ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 12 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Prima vacanţă în Insula Afroditei

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Era noiembrie, săptămâna 46 a anului 2015… Nu, nu, să nu credeţi că e o greşeală, că am încurcat articolele: acesta este un review despre o minunată vacanţă estivală, dar nu pot face abstracţie de … începutul începutului!

Cum avusesem două articole publicate în acea săptămână pe sait, sunt anunţată pe e-mail că ocupam locul al 4-lea în topul săptămânal şi pot să acced la un premiu din cele puse în joc, dar la o privire mai atentă am observat că ceilalţi trei colegi ce se situau în faţa mea nu mai aveau dreptul la premii deoarece câştigaseră, deja, unul în săptămânile trecute. Aşadar, mă văd “în mijlocul grămezii” cu acces direct la unul dintre cele două mari premii care constau în bilete de avion. La început am fost puţin nedumerită, eu fiind obişnuită doar cu călătoria terestră, după care am început să mă acomodez tot mai mult cu gândul că se va produce o mişcare majoră în ceea ce priveşte destinaţia de vacanţă a anului 2016. Şi la ce se gândeşte omul asupra căruia a picat o “asemenea pleaşcă”, la o insulă, bineînţeles! Care să fie?! Păi ar fi bună una care ar putea să însemne Turcia şi Grecia la un loc şi atunci ce ar fi putut să fie mai potrivit decât Cipru?

Introducerea fiind făcută, vreau să mulţumesc membrilor sait-ului şi sponsorului pentru premiul oferit şi, totodată, pentru schimbarea planului de vacanţă care a inclus, în felul acesta, o nouă ţară.

Ajunsă pe tărâmul stabilit, am fost uimită să descopăr că Cipru nu reprezintă, neapărat, Grecia şi Turcia la un loc, ci că are o identitate proprie, la fel şi oamenii care, deşi, seamănă destul de bine cu rudele lor elene sau turce, sunt altfel: cu trăsături orientale mai pronunţate atât la înfăţişare, cât şi la obiceiuri sau comportament. Limba pare a fi mai clară, deşi cred că vorbesc un soi de dialect şi de-o parte şi de alta.

Am găsit o ţară caldă şi la propriu (noaptea 25 grade C, ziua 30-32 grade C) şi la figurat cu oameni prietenoşi, săritori, dornici să te facă să te simţi bine. Aflând că le vizităm ţara pentru prima dată, ciprioţii erau şi bucuroşi să ne aflăm în insulă, dar şi curioşi să afle cum ni se par meleagurile lor. Oricum, am reţinut faptul că erau interersaţi de starea de bine a turiştilor, convinşi fiind că vom reveni şi altădată dacă am fi fost mulţumiţi. Ciprioţii sunt buni vorbitori de engleză de la mic la mare, de la tineri la bătrâni, fie parte dintr-o moştenire britanică de peste un secol, fie parte a unei politici naţionale de a fi în slujba turistului într-o ţară turistică, prin excelenţă.

Amestecul de etnii, religii şi tradiţii face din Cipru un ţinut cosmopolit în care trăiesc alături grecii şi turcii ciprioţi, mulţi alţi oameni provenind din toate colţurile lumii atraşi de frumuseţea şi oportunităţile insulei. Şi românii sunt prezenţi în număr mare, în special veniţi să muncească, nu de puţine ori am fost serviţi de ospătari/ospătăriţe sau vânzătoare de la noi din ţară şi de fiecare dată eram întrebaţi de către cei care cu care intram în vorbă dacă şi noi eram veniţi la muncă. În fine, în această ţară, aşa le este dat oamenilor: să trăiască laolaltă şi separat şi să se tolereze reciproc creând un adevărat mozaic cultural.

