ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
FEB-2020
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Casa Maria Restaurante, Callao Salvaje - locul unde am mai învățat un cuvânt: barraquito

TIPĂREȘTE URM de aici

Vă povesteam în articolul anterior cum „drumurile noastre toate” ne-au purtat și pe țărmul vestic al insulei Tenerife, în încercarea de a „vâna” cât mai multe locuri frumoase, cât mai multe imagini demne a fi transformate în cărți poștale și a fi păstrate în cufărul cu amintiri speciale... Poezie-poezie, însă la un moment dat proza ne cam omoară. Adică foamea, setea, nevoile primordiale – chestii de-astea triviale, dar absolut necesare.

Vă mai povesteam că ne-am oprit, la un moment dat, în micuța stațiune Callao Salvaje, scopul principal fiind plaja aferentă, Ajabo pe numele ei. Când ne-am apropiat suficient de tare, am găsit loc de parcare chiar sub copertina unui restaurant. Nu știu dacă parcarea o fi aparținut mâncătoriei sau nu, dar am simțit ca o datorie morală să ne întoarcem și să prânzim la ei! :) Asta într-o primă etapă. În a doua, am dat totuși o căutare pe Google și am găsit-o cu notă de trecere (4,1); tot ce-i peste 4, pentru noi e ok.

Stabilimentul se cheamă Casa Maria. Drept adresă, Google zice Calle el Jable 47, asta e șoseaua perpendiculară pe linia mării, imediat faceți stânga pe Calle la Lava și-o veți găsi pe gazda noastră – prima dintr-un lung șir de restaurante și cafenele aliniate pe drumul către plajă. N-aveți cum s-o ratați, pe copertina verde scrie cu litere uriașe „Casa Maria – Restaurante – Pizzeria”.

Restaurantul ocupă parterul unei clădiri cu 2 etaje; deasupra par a fi apartamente de vacanță (sau de toată ziua; în fond, în Tenerife pare a fi o vacanță perpetuă). Există 2 compartimente, unul interior și o terasă acoperită, pe aceasta din urmă am ocupat și noi una din mese, pe latura dinspre stradă. De fapt, la ora la care am ajuns, am găsit mese pe alese, dar până am plecat s-au ocupat aproape toate. Mai sunt câteva afară, în plin soare, rezervate celor care doresc să-și intensifice bronzul în timp ce sorb dintr-o băutură răcoritoare. Astea sunt mai basic, așa, din aluminiu, înconjurate de niște drăguțe scaune colorate. Celelate mese le-am găsit frumos aranjate, cu câte 2 rânduri de fețe textile albe, cu mici vase cu flori, seturi de ulei/oțet/sare/piper, tacâmuri și șervețele.

Am primit repejor meniurile, toată oferta este concentrată pe 2 pagini. Avem însă de unde alege: supe, aperitive și salate, preparate din orez/ouă/carne/pește, vegetariene, pizza/paste, deserturi. Există chiar și câteva chestii dedicate celor mici, iar la capitolul „diverse” regăsim un produs deja îndrăgit, specific Insulelor Canare, vestiții „cartofi zbârciți” (fierți întregi în apă cu sare până când apa se evaporă și sarea rămâne ca o pudră fină pe coajă) și care, în mod tradițional, se servesc însoțiți de sosuri – mojo rojo (pe bază de ardei, eventual iute) sau mojo verde (pe bază de ierburi și usturoi). Recomand și iar recomand! A, și mai avem ceva: meniul zilei – o supă, un fel principal, un pahar de vin și un desert; 17,9 euro cel cu purcel și 23,65 euro ăl’ cu pește.

Tati își alege meniul zilei, noi ceilalți zicem pas, ni se pare prea mult pentru cât știm că putem duce. Ne luăm fiecare câte un fel – eu și Milena pui canarez (ce-o fi ăla?! abia așteptăm să aflăm!), Paul – tot pui, dar în sos de curry și, până la urmă, parcă ar vrea și o supă de ceapă. Câte un pahar de bere pentru stins amarul... ăăă... setea. Pe acestea din urmă le primim aproape instantaneu, de parcă cineva, la bar, ne-ar fi citit deja gândurile.

