ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.01.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 11 MIN

    Incursiune în Roma (V) – Pieţe celebre: Piaţa Trevi, Piaţa Spaniei, Piaţa Navona, Piaţa Poporului

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Fireşte că atunci când am ajuns în Roma mi-am propus să vizitez şi pieţele care o fac celebră şi în centrul cărora se află un obiectiv turistic interesant şi căutat de toţi turiştii (reţineţi, însă, că italienii spun piaţă la mai toate intersecţiile de drumuri...)

    Acolo unde obiectivele turistice sunt de interes maxim şi care presupun vizitarea acestora şi în interior, am preferat să le descriu sau le voi descrie separat, precum Colosseum-ul din Piaţa Colosseum-ului - vezi impresii , Muzeele Capitoline din Piaţa Campidoglio şi Monumentul lui Victor Emanuel II din Piaţa Veneţiei - vezi impresii, respectiv Panteonul din Piazza della Rotonda, ori Bazilica San Pietro din Piazza San Pietro.

    În general, eu am preferat să vizitez pe jos şi cu harta în mâna oraşele în care am fost. În Roma, ca puncte de plecare pentru vizitarea pieţelor am ales tot o piaţă: Piaţa Veneţiei. Dinspre această piaţă, urmând Via del Corso şi străbătând străzile adiacente, putem ajunge la toate celelalte. Reţineţi că în Piaţa Veneţiei se intersectează cele mai importante drumuri din Roma, pe lângă Via del Corso mă refer şi la Via dei Fori Imperiali ce duce la Colosseum-ul roman.

    Via del Corso este unul din bulevardele principale ale Romei, pe traseu trecând pe lângă următoarele obiective si magazine, cum veniţi dinspre Piaţa Veneţiei:

    pe partea stânga: Galeria Doria Pamfilj (pe care am descris-o aici : vezi impresii), Coloana lui Marc Aureliu, Piaţa Parlamentului, Casa lui Goethe

    pe partea dreaptă: Galeriile Alberto Sordi şi un magazin pentru copii cu obiecte cu personaje din lumea Disney, pentru împătimiţii cumpărăturilor...

    Şi acum să luăm pe rând cele patru pieţe!

    Piazza di TreviChe dolce vitta...

    În Piazza di Trevi, adică Piaţa celor trei drumuri, se găseşte una din cele mai căutate fântâni din Roma, respectiv Fontana di Trevi. Numele acesteia provine de la cele trei drumuri care duc aici (Via delle Muratte, Via del Lavatore, Via della Stamperia). Coincidenţă sau nu, trei sunt şi arhitecţii care şi-au pus amprenta asupra ei. Din Piaţa Veneţiei se ajunge în maxim 30 de minute de mers pe jos pe Via del Corso, iar când vă intersectaţi cu Via dele Muratte (a cincea stradă la dreapta) o luaţi pe această stradă care va duce exact în dreptul fântânii. Dacă faceţi stânga din bulevard, pe Via di Pietra, puteţi ajunge la Pantheon, noi ne-am întors dinspre Pantheon spre Fontana di Trevi următoarea zi, având chiar indicator în acest sens. Dacă luaţi metroul, coborâţi la Staţia Barberini şi mai faceţi 10 minute.

    Fontana di Trevi reprezintă cea mai mare fântâna în stil baroc din Roma, conform wikipedia, iar în afară de asta este una dintre cele mai celebre fântâni din lume.

    Interesant la această fântână, construită chiar în locul în care se termină apeductul antic Aqua Virgo şi izvorul cu acelaşi nume ce alimentează fântâna, este faptul că nu este independentă, ci lipită de peretele exterior al unui edificiu, repsectiv de Palatul Poli, făcând corp comun cu acesta. Acelaşi izvor alimentează şi fântânile din Piaţa Navona şi Piaţa Spaniei.

    Trebuie să recunosc că Bernini, unul dintre arhitecţii care au contribuit la construcţia fantanii sau mai bine zis la finalizarea acesteiea şi care a avut un cuvânt de spus pentru multe dintre edificiile importante ale Romei, a fost un mare geniu!