Fiindcă în Larnaca am avut cazarea pe toată duzina noastră de zile de concediu, elegantul oraş-staţiune a fost leagănul vacanţei noastre cipriote, mai cu seamă atunci când nu eram plecaţi prin insulă, şi de data aceasta căutând să împletim, aşa cum îi stă bine călătorului, lungi plimbări de explorare, cu peisaje pitoreşti, civilizaţii moderne, medievale dar şi străvechi, distracţie, taverne, cumpărături cu binemeritate momente de relaxare. Ne reîncărcam bateriile la băi de soare şi de mare stând pe şezlong la dichisita plajă Finikoudes urmărind spectacolul oferit de uriaşele păsări de oţel ce coborau la câteva minute una după alta, înţesate cu turişti dornici să vadă/revadă fermecătoarele plaiuri cipriote. Măsuram, deja, timpul de stat în apă sau întinşi la soare în număr de… avioane: “Mai stăm încă trei avioane şi plecăm! ”

Am călătorit pe cont propriu cu autobuzul în insulă spre marile oraşe de pe coastă: Limassol, Pafos dar şi spre inima sa, capitala Nicosia, soţul meu fiind unicul deţinător de permis din familie, negăsindu-şi curaj suficient de a se încumeta să conducă pe partea stângă. Asta se întâmpla înainte de a sosi la faţa locului, însă văzând lejeritatea din trafic, mai-mai că-i venea “să se bage”, dar nu mai avea cu ce, pentru că lăsase strategic carnetul acasă pentru a nu ceda în caz de ispită.

Sistemul de autobuze intercity greenline este foarte bine pus la punct, maşinile foarte confortabile, cu AC, curate, condiţiile decente, tarifele bune. Apropo de condiţiile de călătorie, am asistat la două întâmplări care m-au impresionat: prima s-a desfăşurat în cursa ce se întorcea seara din Nicosia către Larnaca când un muncitor în construcţii a vrut să se urce în autobuz ca pasager, şoferul n-a vrut să-l primească din cauză că era îmbrăcat într-o salopetă murdară de vopsea pe motiv că murdăreşte sau că “nu dă bine”. Abia l-a convins să-l ia şi pe el, după îndelungi insistenţe, la coborâre, muncitorul promiţând că nu va mai repeta, cerându-şi scuze îndelung, şoferul a dat mâna prieteneşte cu el. A doua a fost mai scurtă în sensul că din Ayia Napa, de la parcul acvatic, cum doi tineri au vrut să urce în autobuz “la bustul gol”, şoferul s-a impus imediat şi le-a cerut să-şi îmbrace tricourile, altfel nu-i ia. Bineînţeles că pe loc s-au conformat.

Nici sistemul local de autobuze nu e mai prejos, în fiecare oraş e bine organizat, autobuzele circulă punctual, condiţiile la fel de bune, la preţuri modice, de pildă: transferul de la aeroport în Larnaca: 2,5 €/persoană, iar din Larnaca către aeroport: 1,5 €/persoană cu acelaşi autobuz 425.

Referitor la plimbări şi excursii, pot să vă spun că am încercat să atingem cât mai multe puncte din areal, mai ales că ne-am dat seama că totul este destul de simplu faţă de teama de necunoscut cu care veniserăm: o insulă relativ mică, deci cu distanţe uşor de parcurs, dispunând de o bună infrastructură, civilizată, cu locuitori amabili şi drăguţi, cu o bună organizare a vieţii cotidiene.

După numai o zi şi două seri de acomodare au început “să ne mănânce tălpile”şi “ne-am scărpinat” în ziua următoare în Pafos, considerată cea mai îndepărtată destinaţie de Larnaca: 140 km spre vest. De fapt, am fost încurajaţi de ruta directă, recent introdusă, aflată “în probe”: am fost invitată s-o categorisim ca fiind utilă sau nu, completând un formular la finalul cursei. Ziua în sine a fost aventuroasă şi ne-a ţinut adrenalina la cote înalte prin câteva obiective demne de mare atenţie: Petra tou Romiou, locul de naştere al Afroditei, zeiţa-patroană a insulei, situl arheologic Pafos cu celebrele sale mozaicuri, castelul medieval din port.

