Neda Ukraden & Miso Kovac - "Zbogom Nevjerna Duso"
In vara anului 2007 am fost in Statiunea Opatija si ne-am cazat la hotelul Astoria (http: //www.hotel-astoria.hr/content/en/1.php), un hotel de 4*, 82 euro/noapte, mic dejun inclus. Statiunea este destul de mare si frumoasa, in stil vechi, hotelurile si cladirile fiind construite in secolul XIX, dar modernizate.
De acolo am facut excursii intr-o zi in Rovijn si la Pola. Rovijn este o localitate foarte frumoasa despre care s-a scris destul, la fel fiind si Pola, dar asaltata de autocare cu turisti. Intr-o alta zi am vizitat in Insula Krk, localitatile Krk, Malinska, Nivice si Vrbnik cu plusuri pentru prima si ultima localitate. Intrarea in insula se face peste un pod unde platesti 30 kuna.
La Opatija am stat 5 zile dupa care am mers spre sud. Intentionam sa raminem o noapte pe undeva prin zona Trogir dupa care sa ne continuam excursia spre Dubrovnik. Pe drum am oprit la Sibenik, frumos dar nu impresionant.
La iesire, cazare la vile care mai de care mai luxoase pe zeci de kilometri. Imposibil sa nu gasesti cazare.
La un moment dat am ajuns in localitatea Marina, cu 10km inainte de Trogir. Acolo am fost pur si simplu fermecat de frumusetea zonei, am oprit si am cautat cazare. Am gasit la cineva, ne-a dus in apartament si dupa ce proprietarul a deschis usa de la balcon si a ridicat jaluzelele, am stiu ca vom ramine acolo indiferent de pretul cerut. Pretul a fost bun, 31 euro/noapte (http: //www.marina.pondi.hr/index2.html) iar locatia era grozava. Proprietarii excesiv de amabili; clatite, suc, un pahar de vin... Prinzul il luam la o pensiune vecina (http: //www.pansion-drago.com/). A costat 15 euro/2 persoane dar portiile erau absolut uriase si includeau apa minerala si o carafa cu vin. Proprietarul pensiunii era un barbat de o politete desavirsita, el a fost cel care ne-a ajutat cu gasirea apartamentului. De acolo am vizitat Trogir; efectiv frumos, foarte frumos. Din pacate, sotiei i-a placut atit de mult zona incit o noapte s-a transformat in 5 nopti asa incit a picat vizitarea Dubrovnik-ului. A ramas pentru alt an.
La intoarcere, ne-am oprit la Plitvice, un loc ce merita vizitat indiscutabil. Impresii: o tara frumoasa cu oameni amabili. Drumurile sint foarte bune iar autostrazile exceptionale, insa, asa cum spuneam, destul de scumpe. Autostrada apre Rijeka este grea si trebuie masina. Loganul facea fata cu greu si deseori, atunci cind erau lucrari si se circula pe o singura banda, eram cap de coloana. Pe autostrazi nu am vazut masini mici, gen Tico, Matiz iar Loganurile erau doar cu numere romanesti si slovene. Nici mincarea, nici bautura nu sint prea ieftine dar sint accesibile.
Trimis de decebal12345 in 03.03.08 11:53:18
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (decebal12345); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
mutat la "DE-A LUNGUL SI LATUL CROATIEI". inainte de a crea o noua sectiune va rog sa va uitati daca nu cumva exista deja o sectiune unde ati putea sa postati un review! merci!
eu am o slabiciune pentru muzica din fostul spatiu Yugoslav , sper sa va placa si voua
webmaster, pai review-ul l-am postat acum aproape doi ani...
Cristian, buna piesa. Acum ceva vreme imi placeau cele sirbesti.
decebal - cer scuze in numele webmaster77, a avut cred peste 40 de seturi de fotografii de prelucrat, asa ca nu a avut foarte mult timp sa verifice data postarii
Nu prea am timp eu de a ma ocupa de melodiile propuse (desi mi-ar place), dar pe cele *sarbesti* (pe care le observ) nu ma pot indura sa le las deoparte... -- atasat propunerea lui cristian ca ilustratie muzicala a impresiilor.
webmaster, multumesc pentru reply. Nu-i nici o problema dar nu vreau sa ma aiba in vedere pentru un eventual warn... plus ca nu-mi era foarte clar ce am gresit.
da, m-a indus in eroare faptul ca azi ai adaugat poze, si nu m-am mai uitat la data review-ului. scuze! e ok, stai linistit, nu dam noi warnuri pentru atat.
- May.2022 Descopera Croatia — scris în 20.06.22 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Croatia - un taram superb! — scris în 12.09.21 de MONITA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Croația, o surpriză extrem de plăcută! — scris în 06.11.21 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 O mini vacanta de vis! — scris în 07.09.21 de hd88gsg din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Road trip pe Coasta Dalmata (in pandemie) — scris în 20.12.20 de ailynuka din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Descoperind Croația in 10 zile cu masina — scris în 03.09.20 de crisa04 din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Din Muntenegru spre Medulin si, apoi, spre Ungaria — scris în 29.08.16 de cristic66 din IAşI - RECOMANDĂ