ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 zile
prieteni
4 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

De Sfântă Mărie la Lovech, în Bulgaria, sau minivacanţa cu cetăţi istorice, peşteri şi cascade

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

După aproape două luni de stat în casă şi depănat amintiri cipriote la gura cuptorului (a se citi luna iulie), am dezbătut ce am putea face în minivacanţa de Sf. Mărie şi am ales imediat o „ieşeală” la vecinii şi prietenii noştri de la sud de Dunăre, cărora le duseserăm dorul şi cărora promiseserăm că le vom mai face o vizită. De fapt, mai întâi ne promiseserăm nouă înşine că ne întoarcem şi pe vreme caldă să le admirăm plaiurile când natura e plină de viaţă.

Am analizat, am studiat, căci ştiam că vrem să ajungem la Lovech, da' parcă mai aveam şi nişte restanţe din zona Veliko (şi încă mai avem), aşa că am decretat: facem un circuit care să le cuprindă pe amândouă şi ceva peste. Dar de unde să începem? şi cu ce? , iată de-acum întrebările grele cărora trebuia să le găsim răspuns. Astfel am conceput un traseu care să nu fie nici prea lung, dar nici prea scurt, nici dificil dar nici prea facil, aşa încât să fim pe la 16,00 la Lovech unde aleseserăm cazare. Mi-au fost de mare ajutor articolele colegilor @Testosu şi @elviramvio din care mi-am făcut o idee, în mare, despre zonă.

Aşadar, am plecat din urbea noastră de reşedinţă, dis-de-dimineaţă, ba chiar cu noaptea în cap dacă mă gândesc mai bine, cu ideea să nu prindem aglomeraţie la pod la Giurgiu, prea puţin îngrijoraţi de vremea ce se anunţa în încălzire după ce în ziua precedentă, în plină vară, ploaia şi temperatura brusc scăzută cu 15-20 grade, ne plasau undeva prin noiembrie. La Bucureşti ne „pescuim” perechea de prieteni ce ne-a însoţit de multe ori şi în alte peripluri şi dă-i înainte... Încă nu ajunseserăm la pod la Giurgu cînd ne-am pomenit cu o coadă imensă cu mult înainte de chioşcul unde se achită taxa de pod de 13 lei. Cu toate că pe pod lucrul se oprise, probabil, de vineri, cu un mers de melc reuşim după aproape 50 minute să păşim pe teritoriul bulgar unde ne-am oprit la controlul actelor şi să achităm taxa de drumuri de 15 leva pentru o săptămână, adică minimum de zile pentru care se poate achita pentru turisme.

Odată ce-am scăpat de nebunia din vamă, luăm direcţia Veliko Târnovo cu destinaţia Nicopolis ad Istrum, situl antic la care găsiseserăm închis anul trecut pe 01 decembrie, virăm dreapta la indicatorul maro şi mai mergem câţiva kilometri pe un drum îngust şi cu hârtoape spre satul Nikyup. În zare, o sumedenie de maşini parcate în apropierea intrării în sit m-au făcut să cred că s-o fi „înfiinţat” vreun cimitir de maşini, căci nu puteam să cred că ar putea fi atâţia vizitatori, dar surpriză: am nimerit în mijlocul unui festival în desfăşurare la care am admirat bărbaţi şi femei costumaţi în romani şi traci, am asistat la bătălii între romani şi triburile conlocuitoare, am privit îndelung la meşteşugarii locurilor ce-şi etalau cu mândrie iscusinţa. A fost organizată prima ediţie a Festivalului Roman pusă la cale cu câteva luni înainte la care au fost invitaţi să participe şi conaţionalii noştri. Peste toate acestea, nu am pregetat să vizităm minuţios fosta cetate a împăratului Traian ridicată între 101-106 în cinstea victoriei sale împotriva dacilor. Am plecat nu înainte de a participa la degustarea unor păhărele de vin şi a unor pâinici tradiţionale coapte pe plită, o bunătate!

