GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Roma in doua zile...
Daca ajungi la Roma, imposibil sa nu fie dragoste la prima vedere...
Orasul arata minunat, cu cladiri fascinante in stil renascentist si baroc, dar si basilicas construite in stil medieval sau palate ce apartin de neoclasicism.
Capitala Italiei si a provinciei Lazio, Roma este vizitata anual de turisti de pe toate continentele, dornici sa vada orasul de pe cele 7 coline.
Am vizitat Roma relativ tarziu, in decembrie 2010, si de atunci am mai revenit de cateva ori.
Climatul fiind mediteranean, iernile sunt deosebit de blande, astfel ca m-am simtit ca intr-o toamna tarzie. Desi era mijlocul lui decembrie, afara erau aproximativ 18 grade, si nici urma de nor.
La prima mea vizita la Roma am avut la dispozitie doar 2 zile pline... prea putin pentru un oras atat de grandios, dar am reusit sa bifez cateva din atractiile simbol ale Romei, absolut free.
Fontana di Trevi, celebra in lumea intreaga, unde poti arunca un banut in timp ce soptesti o dorinta stiuta numai de tine, este cea mai mare fantana in stil baroc din oras.
Filme célèbre ca La dolce Vita, al lui Federico Fellini sau Roman Holiday, cu Audrey Hepburn au folosit aceasta atractie cunoscuta worldwide a Romei.
Se estimeaza ca zilnic, aproximativ 3000 de euro sunt aruncati in Fontana di Trevi ,,nu putine fiind cazurile cand anumite persoane au fost tentate sa sustraga o parte din ‘’maruntisul’’ aruncat: P
De asemenea, legenda spune ca o data ce ai aruncat o moneda in fantana, drumurile te vor purta tot aici la un moment dat. Si ce poate fi mai bine decat o noua vizita la Roma?
Fantana a fost terminata in anul 1762 de Giuseppe Pannini si restaurata complet in anul 1998.
In zona exista hoteluri, terase pitoresti si magazine cochete, stil boutique cu suveniruri si opera de arta, haine vintage, armuri specifice Imperiului roman, obiecte de marochinarie, dar si multe maruntisuri made in China, ca de altfel peste tot in marile capitale europene.
Fontana della Barcaccia din Piazza di Spagna, un alt loc emblematic al Romei, chiar langa treptele spaniole, are forma unui vas pe jumatate scufundat, si a fost construita la inutiativa Papei Urban al VIII-lea.
Columna lui Marcus Aurelius din Piazza Colonna, construita in stil doric in onoarea celui de la care a imprumutat si numele, are in compozitie blocuri de marmura de Carrara, originara din Toscana, Italia.
Ponte Sant'Angelo (Podul Ingerilor), este unul din numeroasele poduri peste raul Tibru din Roma, al treilea ca lungime de pe intreg teritoriul Italiei. In trecut, pelerinii foloseau acest pod in drumul lor catre Basilica Sf. Petru.
Legenda spune ca un inger a aparut pe acoperisul mausoleului lui Hadrian, prevestind sfarsitul epidemiei de ciuma, astfel ca in secolul al VII-lea, in timpul Papei Gregorius I, atat mausoleul cat si podul care ducea catre el au luat denumirea de Sant Angelo.
Colosseum-ul atrage anual 4 milioane de turisti din lumea intreaga. Constructia acestui loc impresionant, simbol al Romei imperialiste, a inceput la initiativa imparatului Vespasian si a fost continuata de Titus.
Spectacolele cu gladiatori, organizate mai degraba de particularii influenti ai cetatii decat de statul insusi, atragea populatia in numar mare. ‘’Venatio’’, vanatoarea animalelor salbatice aduse special in acest scop din Africa si Orientul Mijlociu, era si ea la mare cautare.
Mii de tigri, lei, crocodili, pantere, leoparzi si alte animale de prada erau eliberate in arena cu gladiatori, iar lupta pe viata si pe moarte dintre cele doua tabere manifesta un interes deosebit pentru publicul barbar.
Nu trebuie ratat acest simbol al Romei, chiar daca nu ai timpul necesar pentru a face o vizita mai detaliata. Fotografiile facute spre seara, inainte de apusul soarelui sunt intr-adevar spectaculoase.
Cele 2 zile au trecut mult prea repede, insa am reusit sa vizitez si Vaticanul si Capela Sixtina, carora vreau sa le dedic un alt post.
Mi-a placut indeosebi Piazza Navona, un loc insufletit cu fantani superbe, plin de artisti locali care isi vindeau creatiile, boutique-uri colorate, terase pitoresti cu inghetata delicioasa made in Italy.
Desi unora li se poate parea acest square un pic prea turistic, agitatia unui oras face parte din farmecul acestuia. De aceea prefer Italia de o mie de ori unor tari ca Olanda de exemplu. Strazile pustii nu sunt pentru mine; -)
Trimis de roxana.tomina in 26.06.12 11:35:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxana.tomina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 Roma altfel — scris în 07.02.24 de spirid72 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Frumos la Roma — scris în 25.12.23 de Dida2017 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Roma! Cetatea eternă! (2) — scris în 12.03.24 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Roma! Cetatea eternă! — scris în 05.03.24 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 La pas prin Roma cea romantică, de-o parte şi de cealaltă a Tibrului, până la punctul final Musei Vaticani — scris în 28.08.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Din nou la Roma, o metropolă absolut încântătoare — scris în 30.07.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Tur pietonal prin Roma cu ghid — scris în 27.09.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