ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.05.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2021
DURATA: 15 zile
Prieteni
12 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Dallol, o experiență extraterestră

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Urma iar o zi grea, dar foarte interesantă, cu multe provocări. În această zi urma să atingem ambele obiective turistice, obiective ce ne-au atras în această zonă. Urma să explorăm zona extraterestră Dallol din Depresiunea Danakil, apoi să urcăm pe buza vulcanului activ Erta Ale.

Din acest motiv aveam iar trezirea dis de dimineață și anume la ora 5,30. Norocul nostru a fost că am lăsat unul pe altul să ne punem ceasul și astfel am putut dormi până la 6 dimineața. Ne-am trezit și în maxim 45 de minute eram deja gata de drum.

Am pornit la drum, nu înainte de a trece pe la postul de poliție din sat, de unde ne-am luat paznicul și anume un soldat înarmat cu Kalashnikov. Parcă erau chiar doi, dar nici nu mai țin bine minte. Oricum am așteptat ceva după ei, până s-au trezit și s-au echipat.

V-am povestit anterior, că eram în regiunea tribului Afar, unde băștinașii nu sunt prea prietenoși cu turiștii, ba chiar din contră. Dacă în restul Ethiopiei chiar se bucură să faci o poză cu ei, aici nu stau deloc la poza și chiar dădeau cu pietre după noi. Toate pozele pe care le avem aici cu ei sunt furate! =))

Am pornit la drum păziți bine! Se pare că aici la granița cu Eritreea au fost ceva incidente, așa că paza bună trece primejdia rea. Am părăsit șoseaua asfaltată și am intrat pe un drum de pământ. Nu peste multă vreme am dat de o bucată, de câțiva kilometri, asfaltată ca-n palmă. Apoi iar am coborât pe drumul de pământ, apoi iar pe șoseaua asfaltată ca-n palmă. Un adevărat roller coaster. Dar de ce așa? Ei bine se construiește în această zonă o șosea de viteză. Constructorii sunt chinezii. Nu am înțeles logica de ce această șosea nu este continuă, ci doar bucăți de kilometri. Hai să explic mai clar: era șosea de nota 10 preț de câțiva kilometri, apoi drum de pământ, iar șosea impecabilă, iar șosea de pământ și tot așa aproximativ 120 de kilometri cât am avut de mers până în satul Hamed Ela.

Toate astea înt-o regiune vulcanică, unde este plin de roci vulcanice neregulate. Mă gândeam oare cât de greu a fost pentru chinezi, să curețe locul și să facă terasamentul pentru viitoarea șosea? Nici nu vă dați seama în ce condiții neprielnice se lucra! Cu toate acestea se lucra din plin, pe diverse porțiuni ale șoselei. Această șosea este de o importanță capitală pentru Ethiopia, urmând să facă legătura provinciei Tigray cu importantul port din Dijbuti.

După vreo două ore de mers ne-am oprit într-o poieniță (hahah de unde poienițe în aceste locuri neprielnice vieții?) pentru a lua micul dejun pe botul mașinii. Am ciugulit câte ceva, am făcut câteva poze și apoi ne-am continuat alergarea.

Să vorbesc un pic și de locuitorii acestei zone aride și anume membrii tribului Afar. Aceștia sunt musulmani și sunt foarte reticenți. Nu agreează vizitele, nu agreează străinii. Au o piele negricioasă și sunt mai apropiați de somalezi, decât de etiopieni. Hainele lor sunt foarte vesele, foarte colorate. Viața lor este foarte dură. Au colibe construite din pietre și trăiesc efectiv pe pietrele vulcanice. Au pe lângă casa lor ceva capre, dar chiar nu-mi dau seama ce ar putea mânca acestea. Printre pietre dacă apare timid, câte un smoc de iarbă uscată. Trăiesc efectiv într-o sărăcie greu de neimaginat. Pentru a supraviețui scot calupuri de sare cu foarte mare efort, iar apoi acestea sunt transportate cu o caravana de cămile la oraș, la Mekele, pentru comercializare. Nu cred că mai trebuie să precizez, că muncesc enorm pentru foarte puțin. Probabil și condițiile astea grele de viață i-au înrăit. Sau poate or fi alți factori istorici ori religioși, nu știu!

