Am zburat cu Tarom si avionul nu a fost plin nici la dus, nici la intors.
Dupa ce am aterizat am intrebat in aeroport la infodesk care sunt optiunile de a ajunge in Atena si am aflat ca poti sa pleci cu metroul sau cu autobuzul, metroul costa 9 euro si autobuzul 5.5 euro. Autobuzul vine din 20 in 20 de minute la aeroport sunt 5 iesiri denumite cu 1,2... 5 trebuie sa mergeti pana la iesire 5 acolo sunt 2 tonete de bilete si un panou electronic pe care sunt afisate toate traseele si timpul de sosire pentru Atena am luat X95, daca vreti in portul Pireu X96.
In Atena am stat 3 nopti o noapte la un hotel Green si 2 la Studio Parlament o cazare privata chiar vis a vis de parlamentul lor in piata Syntagma.
Fiind cazati chiar langa parlament toate obiectivele turistice sunt aproape si nu am mai dat nimic la metrou sau transport in comun.
Gradina nationala e langa parlament, si in jurul pietei sunt toate obiectivele turistice.
Daca cautati pe internet zilele gratis de vizitat muzeele lor va planificati zborul in functie de zilele astea. In 18 mai este ziua internationala a muzeelor si am vazut gratuit toate obiectivele turistice si muzeele care ma intereseau.
Biletul la Acropole 20 de euro iar pentru celelalte obiective intre 5 si 10 euro sau puteti achizitiona un bilet care include 8 obiective in valoare de 30 de euro, acest bilet include obiectivele care tin de Acropole si site-urile argeologice alaturate si muzeele lor.
Muzeele au taxa separata de vizitare intre 5 si 10 euro.
Au muzee tematice ca in orice tara.
Stadionul Panatenaicos Atena nu intra in obiectivele gartuite si costa 10 euro de persoana, 10 euro care merita platiti doar ca sa vedeti medaliile, cupele, muzeul stadionului, daca nu vreti sa vedeti muzeul nu are rost sa intrati se vede gratis de afara.
Ca sa va orientati nu aveti nevoie de nimeni merge foarte bine google maps offline adica si fara internet.
Va recomand sa vizitati piata Monastiraki si sa aveti mare grija de bani si de telefon, piata e plina de suti de buzunare si de politie dar mai bine la puneti bine.
In piata Monastiraki e piata de vechituri care numai piata de vechituri nu e, e ceva gen obor cu diverse prostii, nimic vechi, brichete, pixuri, tricouri, nimic de cumparat. De la piata Syntagma pana in Monastiraki 10 minute de mers relaxat pe jos in drum spre piata sunt o multime de restaurante de toate felurile si magazine, nu am mancat la ele tinand de regula daca nu e lume ori e scump, ori e vechi.
Din piata Monastraki am fost la Plaka cam 3,4 minute de mers pe jos unde mi-a placut mult mult. M-am tinut dupa un ghid american cu grupul, normal se plateste 10 euro de persoana sau 20 daca vezi mai multe obiective, tot tinandu-mq dupa ghid am ajuns intr-un sat situat in varful dealului o minunatie Anafiotika. Ghidul s-a oprit la o taverna unde am ramas si noi cu dans si muzica live, a fost foarte frumos, lumea a cantat si a dansat total pret 40 de euro masa in 2.
Gradina nationala am uitat sa va spun e gratuita e frumoasa si e o oaza de liniste si racoare, eu am trecut zilnic prin ea ca a fost in drum spre studio.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Magazinele sunt majoritatea cu suveniruri, palarii, tricouri, acum nu stiu cat merita sa stai sa iti pierzi vreme prin ele cand sunt atatea de vazut
Am uitat sa va spun ca langa Acropolis este un platou de unde se vede tot orasul, poate ajungeti seara si vreti totusi sa vedeti ceva frumos.
Trimis de irina2015 in 25.05.22 08:51:18
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irina2015); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Atena, ATENA" (deja existentă pe sait)
- Dec.2022 Atena la inceputul lui decembrie 2022 — scris în 19.12.22 de melena din BRăILA - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Atena. 8500 ani de civilizatie — scris în 19.02.22 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Atena în noiembrie — scris în 18.11.19 de gigigigi din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ
- Oct.2019 La pas prin Atena — scris în 06.11.19 de Nico15 din SAN JOSE COSTA RICA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Prima vacanță pe cont propriu – la Atena — scris în 29.09.19 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Atena, încă o dorință împlinită — scris în 10.04.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Șapte zile la Athena la sfârșit de noiembrie (2) — scris în 25.12.18 de Ioan Raita din SINAIA [PH] - RECOMANDĂ