Tunisia, exotică și surprinzătoare
Dupa cateva mici dezbateri, am hotarat sa plecam in Tunsia: 9 persoane, adica 3 cupluri si 3 fete. Cu 2 zile inainte am ramas 7 in cursa, 2 persoane renunțând de frica problemelor de acolo.
Am achiziționat excursia pe cont propriu. Transferul de la aeroportul din Tunis la hotelul ales din Hammamet l-am luat prin Hoppa. Totul a decurs foarte bine. Inca de acasa ne-am facut planuri, Adica ce excursii sa luam.
Am inchiriat un microbuz cu șofer si am vizitat intr-o zi Capitala Tunis- Muzeul Bardo, Medina, Bazarul, Orășelul albastru Sidi Bou, Ruinele Cartaginei. A fost foarte frumos si recomand. De asemenea recomand sa faceti cumparaturi in Bazarul din Tunis, sunt preturi mai bune decat in stațiuni.
Insa cea mai tare experiența a fost de departe excursia de 2 zile din Sahara care NU TREBUIE ratata. O sa scriu un articol separat despre ea.
Vremea a fost foarte buna, a plouat doar cateva ore in prima zi, in rest a fost cald - cca 28 grade, iar apa marii minunata. Fiind extrasezon, nu era nici foarte aglomerat, lucru care imi place la nebunie. Preturile in Tunsia sunt mai mici decat la noi la majoritatea produselor, Inclusiv la restaurante. Băuturi alcoolice nu se gasesc decat in hipermarketuri si in unele restaurante/baruri. Tunisienii sunt foarte ospitalieri si se bucura cand aud de romani (surprinzător) si chiar stiu cateva cuvinte in limba romană, in afara de “hagi” :).
In ceea ce priveste siguranța, este inca stare de alerta, exista filtre in multe locuri, inclusiv la intrările in hoteluri si marile magazine, semn ca totusi exista o nesiguranța. Insa eu m-am simtit foarte bine si am incercat sa nu gandesc negativ, pentru ca si in Europa au fost destule probleme.
La capitolul infrastructura stau foarte bine, Avand autostrăzi si drumuri asfaltate, fara gropi.
Unii zic ca e o tara mizerabila. Ma abțin, Mi se pare oricum mai curata decat Parisul. Ma refer la Nordul Tunisiei, zona cea mai dezvoltată. Intr-adevăr, cu cat te apropii de Sud si de deser, intri intr- o alta lume: sărăcie lucie, impresie de getto. Insa peisajele sale desprinse din 1001 nopti te fac sa uiti părțile urate si sa ramai cu imaginile minunate exotice cu oaze montane, palmieri, deset cu nisip fin si o mare superba.
Recomand sa vizitați aceasta tara minunata!
Trimis de cami1212 in 11.10.18 23:34:53
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cami1212); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Tunisia, diverse # - #CĂLĂTORII TUNISIA" (deja existentă pe sait)
@cami1212: foarte tare! Felicitări pentru articol si pentru curaj!
Foarte frumos, o destinație curajoasă în condițiile actuale! Poate mai pui niște poze! Sunt frumoase și mi-ar place să vedem mai multe!
@maryka: O sa scriu un review despre excursia in Sahara si o sa adaug poze. Am lasat Cireașa de pe tort la final
@cami1212: Ma bucur ca am adus SB-ul pentru un articol atat de frumos. Felicitari pentru curajul de a porni pe cont propriu la drum, pozele sunt superbe (mi-a placut in mod deosebit P12), votat cu mare drag.
Felicitari! Dupa cum am mai spus, si mie mi se pare in siguranta Tunisia. Iar experientele sunt minunate si profunde aici!
@Sakiz*: Multumesc. siguranța 100% nu e nicaieri, asta e lumea in care traim, lume care merita vizitată, chiar si cu mici riscuri
@cami1212 felicitari pentru articol.
As dori sa stiu cu ce mijloace de transport individual se poate iesi in statiune sa te plimbi, sa faci cumparaturi. In Yasmine Hammamet si in Hammamet.
Multumesc!
@laleauaneagra: sunt taxiuri, o gramada de loganuri. Am inteles ca au tarifele mici. Noi am inchiriat microbuz si sofer. Puteti inchiria masina, e safe zona, au drumuri super bune.
@cami1212: bună
Am dorii sa mergem in octombrie, am vazut ca ati fost tot in octombrie, e calda apa in mare? , se poate face baie? , noi mergem cu 2 copii (5 si 1 an), e destul de calda apa pt a face baie copiii?
Da, apa era perfecta. Noi am fost chiar la inceputul lunii.
- May.2024 Tunisia, țara contrastelor — scris în 25.05.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 A doua oara in Africa - circuit Tunisia — scris în 30.04.24 de catrinel din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Descoperim măreția istorică și culorile vesele ale Tunisiei — scris în 26.01.24 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 A doua vacanță în Tunisia – iunie 2021 — scris în 19.07.21 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Cu avionul în Tunisia — scris în 19.06.19 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2019 Vacanta noastra in Tunisia! Super experienta! — scris în 14.01.22 de gabivoicu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2019 Vacanță în Tunisia — scris în 03.06.19 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