ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 11 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Corfu - paradisul care m-a fermecat (partea 2)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

In partea a doua am sa continui sa va povestesc despre minunata noastra vacanta. Dupa atata baie, plaja si zbenguiala au urmat 2 zile cu vizite si shopping, nu de alta dar sa ni se faca iar dor de baie si de plaja.

ZIUA 4 –marti 1 sept.

4 a) Dupa micul dejun am pornit inca pe racoare spre capitala insulei- Kerkira. Inca de acasa am citit de minunatele croaziere cu submarinul si fiindca sunt convinsa ca multi nu cunosc detalii, am sa va spun acum ca pe insula se fac croaziere cu submarinul in 2 locuri : a) in Paleokastritsa unde exista Submarinul Galben (sau Yellow Submarine) , croaziera aceasta este mai ieftina, excursia dureaza o ora si se face din ora in ora din portul Alipa. b) Croaziera cu Kalypso Star se face in capitala -Kerkira, mai exact din Portul Vechi. Aceasta croaziera este cu ceva mai scumpa, dureaza o ora si ceva. Dar diferenta de pret o constituie dresura cu lei de mare, care daca aveti copii va recomand sa nu ratati aceasta excursie si sa duceti copiii neaparat. Va garantez ca va veti bucura si voi alaturi de ei. Incercati sa fiti si voi copii pe perioada excursiei si sa va bucurati impreuna cu totii. Este o experienta fascinanta si merita toti banii.

Noi am ales varianta cu leii de mare si am pornit spre Kerkyra sa ne plimbam cu submarinul Kalypso Star. Am ajuns in Portul Vechi unde am avut ceva de furca pana am gasit exact locul de imbarcare. Ca sa gasiti mai usor locul va spun ca din zona vapoarelor de croaziera mergeti inca vreo 300 m si exact pe malul marii veti vedea reclama la submarin. (deci cum intrati in Portul Nou, unde ati coborat din ferry, cum stati cu fata catre intrare trebuie sa mergeti spre dreapta. Daca nu va descurcati intrebati de ,,Kalypso Star ‘’si localnicii toti va vor indruma.

Am gasit pana la urma locul de imbarcare, pretul a fost de 14 E adult si 8 E copil 16 ani. Submarinul este de fapt un vaporas frumos, alb care are dedesupt inca o camera cu peretii de sticla transparenti, se coboara sub nivelul marii cam cu 2 metri pe niste scari si jos sunt niste bancute pe care te asezi si prin geamul transparent poti observa viata din mare-pestisorii, algele, etc.

Dupa ce am pornit in croaziera si fiindca de la inceput am ocupat bancuta de sub nivelul marii, am ajuns la o platforma marina (cusca) unde erau tinuti leii de mare. youtu.be/QPQNv9Xle2A

Cei doi organizatori ai excursiei s-au imbracat in costume de scafandru si au coborat in adancuri. Unul dintre ei a adus un peste-hrana pentru ceilalti pesti ca sa ii atraga la masa. Intr-o clipa sute de pestisori l-au inconjurat, incercuindu-l complet, intreg spectacolul era chiar la geamul nostru.

youtu.be/oRJw__vrOcE

Urmaream fascinati spectacolul din mare. Apoi scafandrul ne-a adus la geam un crab viu si o scoica spre bucuria copiilor aflati langa noi. youtu.be/4EfrnUmULLE

Tot acesti scafandri ne-au prezentat o frumoasa dar mai ales emotionanta dresura cu lei de mare, in care leii isi ascultau stapanii necontenit, ridicau cozile, aplaudau, se pupau, etc. Dupa giumbuslucuri leii de mare erau rasplatiti cu pestisori. youtu.be/Jf6L1tS2Bmk

Emotionant a fost mai ales momentul final cand vaporasul s-a indepartat de cusca leilor de mare si ei simtind asta au inceput sa planga dupa dresori.

