ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Romania
ÎNSCRIS: 16.04.14
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 7 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Malta, o insulă care are multe de oferit

TIPĂREȘTE

INTRODUCERE

Vroiam încă de anul trecut să mergem în Malta, dar din diverse motive am fost nevoiți să lăsăm excursia pentru anul acesta. Acum câteva luni am găsit bilete destul de avantajoase pentru luna august cu Wizz Air (500 lei dus –întors/persoană cu bagaj de mână mare) și am început planificarea călătoriei. Zborul este direct, durează cam 2 ore și în mare parte a anului există, în fiecare săptămână, două curse către Malta, marțea și sâmbăta după-amiaza, în jurul orei 14.30. Iarna știu că este un singur zbor, doar sâmbăta.

Excursia a fost pe cont propriu, a durat 7 zile și, fiind vorba de o țară mică, am reușit, fără grabă, să și vizităm tot ce ne-am propus și să facem și plajă. Ne-am documentat foarte bine înainte de plecare cu privire la trasee, repere turistice, restaurante și în acest sens AmFostAcolo și visitmalta.com ne-au fost foarte utile.

Malta e un arhipelag de 6 insule dintre care 3 sunt locuite – Malta, Gozo și Comino, dar acum eu mă voi referi doar la insula principală.

GENERALITĂȚI

Multe informații despre Malta le aflasem înainte de plecare, cum ar fi că moneda este euro, că se conduce pe partea stângă, că ora este GMT+1, că sunt catolici, că limbile oficiale sunt malteza și engleza sau că face parte din Uniunea Europeană. Alte aspecte le-am descoperit acolo, cum ar fi că străzile sunt mai înguste decât mă așteptam, că se lucrează la unele sosele și traseul autobuzelor e deviat sau că e plin de italieni. Totuși, cea mai bună impresie am avut-o când am văzut ambulanțele pentru animale.

Referitor la vreme, pot să spun că în prima jumătate a lunii august am prins zile călduroase, cum era de așteptat, dar am avut parte și de două zile în care a fost înnorat și a plouat. Seara era perfect pentru o plimbare pe faleză sau prin oraș.

Internetul wireless exista la orice restaurant sau terasă la care am fost. Deși n-am optat pentru o astfel de soluție, amintesc, pentru cei interesați, că se pot achiziționa de la aeroport și cartele pentru internet.

În rest, prizele au ștecăre cu 3 pini și sunt necesare adaptoare, care pot fi cumpărate de la magazin cu 2- 3 euro sau, în unele cazuri, pot fi date de la recepția hotelului.

TRANSPORT/MODALITĂȚI DE A VIZITA INSULA

Puteți vizita insula cu ușurință folosind TRANSPORTUL PUBLIC, așa cum am făcut și noi.

Prețul unui bilet de autobuz diferă în funcție de anotimp – vara costă 2 euro, iarna 1,5 euro și e valabil până la 2 ore. Noaptea costă 3 euro și nu se poate folosi același bilet ca la traseele de zi. Pentru că am vrut să explorăm întreaga insulă și știam că putem ajunge cu transportul public în orice colț al insulei, noi am optat pentru un abonament pe 7 zile, Explore, care a costat 21 euro și ne-a oferit acces nelimitat și în Malta și Gozo, inclusiv pe traseele de noapte și pe traseele expres. Pentru copii costă 15 euro.

Abonamentul l-am cumpărat de la aeroport, unde am solicitat și o hartă cu rutele și orarul. Menționez că legătura dintre aeroport și restul insulei e făcută de autobuzele express, numerotate de la X1 la X7. Pentru mai multe detalii referitoare la transport și pentru planificarea călătoriei vă recomand accesarea site-ului publictransport.com.