Dar să povestesc un pic și de regiunea Danakil! Aceasta este considerată locul cel mai fierbinte de pe Terra și asta nu pentru că ar fi chiar temperatura cea mai ridicată, ci din pricina temperaturii medii anuale, de peste 30 de grade Celsius, cu un vârf de aproximativ 50 grade Celsius. Când am fost noi erau „numai” 45 grade la umbră!!!

Dar cum s-a format Danakil? Ei bine Danakil face parte din Triunghiul Afar, o depresiune geologică din partea îndepărtată a nord-estului Etiopiei, unde trei plăci tectonice încetinesc divergența. Zona este foarte mare - 124 mile pe 31 mile - și a fost odată parte a Mării Roșii. De-a lungul timpului, erupțiile vulcanice au aruncat suficientă lavă pentru a închide în cele din urmă o mare interioară, care s-a evaporat în climatul arid.

Observatorul Pământului de la NASA Goddard Space Flight Center prezice că, deoarece pământul se scufundă încet, într-o zi se va umple din nou cu apă oceanică. Totuși, asta ar putea fi peste milioane de ani.

Depresiune Danakil se află la aproximativ 120 de metri sub nivelul marii, iar punctul maxim de atarcție este zona Dallol o zonă absolut extraterestră. Nu mai vezi așa ceva pe pământ, ci doar în filme despre planete îndepărtate.

După mai bine de trei ore și jumatate de mers cu Jeepurile prin deșert, am ajuns la prima localitate și singura văzută în zonă și anume Hamed Ela. Aici era un sat Afar. Nu mai păreau așa războinici, în schimb cât am stat acolo nu am văzut absolut nicio femeie, pesemne erau încuiate în casă, mă rog în colibă! Ne-am aprovizonat cu apă rece și ne-am continuat drumul spre Dalol.

Spre Dallol am mers pe pământ, de fapt pe un strat gros de sare, dedesubt aflându-se lacul Karum. După aproximativ o oră am ajuns la Dallol. Am parcat mașinile și ne-am pregătit de drum. Două lucruri erau absolut esențiale, apa și ceva de pus pe cap. Norocul meu cu o doamnă din grup, care cu multă bunăvoință mi-a dat o eșarfă să o pun pe cap si pe umeri. Soarele ardea foarte tare, v-am spus că la umbră erau nu mai puțin de 45 de grade Celsius, va dați seama cum era la soare? M-aș fi ars îngrozitor fără acea eșarfă, drept pentru care-i mulțumesc din nou.

Șoferii și soldații au rămas la baza muntelui, iar noi am fost preluați de un ghid local, un băștinaș. Am urcat un deal, preț de vreo jumătate de oră, pe o căldură toridă. Fiind o căldură uscată, nu o resimțeam atât de tare. Dacă te hidratai corespunzător totul era ok. Cu toate acestea, nu toți au reușit să urce dealul până la Dallol.

După urcuș a apărut și Dallol-ul, în toată splendoarea lui. Aici am dat de un areal de culori vii, cumva nepământene, nemaiîntâlnite în mod natural însoțite de un miros de sulf. Dallol este de fapt un mini vulcan, iar pe buza lui sunt părți în care pământul fierbe la propriu. Totul este ireal, te simți pe altă planetă. La propriu.

Accesul în această zonă se face doar însoțit de acest ghid Afar. Acesta calcă cu mare băgare de seamă, pe câmpul colorat. Dacă ești nechibzuit și o iei de capul tău, o poți păti foarte rău. Aciditatea este foarte ridicată, iar izvoarele au aproape 100 grade Celsius, te poți arde foarte lesne sau chiar te poți ridica la îngeri. De aceea am mers cu precauție, doar pe urmele ghidului ad hoc.

Dar să spun ceva și de ce am simțit în acea zonă. Ei bine mă bucuram că am trăit-o și pe-asta. Am călcat într-o zonă nepământeană. Efectiv mă simțeam ca pe Marte. O sa vedeți poze cât de obosit și de deshidratat eram. Mai se adăuga mirosul greu de sulf, dar și precauția excesivă.

Dar de unde coloritul acesta ireal? Amestecul de galben, portocaliu, roșu, albastru și verde se datorează ploii și apei de mare de pe coastele din apropiere, care se infiltrează în lacurile sulfurice și sunt încălzite de magmă. Pe măsură ce sarea din mare reacționează cu mineralele din magmă, aceste culori orbitoare încep să apară. Pe măsură ce căldura evaporă apa, pe tot pământul se dezvoltă depozite colorate asemănătoare crustei, care se amestecă mistic cu lacurile turcoaz mai reci din depresiune.

