ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2025
Cuplu

DISTRACŢ. / RELAXARE:

Pestera Lacurilor

TIPĂREȘTE URM de aici

De la Manastirea Mega Spileo am pornit pe un traseu extrem de frumos si dupa 26 km aproximativ am ajuns in mica parcare a pesterii lacurilor care apartine de satul Kastria.

Am urcat cateva trepte si am ajuns la cladirea unde se emiteau bilete pentru vizionare si unde aveau si o mica locatie cu cafea si sucuri. Am mai asteptat putin si au mai aparut doua cupluri din Germania asa ca turul a inceput!

Ghida noastră sosește și se prezintă și spune că mai întâi va face turul în greacă și apoi în engleză.

Avand in vedere faptul ca noi eram doua cupluri din Romania si doua din Germania a hotarat sa prezinte numai in engleza!

Peștera Lacurilor Kastria este o creație naturală uimitoare.  Este de fapt împărțit în trei peșteri, care sunt conectate între ele cu o mulțime de coridoare înconjurate de formațiuni ciudate de stalactite.  Peștera este de fapt un râu lung, subteran, care formează o mulțime de lacuri mici.

Peștera are aproximativ 2.000 de metri lungime, dar nu poți merge decât cei 500 de metri.  Traversezi coridoare înguste și poduri artificiale care trec peste lacuri și vezi formațiuni uimitoare de stalactite și stalagmite.  Iarna, când zăpada se topește, se formează cascade naturale.  Vara, o parte a peșterii se usucă și dezvăluie noi formațiuni de stalagmite.

Suntem ghidați în peșteră și ni se spune că peștera a fost explorată pentru prima dată în 1964 de către locuitorii din Kastria. Un an mai târziu, acest lucru s-a desfășurat mai formal cu Asociația Greacă de Alpinism și cu specialiști străini. În timpul explorărilor, în fundul peșterii au fost găsite oase umane și, de asemenea, rămășițe de hipopotam.  Există 13 lacuri terasate în total, de dimensiuni diferite, care se revarsă de la unul la altul. Nivelurile vor fluctua pe tot parcursul anului în funcție de cantitatea de ploaie sau zăpadă de care a beneficiat sezonul. Iarna aceea a fost foarte blândă, cu foarte puține ploaie sau zăpadă, așa că lacurile sunt în prezent foarte puțin adânci. Aleea este foarte îngustă, iar înălțimea peșterii este foarte înaltă, deoarece este așezată de-a lungul unei falii. Draperii magnifice de cascade pietrificate impodobesc pereții peșterii. Există câteva stalactite și stalagmite magnifice. La sfârșitul traseului există chiar și câte unul din fiecare care s-a unit – un fel de stalactită/stalagmită unite. Ghidul ne spune că ceea ce vedem este doar o mică parte din întreaga peșteră. Porțiunea de dincolo de sfârșitul traseului este de câteva ori mai mare decât ceea ce pot vedea vizitatorii. Există colonii mari de lilieci care trăiesc în peșteră, care ies în masă noaptea pentru a se hrăni și se întorc dimineața devreme pentru a se odihni.

Dupa acest tur am coborat la masina si am plecat inspre Diakopto pentru a ne pregati pentru cina.

Drumuri bune!

Trimis de xpac in 16.01.25 14:47:23
Validat / Publicat: 16.01.25 15:55:03
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 227 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (xpac); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P16 Instantanee din pestera.
Puteți VOTA acest articol:
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Peloponez:

• la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]