Despre autobuze pot spune că arată bine, toate au aer condiționat, dar de multe ori se cam exagerează în privința asta și e dat la maxim (de exemplu, când ne întorceam de la plajă din Mellieha sau Golden Bay și luam autobuzul până în Paceville, după o oră de mers coboram înfrigurați). Lăsând asta deoparte, singura problemă pe care am remarcat-o la transportul public a fost că la anumite rute erau puține curse pe oră, mai ales în weekend. Prin urmare, autobuzele erau foarte aglomerate și la ore de vârf nu opreau în stație. Dimineața și seara, autobuzele care circulă între Valletta și St. Julian, traseele 12 și 13, sunt arhipline și sunt slabe șanse să oprească să mai ia vreun călător. Atât la urcare cât și la coborâre trebuie semnalat șoferul, la urcare făcându-i semn din stație, iar la coborâre apăsând pe butonul Stop. În stații e afișat orarul autobuzelor, cu toate că în august am observat că nu prea se respectă. Deși majoritatea autobuzelor au o singură ușă și urcarea se face pe la șofer, unde se validează cardul sau se cumpără bilet, într-una din zile a fost și control când ne întorceam de la Mellieha.

Tururile cu autobuzele turistice supraetajate, de tip HOP ON HOP OFF, constituie o altă maniera de a vizita insula, una care mie imi place foarte mult. Așa că, dacă prima zi a fost de acomodare, a doua zi am vrut să cunoaștem toată insula și am ales un tur cu autobuzul turistic de la firma Malta Sightseeing. Acesta circulă începând cu ora 9 dimineața, din jumătate în jumătate de oră, ultimul începându-și traseul la ora 15. Pentru un bilet de o zi pe rutele de nord și sud am plătit 15 euro/persoană.

Am început cu Ruta de sud (roșie) , pornind din Sliema, de la punctul de plecare situat vizavi de Burger King. Am trecut pe lângă Insula Manoel, pe lângă portul Ta Xbiex și Msida Yacht Marina și ne-am îndreptat către prima oprire de pe traseu, Valletta, capitala insulei. Auberge de Castille și Grădinile Upper Barrakka au urmat, apoi am lăsat în urmă Portul Valletta pentru a ne apropia de Muzeul Razboiului și Fortul St. Elmo. În continuare se puteau vedea Centrul de Conferință Mediteraneean și Fortul St. Angelo. Trecând de Valletta Waterfront am mers mai departe către Templele Tarxien și Hipogeum. Autobuzul se oprește pentru câteva momente și la Senglea, deși nu e stație. Mai departe am trecut de Vittoriosa Waterfront, Biserica Zejtun și Biserica Zejtun St. Gregory. Și Marsaxlokk poate fi văzut înainte de a ajunge la Peștera și Muzeul Ghar Dalam și la Grota Albastră. Templele Hagar Qim și Mnajdra au și ele stație pe traseu. Traseul se încheie cu Centrul Falconry, Limestone Heritage, după care autobuzul revine în Sliema.

Nu am vrut să ratăm nici Ruta de nord (albastră) așa că am luat autobuzul din Sliema, urmând ca până în Valletta traseul să fie identic cu cel de pe ruta albastră. Mai departe, autobuzul face stație la Grădina San Anton. Ta Qali Crafts Village și Muzeul de Aviație sunt următoarele obiective de pe traseu si, mai departe, se poate vedea Mosta. Vechea capitală a insulei, Mdina, a fost următorul obiectiv de pe traseu și acesta a fost urmat de Rabat și Băile Romane. Ne-a atras atenția și Biserica Mgarr si, în continuare, am admirat Golden Bay si St. Paulʹs Bay. Bugibba are și ea două opriri pe traseu, una în Piață și alta la Terminalul Malta Sightseeing, de lângă hotelul Santana. A urmat stațiunea Qawra cu al său Acvariu și parcurile Splash & Fun Park și Mediteraneo Marine Park. În continuare cele patru golfuri Golful St. George, St. Julianʹs, Spinola Bay și Balluta Bay, cu revenire în Sliema.

Ca observații, aș putea spune că șoferul mergea foarte repede, ba chiar zbuciumat, și, stând sus, pe partea stângă, trebuia să fii cu ochii în patru să nu te trezești cu vreo creangă în față. Ce mi-a displăcut cel mai tare a fost că autobuzele nu aveau aer condiționat și după ce te bătea soarele în cap, poate vroiai să cobori câteva minute să-ți revii, dar asta nu era o posibilitate intrucat și jos era foarte cald. Autobuzele au audioghid în mai multe limbi și se pot cumpăra băuturi reci de la șofer. Pe insula principală mai există și un traseu de noapte, despre care va puteti informa pe site-ul maltasightseeing.com