Weekend-ul a venit în ajutorul nostru cu odihna dorită, dar săptămâna a început cu mult-aşteptata excursie de capul nostru la Nicosia. Pe aceasta am abordat-o pătrunzând în interiorul zidurilor cetăţii căutând să cucerim multe ţinte atât din partea greacă, cât şi din cea turcă. E atât de neobişnuit şi de bizar traiul acelor nicosieni divizaţi la nord şi la sud de o linie verde, în acelaşi timp invizibilă, în funcţie de etnia lor greacă sau turcă şi obligaţi să convieţuiască, totuşi, împreună. Lucrul acesta l-am aprofunda pentru a-l analiza mai bine după numai o zi de pauză activă în Larnaca, pe meleagurile Ciprului de Nord, turcesc (KKTC), în excursia organizată la Famagusta.

Famagusta, cel mai important oraş turistic al Ciprului până în 1974, odată cu invazia armatei turce şi separaţia ce a urmat, a rămas în KKTC, sudul pierzând cel mai de seamă bastion al turismului din insulă. Se spune că două treimi dintre hotelurile din Cipru se aflau în Famagusta la momentul acela, de aceea ciprioţii greci au fost nevoiţi să construiască altele în partea lor, dezvoltând Agia Napa şi Protaras. E un oraş atât de trist, că te dor retina şi sufletul la privitul acelor imagini şocante din Varosha “oraşul părăsit” sau “oraşul fantomelor”. Ai impresia că trăieşti o tulburătoare poveste de groază la vederea, în spatele sârmei ghimpate, dincolo de care nu pătrunde nimeni, a unor clădiri superbe în urmă cu patruzeci de ani, astăzi ruine încă în picioare. E multă suferinţă acolo, chiar şi oameni care n-au legătură cu locul, sunt vizibil marcaţi. Voi detalia într-un articol separat ceea ce am văzut şi simţit pe propria-mi piele.

La polul opus, am fost încântată de Limassol, oraşul vesel şi colorat, plin de viaţă, situat la 69 km vest de Larnaca, al doilea oraş al Ciprului ca mărime şi importanţă. Fireşte că şi el are o istorie bogată şi veche ca cea din insulă, ce coboară cu câteva mii de ani Î. C., dar nu despre asta vreau să vorbesc acum, ci de rafinamentul şi eleganţa acestei urbe care m-a cucerit imediat cum am intrat zona vechiului port şi a castelului medieval. Acum se poate mândri cu una dintre cele mai noi şi mai sofisticate Marina din insulă, vizavi de centrul vechi al citadelei. Mi-au mai reţinut atenţia şi alte obiective de seamă despre care, sper, să vă spun altădată câte ceva.

Însă excursia la Limassol nu ar fi fost nici pe departe completă fără o incursiune la Kourion, situl arheologic de referinţă din Cipru, situat la 16 km vest, până la care am luat un autobuz local. Cea mai mare surpriză a fost să găsesc pe viu mozaicul ce înfăţişează un cap de femeie frumoasă romană, acelaşi cu cel redat pe coperta “Top 10 Cipru”, ghidul ce, excelent, m-a însoţit oriunde în insulă şi pe care-l ţineam în mână la momentul descoperirii.

Apoi, pentru ultima zi întreagă ne-am rezervat o vizită la Ayia Napa, polul distracţiei cipriote, staţiunea tumultoasă care nu doarme niciodată, dar şi împrejurimilor sale ce s-au dovedit fermecătoare: plajele Nissi, Landa, Makronissos, micul sit arheologic Makronissos.

În Larnaca am experimentat şi plimbarea cu autobuzul etajat, gen Hop-On, Hop-Off care, aici, venea la pachet cu un nou concept: Love Buses (autobuzul iubirii), special pentru îndrăgostiţi şi cum nu suntem deloc departe de subiect, ne-am încadrat perfect în peisaj. Dealtfel, fără această plimbare n-am fi reuşit să ajungem în câteva locuri din jurul Larnacăi, nu prea la îndemână: Lacul Sărat şi Moscheea Hala Sultan Tekke, Mănăstirea Angeloklisti din satul Kiti aflat la 11 km vest de Larnaca şi desigur, două centre de “şopingăreală”, aranjamentele şoferului, tot în afara oraşului.

