In Fira si in Oia am ajuns tot dimineata, n-am avut rabdare sa stam pana seara, asa incat am cautat o alternativa mai aproape de Akrotiri, unde e hotelul nostru, Adamastos.
In ghid e specificat farul din Akrotiri, ca fiind unul dintre cele mai frumoase din Grecia, iar privelistea la apus e la fel de frumoasa ca cea din Oia.
Am plecat relativ tarziu, dupa ora 19, n-am avut dificultati in a gasi farul, obiectivul e semnalizat, asa incat am ajuns in scurt timp.
Masinile erau parcate pe marginea drumului, dar nu mai e mult pana la far.
Ne-am gasit un loc comod si am privit Caldera.
Ca o sugestie, nu uitati sa va aduceti un sal, sau un jerseu. Se face rece la apus, iar malul apei aduce racoare, chiar daca a fost foarte cald in timpul zilei.
Erau o gramada de vaporase, yole, catamarane, care, ca si noi, ieseau in larg sa priveasca apusul.
Pescarusii tipau si planau deasupra noastra in timp ce soarele intra, incet-incet, in valuri.
A fost un spectacol extraordinar si probabil nu vom uita niciodata splendoarea apusului din Santorini!
Trimis de didona_stelea in 01.07.16 23:37:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Parga, Atena
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (didona_stelea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jun.2022 Santorini – Insula ce oferă amintiri magice — scris în 21.12.22 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Santorini 2021 — scris în 17.07.21 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Zece kilometri de drumeție, zece kilometri de peisaje superbe — scris în 13.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 In vino veritas: Muzeul Vinului Vothonas, Santorini — scris în 06.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Incursiune în centrul insulei Santorini (satul Pyrgos) și pe acoperișul său (muntele Profitis Ilias) — scris în 16.12.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Orașul antic Thera din Santorini — scris în 18.11.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Odiseea mea santorineză sau calea de la extaz la agonie și viceversa — scris în 29.10.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