ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.01.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2023
DURATA: 7 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Descoperim măreția istorică și culorile vesele ale Tunisiei

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Citatul zilei: " Călătoria este fatala prejudecății, bigotismului și îngustimii minții, și, din această pricină, mulți din oamenii noștri au mare nevoie de ea. Viziunile largi, generoase, caritabile despre oameni și lucruri nu pot fi obținute vegetând într-un mic ungher al pământului toată viața". Mark Twain

Vizita în Tunisia o aveam în cap de peste 20 de ani, de pe vremea când exista agenția turistică Tunisiana specializata pe vacanțe în această țară. Pot trece numele agenției dat fiind că nu mai funcționează de mulți ani. Sincer aveam ceva idei preconcepute depre această țară și în special despre locuitorii lui, lucru ne caracteristic mie si care din fericire mi-au fost infirmate rapid.

O să încep cu date tehnice. Am ajuns aici cu o cursă charter direct din București. Drumul nu a durat foarte mult! De la aeroport am avut asigurat transferul până la hotelul nostru.  Condiţiile de intrare în Tunisia sunt destul de relaxate. Cetăţenii români nu au nevoie de viză turistică, dar este obligatorie prezentarea paşaportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrării în ţară. Limbile oficiale în Tunisia sunt araba şi franceza. În punctele de atracţie turistică şi la hoteluri se vorbesc şi engleza sau germana.

Moneda naţională este dinarul tunisian (DT). Pe teritoriul Tunisiei se pot schimba fără restricţii valutele convertibile, dar sunt acceptate şi cecurile de călătorie, respectiv cărţile de credit. Introducerea sau scoaterea din ţară a dinarului tunisian este strict interzis, iar preschimbarea în valută convertibilă la ieşirea din ţară se poate face până la max. 30% din suma preschimbată la intrarea în ţară (cu condiţia păstrării documentelor de schimb) şi numai la băncile de pe teritoriul aeroportului. Am schimbat la un curs corect la recepția hotelului unde eram cazați

Curentul electriceste ca la noi  220 V, conform normelor europene. Vaccinarea împotriva bolilor contagioase nu este necesară pentru a avea acces în țară. Mare atenție  apa de la robinet nu este potabilă, primeam zilnic o sticlă de apa îmbuteliată! Din acest motiv in țări de  genul acesta nu recomand nici băuturile cu gheață. Ca în orice destinaţie externă, se recomandă să ai la tine medicamente uzuale: pentru stomac, febră, răceală, alergii, etc. Programul magazinelor: de luni până vineri, între orele 8-12 şi 16-20. Prânzul este pentru odihnă. Duminica, majoritatea magazinelor sunt închise. Soukh-urile (pieţele tradiţionale) şi medinele sunt deschise până seara târziu.

Dar să începem povestea noastră. În inima coastei mediteraneene, pe țărmul de nord-est al Africii, se ascunde o perlă a diversității culturale și a istoriei fascinante - Tunisia. O călătorie prin această țară te aduce în contact cu bogăția sa istorică, cu peisaje variate și cu o mozaică culturală uimitoare. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai impresionante destinații din Tunisia, de la centrul pitoresc Hammamet, la situl roman Thermes d'Antoine, monumentul El Djem, orașul cu priveliști uimitoare Sidi Bou Said și centrul vibrant al capitalei Tunis.

Hammamet - O Oază de Culori și Arome Prima noastră incursiune în atmosfera adevărată a orasului a fost cu taxiul luat de la hotel până în centrul localitătii Hammamet. Aici ne aștepta un individ, ce ne-a precizat că ne cunoaște de la hotel el fiin bodyguard acolo. Eu cred ca era mână în mână cu taximetristul si vroia să ne ducă  la anumite magazine. Începem călătoria noastră în centrul Hammamet alături de ghidul ad hoc, cunoscut și sub numele de "Grădina Tunisiei". Orașul își îmbină farmecul tradițional cu modernitatea, oferind o atmosferă relaxată și plajă cu nisip fin. Centrul vechi al orașului este un amestec pitoresc de străzi înguste, piețe pline de viață și cafenele tradiționale. Aici, turiștii pot descoperi suveniruri locale, opere de artă tradițională și se pot bucura de aroma distinctivă a condimentelor din bazarurile locale. Evident ne-am plimbat pe străduțele înguste și am făcut si ceva cumpărături. Magazinul de covoare a fost în sine un punct de atracție am văzut cum se fabrică la fața locului. Din centru orașului ne-am întors pe jos la hotel preț de vreo 4 kilometri într-o plimbare relaxată.