În Malta operează și City Sightseeing, dar după o comparație rapidă cu Malta Sightseeing, am decis că acesta nu acoperă la fel de multe obiective turistice, singurul său avantaj fiind numărul mai mare de opriri pe traseu. De exemplu, la ruta de sud autobuzul nu ajunge la Auberge, Biserica Zejtun, Ghar Dalam, Falconry și Limestone, iar la ruta de nord nu ajunge la Mgarr, Băile Romane, Golden Bay, în schimb sunt mai multe opriri în Qawra și Bugiba, deși traseul în acea zonă e același la ambele autobuze turistice. O singură zi pe săptămână, miercurea, se poate opta pentru un traseu combinat. Mai există și un Fireworks Tour, în anumite zile din an, care costă 15 euro. Cei interesați pot studia traseul și orarul pe citysightseeing.com.

Deși noi nu am ales această variantă, se poate cunoaște insula și prin intermediul unor CROAZIERE. O croazieră are farmecul ei, dar și dezavantaje întrucât trebuie respectat un anumit program și prețurile sunt destul de ridicate. Cei doritori nu vor întâmpina probleme în a găsi un loc de unde să achiziționeze biletele, existând pe insulă numeroase astfel de tonete. Majoritatea croazierelor se concentrează pe Gozo și Comino, dar există și opțiuni pentru insula principală. Captain Morgan și Luzzu Cruises au fiecare câte o croazieră prin port (Marsamxett Harbour și Grand Harbour) și la ambele companii aceasta costă 16 euro. Mai există și croaziera denumită În jurul Maltei, care la firma Captain Morgan costă 35 euro (45 cu prânz inclus) și include și insula Comino, iar la Hera Cruises costă 58 euro.

OBIECTIVE TURISTICE

Capitala insulei, VALLETA, este o fortăreață minunată și un obiectiv în sine. Când am văzut-o prima oara, seara, la apus, ne-am îndrăgostit de ea și am revenit și în zilele următoare s-o cunoaștem mai bine. Clădirile vechi, multe din piatră de calcar aurie, denumită melita, balcoanele verzi, roșii sau albe, străzile înguste, care coboară către mare, cabinele de telefon în stil englezesc, toate ne-au plăcut. Printre obiectivele din interiorul capitalei se numără:

Palatul Marilor Maeștrii și Palatul Armurilor, care au fost printre primele atracții văzute de noi în capitală. Saloanele palatului sunt deschise de la 10.00 la 16.30 luni, marți, miercuri și vineri și de la 09.00 la 16.30 sâmbăta și duminică. Palatul Armurilor poate fi vizitat zilnic de la 9.00 -17.00. Biletul de intrare la cele două obiective este 10 euro, iar biletul doar pentru Palatul Armurilor e 6 euro.

Fortul St. Elmo și Muzeul Național de Război, ce pot fi descoperite de vizitatori zilnic, de la 9.00-18.00, contra unei taxe de intrare de 10 euro. Muzeul Național de Război nu trebuie ratat din punctul meu de vedere, fiind cel mai interesant muzeu de pe toata insula, cu multe săli care acoperă câte o perioadă din istoria Maltei.

Muzeul Național de Artă, deschis în fiecare zi de la 9.00-17.00, unde intrarea costă 5 euro.

Muzeul de Arheologie, deschis în ianuarie și februarie de la 9.00-17.00, iar în restul anului până la ora 18.00, care percepe o taxă de intrare de 5 euro.

St. Johnʹs Co-Cathedral, deschisă de luni până vineri de la 9.30 la 16.30, iar sâmbăta până la 12.30. Aici prețul întreg este de 6 euro.

Teatrul Manoel, unde intrarea costă 4 euro.

Casa Rocca Piccola, care oferă tururi cu ghid pentru suma de 9 euro.

Grădinile Barrakka și Parcul Hastings, pe care le recomand pentru o plimbare plăcută și panorama către port (în grădinile Barrakka ne-am bucurat să vedem că e internet wireless gratuit).

Există și spectacole 5d care prezintă istoria Maltei, acestea se numesc Malta 5d Show, costă 9 euro și pot fi văzute în diverse locații de pe insulă, printre care Muzeul de Arheologie, Muzeul de Artă, Grădinile Barakka, Catedrala St. John, Fortul St. Elmo sau Sliema.