Noua excursia ne-a placut f. mult si v-o recomand tuturor. youtu.be/Bss2iptlNp4

4b) din Portul Vechi am mers la Kanoni , aflat la 3 km de oras, un loc obligatoriu de vizitat de toti cei care ajung in Corfu. La Kanoni aveti de vazut Cafeneaua Kanoni, pista Aeroportului International Corfu dar si simbolul insulei-Manastirea Vlaherna. Le-am luat pe rand si intai am mers la Cafeneaua Kanoni, coordonate GPS N 39,591459 / E 19,917368 . Am ajuns undeva sus langa o statie de autobuz si f. aproape de hotelul Corfu Holliday Palace 5*. De la cafenea imaginea este deosebita, se vede marea si jos in dreapta se vede pista aeroportului si mai la stanga manastirea Vlaherna.

Daca nu stiati inca, dupa insula Skiatos, Aeroportul International din Corfu are cea mai scurta pista din Europa, pista se termina direct in mare. Pe pista o data la 3-4 minute decoleaza si aterizeaza avioanele, imaginea este una deosebita. youtu.be/4gjLaLJrwBs

Iar daca este cald afara, puteti sa va racoriti cu ceva rece la aceasta minunata cafenea care este mai ales un punct observator. Tot acolo gasiti si souveniruri diverse.

4c) De sus de la cafenea am pornit spre Manastirea Vlaherna –simbolul insulei Corfu, coordonate GPS N 39,590063 / E 19,917087 . Manastirea este atat de frumoasa incat cu greu am plecat de la ea. Situata in satul Nafsiki, intr-un golf frumos numit golful Garitsa, manastirea se poate zari in capatul unui dig ingust- peninsula Kanoni.

Tot in zona puteti vedea insula Pontikonisi unde se poate ajunge cu o barca sau un vaporas. Pe insula se afla o biserica veche din sec. 13.

Am pasit incet pe acel dig printre barcute si multi turisti pentru a ajunge aievea acum langa imaginea minunata cu care ma delectasem eu inca de acasa. Manastirea nu este mare, asa cum mi-o imaginasem eu. Chiar deasupra intrarii are o clopotnita veche si inauntru sunt cateva icoane. In curtea mica sunt flori si un atelier de pictura cu vanzare. Aici puteti sa va reculegeti intr-un loc magic, minunat. Nu ocoliti acest obiectiv turistic.

4d) de la Kanoni am mers mai departe si la 9 km de capitala (sau la 12 km de manastirea Vlaherna), am ajuns in satul Gastouri unde am vizitat Palatul Achillion, coordonatele sunt N 39,562325 / E 19,904351, adresa este ,,Achilleiou, 49084 Achilleioi ‘’. Pret intrare 8 E adultii si 6 E copii 16 ani. Acest pret este fara audioghid, iar daca doriti si audioghid trebuie sa platiti ceva mai mult. Trebuie sa stiti ca intrarea se face pe poarta principala. Odata intrati vi se face o poza, vreti-nu vreti. Dupa ce vizitati palatul o angajata de acolo va indica sa iesiti prin alta parte, pe langa o taverna unde o femeie va ofera contra sumei de 3 Euro fotografia dvs. (facuta la intrare). Mie gestul nu mi s-a parut prea potrivit din moment ce am vazut ca nu exista turist fara aparat foto sau telefon si in intreg palatul poti sa faci poze cate doresti.

Palatul Achillion a fost construit intre anii 1889-1891 de catre imparatul Franz Iosif al Austriei si regina Elisabeta (numita si Sissi). Palatul a fost resedinta de vara a printesei Sissi, indragostita tare de insula (ca si noi dealtfel) asa ca venea regulat in vacante pe insula la acest palat.

Numele de ,,Achillion’’ a fost dat de insasi Sissi in memoria lui Achilles, eroul lui Homer, pe care printesa il admira pentru frumusetea si puterea lui.

In anul 1907 am citit ca palatul a fost vandut imparatului Germaniei si rege al Prusiei-Wilhelm II (numit si Kaizer). Pana in anul 1914 cand a inceput primul razboi mondial palatul a devenit centrul diplomatiei europene. In timpul razboiului palatul a fost folosit drept spital militar de catre trupele sarbe si franceze.

(Tot de numele lui Kaizer e legat si un alt obiectiv turistic numit Tronul Kaizerului N 39,594248 / E 19,821324 . Adresa este ,,Drum fara nume, In apropierea Parelia’’. Acest minunat punct observator situat deasupra marii se afla langa satul Pelekas la 13 km de capitala. Observatorul a fost amenajat de catre Kaizer, care dupa moartea printesei Sissi a cumparat palatul Achillion. Sus exista o taverna unde puteti servi ceva).

