Catania dupa eruptia
DE mult timp tot vedeam ofertele de la Wizz Air pentru Catania (280 ron dus-intors 2 persoane) Am hotarat sa cumpar 2 bilete pentru sfarsitul lui noiembrie 2014, contrar site-urilor, am gasit temperaturi in jur de 20-22 grade. Orasul este micut, usor de batut la picior. Am preferat totusi un autobuz de la aeroport - in centrul orasului (1 euro biletul). Am fost cazati pe via Etnea (un bulevard principal), si am avut statie in fata hotelului catre toate atractiile turistice (cazarea de pe booking.com - 600 ron 3 zile camera dubla)
A fost un pic inspaimantator intrucat cu o zi inainte a erupt vulcanul Etna. Insa orasul nu a fost afectat, doar zonele din apropiere.
Recomand in Catania autobuzul turistic (5 euro -turul orasului pana la plaja), gelateriile (2 euro inghetata) si cumparaturile de orice fel (articole mai ieftine ca in Romania). De facut o scurta vizita in piata de peste!! Specii mari, impresionante. Am vrut sa achizitionam o excursie pe vulcanul Etna (costa 100 euro pt 2 persoane) -te luau cu autobuz din fata hotelului, vizitai vulcanul 8 ore, si te lasau la hotel). Insa datorita eruptiei, nu a fost posibl acest lucru.
Sa tineti cont ca limba engleza se vorbeste cu dificultate in zona (chiar si la receptia hotelului), in general programul de lucru este de la 10-13, apoi pauza pana la ora 18, iar de la 18-23 isi reiau activitatea. Duminica majoritatea restaurantelor, supermarketurilor sunt inchise. Nu circula autobuzele sau taxi. : P De asemenea cu mancarea am avut ceva probleme. Gusturile nu se discuta. Dar nu am putut manca pestisori cu miere de albina, conopida cu zahar pudra. Pentru mine a fost foarte picanta. Costa 10-15 euro o masa la restaurant. Una peste alta nu este o destinatie scumpa. Si portocalele din copaci sigur o sa va placa: D
Trimis de Dogaru Anca in 04.12.13 17:43:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Bari, Monopoy,Milano
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dogaru Anca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Dogaru Anca: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
În măsura timpului disponibil, ne-am bucura dacă ai scrie un review distinct şi despre hotelul la care aţi fost cazaţi.
@webmaster: Bine v-am gasit! Cu siguranta voi mai scrie. Oricine are vreo curiozitate, pe care nu am mentionat-o in articol, sunt bucuroasa sa ajut: D
- Oct.2022 Mânăstirea San Benedetto din Catania, una din surprizele frumoase ale vacanței noastre! — scris în 27.11.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Orto Botanico din Catania, o oază de verdeață, o oază de relaxare! — scris în 23.11.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Catania - per tutti — scris în 06.10.22 de ionraut din ARAD - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Mini vacanta in Sicilia - Catania — scris în 05.10.21 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Catania - review mai practic si... M'arricriai — scris în 08.04.19 de incognito_icd din IASI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Savurând barocul sicilian (a doua zi în Catania) — scris în 26.01.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Savurând barocul sicilian (prima zi în Catania) — scris în 24.01.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