GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pranzul in Agia Marina, Chania
Pentru turistii, mai ales romani, care au demipensiune, masa de pranz este foarte importanta! Pentru cei care au si copii pranzul este si mai important!
In timpul sejurului nostru la Atrion Resort, am optat pentru demipensiune tocmai pentru a face cunostinta cu minunatele preparate grecesti si tavernele bine cunoscute.
Si iata cateva locuri grozave de luat masa in Agia Marina pe la ora 14 cand desi era foarte cald doream sa mergem la masa! si am gasit cateva locuri unde merita sa mergi!
Taverna O Mylonas, un restaurant de familie superb! Servea fiica, mama gatea si cred ca domnul pe care l-am vazut incingand gratarul era tata sau bunicul! Intr-un ambient foarte elegant si racoritor, sub o bolta imensa de struguri parfumati am luat o portie grozava de caracatita, scoici, souvlaki de pui, orez cu legume, cartofi prajiti. Ce este incantator, faptul ca inainte de a aduce felurile principale, esti servit la toate tavernele cu felii de paine unse cu mirodenii si ulei de masline! Absolut delicios! Freshul de fructe pentru copil a fost o combinatie minunata de pepene proaspat stors si banane! Cu vinul de casa si apa in total 33 de euro!
Un alt obicei grecesc, la toate tavernele am fost serviti cu cate un platou cu fructe (struguri, pepene galben si rosu) din partea casei precum si cu Raki, bautura locala cretana, un fel de rachiu de struguri!
O alta taverna superba, Raeti, unde am comandat placinta de spanac, mancare cu carne de vita si souvlaki cu cartofi! Toate facute pe loc intr-un cuptor imens din taverna de cateva bucatarese pricepute! Fresh de portocale, bere! In jur de 30 euro! Bineinteles fructe din partea casei!
In alta zi, taverna Mithos! Extraordinara... un decor care te imbia sa intri si nu am regretat! O pizza imensa facuta la cuptorul din taverna, stifado, o tocanita de miel cu legume facuta in hartie de copt in cuptor, bere, suc, un pic peste 30 de euro! Evident, fructe delicioase din partea casei!
Taverna Skala, foarte aproape de hotelul nostru, condusa de o doamna foarte draguta, O taverna mica si cocheta unde am fost de 2 ori, in prima zi si in ultima zi a sejurului. Am mancat aici o musaka de legume extraordinara acoperita de branza, caracatita prajita cu cartofi, salata greceasca, sucuri si bere... total 28,29 de euro! Fructe din partea casei si un ouzo de casa preparat cu busuioc si lamaie... minunat!
In zona aceasta a Cretei am mancat cea mai buna branza Feta din viata mea! Luam la fiecare masa, atat era de buna!
In zona sunt multe alte locuri imbietoare dar la care nu am putut ajunge din lipsa de timp, dar voi scrie numele Taverna Aletri la 2 pasi de hotelul nostru. Taverna cu un decor specific grecesc superb, dar era inchis de cate ori am vrut sa mergem! Cred ca isi faceau siesta!
Restaurantul Lottos, in fata hotelului si taverna Steak House!
La nicio taverna nu se servea la pranz ciorba, in caz ca este cineva doritor. Copilul care mananca in fiecare zi ciorba a trebuit sa aiba rabdare sa ajungem acasa. Am gasit doar supa de rosii, pe care nu am incercat-o; cam atat!
Mancarea in general este proaspat gatita, nu ai nicio teama ca te va durea burta! Amabilitatea celor care vin sa te serveasca la masa este uluitoare, doresc sa stie daca iti palce mancarea lor, din ce tara vii, aceste mici conversatii condimenteaza mancarea oricum delicioasa!
Va doresc pofta buna in aceasta parte minunata a Greciei!
Trimis de laura mihaela in 14.08.17 17:50:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (laura mihaela); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Taverna PALLAS] Relaxare și răcorire — scris în 24.08.24 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Taverne în Platanias și Agia Marina — scris în 25.09.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Ospitalitate cretană — scris în 26.07.23 de laura mihaela din BUZăU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Unde am mâncat în Chania — scris în 23.11.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Taverna Pergola] Taverna Pergola, bun gust și o priveliște superbă! — scris în 15.11.20 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Gustul Cretei de la nord la sud! — scris în 05.11.20 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 De la cactuși la cupe și para(nghe)lii: taverne bune în Agia Marina — scris în 17.02.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