Achillion-impunatorul palat alb este frumos decorat cu picturI si sculpturI ale lui Achile, prins in diverse ipostaze eroice.De la incaperi elegante, scari spre etaj de o arhitectura aparte si picturi deosebite am ajuns intr-un tarziu la ultimul nivel al palatului unde se afla gradina imperiala care mie mi-a placut cel mai mult. De aici aveti o frumoasa priveliste asupra marii. In gradina se afla 2 statui ale lui Achile: prima ilustreaza momentul in care Achile isi scoate din calcai sulita cu care a fost invins (de aici vine si expresia ,,calcaiul lui Achile’’). A doua statuie, mult mai mare si mai impunatoare il prezinta pe Achile ca pe un gardian al palatului avand scut si sulita. Statuia se afla in capatul gradinii, spre mare. Gradina este minunata, multe plante de tot felul de la palmieri, leandrii etc, este multa umbra si locul este deosebit. Nu merita ocolit.

Vreau sa va spun acum ca tot in zona palatului Achillion, in satul Kynopiastes se afla renumita taverna Tripa N 39,563997 / E 19,904501, locul aminteste de faptul ca odata aici au luat masa cateva personalitati : Jane Fonda, Francois Mitterand, Anthony Quinn. Tot in sat se afla si Muzeul maslinului. Noi nu am mai ajuns acolo dar sigur vor mai fi ocazii.

Cand coborati de la Achillion, la 1,5 km se afla localitatea Benitses unde puteti vizita Muzeul Scoicilor. Noi l-am vazut dar in alta zi. Am sa vi-l arat in continuare. Cam astea le-am vazut noi intr-o zi.

ZIUA 5 –miercuri 2 sept.

5a) Kerkira, vizita si shopping.

Kerkira, capitala insulei se afla construita intre 2 fortarete-Fortareata Veche si Fortareata Noua. Este un oras frumos, care anual atrage mii si mii de turisti din toate colturile lumii. Avand cladiri vechi, strazi inguste, parcuri pline cu verdeata, porturi la mare, biserici, manastiri si multe muzee, Kerkira te surprinde la tot pasul. Pe langa toate acestea mai exista si strazi cu magazine de tot felul unde merita sa arunci o privire macar. Datorita multor obiective turistice din oras ne-ar fi trebuit macar 4 zile ca sa le putem vedea pe toate. Noi in capitala am mers de 2 ori: prima data cand ne-am plimbat cu submarinul si a doua oara cand ne-am plimbat pe jos prin centru, pe langa Fortareata Veche, Splanada si am facut cateva cumparaturi. Oricum am avut permanent alaturi un mare dusman-caldura-care la amiaza atingea valori record de 36 grade zilnic dar si 37-38 grade, simteam ca aerul este irespirabil si cu greu reuseam sa ne ducem planurile la capat.

Cei care mergeti in Grecia, nu mergeti pentru perioade scurte, luati-va macar un sejur de 7 nopti, sunt atat de multe locuri frumoase incat e pacat sa nu le vedeti. Iar in privinta temperaturilor, chiar si la sfarsit de august, dupa data de 27 cum am mers noi, asteptati-va la temperaturi mai mari decat in Romania, noi mereu am prins calduri mult mai mari. Tocmai de aceea nu am mers niciodata in lunile iulie sau inceput de august.

Fortareata Veche se afla in capatul unei peninsule chiar langa mare, ea fiind admirata inca de pe ferryboat. In cadrul ei se pot vizita biserica Sf. George si Turnul cu Ceas. Se plateste intrarea in cetate.

In fata Fortaretei Vechi se afla un parc mare cu multa umbra, turisti, taverne, alei si multe banci. Parcul acesta se numeste Splanada . De acolo puteti lua un trenulet ca sa va plimbati. In parc puteti sa va odihniti pe banci si sa admirati multimea de porumbei.