Cele mai fierbinți bazine sunt cele mai acide, iar acolo sulful și sarea creează o nuanța galbenă neon, iar în bazinele mai reci cu dantelă de cupru au o culoare turcoaz!

Crusta de sare pe care pășeam era delicată, fragilă și instabilă! Efectiv o striveam sub picioare. La fiecare pas erai cumva neliniștit. Se rupea ceva sub tine și nu aveai nicicum să-ți dai seama dacă nu te duci cu totul la fund. Asta mă gândeam în special eu la tonajul meu.

Nu am petrecut mai mult de jumătate de oră în acest areal extraterestru. Se spune că aici vin doar trei tipuri de oameni: turiștii aventurieri, căutătorii de sare și savanții. Savanții ca să cerceteze dacă poate exista viață în acest loc.

Am coborât de pe deal sfârșit! Un coleg era în mașină la răcoare. Plătise un șofer să pornească mașina si implicit aerul condiționat. Offf, altă viață Titan Ice!!!

După aceasta am mai oprit la niște chei destul de interesante, apoi la un loc unde s-a săpat în sare o micuță copcă, special pentru o baie de sare. Era ceva interesant, da la lipsa de apă din zonă, nu ne ardea o baie într-un lac sărat, fără a putea să faci apoi un duș.

Următorul popas era în satul Hamed Ela, pentru prânz. Aici am fost primiți foarte bine de localnici. Am fost invitați într-o colibă mai mare unde am mâncat produse preparate de bucătarul nostru. După masă m-am întins pe un pat și am ațipit. Colegii mei au tâiat-o pâș, pâș si m-au lăsat acolo. În glumă firește. M-a sculat rapid un afar, cred că-i era frică să nu-i rămân pe cap. Chiar nu m-ar fi tentat deloc, o asemenea experiență.

După toate acestea, ne-am continuat drumul spre următoarea atracție a zilei și anume vulcanul activ Erta Ale, dar despre acesta o să vorbesc în episodul următor.

P. S. Am uitat să vă spun că la locul unde am mâncat prânzul în ziua precedentă, ni s-a alăturat un spaniol. Acesta a pornit într-o excursie solitară prin Ethiopia. Nu știu cum a apărut și nici cum a dispărut, cert este ca a stat câteva zile alături de noi. Era un tip super ok!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pot spune că am fost pe Marte?


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

am trait o experintă de neuitat, ceva unic.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 28.05.21 16:49:34
Validat / Publicat: 28.05.21 17:55:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AFRICA [alte locuri].

VIZUALIZĂRI: 592 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 zonă extraterestră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[28.05.21 17:26:31]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=WYnKjvHt3Bg

mersi frumos!

webmasterX
[28.05.21 17:54:50]
»

Excepțional

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen Ion
[28.05.21 18:27:04]
»

@robert: Oho, ce experiență! Ce peisaje, într-adevăr ca de pe altă lume, cu pământul ăla în nunațe de ocru scrâșnind sub picioare și cu băltoacele de sare...

În viața mea nu mi-ar fi trecut prin cap ideea de a mă aventura în locuri atât de neprielnice traiului și de... periculoase, căci din partea unor triburi neprietenoase te poți aștepta la orice.

Mă înclin în fața curajului tău! Bravo!

robertPHONEAUTOR REVIEW
[28.05.21 18:52:59]
»

@Carmen Ion: Săru mâna! Mersi frumos! Stiam că este o zonă periculoasa. Sunt sigur că soldatii înarmați care ne insoteau nu erau doar pe post de sperietoare de banditi.

Au fost ceva incidente pe vremuri. Acum chiar nu am avut niciun incident neplăcut. Probabil am avut si noroc.

Oricum a fost o excursie faină, o experientă fabuloasă.

Mulțumesc frumos pentru vizita și comentariu!

k-lator
[28.05.21 20:06:33]
»

@robert: Wow!... Pozele de pe marte sunt incredibile! Despre sarea care nu știi dacă se dezintegrează sau nu când calci pe ea, mirosul de ouă clocite, pericolele iminente și căldura excesivă... nici nu vreau să vorbesc... brrr...