Următorul punct din traseu a fost cascada Hotnitsa pentru care ne-am repus la loc pe drumul îngust cu gropi, apoi ne-am lansat pentru vreo douăzeci de km pe E85, după care ne-am lăsat tot în dreapta după satul Samovodene. Ne-am încurcat puţin chiar în localitatea Hotnitsa unde trebuia să ţinem stânga-stânga, dar nu ne-a ieşit de fiecare dată. Cert este că atunci când am ajuns la baza cascadei, am rămas mută de uimire în faţa unei asemenea minunăţii naturale. Râul Rositsa, căci el ”se face vinovat” de o asemenea ispravă, în cădere liberă de pe stâncile calcaroase ale Balcanilor creează acest cadru parcă extras dintr-o reverie. După o şedinţă foto prelungită, ne hotărâm să explorăm puţin arealul şi o luăm în sus pe treptele, fie săpate în piatră, fie construite cam demultişor din bârne, ba pe podeţele la fel de nesigure către luminişul din care apa Rositsei părea că se aruncă aprig la vale. Provocator traseul, dar dacă stau să mă gândesc mai bine, nu l-aş mai repeta pentru că e destul de dificil, prezentând instabilitate de multe ori, mai cu seamă pentru cei neechipaţi corespunzător, dar răsplata noastră a fost pe măsură, peisajele dovedindu-se realmente încântătoare.

De-aici ne-am îndreptat fuguţa spre Veliko Târnovo căci stomacurile ne erau roase sistematic de şoriceii foamei. Am ales de astădată Ego, vecinul Şceastliveţei (vezi impresii), de fapt Ego II, unde am ales mâncăruri delicioase gătite în vestitele vase de fontă, iar până la venirea lor am admirat şi am imortalizat panorama ce se deschide în faţa ochilor: Yantra ce se dă-n spectacolul meandrului său la vale. Acolo, natura, cu haină verde în această perioadă, din care se iţesc flori multicolore pe ici pe colo face ca tabloul său să fie unul de factură idilică. După ce ne-am ospătat cum se cuvine, am dat o raită prin Oraşul Ţarilor, luând-o prin centrul vechi pe strada Samodovska Charshia apoi întorcându-ne la maşina lăsată undeva în parcarea de lângă monumentul Maika Bulgaria, pe str. Gen. Gurko, un alt veritabil muzeu în aer liber.

Repuşi la drum, o luăm pe şoseaua spre Sofia până în dreptul localităţii Sevlievo, unde facem dreapta către Lovech, în total vreo 90 km. În prima parte, drumul a fost aglomerat şi obositor, apoi mult mai liber, mai relaxant, poate şi pentru că pătrunseserăm într-o lume cu peisaje bucolice. La Lovech ne-am cazat la limita orei prevăzute în voucher, după care am luat-o la pas în recunoaştere. Cazarea am avut-o în cartierul vechi, istoric, cunoscut sub numele de Varosha (însemnând în limba turcă mărginaş), în jurul acestuia fiind situate principalele obiective turistice: baia turcească”Deli Hamam”, biserica Sveta Bogoroditsa cu hramul Adormirii Maicii Domnului, Centrul de Etnografie, muzeul Vasil Levski, culminând la propriu, în vârful dealului cu uriaşa statuie a lui Vasil Levski şi cetatea Hisarya, martorul cel mai de demult al urbei bulgare.

Lovech, un oraş vechi, cochet, mult mai aerisit, amplasat tot în trepte, dar mai puţin comercial, mai puţin populat şi de mai mică importanţă decât precedentul, are şi el farmecul său propriu. Este amplasat pe ambele maluri ale râului Osam dezvoltându-se şi într-o parte relativ nouă, cu clădiri moderne, de dimensiuni apreciabile, având în alta un parc natural enorm aruncat pe colină, denumit Stratesh, care adăposteşte o grădină zoologică faimoasă. Legătura dintre cele două părţi este asigurată de mai multe poduri, dintre care unul este simbolul oraşului: Podul Acoperit, un pod pietonal, vechi de peste o sută de ani, cu prăvălii de produse de artizanat dispuse de-o parte şi de cealaltă. Tot aici este şi principalul punct de informare turistică şi macheta oraşului realizată impecabil, iar scara redusă la care a fost realizată te duce cu gândul că e ojoacă, dar nu e aşa, redă foarte bine realitatea.