Şi, fiindcă nu puteam pleca fără să adulmecăm de-aproape şi mirosul mării, într-o croazieră pe mare, am ales o plimbare de-a lungul golfului Larnaca la apus de soare: Sunset Cruise. Culorile au fost demenţiale, lumina asfinţitului în cădere pe clădiri şi strălucitoare în apă a creat un spectacol aproape feeric.

Dimineaţa ultimei zile (aproape o zi întreagă, făcând check-out la orele 18,00, cu amabilul acord al patronului hotelului) am păstrat-o pentru un program domestic cu stat la soare la Finikoudes şi scăldat în Mediterana cea cristalină de care ştiam că-mi va fi dor imediat ce vom fi plecat, dar asta e, ce e frumos se sfârşeşte repede! După ce soarele era sus pe cer de-o suliţă, ne-am retras la taverna noastră dragă unde ne-au tratat iarăşi ca pe cei de-ai casei cu un ultim prânz cipriot cu bucate tradiţionale delicioase. Apoi, iute la împachetatul bagajelor şi fuga la aeroport, căci vacanţa era la final.

În concluzie, Cipru mi s-a părut ca şi destinaţie new-entry, un loc extrem de pitoresc şi interesant, cu mixul său etnico-cultural, o ţară ce-şi pune bine în valoare resursele de care dispune. Mi-a plăcut mult, declar cu inima deschisă că am trecut-o la favorite!

Şi pentru că în titlu am precizat că aceasta a fost “prima vacanţă în Insula Afroditei”, negreşit vreau să revenim şi-n alte vacanţe, dacă nu cât de curând (o ieşeală ar fi numai bună când la noi frigul “strânge bine”), măcar la pensie, să ne încălzim oasele la soare, căci ţara asta e binecuvântată să fie îndelung mângâiată de razele astrului diurn: 320 zile pe an!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=2uvAPpSvIUY

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 19.06.16 20:02:26
Validat / Publicat: 19.06.16 23:29:34
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU

VIZUALIZĂRI: 5808 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 AmFostAcolo pe plaja Golden Beach din Famagusta, în apropierea oraşului părăsit Varosha
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70600 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

webmaster98
[19.06.16 23:31:03]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

irinadAUTOR REVIEW
[19.06.16 23:34:54]
»

@webmaster98 - Mulţumesc foarte mult!

elviramvio
[20.06.16 01:28:47]
»

@irinad -

Chestia cu "mai stăm trei avioane" am avut-o și noi în Corfu.

Eu zic să nu aștepți pensia și să repeți curând fapta până nu uiți să numeri avioane, mai bine să ai noroc la numărat bani.

Aștept și alte impresii din cele 12 zile, sunt sigură că mai ai ceva interesant și pentru noi.

Iti stă bine tricoul de firmă, cred că a fost unicat în Cipru.

monaca
[20.06.16 08:15:17]
»

Super bonus! Minunata vacanta ati avut! Dupa ce am citit articolul pare o destinatie tentanta, de luat in calcul pentru urmatoarele vacante.

webmaster
[20.06.16 08:25:17]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 08:36:20]
»

@elviramvio - Da, sunt convinsă că pentru cine are aeroportul aproape timpul se scurge "în avioanele" de pe cer, care vor să aterizeze în special (cel puţin pe acelea le puteam contoriza noi în Larnaca).

E bună sugestia dvs. de a repeta călătoria mai înainte de pensie, să vedem cum ne descurcăm, iar referitor la alte articole, în curând, că abia m-am pus pe scris!

Povestea cu tricoul AmFostAcolo a fost una foarte plăcută, căci în ziua aceea în tot autocarul plin de turişti din toată lumea (nu exagerez cu nimic) care mergea în Famagusta (Cipru de Nord), mai erau doi români, soţ şi soţie, care la prima oprire au venit la noi cu zâmbete largi, bucuroşi să descopere conaţionali în persoanele noastre, chiar felicitându-mă pentru iniţiativa mea de a purta ceva românesc. Din păcate nu ştiau nimic despre saitul nostru, dar am avut eu grijă să-l promovez şi să-i fac cel puţin curioşi, nu mă îndoiesc că-l vor accesa de aici înainte!

