Restaurant Apiko – mâncare bună lângă port
Așa cum am mai spus, ne-a plăcut orașul Kavala, cel puțin peninsula istorică cu a sa fortăreață, portul pescăresc și cel modern, precum și faleza pietonală. Într-una din seri, am mers să mâncăm la un restaurant recomandat de gazda noastră de la City Center Loft (vezi impresii).
Ajunși în zona Pieței Libertății, ne îndreptăm spre portul pescăresc, și în preajma falezei găsim restaurantul Apiko. Acesta se prezintă drept un tzipouradiko – tip de tavernă tradițională grecească, axat pe servirea unei băuturi specifice numită tsipouro (rachiul local din struguri).
Restaurantul este găzduit de o clădire veche, datând din 1927, conform inscripției de pe fronton. Am luat loc la o masă pe terasa exterioară, amenajată cu mobilier din lemn alb și fețe de masă textile albastre, peste care se puneau cunoscutele fețe de masă din hârtie cerată. Ambientul este oarecum marin, alb-albastru, cu decorațiuni specifice. Există și un salon interior pentru anotimpul rece, destul de mare, decorat tot în stil marinăresc.
Primim meniurile tipărite, are câteva foi, destul de multe preparate la fiecare categorie (aperitive, salate, fructe de mare, pește, carne). Produsele sunt prezentate atât în limba greacă, cât și în engleză. Deschidem masa cu niscavai băuturi reci, bere la draft în esență.
Comanda noastră a inclus zucchini pane (4,5 €), salată grecească (9 €), gavroș (6,5 €), creveți la grătar, miniplăcinte grecești (tiropitakia) cu brânză în foietaj, servite cu miere (5 €). Nu am așteptat foarte mult, am discutat, am privit marea și bărcile pescărești, ne-am potolit setea cu berea rece. Preparatele au sosit aranjate frumos în farfurie, porțiile potrivite ca mărime, gustul ceea ce trebuie.
Chelnerii au fost zâmbitori, amabili, s-au mișcat rapid. Plata se putea efectua cash sau prin intermediul cardului. Toaletele erau curate și dotate cu toate cele necesare.
Ne-am simțit bine în acest restaurant grecesc cu vădite tente tradiționale, cu decoruri marine și o ambianță agreabilă astfel că îl recomand celor care ajung în Kavala. Nimic sofisticat, nici o poveste în spatele afacerii, doar un loc bun unde se poate mânca în Kavala.
Alegeri inspirate!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de tata123 🔱 in 14.09.26 13:10:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jun.2026 [Savvas Best Gyros] Savvas – Best Gyros – un „actor” perfect în Kavala — scris în 08.07.26 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2025 [Nemesis Tsipouradiko] Oh, dulce răzbunare! Nemesisul meu din Kavala — scris în 25.11.25 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2025 [Taverna Kynigos [Palio Tsifliki]] O cină bunicică la Taverna Kynigos — scris în 24.11.25 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Două cine pe malul mării la Kavala — scris în 16.11.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Nemesis Tsipouradiko] Nu recomand — scris în 03.08.22 de steffeli1313 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2020 Poftiţi la masă, în Kavala! — scris în 18.10.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- May.2019 [Taverna Camping Alexandros [Nea Karvali]] Taverna Camping-ului Alexandros - un loc excelent de mâncat (și singurul la început de sezon) — scris în 27.06.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