Un oras in care nu ai timp sa te plictisesti
Asta-noapte ne-am intors din Lisabona. E un oras exact cum mi-am dorit: unul in care sa nu ai timp sa te plictisesti niciodata si in care in permanenta ai ceva de facut si vazut.
Singurul regret este ca nu am stat mai mult timp, pentru a ajunge sa vedem mai multe. Am fost si Cascais si la Estoril Apa oceanului este cam rece dar nisipul este fin si pufos.
Ce mi-au atras atentia in mod aparte sunt oamenii de acolo, foarte calmi si politicosi si pe alocuri invizibili.
Pentru vizite, am avut Lisboa Viva ca si card de metrou si transport de suprafata dar trebuia incarcat ori cu un bilet, ori dus intors ori pt o zi intreaga. La Oceanarium exista de asemenea un card de cu care ai acces la: un dus intors cu telegondola, vizita la Oceanarium, vizita la muzeul stiintei sau cunoasterii nu stiu sigur cum se numeste si plimbari cu trenuletul in zona acestora. Noi cu trenuletul nu am mai fot pt ca i se dusese bateria.
Un lucru util, pe care l-am aflat chiar prima zi si despre care NU stiam de pe nici un forum este ca la orice loc in care te duci sa maninci vin ospatarii si iti pun pe masa diverse chestii dinainte sa comanzi ceva - aperitive format din piine, unt, brinza, sunca etc. In prima zi ne-am zis "uite ce misto astia iti dau din partea casei o gramada"... Cand a venit nota de plata, insa, bine-nteles ca erau trecute toate chiar si cele de care nu ne atinsesem. Sfatul meu e sa refuzati chiar de la inceput, cind vin cu ele, inainte sa le gustati...
Impatimitii de shopping au la dispozitie - chiar recomand - Mall Columbo care se afla linga stadionul Bemficai si care are acces direct din statia de metrou. Este imens si gasiti cam toate marcile pe care le doriti. Preturile sunt cam ca si la noi poate mai mari la unele chestii. Am gasit cite ceva la reduceri la preturi destul de bune.
Tot pe-acolo, prin jur, poti minca un meniu complet: jumatate de pui, cartofi, salata, apa/bere, si cafea cu 6.70 euro la un alt mall din centru vizavi de Zara. Sau o chifla cu niste carne de porc f. buna (in un bar din centru, de linga iesirea de la metrou Rossio) cu 1.70 de centi dar daca stai in picioare la bar, la masa e mai mult. Cafeaua are preturi senzationale, dupa parerea mea. Pornind de la 0.50 centi, pina la 1.30 euro, sus, la barul de pe ascensor. Berea e cam scumpa dar eu nu beau asa ca nu m-a interesat.
Functie de gusturi, preferinte si... buzunar, poti minca si cu putini bani si cu f multi, depinde ce doresti. Puiul pe care il gasesti inclusiv in supermercaturi este foarte bun. Sardinele mult laude mie mi-au placut, dar dupa masa mi-a fost rau pt ca nu era curatate de intestine. Oricit am incercat eu tot se simtea. Tot referitor la mincare daca vi se pare ca ceva are gust groaznic incercati sa mincati fara patrunjelul care il pun deasupra. Va fi mult mai bine. Patrunjelul are un gust rau de tot, nu seamna cu nimic cunoscut ci cu ceva dero sau chimic.
In rest este un oras frumos, al contrastelor si al constructiilor monumentale in care oricit de pretentios ai fi tot gasesti ceva care sa iti placa.
Trimis de by26* in 01.09.08 08:28:09
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (by26*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jan.2024 Weekend prelungit in Lisabona — scris în 25.01.24 de carina_10 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Lisabona şi ȋmprejurimi - informatii practice 2023 — scris în 08.03.23 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Fado Boema Lisabona, la început de an 2023 — scris în 10.11.23 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Monumento Christo Rei. Dios es Amor — scris în 21.06.24 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Fado Boema Lisabona, la sfârșit de an 2022 — scris în 04.11.23 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Portugalia: Lisabona si imprejurimi — scris în 05.12.22 de florentina02 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Lisabona in Aprilie, 2022 — scris în 26.12.22 de HelloAlex din NORWICH - RECOMANDĂ