ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.05.2009
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 19.01.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    MAY-2009
    DURATA: 8 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    PLAJA şi MAREA:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    96.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Extraordinara

    TIPĂREȘTE

    Dragi prieteni,

    Cand toata lumea se pregatea de Craciun si Revelion la sfarsitul anului trecut, noi cautam oferte pentru primavera, in Tunisia. Am gasit ceea ce ne interesa si iata-ne ajunsi pe aeroportul din Monastir, in 29 aprilie 2009. Prima impresie: mult soare, multa lumina, destul de racoare si multe muscate rosii.

    Dupa un drum cu autocarul ce a durat aprox. 45 min. de la Monastir la Sousse ajungem si la hotel. Nu pot sa zic decat ca isi merita stelele: mobilier destul de vechi, dar era curat in camere. Despre hotel nu prea am ce sa povestesc: hotel Soussanna curat, de 2*, mic dejun ok (nu era variat, dar pentru noi a fost sufficient), ajungeam pe jos pana la malul marii; de fapt asta era plimbarea de seara.

    Ajungem la hotel, ne lasam bagajele, si pornim prin oras. In Sousse circulatia infernala, eram cu ochiii in 4X4 cand traversam strada pe trecerea de pietoni. Destul de multa mizerie pe strada, dar ce mai conta: eram in concediu, eram in Tunisia, eram in Africa.

    Detaliile istorice si alte amanunte despre locurile vizitate le veti regasi in comentariile atasate fotografiilor de aici:

    http: //picasaweb. google. com/cristinadumitru1977/Tunisia2009#

    Sa incepem cu prima zi: vizitam Medina din Sousse unde descoperim un muzeu de covoare (domnul foarte amabil ne lasa sa intram, ba mai mult ne plimba prin tot muzeul si ne arata multimea de covoare tesute manual; in plus am sansa de a vedea de-aproape cum sunt tesute aceste covoare). Ajungem apoi la muzeul Dar Essid care a fost casa unui personaj instarit. Avea cate o camera pentru fiecare din cele doua sotii. Ambele frumos impodobite: explicatia ar fi fost ca, femeile nestiind sa citeasca si neavand radio sau tv, trebuia sa aiba o ocupatie pe parcursul zilei si anume privitul peretilor. (!!!! ) Inca un obiect ce mi s-a parut interesant: lampa destul de mare cu ulei de la capul patului ce avea urmatoarea intrebuintare: cata vreme ardea uleiul din ea, sotul era obligat sa-si satisfaca sotia, pe parcursul unei nopti. Interesant….

    A doua zi a inceput dimineata devreme, pe la 7. 00: impreuna cu un grup de nemti si olandezi am pornit la drum, cu autocarul, insotiti de ghid. Prima oprire a fost la Cartagina. Ruinele erau destul de bine conservate iar peisajul extraordinar de frumos. Zabovim o vreme dupa care pornim catre Sidi Bou Said, ce a devenit unul dintre orasele mele preferate din Tunisia. Cred ca as fi stat inca pe-atat pe stradutele inguste, pline cu boungavillea (planta cataratoare, ce are mai multe flori decat frunze si in culori extraordinar de aprinse). Calatoria a continuat apoi catre Tunis unde am vizitat impresionantul muzeul al mozaicurilor – muzeul Bardo, dar si Medina.

    A treia zi a inceput la fel, adica la 7. 00 si tot cu un grup de nemti (cu care nu am schimbat doua vorbe). Am mers la Hammamet, unde am avut ocazia sa ne plimbam pe plaja (cam mizerie, dar oricum nu eram in plin sezon). Pescarii se pregateau sa plece in larg si la marginea drumului se vindea pestele abia pescuit. De acolo continuam drumul catre Nabeul, unde ne-a placut foarte mult magazinul de obiecte ceramice (unde se vindeau si broaste testoase!!!!!!!!! ). Piata din Nabeul are si ea multe de oferit: culori, mirosuri, zgomote…Este vorba despre piata de camile, in care acum nu se mai vand (din pacate) decat oi, capre, legume, fructe si multe alte obiecte. Fiecare isi arata cum poate mai bine mestesugul pe care-l practica: barbatii cos, femeile vand, toata lumea striga ceva…politica locala de marketing.

    Calatoria continua catre situl arheologic de la Kerkouan si apoi la Cap Bon si grotele Ghar El Kebir. Pe drumul de intoarcere catre Sousse oprim la o fabrica de vinuri, unde, bineinteles, se lasa cu degustare…

    Seara in Sousse am asistat la un adevarat spectacol al fanilor echipei de fotbal libiene, ce urma sa aiba meci cu echipa tunisiana a doua zi: au blocat circulatia cu masinile si dansul lor, strigau, cantau…fluturau steaguri verzi. Frumos a fost ca, fara sa stiu, m-am imbracat si eu tot in verde…. asa ca am avut parte de salutari din partea libienilor si de cateva priviri "prietenoase" din partea tunisienilor!