Din Lovech, în ziua de mijloc a minivacanţei, am plecat către mănăstirea Troyan, la recomandarea gazdei noastre care se străduise să promoveze obiectivele turistice din oraş şi împrejurimi, dar şi a colegei @elviramvio, în plus gazda ne supusese atenţiei şi un sat tradiţional, neatins prea mult de modernitate, din apropiere: Staro Stefanovo. Mănăstirea Troyan are hramul Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, aşa că vă închipuiţi ce puhoi de lume a fost acolo, mai ales că s-a organizat, ca-n fiecare an, dealtfel, şi un târg cu de toate. De la locul de parcare ne-au trebuit 40 minute să ajungem la mănăstire printre tarabele cu tot ce vrei şi ce nu vrei, aşezate de-o parte şi de alta a drumului, dar a meritat. Mănăstirea, a treia ca importanţă în Bulgaria, este o bijuterie arhitectonică a stilului Renaşterii Bulgare, reconstruită pe la 1835 pe fundaţia uneia mai vechi, datând din secolul al XVI-lea. Turla sa impresionantă, ca şi întregul complex mănăstiresc ating dimensiuni considerabile. Are o poveste interesantă pe care sper să v-o spun altădată separat, cert este că merită toată atenţia, iar camera, în care revoluţionarul bulgar Vasil Levski se ascundea şi se întâlnea cu alţi luptători de cauză în timpul perioadei otomane, este astăzi un mic muzeu. Mulţi oameni vin în pelerinaj la această mănăstire şi de ziua Sf. Gheorghe, datorită faptului că biserica principală deţine o icoană veche şi valoroasă, din punct de vedere spiritual, a Sf. Gheorghe.

Satul Staro Stefanovo aflat la vreo 15 km, declarat rezervaţie architecturală, oferă peste o sută de monumente culturale de la începutul şi de la mijlocul secolului al XIX-lea. Prima dată satul a fost menţionat sub numele de Isvote în cronicile din districtul Nicopole (anul 1515). Are câteva obiective demne de remarcat şi destul potenţial, însă mai e cale lungă şi mai este nevoie de bani mulţi pentru a-l face să arate îngrijit ca cel de la Bojentsi, de pildă. Satul este un loc preferat pentru filmări şi producţii de film, pentru spiritul său distinct de conservare şi, desigur, pentru arhitectură.

Ne-am întors în Lovech pentru un prânz copios luat la o mehana din centrul vechi ce atrăgea toate privirile, de fapt aveam să înţelegem că aparţinea tot gazdei noastre. Ea ne tot spusese despre aceasta, însă noi nu pricepuserăm prea bine despre ce era vorba. A urmat explorarea vechiului târg din Lovech, vizită la vechea baie turcească renovată futurist, la muzeul etnografic ce constă în două case bulgare diferite, ale unor oameni oarecum înstăriţi: un târgoveţ (Ivan Drasov) şi un profesor de muzică (Nencho Rashov) şi ale familiilor acestora. Apoi am pornit spre culmi să cucerim cetatea Hisarya, nu înainte să ne dea pe spate, la propriu, înaltul monument al simbolului luptei bulgare antiotomane: Vasil Levski. Cetatea, emblema veche a oraşului, recent restaurată cu fonduri europene, era cel mai bine cunoscută ca locul în care a fost semnat în 1187 Tratatul de Pace de la Lovech cu Imperiul Bizantin, deşi cetatea fusese construită încă din epoca romană. Tratatul de Pace de la Lovech cu Imperiul Bizantin a marcat naşterea celui de-al doilea Imperiu Bulgar.