Mulţumesc pentru vizită şi vot!

irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 08:44:49]
»

@monaca - Mulţumesc mult, aşa este, această ţărişoară frumoasă, dar frământată de multe traume, este o destinaţie minunată de vacanţă unde găseşti cam tot ce vrei. Chiar merită să fie încercată cel puţin o dată, "pentru degustare", că apoi vine de la sine dorinţa de "repetir"!

irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 08:47:31]
»

@webmaster - Mă onorează această titulatură, ca de fiecare dată când o primesc! Mulţumesc!

elviramvio
[20.06.16 08:48:35]
»

@irinad -

Românii întâlniți în autocar au fost de lăudat. Noi am avut parte de 4 inși la Veria în magazin care, atunci când vânzătoarea le-a spus că are un cuplu de români printre rafturi - eu și soțul - au ieșit rapid din magazin deși aleseseră ceva de cumpărat; era uimită și grecoaica de purtarea lor. Nici măcar nu ne-au văzut la față!

O zi plăcută să ai!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka
[20.06.16 09:58:20]
»

Foarte frumos! felicitări! Iată încă o destinație frumoasă, de luat în calcul pentru următoarele vacanțe. Minunate pozele. Și aici se îmbină perfect istoria cu modernismul, cu marea, cu florile colorate, ce mai, un vis... Mi-a plăcut mult așa că l-am trecut la favorite, votat cu mare plăcere.

Destinații frumoase pe mai departe, oriunde ar fi ele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 10:58:43]
»

@maryka - Mulţumesc, dacă-ţi place Grecia e imposibil să nu-ţi placă şi Cipru, chiar dacă nu e musai, şi aşa cum te-am "văzut" eu pe tine, nu cred să mă înşel!

Într-adevăr şi în Cipru găseşti de toate (aici ştii la ce mă refer), timp şi disponibilitate să ai să vezi şi să cunoşti cât mai multe.

Călătorii frumoase oriunde şi oricum să ai, să ne bucurăm reciproc şi să ne citim cu plăcere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
crismis
[20.06.16 11:05:39]
»

@irinad: Extraordinar periplu ati avut! Abia astept "s-o luam pe bucatele"!

irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 11:09:42]
»

@elviramvio - Foarte urât gest din partea conaţionalilor pe care nici măcar nu aţi apucat să-i întâlniţi şi, chiar, inexplicabil!

Cei pe care noi am avut bucuria să-i avem companioni toată ziua aceea în excursie erau nişte oameni deosebiţi, cu mult bun simţ, ceva mai în vârstă decât noi, dar cu aceeaşi poftă de vizitat ca şi a noastră! Pe parcursul acelei zile, am făcut schimb de idei, ne-am împărtăşit experienţe, ne-am "alergat", pur şi simplu, pe străzile Famagustei, am mâncat împreună, ce să mai vorbim, am rezonat foarte bine cu ei. Ce-i drept, mai rar aşa ceva, dar uite că se mai întâmplă!

La fel vă doresc şi dvs, să ne citim cu plăcere!

irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 11:23:58]
»

@crismis - Mulţumesc, sfaturile primite de la tine împreună cu ceea ce am învăţat din experienţa ta cipriotă mi-au prins tare bine. În fiecare zi erai prezentă în gândurile mele când vedeam Krasas Beach Apts, căci în dreptul lui stăteam la plajă, iar dacă ai sughiţat în primele 12 zile din iunie, să ştii că de la mine şi s-a tras!

Voi "diseca" şi Cipru, aşa cum voi putea, în perioada următoare!

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[20.06.16 12:52:14]
»

@irinad - Am citit cu interes articolul tău nu pentru că aduce ceva nou pentru mine, ci pentru că este bine scris și îmi amintește de multe locuri și lucruri frumoase din Cipru. Am petrecut două minivacanțe în Cipru, iar "inaugurarea" a fost făcută tot datorită unui bilet de avion pe care nici acum nu știu cum de l-am câștigat. Era primul meu premiu pe AFA.

