ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2025

BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mai degrabă mulțumit

O cină bunicică la Taverna Kynigos

TIPĂREȘTE URM de aici

În reviewul anterior vezi impresii menționam că după plajă nu prea ai cu ce să-ți omori timpul în Palio Tsifliki: nu tu faleză pe care să te plimbi visător la asfințit, nu tu baruri și discoteci, nu tu magazine cu țoale, pantofi, poșete și alte alea cu care să-ți clătești ochii în timp ce-ți golești portofelul. Nici măcar un amărât de Luna Park la care să-ți duci copilul să se dea în tot felul de drăcii…

O atmosferă calmă și relaxată, poate puțin prea liniștită după gustul meu…

Totuși ceva-ceva tot poți face seara, și anume să iei cina la un restaurant. Oferta e însă tare limitată: beach baruri ca Nauagos sau Golden Fish și două sau trei taverne situate la șosea. Și spre una din ele ne-am îndreptat într-o seară toți cinci (vărul Sorin cu soția Dorina, eu și cele două cățelușe despre care v-am povestit deja).

Mi-ar fi plăcut să luăm masa în clipocit de valuri la Nauagos, dar trecând prin dreptul acestei terase cu o zi înainte simțisem un miros foarte neplăcut venit din gura de canalizare, așa că am renunțat.

Și am mers pe mâna vărului meu, cunoscător al locurilor. Iar propunerea sa, acceptată în unanimitate (inclusiv de chihuahua și bishoniță) a fost

Taverna Kynigos

Adresa: M. Merkouri nr. 118, Palio Tsifliki

Telefon: 0030 251 044 2000

Site: https://www.facebook.com/p/Taverna-Kynigos-100063608468692/ în grecește, neactualizat; https://www.instagram.com/explore/locations/1600533740271909/taverna-kynigos/nearby/

Locul 3 din 7 pe Tripadvisor, scor 4,9 din 9 recenzii; scor 4,6 pe Google

Program: zilnic 12.30-23.

Restaurantul este situat pe șosea, unde este, de altfel, și semnalizat, și are în față o mică parcare, lucru util nu doar pentru cei motorizați, ci și pentru ceilalți, căci fiindcă fiind restras cu câțiva metri de la artera intens circulată, te protejează cât de cât de zgomot și înghițirea gazelor de eșapament.

Am ajuns acolo pe jos (cu cățelușele în lesă) pe la ora 7, prea devreme pentru o cină grecească adevărată, și am găsit localul aproape gol. Pe la 8:45, când am părăsit noi incinta, atmosfera se mai animase, deși și atunci era tot prea devreme pentru greci…

Am fost conduși la una din mesele așternute cu fețe albe de pe terasă și preluați prompt de o chelneriță, care ne-a adus meniurile. Ne-am așezat pe scaunele tapițate (un punct în plus pentru comoditate acordat de mine) și am avut timp să arunc o privire în interior, care nu mi-a atras atenția cu nimic – un decor simplu, înfrumusețat doar de câteva tablouașe și vaze cu flori.

Drept care, lămurită în această privință, am purces la studierea meniului.

Kynigos se prezintă drept restaurant cu specific grecesc și mediteranean, accentul fiind pus pe fructele de mare. Oferta e cuprinzătoare (și prețurile decente): supă de pui și de pește, aperitivele clasice reci și calde (tzatziki, icre, cremă de brânză, măsline, fasole albă, dovlecei prăjiți, vinete la grătar, brânză saganaki), salate, paste, musaca, roșii și ardei umpluți.

Treaba devine însă cu adevărat serioasă abia când treci la capitolul seafood, unde din lista lungă se poate opta pentru creveți, caracatiță, sepie, midii, calcan, hamsii, cod, lavrac, limbă de mare, doradă și alte lighioane ale mării pe care, dacă sunteți interesați sau doar curioși, le veți găsi în pozele atașate.

Dacă fructele de mare nu sunt pasiunea voastră, fiți siguri că nu veți flămânzi: Kynigos pune la bătaie cotlete și mușchiulețe de porc, costițe de miel sau șnițele, cu garniturile aferente.

Și nici nu veți muri de sete: în afară de ouzo și tsipouro, în lista de băuturi veți găsi bere la sticlă sau butoi, retsina și alte tipuri de vin, plus răcoritoare.

Meniurile sunt scrise în limbile greacă, engleză, rusă și română, cu traduceri pe alocuri stângace și amuzante. De pildă, „patina prăjită” pentru „fried skate” în loc de calcan prăjit; „school shark” tradus mot-à-mot drept „rechin de școală” , când de fapt este vorba de rechinul neted.

Însă de apreciat rămâne intenția proprietarilor de a veni în întâmpinarea clienților.

Din oferta extrem de generoasă noi am optat pentru un platou rece (hamsii afumate, măsline, fasole boabe, tzatziki, cremă de brânză, vinete coapte și câteva rondele de ceapă, ardei gras și roșii), sardine la grătar pentru Sorin și Dorina, calamari umpluți pentru mine.

Mâncarea a fost foarte gustoasă, inclusiv calamarul meu, pentru care avusesem ceva emoții – de-a lungul timpului am avut parte de surprize și plăcute, și neplăcute cu acest fel de mâncare.

Am udat totul cu câte o bere Vergina la sticlă, cățelușele și-au luat și ele partea iar totalul consumației a fost 68 de euro, un preț rezonabil, zic eu.

Serviciul a fost prompt, deși n-ar fi stricat un zâmbet când și când din partea chelneriței. Am fost totuși nevoiți să așteptăm cam jumătate de oră pentru felurile principale, dar cred că din cauza calamarului umplut, care necesită un timp de preparare mai îndelungat.

M-am simțit bine la Kynigos, o tavernă care nu iese probabil cu mai nimic în evidență prin comparație cu altele. Dar cu ambianță grecească autentică, și mai ales cu o ofertă amplă de fructe de mare. Recomand!

Citește și CONTINUAREA aici

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de Carmen Ion in 24.11.25 12:05:12
Validat / Publicat: 24.11.25 17:33:41
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 100 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P19 Taverna Kynigos - eu
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20800 PMA (din 16 voturi)

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[24.11.25 19:36:02]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Carmen IonAUTOR REVIEW
[24.11.25 20:11:31]

@webmaster: Mulțumesc

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în zona Kavala:

• LOGAT? = DA (IntC=1)