GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Localuri cu vino-incoa in Parga
Inainte de plecarea spre Parga, am ales de pe tripadvisor primele 7 taverne/restaurante (clasament de la inceput de septembrie 2014) recomandate de turisti pentru a lua masa (din cele 108 clasificate). Nu stiu de ce am ales sau de ce m-am oprit la aceasta cifra, cert este ca locatia cu nr. 7 (Sakis) a fost ,,vizitata’’ de noi de 4 ori, pentru ca ne-a placut foarte mult. In timpul sejurului (despre care puteti citi aici vezi impresii ) am mai incercat taverna Christo’s (aflata la acel moment pe locul 3), de 2 ori, de pe plaja Sarakiniko si restaurantul Aegis Dine & Drink (nr. 1 in clasament) situat pe faleza din Parga.
In prima seara am decis sa mergem la Sakis pentru ca era aproape de locul und eram cazati. Aceasta taverna este o afacere de familie, afacere care a inceput acum 60 ani (in 1954) si se afla la a 3-a generatie. Este pozitionata aproape de Castelul venetian (vreo 100 m). Masutele acoperite cu fete de masa albastre (si tot albastre sunt si scaunele) se afla chiar pe strada, dar sunt cateva si in interior. Recomand totusi mesele de afara, pentru atmosfera, iar seara pe fiecare masa este aprinsa o lumanare. O parte din mese sunt sub o bolta de viţă de vie, iar din difuzoare se aude in surdina muzica greceasca. Meniul este variat, in mare parte cu preparate specifice Greciei, iar preturile sunt extrem de decente. Este posibil ca sa asteptati 5-10-15 minute pana se va elibera o masa, dar aceasta asteptare se justifica. In fiecare seara din cele 4 in care am mâncat aici, mesele au fost pline. Noi mergeam ceva mai devreme, pe la 18.30-19 pentru a nu fi nevoiti sa asteptam, dar dupa ora 19 pana pe la ora 21.30 era full – si acest fapt spune multe despre serviciile si preparatele de aici.
Daca decideti sa serviti masa la Sakis veti fi intampinati cu un paharel de ouzo, iar dupa ce va asezati primiti din partea casei un mic aperitiv – paine prajita cu usturoi, oregano si ulei de masline. Tot din partea casei primiti la final si pepene rosu. Preturile aperitivelor erau intre 2-5 euro, fel principal intre 6-12 euro (peste spada - 9 euro, dorada – 9 euro, octopus 10 euro), iar desertul costa cam 3-3,5 euro (baklava cu inghetata de vanilie, absolut delicioasa – 3,5 euro). Ca si bautura va recomand vinul casei (alb sau rosu), dar puteti alege si bere sau alte bauturi. Am incercat mai multe feluri de aperitive si fel principal si pot spune ca toate au fost gustoase, in special branza haloumi, pestele spadă, carnea de viţel, musaka, plăcinţele cu brânză si baklavaua.
Am revenit aici dupa 3 zile si totusi am fost recunoscuti imediat – cred ca grecii au acest har de a tine minte figurile oamenilor – am fost intampinati cu amabilitate (care nu este exagerata sau deranjanta). Cand am revenit si a 3-a si a 4-a oara, eram deja de-ai casei. Nota de plata este scrisa chiar pe fata de masa (care apoi se schimba) si nu veti fi inselati. Poate ca aceste randuri nu redau prea bine atmosfera de aici, de aceea va recomand sa mancati la Sakis daca sunteti prin Parga. Noua ne-a placut foarte mult aceasta locatie si cand voi mai ajunge in Parga cu siguranta ca voi reveni la Sakis.
Alte doua seri am cinat pe plaja Sarakinko la taverna Christo’s. Puteti ajunge pana aici cu masina (aveti indicator la coborarea spre plaja Sarakiniko), iar parcarea este gratuita. Taverna este amplasata perfect, la cativa pasi de mare, iar mesele sunt dispuse intr-o gradina generoasa cu multe flori si verdeata si cu vedere catre insula Corfu. Oaspetii beneficiaza si de o piscina, iar daca luati cina spre seara veti ,,primi’’ gratuit un spectacol cu apusul soarelui. Pentru ca am mancat aici de 2 ori am ,,beneficiat’’ si de doua apusuri deosebite, unul mai frumos ca celalalt.
