17]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    monicanitu*
    [07.01.13 17:11:24]
    »

    frumos. Poate mai postati poze si un fond sonor cu muzica italiana.

    andromedaAUTOR REVIEW
    [07.01.13 17:41:06]
    »

    @Admin: rog schimbati anul sejurului in 2012

    --

    by webm: s-a rezolvat.

    webmaster13
    [07.01.13 22:56:12]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    andromedaAUTOR REVIEW
    [08.01.13 11:41:25]
    »

    @webmaster13: multumesc pt coloana sonora; e ok!

    Polaroid
    [06.02.17 09:17:15]
    »

    @andromeda: Impresionanta descriere!!! Multumim! Noi vom pleca maine, dar vom sta doar 2 nopti. O sa structurez exact ce e cel mai important.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    andromeda, monicanitu*, Polaroid
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța la Roma:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058974027633667 sec
    ecranul dvs: 1 x 1