ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.04.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Sinaia [PH]
ÎNSCRIS: 19.05.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Repetir ”Thanasis Kebap” – City break Atena Martie 2015 – (I)

TIPĂREȘTE

Încă din primele zile ale acestui an, am am găsit și am contractat pe internet, un City- break Atena, cazare 5 nopți la Hotel Dorian Inn***, mic dejun, transport avion cu taxe incluse și asigurare totul la un preț mai mult decât foarte convenabil. Pe data de 10 sau 11 ianuarie aveam deja biletele de avion și toate documentele necesare călătoriei, pentru plecare în 26.03.2015 și întoarcere în 31.03.2015. Operatorul de zbor, o agenție aeriană grecească, cu avion Airbus 320.

Așadar, am trecut la documentare, studiind mai întâi pe hartă topografia locului și împrejurimilor unde era amplasat hotelul, și apoi a obiectivelor turistice pe care ni le-am propus. De asemenea am studiat și posibilitățile de a ajunge de la aeroport la hotel și invers, pentru că biletul nu includea și transferul nostru la locul de cazare.

Cu două zile înainte de data plecării, vestea prăbușirii Airbusului 320 companiei Germanwings în Alpi, nu a fost una care să ne facă să ne simțim prea bine la gândul că urma să călătorim cu același timp de avion. Zarurile erau însă aruncate și nu prea mai aveam ce să facem, așa că pe 26 martie ne-am prezentat la aeroport, unde aflând că la Atena plouă și este vânt ne-am urcat în avion cu inima cam strânsă. Stresul care ne apăsa s-a dovedit însă a fi avut motive neîntemeiate și s-a risipit imediat ce am aterizat la Atena unde am ajuns după o oră și jumătate de zbor fără nici un fel de probleme.

De la aeroport la hotel, am mers cu autobusul până la Piața Syntagma unde acesta are cap de linie, iar de aici am luat un taxi pentru că ploua și doream să ajungem mai repede. Cazarea a durat puțin, astfel în scurt timp după ce am ajuns la hotel ne aflam în cameră, cu gândul să începem hoinăreala.

Hotelul Dorian Inn este situat în zona centrală a orașului pe str. Piraeus, la o distanță foarte mică de Piața Omonia, locul de întâlnire al principalelor artere de circulație ce străbat Atena. Este o construcție cu 12 etaje, la ultimul fiind amenajat un restaurant, și o terasă deschisă, cu piscină, dominând cu înălțimea sa, toate clădirile din jur, oferind o priveliște panoramică fără obstacole de vedere, asupra întregului oraș. Trebuie să spun că în centrul Atenei se află zeci de hoteluri, de toate categoriile. Unele sunt închise sau par fi lăsate în paragină. Cele mai multe însă funcționează.

Prima grijă după ce ne-am cazat, a fost să mergem undeva să mâncăm. Era deja de ora 15.00 și ne răzbise foamea. Am hotărât să începem sejurul la Atena, cu un ”Repetir Thanasis Kebap”, cel despre care am vorbit și l-am descris în review-ul ”Grecia la vreme de iarnă – Revelion Atena 2014”.

Taverna unde am mâncat atunci, se află în Piața Monastiraki la o stație de metrou de Piața Omonia, așa că am ajuns destul de repede acolo. Am încercat mai întâi să facem o plimbare pe străduțele comerciale, pline de magazine cu suveniruri, dar am renunțat repede pentru că se întețise ploaia. Așa că ne-am îndreptat către ținta noastră, taverna care abia acum am observat, se numește O. Thanasis

Așa cum am mai scris, ”Thanasis Kebap”, înseamnă o porție de ceva care ca aspect și tocătură, seamănă cu ceea ce noi numim ”mici” serviți pe o lipie, iar peste ei așezate roșii coapte la grătar și ceapă tăiată. Deosebirea dintre micii lor și ai noștri este că ai lor sunt cam de trei ori mai mari sub toate coordonatele dimensionale, nu sunt foarte condimentați au tocătura ceva mai mare și mai ales în ei se simte gustul cărnii de oaie. Am comandat două porții, dar ajungea foarte bine una și jumătate. După ei, merge foarte bine berea. Eu o prefer la draft, că așa i se zice acuma și la noi, ... cred că se scrie ”draught”. Pe vremuri îi ziceam ”la halbă” sau ”la țap”. Trebuie spus că grecii nu zăbovesc foarte mult la taverne și nici la altele, care deși sunt pline aproape tot timpul, clienții se schimbă permanent. Vin fie singuri fie perechi sau în grupuri, comandă, mănâncă și pleacă. Cei care zăbovesc sunt mai mult turiștii străini. Atmosfera este însă foarte plăcută acolo. Este prietenoasă și te face să te simți bine... Tocmai de aceea, în ultima zi a șederii noastre la Atena, aveam să mai mergem odată acolo și să mai mâncăm un Thanasis Kebap. De această dată, am comandat și un pahar de ”tsipuro” o băutură originară grecească, cu o tărie alcoolică ridicată și cu un iz ușor de anason, fără a fi însă dulce și aromată, așa cum este uzo. Când a adus-o l-am întrebat pe ospătar din ce este făcută. Văzându-mi curiozitatea, m-a întrebat de unde suntem și apoi mi-a explicat cu foarte multă amabilitate că este făcută din struguri, încercând să imi povestească și modul în care se produce, deși nu am înțeles prea mult din ce spunea, dar am dat afirmativ din cap spunându- i totuși că am ințeles și credeam că discuția legată de întrebarea mea s-a încheiat, dar la plecare, după ce ieșisem deja din restaurant, m-am pomenit că ospătarul vine repede după noi, ne oprește și spune: ”sir, in your country, tsipuro is called ”rachiu”.

Pentru că în prima zi ploaia nu a contenit până noaptea târziu, ne-am retras la hotel, cu speranța că în ziua următoare vremea va fi mai favorabilă și vom putea să ne realizăm programul propus.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Ioan Raita in 17.04.15 13:22:38
Validat / Publicat: 17.04.15 22:22:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3351 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ioan Raita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Taverna O Thanasis. Se ajunge imediat din Piața Monastiraki.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15499 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.04.15 19:48:33]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursie Atena" (deja existentă pe sait)

irinad
[18.04.15 10:32:14]
»

@Ioan Raita - Aştept cu interes şi alte povestiri despre şederea la Atena, pozele cu "antichităţi" sunt superbe. Mi-au adus aminte că acum zece, respectiv, nouă ani am văzut şi eu ceva din Atena, de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Vestigiile din Atena sunt, pentru iubitorii de "pietroaie antice" sursă inepuizabilă de încântare! Să ai vacanţe frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[26.04.15 06:39:20]
»

Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Ioan Raita, irinad
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Atena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04827094078064 sec
    ecranul dvs: 1 x 1