Lângă capitală se află CELE TREI ORAȘE (VITTORIOSA, SENGLEA, BIRGU) , unde se pot vedea:

Muzeul Maritim, deschis de la 9.00-17.00, unde taxa de intrare este de 5 euro.

Palatul Inchizitorilor, deschis de la 9.00-17.00, unde se plătește un bilet de 6 euro.

Muzeul Malta la Razboi, cu program zilnic între orele 10.00 și 17.00, unde intrarea costă 10 euro.

În apropiere de Vittoriosa se află și Hipogeumul Hal Saflieni, ce poate fi văzut între 9-16 pentru suma de 20 euro și Templele Tarxien, care se pot vizita între 9-17 pentru 6 euro. Pentru a ajunge la aceste 2 obiective se pot lua autobuzele 1,2 și 3 din Valletta.

Tot în apropierea capitalei se găsește și FLORIANA, care include:

Piața Sfântul Pubius

Grădina Botanică Argotti.

MDINA are la rândul ei obiective turistice frumoase, printre care:

Muzeul de Istorie Naturală din Palatul Vilhena, deschis în fiecare zi de la 9.00 la 17.00, unde taxa de intrare este de 5 euro.

Catedrala Sf. Paul și Muzeul; catedrala e deschisă de luni până vineri de la 9.00 la 14.00, iar sâmbătă de la 9.00 la 13.00, iar muzeul de luni până vineri de la 9.30 la 16.30, iar sâmbătă de la 9.30 la 15.30. Prețul întreg e de 5 euro.

Palatul Falzon (Casa Norman) poate fi admirat de marți până duminică de la 10.00 la 17.00 contra unei taxe de 10 euro (interzis copiilor până la 5 ani).

Cripta și Catacombele Sf. Agatha.

Atelierele de sticlă și ceramică Ta Qali.

Cetatea propriu-zisă din Mdina e foarte frumoasă și puteți să ajungeți s-o vedeți luând traseele 51,52,53,201,202,203, x3. În cetatea Mdina se poate urmări spectacolul Mdina Experience.

Lângă Mdina, RABAT se mândește cu:

Muzeul de Antichități Romane, deschis de luni până duminică de la 9.00-17.00. Prețul întreg e de 6 euro.

Grota și Biserica Sf. Paul, Catacombele sunt deschise în fiecare zi de la 9.00la 17.00, iar taxa de intrare este de 4 euro.

La Rabat ajung traseele 51,52,53,201,202,203,205, x3.

Obiectivul principal din MOSTA este Biserica Sf. Marija Assunta, la care se ajunge cu traseele 31,41,42,44,205 și 225.

În MELLIEHA se află minunatul Popeye Village, unde intrarea e 14,5 euro și merită fiecare cent. Nu mă așteptam să fie chiar așa frumos și mă gândeam că vom sta destul de puțin timp aici, dar la fața locului ne-am convins că se poate petrece și o zi întreagă aici, în baldachin sau sezlong, la piscină, vizitând căsuțele, luând masa la restaurantul din sătuc sau savurând un cocktail la bar, vizionând filmulețul despre Popeye la mini cinema-ul dintr-o căsuță, făcând plimbarea cu barca în Golful Anchor pentru a admira stâncile scobite și apa albastru – verzuie. Această plimbare cu barca e inclusă în taxa de intrare, alături de o băutură, o vedere și accesul la facilitățile enumerate anterior. Există și un mini parc acvatic, trambuline, o piscină pentru copii, cu tobogane, încă o piscină pentru adulți, relativ mică, un mini teren de golf. Programul variază în funcție de anotimp, parcul se deschide mereu la 9 dimineața și iarna (noiembrie – februarie) se închide de la 16.30, în august la 19 și în restul anului la 17.30. Cu autobuzul 237 se poate ajunge la acest obiectiv turistic.

În SUDUL MALTEI ca atracții se pot include:

•satele pescărești Marsaskala și Marsaxlokk, cu bărcuțele colorate.

Peștera Întunericului, unde intrarea costa 5 euro și este posibila intre orele 9-17.

Grota Albastră

Temple Megalitice Hagar Qim și Mnajdra, ce pot fi vizitate de la 9 la 17 pentru 9 euro.