    A patra zi dimineata am pornit, noi doi, ghidul din partea agentiei si soferul catre Zaghouan unde am facut o scurta oprire la situl arheologic pentru a vedea apeductul roman. Pornim apoi catre Tuburba Majus unde peisajele superbe te lasa fara rasuflare si ultima oprire o facem la Dougga.

    Seara mergem la un spectacol folcloric, urmat de un adevarat show de lumini si lasere.

    A cincea zi incepe marea aventura: excursia in Sahara. Suntem alaturi de un grup de britanici pentru cele 2 zile cat va dura excursia, asa ca distractia incepe inca din autocar. Prima data vizitam El Jem, colosseum-ul Africii, apoi oprim la Matmata pentru a vizita casele troglodite; aici suntem serviti cu lipii si ulei de masline. De la Matmata oprim apoi la Tamezret pentru cateva fotografii reusite!

    Dupa-amiaza urmeaza Sahara si calatoria pe camile: ce pot spune…. a fost prea scurta!!! Peisajul era exact asa cum vazusem in fotografii: dune de nisip cat vedeai cu ochiii. Si liniste…erau momente in care nu se auzeau decat pasii camilelor pe nisip. Stam si noi pe nisipul atat de fin, atingem Sahara…

    Seara o petrecem impreuna cu englezii (doi batranei la aproape 80 de ani si un cuplu de tineri indieni stabiliti in Manchester) in holul hotelului in care am fost cazati: umor englezesc in cea mai autentica forma!!! Nici nu-mi mai amintesc ce am vorbit, decat ca am ras in continuu!!!

    Dimineata, in ziua a sasea ne trezim pe la 3. 30 – 4. 00, luam micul dejun si, pe jumatate adormiti, pornim catre Chott El Jerid, lacul de sare. Ceva mai departe suntem preluati de jeepuri si pornim in jeep safari, peste dunele de nisip, cu opririle si fotografiile de rigoare. Urmeaza apoi oaza Chebika, cu o frumoasa cascada in desert, cu statuia unui ibex si cu vanzatorii de pietre semipretioase. Panorama satului vazut de sus este extraordinar de frumoasa!

    Ultima zi o, cea de-a saptea, o petrecem in Sousse, in Medina. Plimbarea e o provocare din toate punctele de vedere: oferte, negocieri, diversitate. Mergem si in vechea Medina, care acum este muzeu arheologic. Seara am fost la hammam: stat in aburi si apoi curatat pielea cu o manusa speciala, apoi masaj, jacuzzi…pachetul “Holiday cure for two”.

    In fine, ce sa mai povestesc…daca vreti ceva diferit, colorat, exotic, si atragator, merita sa mergeti in Tunisia! Nu ma mai intind la alte povesti din Tunisia ca nu mi-ar ajunge seara asta. In plus, cel mai bine e sa descoperiti chiar voi aceasta minunata tara! Asa ca daca aveti nevoie de informatii, detalii, etc. , ne puteti scrie si va oferim sprijinul nostru cu cea mai mare placere!

    Cristina si Cristin Dumitru


    [fb]
    ---
    Trimis de cristinadumitru* in 30.05.09 00:56:17
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3843 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristinadumitru*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1350 PMA (din 5 voturi)

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    indiralisa_26
    [31.05.09 21:44:37]
    »

    superb!

    cristinadumitru*AUTOR REVIEW
    [30.10.09 21:33:50]
    »

    webmaster99 te rog sterge foto 19 si foto 21, sunt dubluri, incarcate din greseala. Multumesc frumos!

    webmasterXY*
    [30.10.09 21:37:21]
    »

    Rezolvat!

    webmasterXY*
    [01.11.09 13:44:55]
    »

    Cristina, am corectat explicatiile de la cele fotografii asa cum ne-ai rugat in mail-ul transmis (te rog sa verifici daca este ok acum

    ancamariagadea*
    [24.11.09 19:25:47]
    »

    Cat costa orientativ pachetul “Holiday cure for two” si ce contine mai exact?

    Multumesc!

    krondia*
    [17.02.10 13:04:55]
    »

    In Sahara unde ati dormit?

    Cam cat au costat excursiile?

    Multumesc

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ancamariagadea*, cristinadumitru*, krondia*
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Tunisia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.56779193878174 sec
    ecranul dvs: 1 x 1