Și din alte articole scrise în ultimul timp, am înțeles că acum se pot face călătorii pe cont propriu (cu autobuzele locale) în orașele din Ciprul de Nord. Îmi poți spune de unde se iau aceste autobuze și cam cât este un bilet până la Famagusta sau Kyrenia?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 14:51:56]
»

@iulianic - Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, îmi place să văd că saitul AFA este cel care ne stabileşte destinaţiile de vacanţă în multe dintre situaţii.

Ca să vă răspund la întrebare, vă spun că am folosit reţeaua de autobuze Intercity Buses în Cipru, către toate oraşele mari: Limassol şi Pafos (nou introdusă) de pe coastă şi Nicosia în centru. În ceea ce priveşte partea Ciprului de Nord (KKTC), nu am văzut pe nicăieri afişată posibilitatea de a trece acolo pe cont propriu, cu acest tip de autobuz, ba mai mult am întrebat şi eu şi ca răspuns mi s-a dat inclusiv un pliant cu programul autobuzelor, iar Famagusta sau Kyrenia nu erau printre ele. Dar, cu maşina închiriată se poate trece.

Noi am achiziţionat o excursie organizată în Famagusta, situl antic Salamis, Mănăstirea Sf. Barnabas şi plajă la Golden Beach lângă Varosha. Chiar şi aşa am avut la plecare din Larnaca un ghid din partea ciprioţilor greci, iar după trecerea frontierei (numai pe bază de paşaport), am mai primit unul din partea ciprioţilor turci.

Exista şi o altă excursie în Kyrenia, dar a rămas pe altădată, căci chiar nu a mai avut loc în program.

Excursia a costat 24 euro/persoană, în autocar ni s-au mai solicitat încă 5 euro/persoană, pentru biletele de intrare la Salamis şi Mănăstirea Sf. Barnabas.

Dacă mai doriţi să mă întrebaţi şi altceva, nu pregetaţi!

Mihai18
[20.06.16 14:52:18]
»

Frumos, plăcut la citit și cu noutăți pentru mine. Mă refer la granița turco-elenă din acel oraș din Cipru. Chiar și acum mai există, după 4o de ani. Eu nu am uitat conflictul armat din 1974 când la serviciu am avut momente mai grele.

Nostimă expresia „Mai stăm încă 3 avioane și plecăm” Cu alte cuvinte, acolo voi ați măsurat timpul în numărul de avioane care treceau. Revin și mă autocorectez, pentru că timul este incomensurabil, ceasul măsoară doar perioade de timp și nu timpul.

Și ultima chestiune. Mi-a plăcut P-14. Cu câtă mândrie era purtat tricoul galben inscripționat cu Am Fost Acolo. Se știe bine cine îl purta.

Cu bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[20.06.16 15:10:52]
»

@irinad - Întrebarea mea se referea numai la partea Ciprului de Nord. În sud, în zilele în care nu am optat pentru excursii organizate, am folosit și noi reţeaua de autobuze Intercity și am fost încântați de organizare și de tot restul.

În Ciprul de Nord noi am fost cu mașina. Am vizitat Famagusta și Kyrenia, dar în mod individual. Nu se organizau pe atunci (2011-2012) excursii din Ciprul de sud în cel de nord. Acum văd că s-a făcut un benefic pas înainte, pas care nu poate decât să mă bucure.

Mulțumesc pentru răspuns!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 15:33:30]
»

@Mihai18 - Mulţumesc, şi pentru mine a fost o destinaţie nouă şi plină de provocări. În ceea ce priveşte existenţa frontierei, ea are în "spatele său" poveşti dureroase, cutremurătoare. E destul de tristă povestea acestei ţări şi a locuitorilor ei, dar este o realitate si credeţi-mă, îmi amintesc şi eu câte ceva din perioada aceea de la ştirile tv, deşi eram destul de mică şi nu înţelegeam deloc ce se întâmplă.

Recunosc că mie îmi place să port tricoul cu AmFostAcolo (în călătorii, în special), aşa cum îmi place să văd pe maşină lipit abţibildul inscripţionat cu AFA şi sigla sa. E un soi de mândrie că sunt membră a acestui sait şi îmi place să declar acest lucru!

