GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu serviti masa la Cabana Oasa!
Dupa un drum anevoios intre Sebes si Oasa, serpentine, drum in constructie, praf si peste 35 de grade, am ajuns la Cabana Oasa. Am oprit sa mancam, in special pentru faptul ca am vazut multa lume care manca acolo pe terasa. Din cate stiu asta ar trebui sa fie un etalon. Cand vezi multa lume la masa undeva inseamna ca se mananca bine, cel putin teoretic.
Ei bine, aici nu s-a nimerit. Am comandat prima data o ciorba, de legume in speta, fiind cald si fiindca vroiam sa comandam la felul 2 carne, am zis ca macar ciorba sa fie fara carne. Servirea nu pot spune ca e proasta, exceptand faptul ca nici o persoana dintre cei care servesc la masa sau la bar, nu au o tinuta corespunzatoare. Baietii sunt in bermude, iar fetele in pantaloni scurti. Deci probabil fiecare se imbraca dupa cum are. Nu exista uniforme sau ceva specific sa ii distingi de restul populatiei. Dar ca promptitudine, e ok.
Ciorba a fost adusa relativ repede, era insa foarte fierbinte, asociata cu ardeiul iute si temperatura de 36 de grade de afara, nu prea dadea bine. Daca iti e foame, s-ar putea sa mananci painea goala. Ciorba ok cat de cat, am mancat-o. A costat 9 lei portia. Paine a adus fara sa intrebe daca vrem si a costat si aia extra, 3 felii 3 lei. Ardeiul la fel 1,5 lei bucata. Imi pare rau ca nu mai retin cat erau celelalte ciorbe, de vacuta, de burta, daca asta de legume a fost 9 lei. Dar nimic de spus, am considerat ca suntem la inaltime si astea sunt preturile.
Felul 2 am comandat pulpe de pui dezosate la gratar cu salata de vara, iar sotul meu piept de pui la gratar cu salata de vara. Asta a durat, destul, in jur de jumatate de ora. In sfarsit am primit felul 2, o farfurie aproape goala, cu o bucatica de pulpa cat palma unui copil de 1 an, pieptul de pui la fel, aceeasi dimensiune. Uscate, subtiri, semi reci iar ca design stateau pe o parte a farfuriei 3 feliute de rosie, zbarcite de vreme.
Salata de vara a constat intr-un mixt de rosie, castravete si varza. O salata de sezon atipica, fara ardei, ceapa sau salata verde, in schimb cu varza. Nu erau amestecate, ci fiecare leguma in coltul ei. Rosiile din acelasi sortiment zbarcit si stricat, efectiv se vedea ca fusese taiata o rosie stricata, iar castravetii mai aveau putin si se transformau in gelatina. Nu imi pot da seama de cat timp aveau ei legumele alea sau in ce conditii fusesera tinute, insa e bataie de joc sa dai cuiva sa manance asa ceva. Eventual la animale, la porci sa dai asa ceva, iar carnea nu se putea manca de uscata si subtire ce era. Pieptul de pui la gratar a costat 17 lei iar pulpa 15 lei. Salata a fost 6 sau 7 lei, nu mai retin. Iar nota de plata a venit pe o bucata de hartie, scrisa cu pixul.
Eram prea obositi si personal imi era si rau ca sa stau sa ma cert cu ei. Oricum nu i-a interesat de ce nu am servit felul 2, daca nu ne-a placut, am cerut nota si ne-a adus-o prompt. Initial am vrut sa ne cazam acolo, dar dupa experienta cu masa si faptul ca la baia de pe hol, nu stiai daca esti la barbati sau la femei, nu exista hartie igienica, sapun, prosoape de hartie, sau alte facilitati, nu am vrut decat sa plecam mai departe. Atat de departe am ajuns ca ne-am cazat abia la Ramnicu Valcea la mai bine de 80 km cred de locul asta.
In concluzie, nu recomand nimanui sa opreasca sa serveasca masa acolo la Cabana Oasa, mai bine mergeti mai sus spre Obarsia Lotrului sau la Ranca, unde am vazut ca se construieste vila langa vila si probabil vor exista nenumarate optiuni de cazare si masa.
Trimis de raluca1983 in 23.07.12 15:59:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSALPINA. A mai fost în/la: aproape in toata tara
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raluca1983); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
La Ramnicu Valcea unde v-ati cazat? La Sofianu Grand Hotel?
