Pe malul nordic al Tamisei, în imediata vecinătate a Podului Black Friars, lângă staţia de metro Blackfriars, se află The Black Friar Pub, un pub în care am nimerit întâmplător, de care nu mai auzisem, deşi merită un loc de cinste între atracţiile turistice londoneze.
Norocul nostru a fost că era cam frig pentru stat la terasă, aşa că nu am rămas afară, ci am intrat înăuntru, descoperind cel mai spectaculos pub în care am intrat vreodată.
Exteriorul nu promite nimic deosebit, dar interiorul îţi taie respiraţia, cele două încăperi fiind decorate cu mozaic, statuete, coloane de marmură şi basoreliefuri.
Când am văzut pozele, mai exact doar fotografia tavanului, în care nu apăreau şi mesele, am avut senzaţia că era făcută într-o biserică, nu într-un pub.
"Wisdom is rare" şi "Silence is gold" sunt doar o parte dintre maximele înscrise pe pereţii localului, întregul decor făcându-te să te simţi într-adevăr relaxat petrecând câteva clipe acolo.
Pubul a fost construit în 1875, fiind decorat ulterior, la începutul secolului al XX-lea. În anii ’60 era să fie demolat, dar a fost organizată o campanie pentru salvarea lui. Din fericire, campania a avut succes, astfel că oamenii se pot bucura în continuare de această bijuterie a designului de interior.
Personalul era destul de delăsător şi nu se grăbea să debaraseze mesele. La un moment dat rămăsese o singură masă liberă, plină de farfurii şi pahare pe care clienţii le mutaseră pentru a elibera propriile mese. Doi clienţi care au vrut să se aşeze la masa respectivă s-au vâzut nevoiţi să strângă farfuriile cu resturi de mâncare şi să le ducă la bar.
În rest, preţurile erau ca de centru Londrei, cu o bere Heineken la vreo 2,50 lire, dar şi cu beri ceva mai ieftine, de până în două lire.
În ciuda aspectelor mai puţin plăcute, recomand călduros acest pub: nu îl rataţi, cred că o să vă simţiţi bine înăuntru.
Trimis de corinka in 15.06.11 16:05:41
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corinka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Restaurante, pub-uri londoneze" (nou-creata pe site)
Am si o rugaminte pentru ilustratia muzicala a acestui review. Propun Catatonia cu "Londinium": http://www.youtube.com/watch? v=Be73UF5AZxQ
- Apr.2022 Mâncătorii Londra — scris în 11.06.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 The Dickens Inn - un pub unic — scris în 30.08.16 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2014 Micky's Fishbar – mancare excelenta la pret foarte bun — scris în 12.11.14 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Yo Sushi – sushi pe banda rulanta — scris în 11.02.15 de Cucu Bau din TARGOVISTE - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Ottolenghi sau luxul culinar in capitala londoneza — scris în 09.02.15 de Cucu Bau din TARGOVISTE - RECOMANDĂ