Am vizitat și Acvariul din QAWRA, unde biletul costă 13 euro. Se poate ajunge la acvariu cu traseele 12,31,45,221,223, x1 sau x3. Aici cel mai mult mi-au plăcut acvariile care conțineau imitații ale unor statui - statuia lui Hristos, care în realitate se află scufundată aproape de insula St. Paul și statuia St. Mary din Cirkewwa. În rest, acvariul avea specii marine din apele care înconjoară insulele maltze, din oceanele lumii, din Marea Roșie, Marea Caraibelor, Oceanul Indian (steluțe de mare, rechini, caracatițe). Se încearcă și recreerea habitatelor de la Dingli Ciffs și Grota Albastră.

Majoritatea obiectivelor sunt închise în zilele de 24,25 și 31 decembrie și 1 ianuarie. La multe obiective cei cu vârsta între 6 și 17 ani, studenții și seniorii beneficiază de o taxă de intrare redusă. Cam la toate atractiile turistice ultimul bilet poate fi achiziționat cu până la o jumătate de oră înainte de închidere.

Intrările la obiective sunt relativ acceptabile, dar celor care vor sa viziteze mai mult le recomand HERITAGE PASS, care costă 50 euro pentru adulți, 38 pentru studenți și seniori și 25 pentru copii. Acesta include intrarea la acvariu și la toate obiectivele turistice aflate pe lista patrimoniului UNESCO: Palatul Marilor Maeștrii și Palatul Armurilor, Templele Hagar Qim, Templele Mnajdra, Fortul St. Elmo și Muzeul Național de Război, Ta Hagrat, Skorba, Templele Ggantija, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Arheologie, Domus Romana, Muzeul de Folclor, Ghar Dalam, Muzeul de Arheologie din Gozo, Palatul Inchizitorilor, Muzeul Maritim, Vechile Inchisori, Catacombele St. Paul, Moara Ta Kola, Muzeul Natural din Gozo, Muzeul de Istorie Naturală din Valletta. Cardul l-am cumparat de la acvariu și nu este un card propriu zis, ci un pliant insotit de un bon fiscal, pe care l-am arătat la următoarele obiective pe care le-am văzut. Pliantul conține și o hartă, pe care sunt evidențiate obiectivele incluse și mini –fișe ale obiectivelor cu informații despre program, adresă și câteva cuvinte despre fiecare în parte. Se merge și aici pe principiul cu cât vizitezi mai mult, cu atât economisești mai mult. Cardul are o valabilitate de 30 zile de la data primei utilizări.

Mai există și MALTA PASS, care costă 100 euro și din punctul meu de vedere nu e o variantă avantajoasă. Totuși, cei care vor să-l aleagă pe acesta pot afla mai multe informații pe site-ul http://maltapass.com. mt/en/home. htm

ALTE MODALITĂȚI DE PETRECERE A TIMPULUI

Fiind vorba de o insulă în Marea Mediterană, bineinteles ca o modalitate de petrecere a timpului e strans legata de PLAJE.

Plaja din Mellieha aș cataloga-o ca fiind cea mai întinsă. Este o plajă frumoasă, cu umbreluțe albe, crem, galbene sau albastre. Aici 2 șezlonguri și o umbrelă costau 12 euro/zi, dar după ora 15.00 costul acestora scădea la 6 euro. Autobuzele 37,41,42,101,102,222,221 și x1 circulă către Mellieha.

În timp ce în Mellieha am văzut și multe familii cu copii, întrucât marea era mai liniștită, în Golden Bay predominau grupurile de tineri. Și plaja de aici avea nisip, dar marea era mai agitată, valurile mai puternice. Deși plaja pare oarecum mai izolată, se poate ajunge cu ușurință cu unul din traseele 44,101,102,223 sau 225. Se puteau închiria și aici sezlonguri, erau chiar foarte multe disponibile, dar tendința generală părea să fie folosirea unui cearșaf sau prosop.

Deși am stat în Paceville, nu am mers la plajă aici, dar am trecut pe lângă ea de câteva ori. Este relativ mica, înghesuită, o fâșie de nisip, asa ca e foarte aglomerată. E înconjurată de o grămadă de restaurante, terase și hoteluri de lux.

