ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.05.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 16.05.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 10 MIN

    Catania, o minunăție de oraș

    TIPĂREȘTE

    In primul rand trebuie sa spun ca m-am hotarat sa scriu aici despre Catania tocmai pentru ca recenziile gasite pe acest site m-au ajutat sa-mi organizez excursia - de fapt, intr-o oarecare masura, m-au facut sa aleg aceasta destinatie.

    Deci: cautam un city break din scurt, si care sa nu consume zile de concediu. Si asa am gasit, ca varianta, Catania. Zboruri nu foarte ieftine (80 de euro de persoana), dar perfecte in conditiile date: plecare vineri pe la sase seara si intoarcere duminica la noua fara un sfert. Adjudecat si pornit intr-acolo in mai putin de doua saptamani. Cazarea am luat-o prin airbnb - la fel, nu cea mai ieftina (dar deloc scumpa, 320 de lei doua nopti), si s-a dovedit o alegere minunata, pot spune ca a fost jumatate din farmecul sejurului.

    Asa am ajuns in Catania, cu informatii luate de pe site-uri (cele mai bune, cum am mai spus, chiar de aici) si cu o harta printata de pe google maps, care ne indica traseul de la gara spre gazde. Aici a fost o problema: in jurul garii indicatoare ioc, iar strazile - in cel mai bun caz semnalizate printr-un scris miiiic chiar pe placutele care indicau numarul (cam asa sunt marcate cam toate in oras, ne-a luat un pic pana ne-am obisnuit).

    Asa incat, avand informatia pretioasa ca apartamentul nostru e foarte aproape de Piazza Duomo, am folosit calea clasica: intrebat localnicii. Si ne-au ghidat, dar cum stiau ei, pe drumul cel mai scurt, printre stradute. Si asa s-a facut ca am putut vedea pe timp de noapte ghetoul imigrantilor (stransi cate trei-patru in fata fiecarei case) si strada prostituatelor (celebrele Stefan Furtuna si Matasari ale Bucurestilor anilor 90 erau mici copii: aici fetele stateau insirate, cateva zeci cred, de-a lungul intregii strazi - multe dintre ele comod, pe scaunele aduse de acasa).

    Initial trebuie sa marturisesc ca nu ne-a picat prea bine sa nimerim tocmai in zona asta, dar s-a verificat unul dintre lucrurile citite pe acest site, confirmat si ulterior: desi sunt zone foarte dubioase in plin centru al orasului, nimeni n-are nicio treaba cu tine. Ne-am simtit mai in siguranta in Catania decat in multe orase cu reputatie mai buna.

    In fine, ajunsi la gazdele noastre, am dat peste un apartament superb, decorat cu un gust impecabil si, cel mai important, dotat cu o terasa foarte mare, frumoasa si utilata cu fotolii, canapele - un loc ideal si pentru micul dejun, si pentru berea dinainte de culcare. Iar gazda ne-a facut si un mic tur al imprejurimilor chiar din prima seara. Imprejurimile insemnand Domul, Piazza Mazzini (aici sunt patru terase care nu arata rau deloc, dar ni s-a recomandat ferm sa nu mancam la niciuna din ele) si celebra Pescheria (un pic supraevaluata, dupa mine, am vazut mult mai mult peste in piata din Atena, de exemplu, decat aici).

    Langa Pescheria am si mancat, la o trattorie numita Paglia - aspect modest, mis-en-place zero, dar mancare cinstita, italieneasca, nu ceva turistic. Felurile principale erau intre 8 si 15 euro, vinul 2,5 euro paharul sau 12 sticla. Am ales spaghetti all' vongole, una dintre cele mai populare mancaruri locale, iar ca aperitiv sarde a beccafico (2 euro), de fapt sardine umplute cu ulei de masline si otet - mie mi-au placut si una si cealalta. Vinul - decent.

    Chiar langa Paglia se afla mult mai cunoscuta Antica Marina. Am vrut sa mancam acolo sambata seara, dar am avut surpriza sa constatam ca totul era rezervat - asa incat daca vreti sa cinati acolo, cel putin in week-end, ar fi bine sa retineti o masa din timp. Si tineti cont ca obiceiul locului este de a se cina foarte tarziu, localurile se umplu abia dupa noua seara si raman asa pana spre miezul noptii.

