Orasul romantismului incurabil - Venetia!
In drumul nostru spre Costa Maresme (Spania), o zi e destinata Venetiei.
Cu vaporeto am ajuns relativ repede. Prima data cand am debarcat, nu am putut sa nu remarcam aerul de oras vechi, cladirile parca aveau zidurile roase de timp.
Am poposit cateva minute langa Puntea Suspinelor (am inteles de la ghid ca cei condamnati la inchisoare "suspinau" dupa clipele de libertate in drumul lor spre celule, pe aceasta punte).
In inima Venetiei se afla Piata San Marco, cu basilica San Marco si Palatul Dogilor. In Piata San Marco am hranit porumbeii care erau atat de domestici, incat ti se asezau pe bratele intinse.
Intregul oras e ca un labirint, cu stradute mici, inguste si uneori intunecate. Gondolierii te indeamna la fiecare pas sa te urci in barcuta si sa-ti arate orasul de pe ape. Foarte multe magazine de suveniruri, divers colorate si cu tot felul de obiecte artizanale, printre care bineinteles ca nu lipseau mascutele de carnaval, specifice Venetiei. Toate iti iau ochii... iar daca te lasi "purtat de val" s-ar putea sa te ratacesti... lucru care ni s-a intamplat si noua. Nu mai stiam in ce zona a orasului suntem, iar ora de intalnire cu grupul se apropia vertiginos. Pe oricine intrebam cum ajungem in Piata San Marco ne arata si in fata si in spate... si in dreapta, si in stanga... adica puteam merge pe oriunde, ca tot acolo ieseam:)) Cum Dumnezeu numai noi nu dadeam de ea? Aproape ca intrasem in panica, cand se facu lumina! In sfarsit iesisem la liman, era mai usor decat ne imaginam... se pare ca mai mult ne-am invartit in cerc:))
Noi personal am fost impresionati de Venetia, insa in nici un caz nu cred ca am putea sa traim acolo. De vizitat e OK, insa preferam orasele mai moderne, cu un aer mai putin medieval.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geany_m); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
A te rataci in Venetia... nimic nu poate fi mai placut!
Da, Doamne si mie,macar o data!
Georgiana, crede-ma, la momentul respectiv nu era deloc placut! Chiar ne panicasem, deoarece se stabilise o ora de intalnire a grupului, cand trebuia sa plecam de-acolo. Ce ne faceam noi daca ramaneam singurei acolo??! )
@geany m,
Sincer, nu cred ca putea fi nimic rau, din contra, ar fi fost, poate, aventura vietii voastre pe care ati fi povestit-o cu mandrie copiilor si nepotilor vostri!
Dar degeaba mai scriu eu, ca ati ratat-o deja... altii la rand!
" nu am putut sa nu remarcam aerul de oras vechi, cladirile parca aveau zidurile roase de timp. "
Da chiar sunt foarte vechi, roase de timp si de apa. Poti spune ca ai trait cateva ore in alte timpuri, a fost o calatorie in Venetia de acum 400 de ani (asta daca nu bagi prea mult in seama vaporasele si admiri doar gondolele).
Foarte frumoase pozele! A fost pentru prima oara la Venetia??
Diaura, asa e, am trait si eu o data in vremea lui Casanova: -))
Georgiana, da, am fost prima oara acolo... nu cred ca [mai] mergem... vrem sa vedem alte locuri, noi
- Feb.2024 Veneția mirobolantă — scris în 26.02.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Veneția unică — scris în 25.02.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Veneția impresionantă — scris în 24.02.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Venetia, mini vacanta superba — scris în 26.12.23 de Nina1909 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Perfect pentru familie cu copii și la pachet obligatoriu cu vizitarea Veneției! — scris în 23.07.23 de vali65 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 Veneția, la pas ???? — scris în 18.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Veneția cea prețioasă — scris în 05.12.22 de Mirinda din BUCURESTI - RECOMANDĂ