Pe după-amiază târziu ne-am răcorit în parcul Stratesh unde am prins şi ultima intrare la Zoo, apoi am coborât în oraşul nou plimbându-ne prin centrul modern, iar la final ne-am oprit la o terasă pentru o binemeritată pauză de odihnă şi reîmprospătare a forţelor.

În ultima zi am plecat imediat după micul-dejun spre Ruse prin Levski, căci aveam în plan să vedem peştera Devetashka şi cascadele de la Krushuna situate cam la 20-25 km de Lovech. Dacă peştera Devetashka m-a impresionat prin imensitatea celor două săli principale şi prin tavanul căzut din loc în loc (ca la Melissani, în Zakynthos) prin care lumina soarelui pica aproape ca-ntr-un decor de film, parcul natural Krushuna m-a surprins mai mult decât plăcut. E uimitor să descoperi ce a putut crea natura din colţii calcaroşi ai Starei Planina printre care pătrunde râul Osam, fie înăuntrul lor făurind peşteri, fie coboară în cascade înalte prin oazele de verdeaţă ale pădurilor. Frumuseţea locurilor a fost umbrită la aflarea ştirii că în noiembrie 2015 în parcul natural au murit doi turişti (o femeie bulgăroaică de 45 ani şi un bărbat britanic de 57 ani) îngropaţi de o avalanşă de pietre, ceea ce a dus la închiderea mai multor poteci considerate periculoase.

A urmat o bucată bună de drum până ne-am abătut din nou în apropiere de Dve Mogili, de astădată la Pepelina, satul lângă care se află peştera Orlova Chuka. Am fost norocoşi că am prins o vizită ce începea într-un sfert de oră, având în vedere că peştera se vizitează organizat, din oră-n oră, numai în grupuri de maximum 15 persoane însoţite de ghid specializat. Peştera, a doua ca lungime din Bulgaria, este deosebită prin formele stalactitelor şi stalagmitelor sale ce au fost botezate după lucrurile cu care seamănă: caracatiţa, bizonul, familia, cascada, monstrul, broasca, vulcanul, etc. În apropiere, defileul râului Lom şi parcul natural omonim oferă un spectacol uluitor.

În fine, pe lista noastră de obiective mai era cetatea medievală Cherven, situată nu departe, la vreo 15 km spre Ivanovo, după satul cu acelaşi nume. Am zărit-o încă de pe drum cocoţată în vârful colinei din faţă, jos fiind satul şi râul Lom ce curge alene. Treptele ce urcă la fortăreaţă nu sunt prea greu de parcurs, iar sus te întâmpină ruine ce au fost restaurate acum câţiva ani: 13 biserici, palatul feudal, clădiri rezidenţiale şi administrative, etc. Ideea e că numai aproximativ jumătate din ceea ce însemna Cherven odinioară a fost excavat, restul, probabil, urmează.

Fiindcă foamea ne dădea târcoale de-o bună bucată de vreme, ne-am dus întins la Ruse, la Happy, căci ne era dor şi vroiam să vedem cum e să stai vara la terasa din faţa restaurantului, noi făcând cunoştinţă cu acesta astă-iarnă (vezi impresii), pe interior. Parcul şi florile din centrul oraşului pe de-o parte, mâncarea bună şi atmosfera boemă de la Happy pe de altă parte, au încununat o minivacanţă reuşită din toate punctele de vedere, la care un mare cuvânt de spus, desigur, a avut vremea frumoasă de care ne-am bucurat în fiecare zi. Recomand cu căldură zona, iar dacă vi se iveşte ocazia să mergeţi pe aceste plaiuri bulgare, nu ezitaţi, veţi vedea că merită!