In partea de nord a parcului se afla Palatul Sf. Mihail @George, in cadrul caruia puteti vizita Muzeul Artelor Asiatice si Istoriei Locale. Noi am trecut prin fata lui dar nu l-am mai vizitat.

Dupa parc incep stradutele inguste cu diverse magazine. Aici gasiti tot ce va doriti, de la incaltaminte, imbracaminte, alimente, souveniruri. Incercati inghetatele de lamaie sau rodie, fac toti banii. (1,5 E cupa). In ceea ce priveste preturile la rochii, bluze, erau unele deosebit de frumoase dar am constatat ca preturile sunt pe masura si nici vanzatorii nu lasa deloc din pret, asta datorita miilor de turisti care asalteaza stradutele. Am constatat ca in Turcia ne-am descurcat cu mult mai bine in privinta hainelor cumparate. O rochita pt. fetita de 2 ani din bumbac subtire de vara, care o gaseam in Turcia cu 5-10 lire, aici sub 15 -18 E nu o puteam cumpara, v-am dat un exemplu. Asa ca ne-am luat gandul de la haine si ne-am oprit la bijuterii marunte, magneti si incaltaminte, in special la sandalele grecesti, lucrate manual si ne-am incaltat noi fetele fiecare cu cate o pereche de sandalute din piele naturala, le gasiti la 20 E si merita din plin. De asemenea va spun sa cumparati lichior de kumquat. Sticlute gasiti de toate formele, dimensiunile si preturile, lichiorul are o culoare frumoasa portocalie ca si fructul. Acest fruct de kumquat se gaseste doar in 2 locuri din lume, unul fiind Corfu. Fructul este acrisor, seamana cu portocala dar este mai mic. La magazine il gasiti si in diverse alte forme: sirop, dulceata, gem. encrypted-tbn2.gstatic.co ... 4BjhEM6X48HCWYP

Undeva in centru am ajuns la o frumoasa cafenea numita cafeneaua Liston iar in spatele ei am zarit biserica Sf. Spiridon N 39,625965 / E 19,922381 pe care am vizitat-o si noi. Biserica Sf. Spiridon este cea mai sfanta si renumita biserica din insula, ea adaposteste moastele Sf. Spiridon pe care le-am atins si noi, mergand smeriti intr-un sir de turisti alineati in tacere.

Spiridon a fost patronul insulei, un cipriot facator de minuni. Biserica, avand turla rosie, este cea mai inalta constructie din oras. Intrarea este gratuita si locul este deosebit.

Dupa cateva minute de smerenie am iesit iar in fata bisericii, unde gaseai o multime de iconite de toate marimile si preturile. In zona mai sunt si alte obiective interesante dar noi nu le-am mai vazut din cauza caniculei. De ex. Catedrala Mitropolitana care are moastele Sf. Teodora, se afla la 100 m de biserica Sf. Spiridon, Biserica Antivouniotissa (include si Muzeul bizantin) este chiar pe malul marii pe straduta care merge spre Portul Vechi, biserica Sf. Paraschiva, manastirea Sf. Dionissos, etc, etc.

Cam asa s-au scurs inca 2 zile minunate pe insula. Si dupa aceste cateva zile petrecute deja acolo am simtit ceva deosebit : cu cat vedeam mai multe locuri minunate, cu atat gandul despartirii de frumoasa insula era tot mai apasator si mai greu. Vroiam sa opresc timpul, sa-l fac sa stea, zilele sa dureze mai mult de 24 ore ca sa putem vedea mai multe intr-o zi si mai ales si cel mai important imi doream putina racoare afara.

Dar chiar si asa daca ai dorinta si vrei sa vezi frumusetile din jur, nu te poate opri nimic, nici cea mai mare canicula. Iar despre alte frumuseti pe care le-am vazut am sa va povestesc cu drag in continuare.

Webmaster, te rog ataseaza acest videoclip, multumesc

youtu.be/wxqEQOb5Azs?list=RDwxqEQOb5Azs

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adryana in 18.09.15 14:09:31
Validat / Publicat: 18.09.15 17:58:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3564 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.09.15 14:25:04]
»

@adryana - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

gettyy
[18.09.15 18:52:51]
»

@adryana: extraordinare fotografiile!!!

Foarte frumos ai povestit totul şi... iarăşi... mi-ai stârnit amintiri atât de frumoase!

