ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.02.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2022
PREȚ 130-140
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Locuri bune de luat masa în Los Cristianos şi împrejurimi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Los Cristianos, una dintre cele mai apreciate şi mai populare staţiuni din Tenerife, se găseşte în sudul insulei, relativ aproape de aeroportul internaţional„Reina Sofia” sau Tenerife Sur, aşa cum se mai numeşte acesta. Am ales-o drept bază pentru cea de-a doua parte a vacanţei noastre canareze, ba chiar am stat cumva la„graniţa” cu cealaltă staţiune, aflată la mare căutare printre turişti, Playa de Las Americas, aşa încât serile ni le petreceam la plimbare atât prin Los Cristianos, cât şi prin Playa de Las Americas, ultima aducând bine de tot cu Mamaia noastră.

La momentul când ne-am făcut check-in la cazarea noastră (vezi impresii), recepţionerul de serviciu, ne-a dat o sumedenie de informaţii utile, printre altele, înmânându-ne din partea hotelului o foaie cu tot felul de recomandări, incluzând şi câteva în favoarea a două localuri situate chiar în inima staţiunii Los Cristianos, deci ceva mai departe faţă de locul unde ne aflam, dar autentice, cu preparate pe bază de peşte şi fructe de mare, excelente, proaspete şi deloc scumpe. Părea că hotelul ar fi„pe mână” cu acestea, că le face o publicitate nemascată, însă noi am vrut să încercăm bucatele de acolo, măcar în ideea că aveam cui reproşa un eventual eşec sau, în caz contrar, aveam a lăuda experienţa culinară. Glumesc, desigur!

Cert este că Los Cristianos, ca orice staţiune care se respectă, abundă în cafenele, restaurante, baruri, mai puţin pretenţiose sau chiar de fiţe, aşa încât recomandările primite în materie de gastronomie s-au dovedit excelente din toate punctele de vedere, fiind pe măsura aşteptărilor ca gust al mâncărurilor şi nici n-am mai„plutit în derivă” , în căutarea tavernei ideale.

El Cine, un restaurant cu autentică tradiţie pescărească

Adresă: C/Juan Bariajo, 8,38650 Los Cristianos - Tenerife

Website: http://grupoelcine.com/restaurante-el-cine/

Tel. : +34609107758

E-mail: info@grupoel.com

Sincer, localul acesta nu a fost chiar uşor de găsit, deşi GPS-ul telefonului ne dirija cu grijă spre locaţia sa, însă noi ne-am mai încurcat un pic pe parcurs. Era puţin„ascuns” în spatele altuia, având doar o mică deschidere la stradă. Este o afacere de familie, veche de vreo 30 ani, care are drept ţel principal satisfacţia clienţilor, aşa cum mândri declară pe website-ul propriu.

Am intrat, afară pe terasă, unde am ştiut clar că am vrea să stăm, am găsit o masă liberă şi repede a venit un domn să ne dea bineţe şi să întrebe ce dorim. Mai târziu, am aflat de la vecinii de la masa alăturată că avuseserăm noroc să găsim masă disponibilă deoarece până atunci se aştepta la intrare eliberarea uneia, formându-se chiar o coadă mică. Nu părea a fi un local cine ştie ce, dar faima pesemne se dusese tare, aşa încât era destul de căutat.

După ce am primit meniurile pe hârtie, deşi se puteau consulta prin descărcare scanând un cod QR regăsit pe masă pe un suport, am fost destul de hotărâţi în a comanda: eu peştele zilei la grătar (10,50 €), soţul creveţi la grătar (10,80 €), şi la comun cartofi prăjiţi (3,50 €) şi papas arrugadas (3,50 €) cu sosurile canareze mojo rojo şi mojo verde. Peştele zilei s-a dovedit a fi un ton foarte suculent, fript excelent pe o plită, în aceeaşi manieră fiind gătiţi şi creveţii. De băut am luat sangria pentru mine (3 €) şi berea locală Dorada, cu alcool, pentru soţ (3 €), iar nota de plată a însumat 34,30 € pe care i-am achitat cu cardul lăsând cash câţiva euro pentru serviciu.

Per total, mâncarea a fost foarte gustoasă, bine gătită şi noi mulţumiţi şi cu gândul că vom reveni, deşi în următoarele două seri am înseninat în alt local.

Linares, un local aproape de-o vârstă cu turismul din Los Cristianos

Adresă: Av. Los Playeros, 41,38650 Los Cristianos

Website: http://restaurante-linares.com/

Tel. : +34 922 79 08 56

E-mail: info@restaurante-linares.com sau contacto@restaurante-linares.com

Seara următoare, în calea noastră spre El Cine, am mai luat seama în jur şi când eram în preajmă, am zărit, trecând pe lângă terasa unui local, un chelner care ducea o comandă cu farfurii vârfuite cu kalamari pané la una dintre mese. Arătau demenţial, ne-au rămas ochii la ei, aşa că am uitat ce destinaţie aveam şi, ca-n desene animate, am început să„urmărim” omul şi să căutăm cu privirea o masă liberă. Cu puţin noroc, am găsit, ne-am aşezat, a venit şi la noi un chelner cu meniul, deşi ştiam sigur ce vrem.

