De ce Roma?
Am fost acolo... pentru a doua oara (prima data in 2007) si, desi am vizitat foarte multe locuri din Europa, Roma a fost si a ramas pe primul loc in topul preferintelor mele. Am revenit cu multa placere cu sotul meu si un grup de prieteni si mi-a placut inca mai mult.
De ce? Pentru ca poetul Vergilius, acum mai bine de 2000 de ani spunea in celebra sa "Eneida" ca Eneas, indrumat de mama sa, zeita Venus va ajunge sa-si intemeieze cetatea intr-un loc binecuvantat de zei pe pamant. Si pentru ca Roma respira istorie prin fiecare piatra a sa.
Pentru ca totul este impresionant si maret si te intrebi de multe ori daca OMUL a fost in stare sa creeze acele "minunatii": de la Colloseum la Vatican, de la Fontana di Trevi la Piazza Navona, de la Palazzo Vittorio Emanuele la Castel Sant Angelo, de la Forul Roman la Palatin sau Pantheon.
Ar fi foarte greu sa le descriu intr-un rewiev sau sa transmit ce am simtit, trebuie sa simti ROMA.
Am locuit in apartamente inchiriate click aici foarte bune, in Piazza Navona, la un pret superacceptabil si totul a fost ok.
Va recomand cu caldura un restaurant sic, Taverna antica, pe via Montegiordano.
Trimis de camelia p in 01.11.10 15:03:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (camelia p); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze nu-s, impresii zero. Zero puncte de la mine. Poate mai adaugi ceva pe aici pe la ecouri.
poti sa-mi dai mai multe detalii privind cazarea si modul de rezervare?
click aici si alege una dintre cele 6 zone care te intereseaza. Toate apartamentele sunt in centrul istoric. Ai toate datele despre apartamente, intra pe cele care te intereseaza si cand te hotarasti acceseaza book now sau prenota. Vei fi contactat de o persoana pe mail, care te va indruma ce sa faci mai departe. Am platit avans si la data respectiva si la ora la care am stabilit, un reprezentant al firmei a fost prezent pt. a ne da cheile. Iti pot garanta ca sunt f. seriosi, totul a mers ca pe roate. Noi am fost de 2 ori: in 2007 am fost 5 persoane si am stat la Rienzo 1 ap. (Saint Peter area), un apartament superb, in oct. 2010 am fost 13 si am ales 3 ap. in aceeasi casa, Navona1,2 si 3 (Piazza Navona area), mai ieftine, dar decente, f. curate si excelent pozitionate. Chiar alaturi de apartament este o terasa-resturant, unde poti gasi loc doar cu rezervare, Taverna antiqua, (patronul e casatorit cu o romanca), cu mancare excelenta si preturi f. bune.
Daca calatoriti cu masina (cum am fost noi in 2007), parcati-o si nu va mai atingeti de ea, pt. ca Roma trebuie "gustata" la pas. Daca calatoriti cu avionul va recomand bus-taxiurile, main ales daca sunteti mai multi (biroul e chiar la check-out in aeroport), costa 15 euro/pers. , fata de 13 cat v-ar costa mijloacele de transport in comun.
Iti doresc spor la treaba, daca pot sa-ti mai ofer alte informatii, trimite ecou si mi-ar placea sa aud cum vei fi plecat si cum te vei fi simtit acolo.
-poti sa-mi spui daca aeroportul Ciampina este departe de Piazza Navona
-daca la pretul afisat pe site-ul cel de 2 pax, de exemplu, se mai adauga ceva atunci cand dai rezervare
-am vazut ca la rezervare ai 2 optiuni pt cazare, de unde stiu pe ce se va face rezervarea... are legatura cu prima optiune. ? ... si daca nu exista locuri la niciunul din cele 2 imi da alte optiuni la aceeasi bani?
multumesc anticipat
1. Nu stiu, imi pare rau, noi am zburat pe Fiumincino, de pe care am ajuns cu taxi in Piazza Navona in aprox. 20 de minute.
2. La pretul afisat pe site nu am platit absolut nimic in plus.
3. Rezervarea o faci pentru apartamentul care iti place. Ei pun mai multe variante pentru cazul in care acel apartament nu e liber, apartamente care corespund cerintelor tale din toate puncele de vedre si care sunt libere pentru perioada aleasa. Oricum atunci cand dai pe book now sau prenota, este doar o prerezervare, pentru ca apoi te contacteaza pe mail si stabilesti cu operatorul site-ului toate amanuntele. Acest prim pas nu te obliga la nimic.
Cand vrei sa calatoresti si cate zile? Daca ai nevoie de alte informatii, iti stau la dispozitie.
poti sa-mi spui in cate zile ti-au raspuns la prenota, sa stiu cam cat astept
1-2 zile in timpul saptamanii. Daca e week-end, nu lucreaza.
- Feb.2024 Roma altfel — scris în 07.02.24 de spirid72 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Frumos la Roma — scris în 25.12.23 de Dida2017 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Roma! Cetatea eternă! (2) — scris în 12.03.24 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Roma! Cetatea eternă! — scris în 05.03.24 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 La pas prin Roma cea romantică, de-o parte şi de cealaltă a Tibrului, până la punctul final Musei Vaticani — scris în 28.08.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Din nou la Roma, o metropolă absolut încântătoare — scris în 30.07.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Tur pietonal prin Roma cu ghid — scris în 27.09.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