Veneția unică
A doua zi la Veneția, de fapt prima zi plină, am început-o, lăsând la o parte micul dejun, cu un machetone (m-am dat dra*u) gustos, de-mi venea să iau și la pachet. N-am făcut-o.
Apoi, grăbiți să vedem frumusețile Veneției, am plecat spre punctul de întâlnire cu ghidul pentru a vedea Palatul Dogilor și Basilica San Marco cu terasă inclusă. Biletul l-am luat tot pe Get Your Ghid cu vreo două săptămâni înainte, prețul fiind de 84 euro persoană. Procedura este de a te duce cu voucherele cumpărate la adresa menționată, unde primești tichetele și aparatele audio. Toate informațiile sunt oferite în voucher, numai că trebuie atenție sporită la timpul alocat.
Despre ghid numai cuvinte de laudă, iar despre cele două obiective numai expresii de uimire. Bacișiș 10 euro. Las pe alții să detalieze istoria și fumusețile lor.
În Palatul Dogilor nu se intră cu rucsacuri și bagaje mari. Sau dacă aveți la voi, cum am avut și eu de altfel, există un garderobă special amenajată. Timp de vizitare 3 ore.
La ieșire, ne-am relaxat iar la un machetone (espresso), de, am învățat un cuvânt nou, preț 2,5 euro, după care am purces la căutarea unui loc unde să mâncăm. Aveam o sete de bereeee, mamă, mamă! Trecem peste, povestim mai încolo.
Cu burțile pline și chef de a plimba, am dat ture, ture pe aleile înguste, și am stat la soare pe malul Marelui Canal, admirând turiști toate naționalitățile posibile, porumbeii intrându-ne pur și simplu în păr, așa de îndrăzneți erau, cât și unica Veneție.
Cum la ora 16 aveam întâlnire cu alt ghid, pentru plimbarea cu gondola pe canale, ne-am grăbit către locul stabilit. Biletele tot de pe Get Your Ghid, 30 euro de persoană, procedura fiind aceeași. Prezentare la locul stabilit cu vouchere, oferit numere de gondolă, ordinea de plecare, maxim 5 persoane în gondolă, audio book-uri. De fapt, aparatele sunt doar pentru cele 10 minute maxim în care grupul condus de ghid pleacă din punctul de întâlnire pănă la locul de îmbarcare/debarcare din gondolă.
Plimbarea cu gondola superbă. O experiență printre canalele înguste, cam vreo 35-40 minute durata, ca apoi întoarcere pe Marele Canal la locul debarcării. Bacșiș 5 euro.
Apoi, având bucuria în suflet, am hotărât să batem orașul în altă direcție în care nu ajunsesem cu piciorul, aleile ducându-ne păna la Podul Academiei (aici se fac niște fotografii superbe), apoi până la Academia de Arte.
Destul! , ne-am zis și ne-am așezat tacticos, cu fața la lume pentru a-i simți vibe-ul, la o terasă unde am ciugulit tacticos două beri, nu una, iar soția un bellini (cokteil), prețul per bere 7 euro și bellini-ul 6,5 euro. Câștig eu.
Drumul spre hotel l-am parcurs la ochi, fără gps și la nimereală, dar faptul că am ajuns în cele din urmă, ne-a făcut să râdem cu gura pâna la urechi. Noi am realizat asta, noi? Era ora 20 când am intrat în cameră. Aproximativ 12 ore de hălăduială. Ooho! Mult, puțin? Nu știu, dar am plecat la somn. Noapte bună!
Trimis de vladix18 in 25.02.24 09:29:17
- A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vladix18); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Feb.2024 Veneția mirobolantă — scris în 26.02.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Veneția impresionantă — scris în 24.02.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Venetia, mini vacanta superba — scris în 26.12.23 de Nina1909 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Perfect pentru familie cu copii și la pachet obligatoriu cu vizitarea Veneției! — scris în 23.07.23 de vali65 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 Veneția, la pas ???? — scris în 18.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Veneția cea prețioasă — scris în 05.12.22 de Mirinda din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Venetia unica — scris în 19.03.23 de Ioana1966 din DEVA - RECOMANDĂ