Din păcate eu nu am mers cu submarinul Kalypso Star şi abia acum văd, din fotografii, ce am pierdut.

Foarte mult m-a impresionat şi pe mine Palatul Achillion cu superbele grădini iar... tristețea prințesei Sissi m-a urmărit mult timp... !

Felicitări pentru o vacanță atât de reuşită şi un review pe măsură!

Abia aştept continuarea!

adryanaAUTOR REVIEW
[18.09.15 20:08:56]
»

@getty, multumesc mult. Inca nu e timpul pierdut, nu ai mers cu submarinul deci ai un motiv sa te reintorci in Corfu. Vacante minunate!

mogly
[19.09.15 00:18:06]
»

@adryana - Si mie mi-au placut mult fructele confiate de kumquat, am tot mancat pe insula. De asemenea am luat si lichior, dar nu l-am incercat acolo ci doar acasa, a fost delicios. Vacante si amintiri placute va doresc!

mogly
[19.09.15 00:33:04]
»

@gettyy - Noi ne-am urcat pe un submarin galben, am platit biletul, asta in Paleokastritsa si pe urma ce crezi... a venit politia si dupa o cearta ca intre greci (ocazie cu care am vazut si eu un grec nervos, primul si ultimul) ne-au dat jos si am primit banii inapoi. Ulterior am aflat ca un alt barcagiu concurent facuse reclamatie ca submarinul ar duce mai multi oameni decat capacitatea pe care o are, desi cand am urcat noi la bord am avut toti loc, drept cam inghesuiti pe banchete. Dupa asta proprietarul grec si-a cerut scuze de la clienti si a propus plimbari gratuite cu barcile cu motor, majoritatea au acceptat, noi eram cam obositi si am mai fost cu barca si vaporul, vroiam submarinul, da nu a fost sa fie. Asa ca ramane pe data viitoare pentru amandoua.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mogly
[19.09.15 00:58:27]
»

@adryana - Cel mai mult mi-au placut pozele din capitala insulei, ai reusit sa surprinzi exact atmosfera de acolo. Odata cu ele, m-am plimbat inca o data pe stradutele inguste si am admirat acele suveniruri superbe. Daca as putea as mai si cumpara cateva direct din fotografii.

adryanaAUTOR REVIEW
[19.09.15 17:02:12]
»

@mogly, multumesc. Intr-adevar fotografiile cu Kerkira sunt frumoase si cam asta e zona cea mai animata a orasului, cea prin care ne-am plimbat.

calatorul
[20.09.15 00:02:52]
»

Captivanta relatare, frumoasa vacanta, bun si lichiorul de portocale-mandarine, intre timp l-am terminat, cred ca mai am numai stica. Dar pe data viitoare. Vacante frumoase deci.

maryka
[20.09.15 17:21:01]
»

Foarte frumos! Se pare ca ati avut un concediu foarte reusit, felicitari pt rw. Asteptam continuarea, mai ales ca eu inca nu am vazut Corfu, asa ca momentan acumulam informatii pt anul viitor, de ce nu?

adryanaAUTOR REVIEW
[20.09.15 18:56:53]
»

@calatorul50, @maryka, draga mea, va multumesc mult pt. aprecieri. Poate sunt rw. un pic prea lungi dar sunt convinsa ca cine e interesat ma va citi cuvant cu cuvant. A fost o vacanta reusita si am scris cu drag, sper sa va fie de folos. O vacanta minunata sa aveti in Corfu!

flaviana77
[21.09.15 10:09:19]
»

faci ce faci si iarasi ma faci sa imi fie dor de Corfu

am citit cam tot ce ai povestit pana acum

nu am avut curaj sa ma duc cu submarinul pentru ca sincera sa fiu imi este cam team de mare si de apa si nu prea cred ca am curaj sa incerc o asemenea experienta cu toate ca sunt convinsa ca merita din plin.

felicitari pentru articole imi place mult cum scrii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[21.09.15 13:05:20]
»

multumesc mult @flaviana77, si tu scrii frumos.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, calatorul, flaviana77, gettyy, maryka, mogly
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.54019594192505 sec
    ecranul dvs: 1 x 1