Kalamarii au venit aşa cum îi văzuserăm: aurii, apetisanţi, însoţiţi de o salată mică de crudităţi, şi în plus am comandat ca garnitură cuplul celebru de-acum de cartofi, prăjiţi şi canarezi cu sosurile aferente. De băut, eu am rămas fidelă sangriei, soţul a dat-o pe vinul casei la carafă, luând o jumătate de litru din cel alb, sec.

Nu vă spun cât de bune au fost toate, kalamarii, cel puţin, au fost de-a dreptul delicioşi şi deloc scumpi (6 €/porţie), în rest preţuri normale pentru Los Cristianos, chiar şi vinul a fost ok: 6,5 €/carafa. Nota de plată, în atare condiţii, a fost subţirică, doar 28 €, ceea ce ne-a convins că aceasta avea să fie şi destinaţia serii următoare, ultima din Tenerife.

Pe urmă, i-am luat seama mai bine şi ne-am dat seama că localul, cu privelişte frumoasă spre faleză şi plajă, nu e chiar unul oarecare, are ceva istorie, datând din 1957, cam de când turismul a explodat în mica aşezare până atunci preponderent pescărescă. Mai mult de atât, în timp au dezvoltat mai multe locaţii în staţiune, acesta fiind cel mai mare.

Cea de-a doua seara era sâmbăta şi pe terasă răsuna muzica live interpretată voce şi pian de un cântăreţ de culoare care crea o atmosferă tare plăcută.

Desigur, masa a fost identică în privinţa consumaţiei, însă nota de plată a fost uşor diferită ca şi cuprins, dar tot cam pe acolo ca valoare: 27,90 €. Preparatele au fost la fel de gustoase, iar noi ne-am delectat papilele gustative, în timp ce ambientul era întreţinut la cote înalte de miniconcertul interpretului.

Restaurante La Laja, San Miguel de Tajao, debutul nostru gastronomic în Tenerife

Nu puteam să nu amintesc despre prima noastră experienţă culinară canareză, rămânând memorabilă măcar din punctul de vedere al ineditului.

Aflasem dinainte, de pe youtube, că în localitatea San Miguel de Tajao, sat de pescari prin excelenţă, se mănâncă bine peşte şi fructe de mare foarte proaspete (din captura zilei), gătite pe loc la plită (a-la-plancha) sau prăjite, după ce clientul le vede şi comandă la gramaj ceea ce îi face efectiv cu ochiul. Peste tot în sat, sunt localuri unde acesta este obiceiul: tu indici ce şi cât să ţi se prepare, vânzătorul ţi le cântăreşte, apoi eşti poftit să iei loc la masă unde poţi completa comanda cu ce vrei din meniu de mâncat sau băut.

Ne-am zis că tare ne-ar plăcea să experimentăm şi noi asemenea lucruri, de aceea am decis ca, după ce aterizăm în Tenerife şi ne ridicăm maşina închiriată din aeroport, în drum spre capitala Sanata Cruz, să ne abatem puţin de pe autostradă la San Miguel de Tajao, care ar fi fost cam în direcţia noastră. Zis şi făcut, după vreo 15 km parcurşi pe autostradă, ieşim să prânzim la un restaurant pescăresc din sat. Erau mai multe localuri, am fi avut unde să poposim, luasem chiar câteva nume cu recomandări bune, dar surpriză, fiind duminica, toate erau ocupate, cu rezervări făcute dinainte sau la care clienţii stăteau la coadă la intrare cu bon de ordine.

Cum nu ne permiteam să pierdem timpul, am renunţat, deşi ne era tare foame, dar raţiunea a învins şi ne-am zis că vom găsi noi vreun local ceva după ce ne cazăm.

În timp ce mergeam să ne recuperăm maşina lăsată undeva departe, căci nici loc de parcare nu găsiserăm deloc, ne pică ochii pe un local (Restaurante La Laja) situat, evident, la marginea satului, deci fără vad prea bun, dar am zis să mai întrebăm şi acolo dacă au vreo masă liberă, ca să plecăm împăcaţi că ne-am dat toată silinţa dar nu s-a putut.

Surpriză! Am mai găsit şi marfă proaspătă, dar şi o masă liberă, iar conform obiceiului locului, am avut de ales din nişte cutii foste lighioane ale mării pe care să ni le prepare pentru a ne potoli foamea, dar mai ales, pofta. Ne-am orientat la inele de calamari plus alte fructe de mare mărunte, pe care le-am vrut gătite pané, cartofi papas arrugadas cu sosurile mojo, însă am cam greşit cantitatea nepreaştiind cât să fie în„crud” . Inutil să menţionez că au fost foarte gustoase, iar noi foarte mulţumiţi, abia dovedindu-le. Nici scumpe n-au fost, nota de plată fiind cu tot cu băuturi 32,50 €.