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[20.06.16 21:09:53]
»

@irinad: Frumos articol, l-am citit cu plăcere. Mi-a trezit multe amintiri plăcute. Eu iubesc Cipru. Grecia doar îmi place. Ai ajuns la Băile lui Adonis? Mie mi s-a părut cel mai romantic loc din Cipru, un loc perfect ascuns de ochii celor curioși, un loc în care dragostea poate atinge perfecțiunea. Mulțumesc!

irinadAUTOR REVIEW
[20.06.16 22:23:52]
»

@krisstinna - Mă bucur mult că mi se adresează o iubitoare a Ciprului, aşa cum te-am perceput şi eu, după ce ţi-am văzut scrierile de anul trecut. Din păcate, nu am ajuns la Băile lui Adonis, deşi mi-ar fi plăcut. Mi-au rămas nişte locuri pe care nu le-am văzut, dar pe care le-am trecut pe o listă pentru o vizită viitoare. Acum, că ştiu de la tine că e cel mai romantic loc de pe Insula Iubirii, sigur nu-l voi mai rata!

Am sesizat diferenţa dintre "a iubi" şi "a plăcea" şi ţi-o respect foarte mult, la fel cum de mult îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai adresat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[20.06.16 22:47:37]
»

@irinad: Ohooo! Am sughițat, nu glumă! Culmea e că și eu m-am gândit la tine, nu știu de ce!

Aurici
[21.06.16 11:28:05]
»

@irinad - Azi noapte (dimineață) ne-am întors și noi din Cipru. Îmi cam ling rănile, nu prea îmi vine să mă apuc de treabă și o juma' de ora cât mi-am acordat pentru AFA, de ce dau eu? Cum spuneam și altădată précis am trecut una pe lângă alta și n-am știut!!! Te rog să-mi transmiți agenda ta de vacanță că nu se poate așa ceva...

Frumos Cipru, sunt de acord! Dar este într-o criză începută prin 2008 care se acutizează, de care, din fericire, noi, turiștii, nu ne prea dăm seama la momentul acesta. Am fost cu un prieten care a lucrat acolo 10 ani și din poveștile colegilor lui, cu care ne-am întâlnit, a ciprioților cu care a lucrat, inclusiv cu șefii lui, informațiile nu sunt de bine deloc... Să sperăm că viitorul va fi bun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[21.06.16 18:15:20]
»

@Aurici - Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, ai dreptate, data viitoare trebuie să ne anunţăm reciproc dinainte pe unde intenţionăm să mergem pentru a nu mai rata o posibilă întâlnire Ea treia oară când ni se întâmplă să ne "petrecem" la mustaţă, pare-se că noi rezonăm fantastic şi chiar comunicăm prin telepatie!

În altă ordine de idei, corect, nu prea mi-am dat seama ca turist de problemele de criză de care vorbeşti, dar ei ştiu mai bine. Nouă toţi compatrioţii cu care am socializat, din cei veniţi la muncă în insulă, ne-au spus că sunt ok, nu s-a văitat nici unul aşa cum i-am mai auzit pe unii prin Grecia, care erau nemulţumiţi.

Mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte frumuseţea insulei şi... să ne citim cu bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
purcelul*
[01.07.16 19:28:03]
»

A venit purcelu' / Cel cu norocelu'! Felicitări!

irinadAUTOR REVIEW
[01.07.16 19:43:21]
»

@purcelul - Ha, ha, ha, ... Mulţumeeesc!!! Mulţumeeesc!

Mulţumesc mult, nici nu m-am mai aşteptat la un ZB la acest articol, mai cu seamă că a trecut ceva timp de când este pe sait, dar niciodată nu e prea târziu, se pare! Eu credeam că la altul ar fi fost posibil, dar uite că m-am înşelat!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, crismis, elviramvio, irinad, iulianic, maryka, Mihai18, monaca, purcelul*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Cipru:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093706846237183 sec
    ecranul dvs: 1 x 1