    Fântâna are în componenţa mai multe statui ce reprezintă zeităţi, cai şi tritoni, piesa centrală fiind Neptun, zeul mării. Povestea pe care vrea să o înfăţişeze fântâna este aceea a unei fecioare ce le arata un izvor soldaţilor în căutare de apă.

    Prima dată am ajuns aici seara, când atmosfera este romantică, iar efectul a fost maxim! Poate nu degeaba scena dinte Anita Ekberg şi Marcelo Mastroiani din filmul “La dolce vitta” a fost filmată noaptea... (vezi aici youtube). Din acel moment fântâna şi-a câştigat celebritatea! Chiar recomand vizitarea acesteia noaptea, pentru că ziua este mai aglomerat şi vom fi disturbati de multitudinea de turişti.

    Motivul pentru care turiştii vin să viziteze această fântână este şi acela conform căruia dacă arunci o monedă stând cu spatele la ea ţi se îndeplineşte o dorinţă şi vei reveni cât de curând în Roma! Ceea ce am făcut şi noi, evident... şi chiar am revenit a doua zi în plin soare!

    Este dificil, însă, să faci o fotografie prin mulţimea de turişti, cu atât mai mult să te strecori printre ei pentru a ajunge la marginea fântânii şi a arunca o monedă. De asemenea, trebuie să fim atenţi la hoţii de buzunare, dar şi la vânzătorii ambulanţi de te miri ce.

    Un filmuleţ cu Fontana di Trevi puteţi urmări aici: youtube

    Lângă Fontana di Trevi se afla şi Biserica Sfinţilor Vicenzo şi Anastasio ce a fost ridicată în secolul al XIV-lea. Nu are cum să nu îţi sară în ochi faţada barocă a bisericii cu coloanele sale ce urca spre cer...

    Deşi nu este la fel de spectaculoasă în interior ca alte biserici pe care le-am văzut în Roma, este o biserică ce merită a fi vizitată şi care vă poate oferi câteva clipe de răgaz după ce aţi făcut parte din mulţimea de turişti veniţi să îşi pună dorinţe la fântână.

    În interior se găseşte mormântul unui rus, în prima capelă pe partea dreaptă. Wikipedia precizează că aici sunt conservate inimile a 25 de papi şi nu e de mirare, pentru că biserica a fost parohie papală, în prezent aparţinând Episcopiei Ortodoxe Bulgare.

    Piazza di Spagnainteresantă

    Numele acestei pieţe provine de la Ambasada Spaniei ce are sediul în apropiere.

    În Piaţa Spaniei am ajuns tot noaptea şi asta pentru că am venit dinspre Fontana di Trevi pe diferite străduţe, însă puteţi ajunge mai simplu din Via del Corso până vă intersectaţi cu celebra Via dei Condotti care va lasă direct în piaţă (a 13-a stradă la dreapta dinspre Piaţa Veneţia). Dacă luaţi metroul coborâţi la staţia Spagna.

    Pot spune că nu am “gustat” această piaţă noaptea. Era destul de prost luminată, abia se remarcă treptele celebre ce duc spre Biserica Trinita dei Monti şi parcă impropriu spus piaţă, destul de micuţa. Ori poate mi s-a părut aşa deoarece eu văzusem fotografii cu aceste trepte în care erau decorate cu azalee, dar asta se întâmplă în anotimpul lor.

    Lume multă nu era, în general turiştii stăteau pe trepte. Şi aici am întâlnit asiatici care vroiau să ne ofere trandafiri roşii, dar m-am ferit că citisem pe site de astfel de experienţe.

    În piaţa am avut parte tot de o fântână, respectiv de Fontana della Barcaccia, de forma unei bărci, evident, realizată (de cine oare? ...) de acelaşi Bernini.

    Şi aici fântâna are o semnificaţie, respectiv aceea în care o singură barca mai rămâne după retragerea tumultosului Tibru în 1958, când ieşise din matcă.