Vă rog ataşaţi următorul videoclip:

youtube


[fb]
---
Trimis de irinad in 18.08.16 21:32:11
Validat / Publicat: 19.08.16 00:24:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 2514 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Veliko Târnovo-râul Yantra şi monumentul Asăneştilor văzute din balconul restaurantului Ego
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45200 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[18.08.16 22:00:27]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

crismis
[19.08.16 07:05:50]
»

@irinad: Faina excursie ati facut! Si noi ne gandeam la un circuit asemanator, poate ceva mai lung, dar anul asta nu cred sa-i vina randul. Cel putin pana pe la final de noiembrie, nicio speranta. Si vorba ta, frumos e sa mergi intr-un anotimp cat de cat... pe urma, in sezonul rece, unele obiective nu mai pot fi vizitate...

Felicitari inca o data si multe, multe excursii cel putin la fel de... fructuoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[19.08.16 08:00:35]
»

@crismis - Mulţumesc frumos, te-ai gândit bine, meleagurile sud-dunărene sunt destul de ofertante şi demne de toată atenţia. Chiar ai ce face şi totul e un pic mai ieftin ca la noi.

În altă ordine de idei, parcă am prins eu de pe sait, de pe la vreun ecou, precum că în perioada asta ar trebui să fii în Grecia, prin insula Egina? Dacă nu mă înşel, îţi doresc ţie şi alor tăi, să vă bucuraţi de o vacanţă pe cinste! Sincer, abia aştept şi eu revederea cu draga Elada!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion
[19.08.16 08:09:02]
»

@irinad - excelent articol, ca de obicei! Felicitari!

mishu
[19.08.16 08:39:58]
»

Asa cum ne-am obisnuit deja, vecinii nostri reusesc sa ne atraga cu niste locuri minunate usor accesibile noua.

O minivacantacu de toate astfel incat sa poti reveni acasa cu bucuria de a te fi simtit bine.

Noi am ajuns in Veliko Tarnovo la indemnul de a vedea cascada Hotnitsa si afland despre o cazare minunata la un hostel (pacat ca l-au inchis).

Veliko Tarnovo mi s-a parut minunat iti facea placere sa te plimbi pe stradutele vechi si ce mi se parea amuzant era ca aveai cate o cladire care pe partea pe care intrai credeai ca esti la parter si daca priveai din spatele ei erai la etajul 1 sau 2.

Imi placea vederea asupra monumentului fratilor Asan precum si privelistea spre castel. Un oras de care am ramas impresionata.

Iar cascada mi s-a parut minunata si a meritat drumul pana acolo.

In rest (in afara de un Happy in Burgas) altceva din cele povestite de tine nu-mi sunt cunoscute decat partial la fel din articolele lui @elviramvio.

Felicitari, un articol minunat, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[19.08.16 08:43:16]
»

@irinad -

Superb articolul tau, ma bucur ca ai ajuns prin acele locuri care mie si sotului ne-au lasat un mesaj de "revino". Am citit articolul pe fuga caci trebuie sa plec dar fii sigura ca zilele urmatoare il iau la purecat (doar sunt zodia maimuta, insa si leu!) si deja am vazut ceva ce trebuie sa notez pentru vizita mea viitoare.

Si ma bucur ca ai fost la Troian desi ai nimerit aglomerat.

O zi frumoasa!

irinadAUTOR REVIEW
[19.08.16 10:59:45]
»

@Carmen Ion -Mă bucur tare mult dacă v-a plăcut, mulțumesc pentru vorbele frumoase!

irinadAUTOR REVIEW
[19.08.16 11:20:01]
»

@mishu - Mulțumesc frumos de aprecieri, da, a fost o minivacanță ce a semănat uneori cu un tur de forță dar, noi suntem obișnuiți cu vacanțe active, ”superpline”, dacă e să folosesc un termen neadecvat. Stă în firea noastră să explorăm cât mai mult, deh, așa-i când, în rest, avem activități mai statice.