Meniul nu are foarte multe feluri, dar calitatea preparatelor compenseaza acest lucru. In general aici se servesc preparate specfice – souvlaki, diverse aperitive pe baza de branza feta (recomand saganaki si haloumi), preparate din carne de miel, vinete la cuptor etc. Preturile sunt rezonabile, iar cadrul natural in care serviţi masa face toti banii. Daca ajungeti pe plaja Sarakiniko, chiar ar fi păcat sa nu luati masa/cina la aceasta taverna.
Cel de-al treilea restaurant in care am cinat, a fost Aegis Dine & Drink care este situat pe faleza din Parga – cum stati cu fata la port, locatia este in dreapta. Mesele sunt amplasate atat pe terasa cat si in interior – desigur ca cel mai frumos este afara. Puteti vedea portul si vasele ancorate aici, castelul, dar si insulita Panagia pe care se afla o mica biserica. Meniul este mediteraneean, iar mâncarea este foarte gustoasa si frumos prezentata (plating de master-chef :) ). Preturile sunt putin mai mari dar totusi se situeaza in limite rezonabile. Vinul casei este de asemenea foarte bun – de fapt cam pe la toate restaurantele/tavernele, vinul casei este in general ok, atat din punct de vedere calitativ cat si al pretului.
Experienta culinara avuta in Parga s-a limitat doar la aceste 3 restaurante/taverne, dar pot spune ca am incercat multe preparate grecesti, iar aceste locatii le pot recomanda din toata inima celor care isi vor petrece cateva zile in aceasta frumoasa statiune din Grecia.
Trimis de BOGDAN DSN in 28.01.15 20:54:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pargalezule, am dat... start vot!
Pe lângă impresiile gastronomice, m-ai destins cu imaginile sunset! Bravos!
@BOGDAN DSN - Man, mi-ai creat o poftă de breakfast + lunch + dinner la această oră matinală de nu-ți poți închipui!
Cât despre P11, acolo lumina mi se pare magnifică!
Ευχαριστώ πολύ!
@BOGDAN DSN - M-am uitat in pozele de la Sakis si nu m-am vazut. Cred ca e o greseala, pentru ca am fost acolo in fiecare zi!... Glumesc evident Bogdan, eu am fost in mai dar, pot sa spun ca m-am indragostit de taverna aia. Acolo am gasit ceea ce-mi imaginam eu ca e un loc, cu adevarat, in spiritul grecilor.
Evident ca sunt subiectiv, respect diversitatea gusturilor, dar in cazul Parga si Sakis, am ramas cu impresia ca rezonam. Mai e nevoie sa spun despre cat mi-au placut rereview-ul si pozele?
Marian - multumesc mult. Ma bucur ca ti-au placut pozele.
le_maitre - ευχαρίστως
Imi pare rau ca nu am scris la inceput - a se citi dupa ce ati mancat. Tu nu ai stiut si ai citit pe raspunderea ta .
Sper ca nu ai dat o razie prin frigider
Va doresc sa ajungeti si voi pe aici...
Apusurile au fost incredibile... am facut zeci de fotografii si am ales doar cateva, care mi s-au parut mai reusite.
@tache - probabil ca avem ceva in comun - chiar este o atmosfera deosebita la Sakis, iar Parga este o statiune minunata. Ma bucur ca ti-au placut atat pozele cat si review-ul.
Multumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2017 Despre Sakis și alte taverne — scris în 21.06.18 de mirmicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 [Restaurant Gemini] Restaurant Gemini, cu adevarat deosebit — scris în 04.06.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 [Restaurant Castello] Taverne şi restaurante în Parga — scris în 08.10.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 [Restaurant Castello] Castello Restaurant — scris în 05.10.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 [Restaurant Bachos] Restaurant Bacchos — scris în 04.10.15 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Taverne din Parga pentru gusturile fiecăruia. — scris în 28.09.15 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Restaurante incercate in Parga — scris în 09.12.17 de r-Uca din TIMIşOARA - RECOMANDĂ