    Un amănunt important este faptul că treptele ce duc spre biserică (Scalinata di Trinita dei Monti) nu se opresc în faţa bisericii, cum este creată iluzia optică, ci se opresc într-o piaţetă cu un obelisc egiptean, după care se află intrarea în Biserică. Spectaculozitatea acestei pieţe se poate vedea de sus.

    Nu am zăbovit însă prea mult, dat fiind şi oră târzie, mai mult am admirat vitrinele luxoase aflate pe Via dei Condotti, care avea să ne scoată iar în Via del Corso.

    Am văzut haine şi genţi realizate de cei mai mari designeri italieni, unde valoarea acestora se ridică de la câteva sute de euro un obiect infim la mii de euro o haina sau o geanta.

    Deşi era noapte, m-am simţit bine, singură grijă a fost să ajungem până la ora 24.00 în Piaţa Veneţiei ca să prindem ultimul autobuz de zi care să ne ducă la hotel şi am avut noroc, dar a fost pe muchie de cuţit. Altfel trebuia să luăm taxiul, pentru că atobuzele de noapte nu sunt dese şi nici nu merg peste tot.

    Am ajuns şi peste zi pe Via del Corso şi am zărit în depărtare Piaţa Spaniei, în drumul nostru spre Piaţa Poporului, care avea să fie ultima noastră destinaţie în Roma.

    O imagine cu Piaţa Spaniei vă puteţi face aici: youtube

    Piazza Navona - romantică noaptea...

    Aceasta este piaţa care mi-a plăcut cel mai mult şi pe care am vizitat-o tot noaptea, când are un parfum aparte.

    Piaţa Navona ocupa locul arenei fostului stadion al lui Domitian (Circus Agonalis), de unde îşi are originea şi numele acesteia. Acest stadion funcţiona înainte ca să existe Colosseum.

    Piaţa are formă ovală şi este înfrumuseţata de trei fântâni. Cea mai frmoasa şi lângă care am stat cel mai mult este Fântâna celor patru fluvii (Fontana dei Quatro Fiumi) şi a fost realizată tot de Bernini, după ce iniţial proiectul fusese dat altui arhitect.

    Citisem asta înainte de a o vedea şi am studiat-o îndeaproape, încercând să disting figurile celor patru fluvii reprezentate de fântână: Gangele, Nilul, Dunărea şi Rio della Plata, simbolizând în esenţă Asia, Africa, Europa şi America.

    Interesant este şi obeliscul aflat în centrul fântânii, de unde pornesc toate celelalte figuri. Acesta este adus de la un alt templu, vechi de 2000 de ani, din porunca lui Papa Inocenţiu al X-lea, care a hotărât construitea fântânii, că de altfel a multe dintre obiectivele turistice cele mai vizitate din Roma.

    Celelalte două fântâni sunt Fântâna lui Neptun şi Fântâna Maurului (Fontana del Nettuno şi Fontana del Moro).

    Noaptea se aude muzica unor interpreţi de stradă, iar vânzătorii ambulanţi te îmbie să le cumperi produsele. În spaţiul dintre fântâni este loc de promenadă, iar de Crăciun s-a desfăşurat chiar un târg aici.

    Artişti care pictează te aşteaptă să îţi facă portretul. Plimbându-mă printre ei şi admirându-le lucrările mi-am adus aminte de zilele de altădată de la mare, din Neptun şi Olimp, când lumea se plimba şi căsca gura la orice, iar alţii se minunau de mâna artiştilor care creionau portretul cuiva.

    Categoric Piaţa Navona trebuie vizitată şi ziua pentru a putea vedea şi Biserica barocă Sant’Agnese în Agone, construită pe locul unei foste capele medievale. Legenda spune că în acest loc a fost expus trupul golaş al Sfintei Agnese şi că părul acesteia a crescut instantaneu pentru a-i proteja goliciunea.