O doză imensă de adrenalină s-a descărcat acolo. Super tare experiența! Felicitări pentru curaj! Am urmărit serialul etiopian, dar episodul ăsta m-a lăsat cu gura căscată. Toate cele bune!

maryka
[28.05.21 20:32:50]
»

Păi, ce să mai spun și eu, pozele spun totul, alături de articol! Incredibil ce locuri pot exista totuși... pe pământ!!!

Felicitări pentru toată experiența asta fabuloasă, cred că acum povestind retrăiești totul...

Și mă minunez mereu cum pot trăi în asemenea condiții vitrege unii oameni???

Ca o curiozitate- acolo le mai pasă de Covid?

Rodel
[28.05.21 21:30:39]
»

Acesta a fost episodul extraterestru! Imaginile chiar că par de pe Marte! Experiența ta a fost fantastică, dar și obositoare, nu e pentru oricine. Pentru asemenea excursii, trebuie să ai și condiție fizică, și un psihic puternic.

Felicitări pentru excursie, impresii, poze, împărtășite și nouă celor care mergem în excursii... normale!

krisstinnaPHONE
[29.05.21 04:56:11]
»

@robert: Chiar mă întrebam de unde au surcelele pentru acoperișul colibelor, văzând primul filmuleț am elucidat misterul, nu trebuie să te mai pun in încurcătura cu întrebarea asta

Caprele sunt niște animale nepretențioase, se adaptează repede, halimosesc orice. A vrut cuscrul tău sa cumpere câteva, să le dăm drumul in livada, dar m-am documentat și am aflat că pot mânca nu numai "verde" ci și scoarța copacilor, deci expuneam pomii la boli și dăunători.

Am văzut melodia atașata, ăștia nu știu să danseze, sar precum caprele

Pozele tale sunt fantastice, poza cu piciul etiopian este înduioșătoare, bietul copilaș

Stii, mă tot întreb cum de mai aveai putere și luciditate să pozezi/filmezi, erai tare epuizat.

Exotic restaurantul

Să știi că acum îmi dau seama că vacanța ta a fost chiar ieftină, ești norocos și îndrăzneț, asemenea amintiri au o valoare inestimabilă, cu nimic nu ne alegem in viața, nu luam nimic cu noi in afară de amintiri.

Să te mai felicit? Nu cred că e cazul, ai tot respectul meu! Îți doresc multe asemenea aventuri din care să te întorci cu bine pentru a ne putea încânta și pe noi cu scrierile tale palpitante!

Bravo de o mie de ori!

robertAUTOR REVIEW
[29.05.21 08:02:54]
»

@k-lator: Într-adevăr a fost foarte greu, dar a fost si foarte frumos! Am văzut lucruri pe care n-as fi crezut vreodată că o să le văd live, altfel ca la televizor! M-am simțit așa, un mic explorator.

Înaintea excursiei, chiar mă uitam la televizor pe youtube, la alții care au făcut acest trip si mi se părea tare fascinant! Îți dai seama că senzațiile trăite la fața locului sunt cu totul altele! Cu multă adenalină așa cum foarte bine ai precizat!

Mulțumesc frumos pentru că-mi urmărești cu interes serialul etiopian!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[29.05.21 08:11:31]
»

@maryka:

Felicitări pentru toată experiența asta fabuloasă, cred că acum povestind retrăiești totul...

- mulțumesc frumos. Ai mare dreptate în timp ce scriu mă transpun în acele locuri și mâna merge singură. Ideile vin instant parcă aș spune o poveste. De-asta am si plăcerea de a scrie. Povestea transpusă pe hârtie plus pozele aferente te ajută să nu uiți ceea ce ai trăit.

Sunt condiții foarte vitrege, neprielnice vieții si totuși viața învinge, cu toate opreliștile.

Restricții contra covidului există în toată Etiopia, dar se respectă doar în capitală parțial și mult mai strict pe aeroporturi! Îți dai seama că în zona tribală nu există măști, iar distanțare au suficientă!

Mulțumesc mult pentru că-mi urmărești serialul etiopian cu interes!

robertAUTOR REVIEW
[29.05.21 08:19:17]
»

@Rodel:

Acesta a fost episodul extraterestru! Imaginile chiar că par de pe Marte! Experiența ta a fost fantastică, dar și obositoare, nu e pentru oricine. Pentru asemenea excursii, trebuie să ai și condiție fizică, și un psihic puternic.