Veliko e minunat, dar și Lovech-ul m-a impresionat plăcut, iar oamenii locului s-au dovedit a fi foarte de treabă. Creațiile naturii sunt splendide, ele fiind bine puse în valoare de vremea frumoasă, ce să mai vorbim, fac o invitație pentru iubitorii de natură și nu numai, să încerce zona!

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[19.08.16 11:37:11]
»

@irinad - Frumoasă mini vacanță, frumos articol! Îmi vine un pic să te bat pentru că mi-ai făcut poftă de Bulgaria și de Happy . Felicitări!

irinadAUTOR REVIEW
[19.08.16 13:13:04]
»

@elviramvio - Ți-am urmat sfatul și am mers la Troyan și zău, m-am bucurat foarte tare, pentru că e într-adevăr, deosebită. Veche, cu o arhitectură frumoasă, cu multă istorie, e superbă!

În rest, toate sunt așa cum le-ai găsit și tu în Lovech, iar de Veliko, ce să mai spun, știi doar că e minunat!

Însă și peisajele naturii din zonă sunt la fel de încântătoare.

Și eu îți doresc numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[19.08.16 13:21:28]
»

@krisstinna - Îți vine să crezi, dar știi că m-am gândit la tine în timp ce eram la Happy? Pentru că știu că-ți place și ție foarte mult acolo, mi-a rămas în minte de pe la vreun ecou mai recent că de Paște ai trecut și tu pe-acolo la întoarcerea din minivacanța ta!

Altfel, mulțumesc pentru vorbele frumoase și te pup dulce!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mprofeanu
[19.08.16 13:26:41]
»

@irinad - Frumos reviewul tău completat de frumoase poze! De ținut minte! Sigur o să ajung și eu acolo!

irinadAUTOR REVIEW
[19.08.16 15:46:17]
»

@mprofeanu - Dacă vă doriți, sigur veți ajunge, e destul de ușor de ajuns și nici nu e prea departe, distanța din Pitești e aproximativ aceeași.

Pe de altă parte, mulțumesc pentru aprecieri, dvs. sunteți, ca-ntotdeauna, foarte drăguță cu mine!

Călătorii și vacanțe frumoase vă doresc în continuare!

crismis
[19.08.16 16:39:41]
»

@irinad: Tocmai ne-am intors dintr-un periplu prin nordul tarii, urmeaza si povestile, sper, desi urmatoarele 2-3 saptamani se anunta horror la serviciu! In Egina vom fi pe la finele lui septembrie. Abia astept, abia astept!!!

Utube
[21.08.16 14:16:27]
»

Felicitari pentru articol si pentru faptul ca ati reusit sa comasati atatea informatii utile si folositoare in asa un spatiu restrans, neomitand impresiile si sentimentele pe care vi le-a lasat excursia.

Personal, apreciez foarte mult genul acesta de articole pentru ca ma ajuta la stabilirea unor excursii ulterioare iar o locatie despre care esti informat te ajuta sa obtii tot ce-ti doresti de la aceasta: informatii, impresii, sentimente, buna dispozitie si relaxare.

Multumesc pentru informatii.

Va doresc vacante placure!

irinadAUTOR REVIEW
[21.08.16 15:26:46]
»

@Utube - Mulţumesc frumos, mă bucur că ţi-a plăcut (parcă era vorba că mă vei tutui ), să ştii că şi eu am conceput circuitul cu "ajutorul" colegilor de sait: am luat câte un pic de la fiecare, am stat şi am cumpănit îndelung ce ar "intra" în trei zile. E adevărat că a fost o minivacanţă cam concentrată şi intensă, dar necesară, având în vedere că ultimele două luni au cam statice.

În fine, până la următoarea vacanţă (în septembrie, abia aştept!) ne-am încărcat bateriile cu de toate: istorie, natură, oraşe!

Şi eu îţi doresc vacanţe şi călătorii frumoase să ai!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, elviramvio, irinad, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bulgaria:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080092906951904 sec
    ecranul dvs: 1 x 1