    Spectaculos în Roma mi se par aceste biserici “ascunse”, pe care nu le distingi de prima dată, chiar dacă eşti lângă ele, care par să nu îţi trezească vreo emoţie şi asta pentru că sunt lipite de alte clădiri, hoteluri sau alte edificii. Numai de la depărtare ai putea vedea cupola lor, dar asta pare imposibil la cât de strâmte sunt străzile, neputând să te îndepărtezi prea tare.

    Ajunşi însă înăuntru, rămâi nu fermecat, ci de-a dreptul şocat de frumuseţea interioară şi bogăţia elementelor decorative.

    Plimbarea prin piaţa este una revigorantă şi aici se afla destule cafenele şi restaurante pentru cine vrea să zăbovească mai mult.

    Un filmuleţ cu această piaţă puteţi urmări aici youtube

    Piazza del Popolo

    Aceasta este piaţa în dreptul căreia Via del Corso ia sfârşit şi începe Via Flaminia, imediat după Porta Flaminia (refăcută de Bernini) care marca intrarea dinspre nord în Roma şi a fost realizată în 1834, de către arhitectul Valadier. În Piaţa Poporului se poate ajunge şi cu metroul (linia A), până în staţia Flaminio, însă o puteţi lua şi pe jos din Piaţa Spaniei. Dacă veniţi dinspre Termini aveţi numai patru staţii de mers. Fireşte că se poate ajunge şi cu autobuzul, din acest punct de vedere Roma mi s-a părut că stă foarte bine la capitolul transport în comun.

    La ce ne putem aştepta în Piaţa Poporului?

    În primul rând aici se afla trei biserici, din care două biserici “gemene”, respectiv Santa Maria dei Miracoli şi Santa Maria în Montesanto (care prin poziţionarea lor simetrică par identice, dar sunt de forme diferite). Nu voi vorbi de biserici, pentru că nu am reuşit să le vizitez, fiind ultima zi în Roma şi obligaţi să ne încadrăm în ora la care pleca avionul spre ţară.

    O altă biserică, respectiv Santa Maria del Popolo, aflată lângă Poarta Flaminia, deţine două lucrări ale lui Caravaggio, pe care aş fi vrut să le văd, însă biserica era închisă.

    În al doilea rând, piesa centrală a Pieţei, care este Obeliscul Flaminio, de provenineta egipteană, este vechi de peste 3000 de ani! Acesta a fost adus la Roma de către Împăratul Augustus pentru Circus Maximus şi este impresionant, peste 20 de metri înălţime. Acestuia i s-a adăugat Fântâna Obeliscului prin prezenţa a patru lei ce scuipă apă.

    În piaţa mai există şi Fântâna lui Neptun, pe partea stângă, cum priveşti dinspre bisericile gemene şi o altă fântâna unde se poate distinge Lupoaica ce-i hrăneşte pe Romulus şi Remus.

    În al treilea rând, aici putem urca pe dealul Pincian şi ajunge în Parcul Borghese, iar de sus putem avea o panoramă superbă a Romei, din Piaţeta Napoleon (se poate vedea aici: youtube

    ). Sus, chiar lângă celebra balustrada ce ne oferă o imagine întreagă asupra Pieţei Poporului, se afla o fântână de unde putem să ne umplem proviziile de apă.

    Un filmultet cu Piaţa Poporului puteţi vedea aici: youtube

    Sper că v-am convins că în Roma merită vizitat fiecare loc, că obiective interesante se alfă la aproape fiecare colţ de stradă şi că ori de câte ori am arunca un banuţ în Fontana di Trevi trebuie să fim convinşi că nu va fi ultima dată!...


    [fb]
    ---
    Trimis de magdalena in 26.01.12 10:38:50
    Validat / Publicat: 26.01.12 12:42:20
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 11301 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Roma, Piata Trevi - Fantana Trevi
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31249 PMA (din 34 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    magdalenaAUTOR REVIEW
    [26.01.12 10:57:24]
    »

    Webm, as dori ilustrarea impresiilor cu acest videoclip http://www.youtube.com/watch? v=cRC2HQp6i5s&feature=related

    Multumesc!

    webmaster
    [26.01.12 12:41:55]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    georgiana
    [26.01.12 16:22:44]
    »

    Citind review-ul, deschizand toate linkurile atasate pentru videoclipuri, admirand fotografiile... am oftat din nou, cum mi se intampla de obicei, cand rascolesc prin amintiri!