Faleza de la St. Julianʹs la Sliema e la rândul ei plină de terase, baruri, tonete cu înghețată, zone înverzite și bănci de unde puteți admira marea (iar din Sliema puteți vedea Valletta). În această zonă nu există o plajă propriu-zisă, dar acest lucru nu-i oprește pe mulți turiști să facă plajă de pe stânci. Există și piscine, unde am văzut că se joacă și polo. Prin Sliema și St. Julianʹs circulă traseele 12,13,202,203,222,225 și x2. În St. Julian am văzut Fish Lounge, unde un tratament de 10 minute costă 9 euro si 20 minute costă 12 euro.

Există și un un parc cu delfini, Mediteraneo Marine Park și un PARC ACVATIC, denumit Splash. La acestea nu am ajuns și nu pot să spun prea multe, decât că Parcul Acvatic se vedea din autobuz și arăta bine și mereu erau destul de aglomerat.

La capitolul CLUBURI și BARURI Malta nu duce deloc lipsă. Acestea sunt la tot pasul, mai ales unde ne-am cazut noi, în St. Julian. Zona e destul de agitată până pe la 5-6 dimineața, dar nu am perceput-o ca fiind și periculoasă. Gălăgie era mai ales când se nimerea câte un meci de fotbal, la care italienii se manifestau care mai de care mai agitat.

PREȚURI

La prețurile obiectivelor turistice am făcut deja referire, așa că voi continua cu prețurile la mâncare si suveniruri.

La supermarket, majoritatea prețurilor erau accesibile. De exemplu, un gel de duș costa 2 euro, o doza de bere 80 cenți, un suc la 2 litri 1,6 euro, un breezer 2 euro. În ceea ce privește restaurantele aș vrea să dau câteva prețuri informative. Un mic dejun englezesc costa 5-6 euro, felul 2 între 10—20 euro, pizza 5-10 euro, paste 10 euro, platou cu fructe de mare pentru 2 persoane 20-30 euro. La capitolul băuturi, cele mai avantajoase la preț mi s-au parut cafeaua și sucurile – între 1-2 euro. La diverse terase o baghetă costa între 3-5 euro, un wrap 4 euro.

Și la magazinele de tip pastizzeria am observat că erau prețuri foarte bune, iar produsele de aici puteau constitui un mic dejun îndestulător. Spre exemplu, ceea ce ei denumeau ca fiind cheese cake, dar era mai degrabă un pateu cu brânză, costa 35 cenți bucata. În oferta lor am mai întâlnit și pateuri cu carne sau cu mazăre.

În ceea ce privește suvenirurile, se puteau achiziționa magneți cu 1 euro, machete cu 6 euro, sticle cu nisip înăuntru și decorate cu scoici 3 -10 euro, lumânări parfumate cu 3-4 euro, carti cu 10-20 euro.

CONCLUZIE

În concluzie, rămâne la latitudinea fiecăruia cum să-și petreacă vacanța în Malta, există și multe posibilități de relaxare, dar există și multe atracții turistice ce așteaptă să fie descoperite. Pentru mine, Malta a fost frumoasă, mi-au plăcut fortărețele, cetățile, satul lui Popeye, stâncile scobite de vânt, mi-a placut să mă plimb seara pe faleza dintre St. Julianʹs și Sliema, sa cunosc istoria insulei si să descopăr locațiile unde au fost filmate scene din Troia, Gladiatorul, Laguna Albastra, Ziua Z, Popeye și Urzeala Tronurilor.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de DepartureGate7 in 25.10.15 12:43:01
Validat / Publicat: 25.10.15 16:03:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALTA.

VIZUALIZĂRI: 14710 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DepartureGate7); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Popeye Village, Malta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73750 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster
[25.10.15 16:02:56]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

DepartureGate7AUTOR REVIEW
[25.10.15 17:48:02]
»

@webmaster - Mulțumesc mult!

mprofeanu
[25.10.15 18:52:59]
»

@VMR - Ghid perfect, poze idem, ce să mai cauți în alte surse că ai totul la dispoziție! L-am trecut la favorite. Sper să ajung și eu pe acolo. Dar când?!!

crismis
[25.10.15 19:33:33]
»

@VMR: Excelent review! Va fi ghidul meu turistic in februarie anul viitor, cand ne-am rezervat bilete de avion pt Malta. Desigur, nu plaja va fi principalul obiectiv, ci vizitarea insulei si... incalzirea ciolanelor:-)

Asupra cazarii nu am cazut inca de acord cu sotul meu, care e speriat de posibila abundenta a turistilor si dorește o locatie cat mai centrala. Ai idee, de exemplu, cam cat face autobuzul de la un capat la altul al insulei? Caci nu-mi imaginez ca in februarie ar putea face mai mult decat in august! Multumesc anticipat pt raspuns si iti doresc vacante minunate in continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DepartureGate7AUTOR REVIEW
[25.10.15 21:39:36]
»

@mprofeanu - Multumesc frumos pentru aprecieri.