    Sambata dimineata, matinal de felul meu si setat pe fusul nostru orar, m-am trezit pe la sapte, si inainte de opt am pornit la cumparaturi pentru micul dejun, Spre placuta mea surpriza, am gasit si o cafenea deschisa, si aici a fost un nou contact cu preturile foarte mici din Catania. 70 de eurocenti cafeaua, la doi pasi de Dom. De altfel, o cafea costa intre 50 de eurocenti si un euro (dar un euro doar in buricul buricului targului).

    Apoi am targuit in piata intinsa pe langa stradutele de pe langa Pescheria. Prosciutto, un salam traditional si branza framantata cu fistic (fisticul este, alaturi de portocala rosie, mandria Siciliei in materie de fructe) cat sa ajunga pentru doua dimineti, totul cam 5 euro.

    Aici trebuie sa spun ceva ce mi s-a parut foarte amuzant: in restaurantele in care am mancat puteai lejer sa nu primesti bon, nici macar nota scrisa de mana. Incepea chelnerul sa bombane: doi euro plus cinci plus sapte, face atat. Ni s-a intamplat la Paglia in doua seri, si intr-un alt loc. Sau un bon fiscal pe care era trecuta doar suma totala.

    Si daca socoteai, nu-ti dadea niciodata fix cat calculau ei. Ba un pic mai mult, ba un pic mai putin. In schimb, in piata am cumparat din trei locuri, si-ti dadeau bonul ca la noi, la mezelariile din supermarketuri, printat pe eticheta adeziva si lipit pe hartia in care erau invelite produsele. Un paradox simpatic, ca si acela ca, in Catania, zona cea mai murdara (dar murdara, nu asa), este centrul istoric, iar gara si mai ales portul sunt de o curatenie care merge spre impecabil.

    Boon. Dupa micul dejun luat pe terasa noastra minunata, am luat-o la picior. In prima zi am batut centrul. Ca repere, ce ne-a placut noua: teatrul antic, bine conservat (6 euro vizita, a meritat), Castelul Ursino si Domul. In rest, multe biserici baroce, acea arhitectura de secol 17-18 care nu-i deloc pe gustul meu (Catania a fost practic rasa de cutremurul din 1693, si marea majoritate a cladirilor sunt construite dupa aceasta data).

    Dar casele, cum sa zic, cladirile obisnuite, au un farmec greu de descris. Un aspect ponosit, dat si de patina vremii, si de lipsa de ingrijire, dar si de sirocco (ei ii spun scirocco), vantul care aduce praful din nordul Africii si-l depune peste tot, facand inclusiv ca absolut toate masinile din oras sa para nespalate de saptamani. Iar farmecul e accentuat de obiceiul lor de a-si pune toalele la uscat pe acele balcoane vechi, din fier forjat, vezi treaba asta in cele mai elegante zone din centrul vechi.

    Ca strazi, Via Crocifera ni s-a parut supraevaluata (biserici franciscane, benedictine, iezuite, toate monumentale si insirate una dupa alta), in schimb ne-au placut Via Etnea si, mai ales, pitoreasca Via Garibaldi, care leaga Domul de Arcul Garibaldi (o oroare arhitectonica, dar cu un anumit farmec chicios tipic Cataniei - Alina mea l-a asemuit cu sticks-urile Finetti, cu spiralele lor alb-negru).

    Si ne-a placut si piata centrala, un Obor din zilele de glorie la patrat si mult mai amestecat (nicio mirare sa vezi taraba de peste intre cea de fructe si cea de haine second-hand sau fake). Aglomeratia - de nedescris. Second-ul e una din marile atractii, cu preturi pornind de la 10 eurocenti, si nu numai pentru porcarii. Gazdele noastre, altminteri oameni foarte dichisiti, ne-au spus ca frecventeaza piata si fac des cumparaturi de acolo. Altfel, ce sa zic: pepenii galbeni erau in perioada asta (jumatatea lui mai) un euro, caserolele mari de capsuni la fel, ciresele parca 2 euro kilogramul. Sa tot traiesti.

    Daca tot suntem langa piata, sa zic ceva si despre street-food. In Catania gasesti in mai mica masura decat in alte parti panini (doar langa gara am vazut cateva rulote insirate cu panini, cele pe care le-am mancat noi au fost foarte bune). Specialitatile locale sunt arancini, acele chiftele de orez cu diferite umpluturi, si un soi de placinte din aluat, de asemenea cu umpluturi diverse. Astea costa de la un euro; eu am nimerit ceva cu spanac, ricotta si un sos tomat, delicios.