În altă zi am hotărât să luăm o excursie de la ghidul tunisian vorbitor al limbii române. Era interesantă și o vizită în deșert, dar tocmai ce venisem din Algeria si eram sigur că nu se pot compara. Așa că am ales o excursie unde vedeam ceva site-uri romane, orașul alb albastru Sidi Bou Said, dar și centrul orașului Tunis.

Primul obiectiv turistic ce ne-a ieșit în cale a fost Thermes d'Antoine, unde am făcut o scurta călătorie   în Lumea Romană. Îndreptându-ne spre sud, ne-am  îndreptat către situl roman Thermes d'Antoine, o bijuterie istorică care oferă o privire fascinantă în lumea romană antică. Aceste băi publice, construite în secolul II d. Hr., impresionează prin arhitectura lor bine păstrată și prin detaliile artistice ale mozaicurilor. Aici ne-am plimbat  se plimbe printre ruinele impresionante și ne-am  imaginat viața vibrantă care a avut loc aici cu secole în urmă.

Vizita noastră a continuat la monumentul El Djem supranumit Coloana Sonoră a Imperiului Roman Continuând călătoria noastră către sud, ajungem la monumentul El Djem, un amfiteatru roman incredibil care rivalizează cu Colosseumul din Roma. Construit în secolul III, acesta găzduia spectacole grandioase și lupte între gladiatori. Astăzi, El Djem este un loc emblematic care impresionează cu dimensiunile sale impresionante și cu povestea sa fascinantă despre gloria Imperiului Roman.

Punctul maxim de atracție al acestei zile a fost Sidi Bou Said, Orașul Albastru de pe Coasta Mediteeranei care rivalizează cu vestitele orașe grecești. Călătoria noastră continuă spre nord către Sidi Bou Said, un oraș așezat pe dealurile cu vedere la Marea Mediterană. Acest oraș este renumit pentru casele sale albe și albastre, cu uși și ferestre ornate. Străzile sale înguste și pantele acoperite de flori adaugă o notă pitorească, iar turiștii se pot bucura de priveliști uimitoare de pe terasele cafenelelor locale. Aici am vizitat o casă muzeu cu temă andaluză, ne-am plimbat pe străduțele întortocheate pline de comercianți și de turiști, am admirat clădirile alb albastre și am făcut si ceva cumpărături.

Excursia noastră a continuat în  capitala Tunis. Încheiem călătoria noastră în centrul vibrant al capitalei Tunis, unde trecutul și prezentul se întâlnesc într-un mod armonios. Medina veche, cu străzi aglomerate și piețe tradiționale, oferă o incursiune în istorie, în timp ce centrul modern al orașului impresionează cu clădiri înalte, magazine de lux și o viață de noapte animată. Muzeul Național al Bardo și Moscheea Zaytuna sunt doar două dintre numeroasele locuri de interes cultural. Noi am avut timp doar de o incursiune în Medina veche unde am avut mare grijă de doua lucruri, una să nu ne rătăcim și a doua de buzunare, că așa-i unde este foarte mare aglomerație.

Obosiți după o zi călduroasă am poposit apoi la un restaurant tradițional unde am avut parte de un dejun tip bufet inclus în prețul excursiei. Doar băuturile se plăteau. A fost o masă binevenită.

Concluzie

Călătoria prin Hammamet, Thermes d'Antoine, El Djem, Sidi Bou Said și Tunis dezvăluie bogăția istorică și diversitatea culturală a Tunisiei. Această țară fascinantă îmbină farmecul tradițional cu modernitatea, oferind turiștilor o experiență de neuitat. Prin explorarea acestor destinații, călătorii pot descoperi istoria fascinantă și frumusețea Tunisiei în toată splendoarea ei. Recomand o vizită în această țară destul de apropiată, destul de ieftina si în concluzie destul de accesibilă, dar și foarte interesantă.  


[fb]
---
Trimis de robert in 26.01.24 11:21:56
Validat / Publicat: 26.01.24 13:03:18
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Argentina, Bahamas, Brazilia, Chile, China, Dubai, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Republica Dominicană, Rusia, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda

VIZUALIZĂRI: 2769 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 prin orasul Sidi Bou Said
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

robertPHONEAUTOR REVIEW
[26.01.24 12:26:40]
»

Rog https://youtu. be/Nlw4jOOEgIo? si=-vqbXRNp4wzPn7LR

Mersi frumos!

webmasterX
[26.01.24 13:02:23]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Tunisia, diverse # - #EXCURSII și CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: 'Opționale' din Hammamet & Yasmine-Hammamet]

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Tunisia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088624954223633 sec
    ecranul dvs: 1 x 1