@crismis - Turisti nu cred ca vor fi in numar exagerat in februarie, dar daca doriti o locatie centrala pe insula, eu recomand Valletta (capitala, de unde pleaca autobuze catre toate colturile insulei), St. Julianʹs sau Sliema, care sunt relativ aproape de Valletta.

Insula principala are in jur de 30-35 km de la nord la sud, ma gandesc ca in februarie s-ar putea parcurge aceasta distanta cu autobuzul in maxim 2 ore. Zic 2 ore pentru ca, din cate stiu eu, nu exista un traseu care sa faca direct legatura intre cele doua extremitati ale insulei. In plus, trebuie sa tineti cont si ca s-ar putea sa se mai lucreze in continuare pe unele portiuni din sosele si ca unele drumuri sunt inguste si autobuzul circula mai greu.

Va multumesc si va doresc vacante frumoase!

crismis
[25.10.15 22:52:07]
»

@VMR: Multumesc, vom tine cont!

calatorul
[26.10.15 01:04:52]
»

Foarte frumoasa relatarea, utila si intersanta, un adevarat minighid turistic al insuleil, de la obiectivele turistice si preturile semnalate. Il pastrez la indemana pentru prima vizita in Malta, pe care si noi am tot amanat/o din diverse motive. Iar pozele sunt grozave, convingatoare si atragatoare. Felicitari pentru vacanta si excursii frumoase in continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[26.10.15 08:18:47]
»

@VMR -

Excelent articol, l-am retinut la favorite; desi fiul meu a fost si ne poate da sfaturi, articolul tau are multa informatie bine prezentata. Felicitari! Prin cine ti-ai rezervat cazarea (spui ca ai fost pe cont propriu)? Eu prefer booking.com si ma intereseaza daca prin ei ai rezervat si tu sau direct la hotel.

Dan&Ema
[26.10.15 14:28:26]
»

Inca de la prima poza am exclamat : Vreau si eu! Superb articolul in care prezinti atatea posibilitati de vizitare si relaxare pe care le ofera insula! Bravo!

DepartureGate7AUTOR REVIEW
[26.10.15 19:18:05]
»

@calatorul50 – Mulțumesc pentru aprecieri, sper că vă va ajuta articolul meu dacă veți merge in Malta. Vă doresc și eu vacanțe minunate!

@elviramvio – Cazarea am rezervat-o prin booking, dar am și sunat ulterior la hotel ca să mă asigur că e totul în regulă. Sfatul meu e să faceți rezervarea din timp ca să găsiți ceva mai bun la un preț mai redus.

@Dan&Ema – Pe cât e de mică insula (are 316 km) pe atât de multe oferă, pentru toate gusturile și pasiunile, și asta o face foarte atrăgătoare. Mă bucur că v-au plăcut pozele și prezentarea și vă mulțumesc de vizită.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
CosminZichil
[25.12.15 12:38:02]
»

Felicitari pentru articol si poze!

Ti-am acordat si Zuperbonusul

DepartureGate7AUTOR REVIEW
[28.12.15 23:17:56]
»

@CosminZichil - Multumesc!

mishu
[24.01.16 21:53:59]
»

Felicitari pentru articol care este denumit pe drept un minighid. Cand am sa eeusesc sa ajung acolo ma voi folosi de el. Pana atunci acord insa cu placere votul meu.

sunflower
[26.07.17 08:55:32]
»

Un review de excepție, abia acum l- am descoperit. Malta e pe lista mea scurta, asa ca l-am si trecut la favorite...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, crismis, Dan&Ema, DepartureGate7, elviramvio, mishu, mprofeanu, sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Malta:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.16356015205383 sec
    ecranul dvs: 1 x 1