    Si, din nou, mi-e dor de Roma!

    Adica... si de Roma

    TraianS
    [26.01.12 17:07:13]
    »

    Felicitari pentru review. Mi-a placut cum l-ai gandit. Pozele de asemenea sunt superbe.

    Am o mare durere cand citesc reviewuri despre Roma si aflu despre lucruri care le-am ratat. De exemplu biserica Sant’Agnese în Agone din Piazza Navona. Stau si-mi fac reprosuri, ca ar fi trebuit sa fie pe lista mea si nu-mi explic cum de ca nu a fost . De fiecare data imi vine sa-mi dau cu "tesla'n... " (vorba lui nea Alex), cand vad cate lucruri frumoase am ratat

    Sper sa nu te superi, dar am sa fac o observatie despre Fontana di Trevi. Cred ca a fost doar o mica scapare. Spui:

    Trebuie să recunosc că Bernini, unul dintre arhitecţii care au contribuit la construcţia fantanii sau mai bine zis la finalizarea acesteiea şi care a avut un cuvânt de spus pentru multe dintre edificiile importante ale Romei, a fost un mare geniu!

    Din cate stiu eu, Bernini nu are nimic de a face cu Fontana di Trevi, ea fiind o constructie mai recenta - secolul 18. Cum se spune si-n videoul atasat, Nicola Salvi a fost influentat de operele lui Bernini. Nu e opera lui Bernini, dar sigur e cea mai cautata de turisti si cea mai celebra.

    magdalenaAUTOR REVIEW
    [26.01.12 17:51:31]
    »

    TraianS, eu stiam ca Salvi fusese insarcinat cu constructia fantanii, dar Bernini a jucat un rol mai mare decat o simpla influenta asupra arhitectului, in constructia acesteia.

    Conform Wikipedia, "din ordinul Papei Clement al XII-lea, a fost angajat Nicola Salvi pentru a ridica o fantana mare in Piata Trevi. Mai existase un plan de constructie al unei astfel de fantani dupa un proiect de Bernini care fusese amanat in urma cu un secol dupa moartea Papei Urban al VIII-lea. Salvi si-a construit capodopera pe baza vechiului proiect al lui Bernini. http://ro. wikipedia. org/wiki/Fontana_di_Trevi

    Eu am vrut doar sa subliniez ca Bernini a fost o figura importanta in arhitectura Romei si ca si-a pus amprenta asupra multor "capodopere".

    Poate nu a fost cea mai fericita formulare si mai corect era sa spun asa:

    "Trebuie să recunosc că Bernini, unul dintre arhitecţii care a avut o contributie la realizarea fantanii (construita dupa schitele sale) şi care a avut un cuvânt de spus pentru multe dintre edificiile importante ale Romei, a fost un mare geniu!

    Multumesc pentru aprecieri! As fi incarcat inca 100 de fotografii, insa nu stiu de ce merge prost netul si mi-a luat cam 5-10 minute pentru incarcarea unei singure foto.

    Marian Preda
    [26.01.12 18:15:30]
    »

    @magdalena:

    Ca deobicei, ne incanti cu rw-urile tale deosebite!

    Felicitari!

    adri-nico
    [26.01.12 22:23:55]
    »

    Un review muncit pentru care ai luat si o piatra! pacat.

    Eu te felicit!

    TraianS
    [27.01.12 09:23:32]
    »

    Problema "Fontana di Trevi", imi pare foarte interesanta Sper sa nu te superi ca am sa continui.

    Cred ca Nicola Salvi merita mai mult credit, in ceea ce priveste "di Trevi", decat doar cel de constructor dupa schitele lui Bernini.