Concluzie

În Los Cristianos, la fel ca peste tot pe unde ne-am oprit la masă în Tenerife, am mâncat bine şi foarte bine, la preţuri decente, în porţii îndestulătoare. Am descoperit că în insulă, preparatele pe bază de peşte şi fructe de mare, preferatele noastre, sunt excelent gătite şi cu adevărat gustoase, iar canarezii nişte oameni foarte ospitalieri şi primitori care ştiu să-şi ofere serviciile în cel mai înalt stil.

Recomand cu drag Tenerife şi bucătăria sa minunată!

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=xnWS22lycFA&t=5s

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de irinad in 12.02.23 08:58:16
Validat / Publicat: 12.02.23 10:36:57
VIZUALIZĂRI: 460INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Plaja din Los Cristianos la apus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Michi [12.02.23 11:27:26] »

@irinad: Cum am fost cazaţi în Playa de Las Americas, aproape de Los Cristianos, am luat masa odată acolo, la sfârsitul unei excursii. Nu mai ţin minte restaurantul dar am mâncat bine, natural peşte. Îmi plac serialele despre locurile pe care le-am văzut pentru că scutură praful de pe amintiri. Cel puţin obiectivele văzute de tine sunt aproape aceleaşi cu cele pe care le-am văzut noi în 2017

webmaster [12.02.23 12:58:10] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

crismisscris / TELEFON [12.02.23 14:12:52] »

@irinad: Înainte să plecăm în Tenerife, s-a întâmplat să vorbim cu niște prieteni stabiliți în Canada, care fuseseră de mai multe ori prin Canare. Ei ne-au recomandat să încercăm așa-numitele "guachinche" - mici afaceri private atașate de obicei fermelor (finca), care oferă turiștilor mâncare de casă tradițională (sunt mai răspândite în nordul insulei). N-am reușit, dar avem în vedere experiența pentru o dată viitoare... Și am zis să mai spunem și altora, poate-poate...

Oricum, faine restaurantele pe care le-ați ales! Mi-ai făcut o poftă teribilă de fructe de mare din acelea, adevărate, de la mama lor!... Și mai ales de niște rotocoale aburinde de calamari în crustă...

irinad [12.02.23 15:00:21] »

@Michi: Pesemne că

... sfârsitul unei excursii

v-a adus în portul din Los Cristianos, acolo unde sunt puzderie de restaurante, majoritatea pe bază de peşte şi fructe de mare.

Îmi plac serialele despre locurile pe care le-am văzut pentru că scutură praful de pe amintiri.

Şi eu pot spune acelaşi lucru fiindcă şi mie îmi face plăcere să revăd locuri pe unde am fost şi eu, dar povestite de alţi useri cu propria simţire. În plus, mă bucur tare mult când dau ocazia altora să-şi amintească de vacanţele petrecute cam în aceleaşi locuri cu experienţe mai mult sau mai puţin asemănătoare.

Mulţumesc pentru vizită, ecou şi comentarii!

irinad [12.02.23 15:03:22] »

@webmaster: Mulţumesc foarte mult, mă onorează întotdeauna această titulatură!

irinad [12.02.23 15:18:05] »

@crismis: Ai mare dreptate şi, desigur au dreptate şi prietenii care v-au recomandat

așa-numitele "guachinche" - mici afaceri private atașate de obicei fermelor (finca), care oferă turiștilor mâncare de casă tradițională

.

Am experimentat un astfel de local situat lângă o plantaţie de banani, care mie mi s-a părut exotic şi foarte tare. Se numeşte Guachinche El Cordero şi am scris un articol despre el aici vezi impresii

Aveau şi o fermă de animale, dar şi o plantaţie de viţă-de-vie care se puteau vizita, dar noi n-am făcut-o, ne-am limitat numai la restaurant fiind mai mereu în luptă cu timpul.

În Los Cristianos am ales terase de oraş unde să poată bea şi soţul ceva în voie, dar şi cu recomandări bune. Prima dată când am mâncat în Tenerife, în satul de pescari San Miguel de Tajao, am avut cu totul alte nume în vizor, dar aglomeraţia din ziua de duminică ne-a dat total planurile peste cap. Noroc că până la urmă am nimerit bine şi ne-a plăcut experienţa comenzii în „crud"! 😃

Mulţumesc că ai trecut pe la mine, mă bucur tare când o faci!

crismisscris / TELEFON [12.02.23 16:03:03] »

@irinad: O, citii articolul, dar uite că nu făcură sinapsă neuronii care trebuie... Oricum, felicitări încă o dată, ați proiectat o vacanță de vis! Și, ca întotdeauna, v-a ieșit cu brio!

... Trec mereu pe la tine, doar că nu mereu, la final, mai am energia de a deschide gura!... Azi e duminică, m-am mai hodinit un pic...

Te pup cu mult dor!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, irinad, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0992698669434 sec
ecranul dvs: 1 x 1