GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In Berlin am mai fost si cu cativa ani in urma, deci orasul nu a fost chiar o noutate pentru noi. Insa l-am revazut cu aceeasi incantare ca prima data pentru ca... sa recunoastem, nemtii tot nemti raman!
Vreau sa mentionez ca ajunsi la Berlin gasim hotelul, ne cazam, mancam si facem o plimbare prin apropiere. Fara poze la prima plimbare pentru ca era seara si aveam zile suficiente sa tot pozam.
Hotelul din Berlin ne face insa o surpriza, fiind de fapt un hostel cu camere de 8 paturi si grup sanitar comun, insa la pretul de 68€ si mic dejun consistent, ne multumim cu cat ofera. Sa nu va inchipuiti ca am stat la comun cu alti turisti, am fost singuri in camera dar cu 8 paturi (4 suprapuse), ceea ce era putin disconfortant.
Dar avand in vedere ca eram la 4 statii de metrou de Alexanderplatz si ca am gasit loc de parcare fara sa platim 3 nopti, ne vom declara multumiti de conditii.
A doua zi dimineata am pornit in cautarea statiei de metrou pentru a merge in centru. Am gasit-o repede, fiind aproape de hotel si in scurt timp ne aflam deja in Alexanderplatz – o binecunoscuta piata publica din centrul Berlinului care a fost modernizata de mai multe ori de cand exista acolo.
Turnul de televiziune din Berlin, a patra constructie ca inaltime din Europa – 368 de metri cu tot cu antena. Cand am fost data trecuta in Berlin, am urcat in acest turn de televiziune, pana la puntea de observatie si nu va pot spune cat de frumos se vede orasul de acolo, de sus!
Se poate urca cu un lift care duce vizitatorii sus in 40 de secunde sau se poate urca pe scari, pe un număr de 986 de trepte.
Biserica Sf. Maria (Saint Mary’s Church) - a fost initial o biserica romano-catolica, dar a fost ulterior preluata de Biserica Luterana Protestanta. Nu stiu daca peretii sunt ca in alte biserici vizitate, din marmura, insa nu se vede opulenta pe care am gasit-o in alte lacase de cult. In biserica se afla mormantul maresalului Otto Christoph Von Sparr.
Fantana Neptun a fost construita in anul 1891 avand un diametru de 18 metri si o inaltime de 10 metri. Cele patru femei din jurul lui Neptun reprezinta cele patru rauri principale din Prusia: Elba, Rin, Vistula si Oder.
Domul din Berlin este cea mai mare biserica protestanta germana din Berlin iar numele sau este o varianta scurta pentru “'Suprema biserica parohiala si de colegiu”. Arhitectura este in stil baroc iar inaltimea domului este de 115 metri. Se poate urca pe balconul exterior.
Poarta Brandemburg - cel mai important simbol al orasului de care sunt legate multe evenimente importante din istoria Berlinului si a Germaniei. Aceasta poarta este vechea limita intre Berlinul de Est si de Vest. In varful portii se afla o statuie ce o infatiseaza pe Victoria, zeita triumfului, ce se afla in fruntea unei calesti trasa de patru cai. Este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului.
Cladirea Reichstag a fost construita pentru a gazdui “reichstag-ul”, parlamentul Imperiului German. In anul 1933 a fost grav afectata de un incendiu. Vizitatorii pot intra in cladire si pot urca pana la punctul cel mai inalt al cupolei la 47 de metri.
Pe gardul parcului aflat in stanga Reichstag-ului sunt cruci ale victimelor ce au incercat sa excaladeze zidul despartitor.
Am avut de ales intre un tur al orasului cu autobuzul sau o croaziera cu vaporasul pe rau. Am ales pana la urma prima varianta, desi am constatat cu surprindere ca autobuzul avea geamuri si la etaj, motiv pentru care pozele nu mi-au iesit foarte clare. In fiecare punct de oprire autobuzul statea cateva minute, asa ca cine dorea putea sa coboare si sa ramana sau sa revina in acelasi autobuz pentru restul circuitului.
Primul punct de oprire a fost la Muzeul Egiptean si Colectiei de Papirusuri. Cladirea care gazduieste acest muzeu a fost pe vremuri cazarma regimentului de garda. In prezent este faimos pentru bustul lui Nefertiti vechi de peste 3000 de ani, dar si pentru celelalte portrete din piatra si mumii foarte bine conservare pe care le gazduieste. Colectia de lucrari prezinta istoria Egiptului pana in anul 4000 IH.
Al doilea punct de oprire este la Muzeul Figurilor de Ceara unde la intrare, protejata de soare, se afla statuia de ceara a lui Merlin Monroe. Acest muzeu s-a deschis in luna octombrie a anului 2008 si aici este expusa si figura lui Hitler, in buncar. Deoarece sosia lui Hitler nu a scapat de devastare in niciunul din muzeele in care a fost expusa, la Berlin, in Muzeul Figurilor de Ceara, statueta sa este protejata de sticla. Aceste lucruri le-am citit, din pacate nu am vizitat acest muzeu insa sper ca intr-o zi o voi face.
Coloana Victoriei (Siegessaule) se afla in parcul Tiergarten, este o atractie turistica importanta in Berlin si este un monument proiectat pentru a comemora victoria Prusiei in razboiul danezo-prusac. Sculptura din varful coloanei o reprezinta pe zeita Victoria din mitologia romana. Sculptura are o inaltime de 8,3 metri si o greutate de 35 de tone. Inaltimea totala a coloanei este de 69 de metri. Coloana are la varful sau si o platforma de observare.
Cam acestea sunt obiectivele pe care am reusit sa la vizitam in Berlin. Binenteles, acolo sunt mult mai multe lucruri care merita si trebuie vazute insa o parte dintre ele le-am vazut data trecuta cand am ajuns acolo.
Pot afirma, cu mana pe inima, ca m-as intoarce in acest oras oricand, cu mare placere. Desi se spune despre nemti ca sunt oameni reci, neprimitori, acest lucru nu este deloc valabil din punctul meu de vedere. Mi-a placut ospitalitatea lor, atentia deosebita la detalii, faptul ca stiu sa-si vanda marfa si sa te faca sa te simti bine venit in tara lor.
Trasportul este foarte bine pus la punct, desi Berlinul este un oras destul de aglomerat, plin de turisti veniti din toate colturile lumii. Nu am ce sa reprosez acestui oras, ne-a placut foarte mult si il recomand din sulfet. Singura mea remarca este ca ar trebui un pic mai multe zile alocate pentru a putea patrunde in tainele lui si pentru a-l putea intelege mai bine.
Trimis de iccata in 12.08.13 09:28:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iccata); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
un superbonus pt o invitatie intr-un oras unde nu am fost inca
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 O croazieră pe apele Spreeului — scris în 14.03.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Dincolo de kilometrul zero — scris în 05.03.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 În inima capitalei Germaniei — scris în 04.03.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Berlin: între amintiri dureroase și viitorul prosper — scris în 02.03.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Berlin – cum l-am regăsit după 34 de ani — scris în 05.08.19 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Un santier numit BERLIN — scris în 13.01.19 de melena din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Vizita in Berlin — scris în 08.10.18 de vali65 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