    Gian Lorenzo Bernini (1598-1680) e insarcinat de catre Papa Urban VIII, in 1629, sa faca un design si sa construiasca o fantana in capatul vechii apeducte Aqua Virgo, mai "nou" numita "Acqua Vergine". Bernini incepe sa construiasca, dar proiectul se opreste odata cu moartea papei. Meritul principal al lui Bernini, e schimbarea pozitiei fantanii dintr-un capat in celalalt al pietei.

    O suta de ani mai tarziu, in 1730, Papa Clement XII, organizeaza o competitie, pentru un nou design al fantanii si al construirii acesteia. Competitia e castigata de Alessandro Galilei, in prima istanta, dar romanii il sprijina pe Nicola Silva, deoarece primul era florentin.

    Nicola Silva (1697-1751) incepe lucrarile la fantana in 1732, in locul unde era inceput proiectul lui Bernini. Cred ca traducerea celor de la Wikipedia.ro, a fost putin defectoasa in acest sens. Nicola Silva, demoleaza ce incepuse Bernini si-si construieste capodopera, desigur, aducand un tribut si predecesorului lui.

    Silva moare in 1751, iar fantana e terminata de Giuseppe Pannini in 1762.

    Geniul lui Bernini in Roma nici nu poate fi pus in discutie, dar in ceea ce priveste Fontana di Trevi, cred ca s-ar intoarce Silva in pamant, auzind ca i-au fost minimalizate meritele

    In mai multe articole, nu e foarte clar insa, cat de mult a fost Silva influentat de proiectul initial al lui Bernini. Pe de alta parte, nu pot sa nu ma intreb, cum ar fi aratat fantana, daca Bernini si-ar fi dus proiectul la indeplinire.

    Am incercat sa gasesc schite ale lui Bernini, sau cum arata Fantana pe vremuri, dar nu am reusit.

    Cateva articole interesante aici (guyshaked.com/trevi.html) si aici (PDF)

    johnnyredlabel †
    [27.01.12 09:46:53]
    »

    @magdalena: Fascinant! Desi cu o mica intarziere, vin si eu si-ti spun: multumim pentru material!

    adri-nico
    [27.01.12 10:03:49]
    »

    @TraianS:

    Uite un ecou care merita voturi. Si eu am invatat ceva din el, citindu-l.

    TraianS
    [27.01.12 10:51:38]
    »

    ERATA

    Dupa prostu-mi obicei, dupa ce am inceput bine ecoul, numindu-l pe maestru corect - "Nicola Salvi", am terminat botezandu-l "Silva". Mea culpa. Ii sunt dator cu o oaie

    P.S. Am mai gasit un link mult mai complet despre Fontana di Trevi aici (http://www.garden-fountains.com/articles/trevi-fountain.html) unde se gasesc si schitele lui Bernini.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    magdalenaAUTOR REVIEW
    [27.01.12 12:18:16]
    »

    @TraianS, Fontana di Trevi are un efect extraordinar si important e ceea ce s-a obtinut, indiferent cata contributie a avut Bernini la ea.

    Cred ca nu ar trebui sa existe turist care sa viziteze Roma si sa nu ajunga aici, eu cred ce este un must see!

    In afara de Fontana di Trevi, Vaticanul si Panteonul...

    Cam aceste obiective ar putea fi facute in cele 9 ore pe care ni le-a dat @roth intre doua avioane si vom fi siguri ca nu am ratat ce e important in Roma!

    MCM
    [16.03.12 18:24:19]
    »

    BRAVOOOO

    Am retrait, cu ajutorul tau, vizita de la Roma, din sept 2011.

    Superb scris, multe detalii, cursivitate in exprimare.

    Felicitari. Am sa incep sa citesc toate rw's tale despre Roma

    C

    webmaster
    [10.07.12 18:29:07]
    »

    Mutat la rubrica "Roma - locuri 'must see'" (nou-creata pe site)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, georgiana, johnnyredlabel, magdalena, Marian Preda, MCM, TraianS
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța la Roma:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071475982666016 sec
    ecranul dvs: 1 x 1