    Cam asta a fost ziua de sambata, batut tot centrul orasului. Duminica, dupa micul dejun, am luat-o spre port. Jean Louis, gazda noastra, ne prevenise ca s-ar putea sa gasim acolo puzderie de imigranti (Catania fiind o poarta de intrare pentru cei sositi din Africa), multa politie/armata si o atmosfera tensionata.

    Trebuie sa recunosc ca mie asta imi suna foarte interesant, asa incat am fost aproape dezamagit cand am ajuns si am gasit o mare liniste, curatenie, o atmosfera mai degraba de plaja linistita (accentuata de terasele dragute si vesele intinse in jurul unor chioscuri asemanatoare celor de pe plaje).

    Portul, deloc mare, este varat intr-un golfulet, separat de mare printr-o limba lunga si subtire, careia i se spune Il Molo. E un loc care ofera o priveliste foarte frumoasa. Pe fundal Etna, scuipand permanent cate ceva, pe o parte golful linistit si pe cealalta marea, un pic agitata si separata de dig prin bucati imense de piatra innegrita. Aici vezi, de altfel, urmele eruptiilor de-a lungul timpului. Piatra, nisipul, pietrisul, toate sunt negre sau de un cenusiu foarte inchis.

    Citisem aici de la alti excursionisti ca, din cauza caii ferate care merge de-a lungul tarmului, nu se poate ajunge pe faleza. Nu-i asa. E doar o portiune in jurul garii unde trebuie sa te indepartezi de apa, dar daca ocolesti pe Via Africa ajungi din nou pe mal (prin Piazza Europa) si dai de o zona care seamana mult cu o statiune turistica marina. E si un fel de plaja - putin nisip, mai degraba pietris, multi bolovani si o apa foarte limpede.

    Am mancat pe una din terase, foarte aglomerata in acel moment (duminica la pranz). Preturi cam tot ca la Paglia, poate un pic mai mari. Noi am mancat niste midii in sos alb, foarte mari, ca e sezon (ceea ce nu ne-a incantat prea tare, erau cam grase) si calamari si cateva fasii de caracatita pane, excelent preparate. Cu cate-o bere mica ne-a dus cam la 30 de euro, daca-mi amintesc bine. Decent pentru o masa buna luata chiar pe malul marii.

    Pentru ca mai aveam cateva ore pana la zborul de intoarcere, am luat-o din nou spre centru, pe Via Umberto I, trecand printr-o zona cu aspect rezidential, mult mai curata decat partea veche si destul de draguta. Bulevardul da in Via Etnea chiar in dreptul Gradinilor Bellini, pe care le vizitasem si-n ziua dinainte (frumoase, fara sa fie ceva iesit din comun), dar acum, venind dintr-o noua directie, am putut sa admiram intrarea, spectaculoasa, facuta cumva din copaci batrani cu coroanele unite intr-un fel de gard din verdeata, la doi-trei metri inaltime.

    A urmat o plimbare de ramas-bun prin centru, cu escala la o inghetata si-o casata siciliana, cu ricotta si martipan, la o cofetarie-patiserie excelenta, Prestipino, asezata in capatul Via Garibaldi, chiar la intrarea in Piata Domului.

    Singurul moment neplacut din sejurul nostru a fost drumul de intoarcere. Am ajuns in gara cu doua ore inainte de plecarea avionului, stiind ca Alibusul care ne ducea la aeroport circula la fiecare 25 de minute, iar drumul propriu-zis e cam de 10 minute. Ei, si aici s-a verificat ce ne cam avertizasera gazdele noastre: in Catania orarele mijloacelor de transport sunt optionale.

    Am stat o gramada, cert e ca am ajuns la aeroport cu 50 de minute inainte de decolare. La controlul bagajelor, ditamai coada. Nu ne-am impacientat, am vazut ca mergea repede, si asa a si fost. Doar ca, ajunsi la controlul pasapoartelor, ce sa vezi: o coada cred ca de o suta de persoane, si un singur ghiseu. Deh, duminica seara.

    Nicio sansa sa ajungem in jumatate de ora, cat mai aveam in acel moment, asa incat am facut un lucru urat si cu care nu eram deloc obisnuiti (jur!) - ne-am infipt in fata, fluturand celor din jur biletele si explicand ca ne pleaca avionul. Pana la urma s-a dovedit ca nu prea era nevoie sa facem asta, imbarcarea a intarziat vreo jumatate de ora, cu siguranta pentru ca erau o multime de pasageri prinsi in aceeasi coada.