Ingramadeala de la terasa Cabanei Oasa face trimitere foarte bine la zicala populara „ De vezi multi ca stau la masă / Tot mai bun e ce-i la plasă/ Asta dacă ti-ai adus de-acasă. ” Grosso-modo, atunci cand vedem ciopor de lume, la piata, la masa, la scalda, etc., e bine sa deschidem mai cu atentie senzorii. Scumpa intradevar o zeama de legume, la şes e 5 lei. Cat despre proteina de pasare, asa cum v-a fost servita, e buna doar in conditii de razboi. La ce v-a mai tinut o juma de ora? Poate pentru a sorta bucatile aduse, nici ei nu erau hotarati ce sa mai aleaga. La 35 de lei costul celor doua fripturi, faceam dezmat cu patroana, cel putin verbal. Scrisul cu pixul pe o bucata de pergament a notei de plata nu poate fi folosit ca proba la OPC, poate doar daca avea stampila si datele de identificare ale cabanei, si in conditii justificate temeinic, gen „s-a stricat casa de marcat”.
Cred ca pe asta sconteaza si acesti hangii de inaltimi montane, pe faptul ca turistul care ajunge pana in creier de munte e lihnit de foame si inghite tot ce-i baga sub nas, fara sa faca nazuri.
Oricum bine ai venit in familie si la mai multe aventuri turistice.
Da, mare dreptate ai Intradevar, la Rm. Valcea ne-am cazat la Grand Hotel Sofianu. Camera mare, curata, baia la fel, la restaurant, servirea ok cu o singura mentiune, am cerut salata de ardei copti, am intrebat daca sunt facuti de casa sau la borcan. Mi s-a spus ca sunt facuti de ei, insa erau la borcan suta la suta. Insa a compensat cu alte plusuri. Nu am apucat sa mergem la spa ca eram franti de pe drum, insa alta data vom merge sigur.
Cat despre masa servita la Cabana Oasa... hmm, nici la dusmani nu le-as da asa ceva. Am facut sigur o cadere de glicemie ca mi-a fost rau, mi-am mai revenit dupa zeama aia de leguminoase, ca atfel ma certam cu aia de acolo asa cum scrie la carte. Cand am iesit val vartej de acolo, intrau altii, le-am sugerat sa nu serveasca masa acolo, s-au uitat lung la mine, dar probabil ca s-au convins dupa
Mai asteptam si alte persoane sa isi spuna parerea, chiar sunt curioasa, desi nu cred sa fi fost doar noi atat de ghinionisti
@raluca1983: pe mine m-ai convins, avind in vedere ca ne pregatim sa facem traseul asta... luam la pachet ca-i sfant.
@narcisala: Curat e mai sfant asa , mai bine faceti picnic, zona e propice. Drum bun si traseu frumos
@raluca1983 - Recent am fost pe Transalpina si ne-am cazat la cabana Oasa... binenteles citind comentariul tau am mers cu oarecare retinere, dar avind o experienta anterioara cu Grecia, am zis ca merita sa le acordam o sansa... oricum au trecut 3 ani...
a meritat... camera a fost curata si lengeria chiar mirosea foarte frumos... cred ca sau construit multe foisoare, avind posibilitatea sa servesti masa afara in foisor chiar si seara tirziu... muzica a fost frumoasa si diversificata, personalul este format din tineri care mi-au fost tare dragi... imi amintesc cu drag de Ana care avea mereu un zimbet pentru noi...
mincarea a fost buna, proaspata si diversificata, iar portiile suficient de mari... se putea merge cu hidroblicicleta pe lac... fiind gratis pentru cei cazati la cabana...
deciiii... poate ca asa a fost in 2012... dar se pare ca si-au invatat lectia si eu zic ca merita o sansa...
mie nu mi sau parut mari preturile... 120 camera cu mic dejun inclus, mic dejunul a fost delicios si mai mult decit suficient...
eu va recomand cu drag aceasta cabana
@feli60 - ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Casa Simy [Petrești, AB]] Casa Simy – un bun popas pentru potolit foamea — scris în 18.01.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Stâna Ștefanu [Transalpina KM51]] Stâna Ștefanu - un amalgam de tradiții, miresme îmbietoare și peisaje idilice — scris în 07.08.23 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant Stâna Ștefanu [Transalpina KM51]] Stana Stefanu, aglomeratie da bun — scris în 01.09.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 La masă pe Transalpina, la ”Terasa Bunicului” — scris în 19.08.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2018 [Restaurant Casa Simy [Petrești, AB]] Recomand restaurant Casa Simy — scris în 17.08.18 de Costiii din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Stana Ștefanu - Transalpina — scris în 21.08.19 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Aug.2017 [Restaurant Stâna Ștefanu [Transalpina KM51]] Stâna Stefanu — scris în 03.09.17 de cozmin_t din BRASOV - RECOMANDĂ