- evident ai dreptate. Trebuie musai să fii pasionat de aventură și să-ti placă riscul.

Pentru mine cam ăsta-i viitorul în materie de turism.

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

Apropo dacă ai ajuns în Egipt se pare că ai ieșit si tu din zona de confort și ai explorat o țară arabă, o țară exotică! Felicitări!

robertAUTOR REVIEW
[29.05.21 08:54:34]
»

@krisstinna:

Chiar mă întrebam de unde au surcelele pentru acoperișul colibelor, văzând primul filmuleț am elucidat misterul, nu trebuie să te mai pun in încurcătura cu întrebarea asta

- off norocul meu cu filmarea.

Tare cuscru! Păcat că nu l-ai lăsat! Eram curios cum mulge caprele si dacă mere cu ele la păscut. Apropo pe la 20 de ani, pe vremea lui Ceașcă, eram hotărât să cumpăr oi și să mă mut pe munte. Noroc sau poate nu, că a venit revoluția!

Să știi că acum îmi dau seama că vacanța ta a fost chiar ieftină, ești norocos și îndrăzneț, asemenea amintiri au o valoare inestimabilă, cu nimic nu ne alegem in viața, nu luam nimic cu noi in afară de amintiri.

- după asta mă ghidez si io în ultima vreme. O viață avem!

Mulțumesc mult! Chiar nu trebuie! Mi se urcă la cap!

nrs †
[29.05.21 09:44:46]
»

la nelamurirea ta privind alternanta de asfalt-pamant imediat m-a dus gandul la o tara din Europa unde exista autostrazi de nicaieri pana niciunde, unde se face un pod care incepe in camp si se termina in lanul de grau si multe altele. ai auzit de tara asta? Etiopia Europei

robertPHONEAUTOR REVIEW
[29.05.21 09:47:27]
»

@nrs: hahaha! Parcă! Tare asta!

doinafil
[30.05.21 12:45:15]
»

Ce bine că avem aici, pe AFA, povestitori ca tine, temerari care se încumetă să ajungă prin locuri mai puțin umblate de majoritatea dintre noi!

Așa mai aflăm și noi că pe Terra sunt locuri asemănătoare cu imagini de pe Marte! (cel puțin așa arată cele difuzte în mass-media, de-a lungul anilor

Te-au felicitat colegii în ecourile scrise mai sus, o fac și eu în alt mod, fără cuvinte: „chapeau bas!!!”

robertAUTOR REVIEW
[30.05.21 17:48:08]
»

@doinafil: mersi beaucoup madame!!! A fost o aventură de la început, până la sfârșit si mă bucur tare că am trăit-o si v-o pot povesti și vouă acuma!

Dacă mă ajută Dumnezeu, voi mai face excursii de tipul ăsta! Noi să fim sănătosi!

Mulțumesc mult că-mi urmărești serialul etiopian! Toate bune va doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adynutza26
[31.05.21 11:44:55]
»

@robert: Wow, nici nu am cuvinte! OMG, atat imi vine sa zic! Si mii de multumiri pentru calatoriile virtuale pe care le traim si noi! Ma intreb daca zona asta descrie inceputul omenirii sau sfarsitul ei... Adica asa a fost Pamantul acum milioane de ani si nu s-a dezvoltat nefiind populat sau asa va fi Terra dupa ce terminam noi toate resursele? Profund, asa-i?

robertAUTOR REVIEW
[31.05.21 12:31:20]
»

@adynutza26: Saru' mâna! Plăcerea e de partea mea!

Să știi că s-ar putea să ai dreptate. Un lucru este cert, dacă nu am fost prezenți la începutul omenirii, nici la sfârsitul ei parcă nu aș vrea să fim, nici noi, nici copiii noștri!

Dacă primele triburi pe care le-am vizitat în Ethiopia, îmi aminteau de viața de acum 2-3000 de ani, această zonă sper să nu fie din viitor...

Mulțumesc frumos pentru că-mi urmărești serialul african! Toate bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adynutza26, Carmen Ion, doinafil, k-lator, maryka, robert, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în #Etiopia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097844123840332 sec
    ecranul dvs: 1 x 1