    Una peste alta, pentru noi sejurul in Catania a fost unul minunat. Orasul are un farmec aparte, nu e sufocat de turisti (cel putin in perioada asta), fiind week-end nu am prins nici mare aglomeratie pe strazi, iar oamenii inspira un soi de indolenta simpatica. Si preturi foarte mici, as zice. Totul intr-o combinatie de oras istoric, mare si vecinatatea Etnei.

    Ca tot am zis de Etna, singurul regret a fost ca n-am ajuns acolo. O excursie mananca mai bine de jumatate de zi si poate costa peste 100 de euro pentru doua persoane, iar varianta low-cost, cu autobuz din gara plecat la ora 8 si intors la 4 dupa-amiaza (10 euro de om) ni s-a parut pre incomoda. De unde se vede ca lenea siciliana contamineaza.


    [fb]
    ---
    Trimis de Alexandru17 in 17.05.17 11:19:02
    Validat / Publicat: 17.05.17 13:06:16
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Florenta, Bologna, Rimini

    VIZUALIZĂRI: 10155 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alexandru17); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P05 Nisip, pietris si roca vulcanica. Asa arata plaja din zona Piazza Europa.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 29 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    webmaster87
    [17.05.17 13:05:14]
    »

    @Alexandru17: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

    =====

    Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 09&ridAnt=77650

    =====

    Cazarea am luat-o prin airbnb [... ] si s-a dovedit o alegere minunata, pot spune ca a fost jumatate din farmecul sejurului.

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    giuliani
    [17.05.17 15:24:19]
    »

    Bun venit pe site Ma bucur ca v-a placut la Catania; Sicilia este intr-adevar ceva special prin tot ceea ce inseamna ea. Incepand cu mancarea senzationala, peisajele, marea si terminand cu amabilitatea oamenilor de acolo. Si chiar e ieftina pentru ceea ce ofera.

    Alexandru17AUTOR REVIEW
    [17.05.17 15:28:22]
    »

    @giuliani: Multumesc pentru mesaj. Asa este, Sicilia are ceva cu totul special. Am plecat de acolo foarte hotarati sa revenim cat de curand

    giuliani
    [17.05.17 15:33:05]
    »

    Am fost in toamna trecuta la Cefalu (plus Palermo, Agrigento, Castelbuono) si am plecat de acolo cu gandul sa revenim. Am colegi de servici care merg acolo macar o data la 2 ani; in orice caz, Sicilia te molipseste si avand in vedere ca insula e imensa ofera avantajul ca poti vedea de fiecare data altceva.

    irinad
    [17.05.17 18:56:56]
    »

    @Alexandru17: Pentru mine acest articol este foarte binevenit deoarece peste trei săptămâni voi fi acolo, în Catania, aşa că informaţiile tale îmi vor fi, realmente, de folos.

    L-am citit cu atenţie fiindcă mă interesează toate detaliile cu privire la transferul de la/la aeroport, transportul în comun prin oraş, informaţii despre piaţa de peşte, faimoasă tare. Despre plajă ce-mi poţi spune, cum ajungi la ea?

    Tocmai s-a întors o colegă de serviciu dintr-un city-break de la Palermo şi, încântată peste măsură, mi-a povestit tot felul de lucruri despre Sicilia şi sicilieni, însă, iată, tu ai venit cu impresii calde chiar din Catania.

    Zi-mi ceva despre cannoli!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterX
    [17.05.17 21:55:29]
    »

    @Alexandru17: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

    Alexandru17AUTOR REVIEW
    [17.05.17 22:10:35]
    »

    @webmasterX: Cu multa placere. O sa mai adaug in zilele urmatoare.

    Alexandru17AUTOR REVIEW
    [18.05.17 09:44:15]
    »

    @irinad: Despre cannoli din pacate (pentru mine in primul rand) n-am ce sa-ti zic. N-am apucat sa ma infrupt.

    Altfel, transferul aeroport - oras e simplu si foarte ieftin. Cum iesi din aeroport o sa vezi un pic in stanga un autocar Alibus. Pleaca teoretic la fiecare 25 de minute si costa 4 euro. Are oprire si in gara si in centru, aproape de Dom. Doar la intoarcere sa retii partea cu teoretic din program si sa-ti iei o marja, sa nu patesti ca mine.

    Transport in comun in oras n-am folosit, ca n-am avut nevoie. E o linie de metrou care printre altele face legatura intre gara si Piazza Stesicoro, aproape de piata centrala. Autobuze sunt multe, le-am tot vazut. Dar daca nu vrei sa te aventurezi prea mult prin partea noua a orasului, n-o sa ai nevoie decat de picioare bune.