Nu așteptăm prea mult nici pentru mâncare, doar preț de câte o vizită la toaletă (pe care, a propos, o declarăm absolut corespunzătoare). Încet-încet masa noastră devine neîncăpătoare, e clar că se va duce aici o bătălie cruntă și tare mi-e teamă că o vom pierde!...

Întâi vin supele, a lui Tati se cheamă că e „canareză” și gust și eu, să nu mor... cum se spune. Foarte gustoasă – dar destul de normală dealtfel, o supă cu carne și multe legume. Supa de ceapă a lui Paul este aromată și fiebinte și în ea plutește o felie de pâine pe care se topește una de brânză; mereu mi-a plăcut gustul, dar tot mereu m-am simțit frustrată așteptând să se răcească și s-o pot mânca, așa că de obicei evit felul ăsta.

Puiul canarez înseamnă cam juma’ de pui porționat; îl „salvează” însă condimentele excelent proporționate și sosul cu care este garnisit, absolut delicios! Dar asta nu e tot; fiecare porție include și o garnitură, pe o farfurie separată – câte un cartof copt în folie de aluminiu, cartofi prăjiți, brocoli sotat și murături! Dumnezeule mare, cine poate mânca atât?!

Curry-puiul lui Paul arată normal (ca mărime de porție), merge combinat cu câțiva cartofi de la noi, îi împrumutăm cu plăcere. Lui Tati nu reușim să-i împrumutăm nimic, purcelul său este însoțit de cartofii pesonali. În schimb, ne împrumută el câte o linguriță-două din porția de tort; ne amuzăm teribil când aceasta vine din start înconjurată de 4 lingurițe! Nenea ospătarul, vigilent, văzându-ne cum ne-am tot rotit farfuriile, n-a riscat să mai facă un drum până în bucătărie!

... Cu toate astea, precum am prevăzut, n-am putut dovedi tot. Niște pui canarez, un pic de purcel și ceva cartofi aveau să ne completeze cina din seara respectivă...

„Un digestif, ceva?!” ne ispitește nenea ospătarul, ghicind prin ce chinuri ale facerii trebuie că ne trece sistemul digestiv... Hmm... Ce mai contează?! Sau poate chiar e o idee bună! „Un digestif... canarez?!” „Ca de exemplu?!” „Barraquito!” Ta-dam!

Ce e barraquito? Asta am întrebat și noi. Nenea ne-a răspuns și, deși n-am percutat 100%, am luat 3 bucăți, pentru ne-șoferi. Barraquito este o băutură „în straturi”, cu cafea, lapte condensat, Licor43 (un lichior galben pe bază de fructe și ierburi); se pot adăuga și alte ingrediente, precum coajă de lămâie sau scorțișoară. Deasupra frișcă. Vă puteți imagina numai?!... Doar atât vă zic: o singură înghițitură e de ajuns să dea dependență. Deci atenție, să nu ziceți că n-ați știut!...

„Amenda” – 77,25 euro. Rezonabil pentru un prânz copios și cel puțin jumătate de cină, pentru 4 persoane. Am plătit cu cardul, am lăsat câțiva firfirei „ca cadou” lu’ nenea ospătaru’, mai ales pentru pontul cu barraquito.

...Casa Maria este una dintre cele mai faine experiențe culinare pe care o avem din călătoria asta și de care ne aducem aminte cu drag!...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 19.04.20 17:55:28
Validat / Publicat: 19.04.20 18:41:55
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 834 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Desertul de la meniul zilei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

mishu
[19.04.20 18:45:08]
»

@crismis:  Start vot! si inghitit in sec, asa ca atat, felicitari, votat cu mare drag.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[19.04.20 19:01:52]
»

@mishu:  Mulțumesc!  

mprofeanu
[20.04.20 13:52:13]
»

Să vă fie de bine! Preț bun, mâncare apetisantă, așa pare și merg pe încredere! Băgat la cap despre Barraquito și nici el prea scump, în banii noștri 13 lei... Se agită conținutul sau se bea cu paiul cred... fără agitare pentru a-i prinde toate aromele!?

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[20.04.20 14:18:51]
»

@mprofeanu:  Am uitat să precizez: se agită înainte de a se consuma! Așa ne-a învățat nenea ospătarul!

Am mai comandat într-un loc barraquito, dar parcă n-a mai fost așa bun...

Să ne revedem cu sănătate! ​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm prin Tenerife?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.44802808761597 sec
    ecranul dvs: 1 x 1