    Piata de peste nu-i o grozavie. Mai mult asa, ca e o zona pitoreasca, practic zona de peste se continua cu alte insiruiri de tarabe de legume-fructe, mezeluri, branzeturi, carne. E ca o piata intinsa intermitent pe stradutele din spatele Via Garibaldi. Sunt sigur c-o sa te infigi in fructe, sunt din abundenta si au preturi irezistibile.

    La plaja ajungi imediat din Piazza Europa. Dar nu-i o plaja pe care sa stai - decat poate o jumatate de zi, sa te bucuri de pitorescul ei. Sunt din ce-am vazut plaje de nisip in partea cealalta, dincolo de port, dar nu stiu cum se ajunge la ele. Ca am adus vorba de port, recomand foarte calduros o vizita acolo. E foarte frumusel, si privelistea de pe Il Molo face toti banii. Ajungi imediat din piata de peste, urmand un viaduct care o sa-ti sara in ochi.

    Cam astea ar fi raspunsurile. Sper sa-ti fie de folos.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    giuliani
    [18.05.17 09:52:12]
    »

    @irinad: Cred ca am mai scris si reviewurile mele despre Sicilia sau prin ecouri - Cannoli sunt senzationali Eu nu sunt o persoana care mananca deserturi, dar asta m-a "dat pe spate" in mod special.

    Incearca si Cassata Siciliana, e foarte buna (tot desert), dar in general poti manca orice pe acolo, eu inca n-am gasit ceva mai bun ca mancarea siciliana si sunt genul de persoana gurmanda care face si turism gastronomic

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Alexandru17AUTOR REVIEW
    [18.05.17 10:08:32]
    »

    @giuliani: Casata n-am ratat-o Si e foarte buna, intr-adevar.

    Si noi facem turism gastronomic, printre altele, doar ca suntem innebuniti amandoi dupa peste si fructe de mare, iar in Catania s-a nimerit sa mancam ba langa piata de peste, ba pe malul marii. Asa ca n-am prea avut ochi pentru altceva din meniuri

    irinad
    [18.05.17 10:38:38]
    »

    @Alexandru17: Mulțumesc mult pentru recomadări și răspunsuri, cu siguranță îmi vor fi de folos. M-am lămurit în ceea ce privește transferul de la/la aeroport.

    Transportul în comun mă interesa în mod special pentru deplasarea din centru la plajele de nisip care se află dincolo de port, altfel, pentru explorare, voi fi, clar, adepta mersului pe jos în zona orașului vechi.

    Am înțeles și cum stă treaba cu piața de pește.

    În mod cert, voi încerca specialitățile locale, așa cum ai spus și tu, fructele, care se pare că au prețuri mai bune ca la noi, cannoli, etc.

    Toate cele bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    irinad
    [18.05.17 10:49:39]
    »

    @giuliani: Mulțumesc pentru recomadări, voi ține cont de ele, deși eu nu sunt o persoană gurmandă, îmi place să încerc noutăți și să fac comparații dacă se poate.

    Despre cannoli auzisem multe păreri de bine și citisem, de asemenea, numai de bine, de aceea am întrebat, mai e un pic și mă voi convinge singură.

    Se pare că Sicilia te-a cucerit iremediabil, sper să mi se întâmple la fel!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    giuliani
    [18.05.17 10:50:16]
    »

    @Alexandru17: Din documentarile mele am reusit sa aflu de ce mancarea siciliana are un gust asa de bun. Evident, produsele sunt de calitate, asta e prima chestie.

    Dar apoi solul vulcanic pe care cresc legumele ofera un gust deosebit acestora, in special rosiilor.

    Asadar, pizza si pastele care contin sos de rosii au un gust deosebit, asa de bun incat nu iti vine sa arunci nici macar 1cm patrat din marginea de la pizza.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dorina Ciurea
    [23.10.17 01:41:52]
    »

    @Alexandru17: Buna seara, Alexandru, te rog mult daca poti sa-mi furnizezi si mie o informatie utila, adresa o stiu dar un numar de telefon al celor doi frati Sylvia si Jean Louis din Catania, as vrea sa plec zilele urmatoare in Catania si nu as avea cum sa iau legatura cu ei sa-mi spuna daca au camere libere, te rog mult si multumesc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alexandru17, Dorina Ciurea, giuliani, irinad
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Catania:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046550989151001 sec
    ecranul dvs: 1 x 1