ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Ador mâncarea grecească! Cu serviciile la localuri am eu o problemă...

TIPĂREȘTE URM de aici

Găsirea unei taverne în Peraia a fost floare la ureche (vezi impresii), doar apartamentul nostru se afla la câteva zeci de metri de faleza pe care se înșiruiau restaurante, cafenele-baruri și gelaterii. Care de care mai apetisante ca aspect, cu Marea Egee la picioare, care garanta fundaluri fotografice perfecte.

În ziua sosirii, pe la 6 seara, după ce am făcut un duș și am despachetat, am „ieșit în oraș” . Adrian era obosit și nu a cedat rugăminților mele pentru o partidă de înot. M-am zgâriat pe ochi: era îngrozitor de cald, plaja era plină, lume destulă și în apă, îi vedeam de la masă pe copiii ce se zbenguiau în mare. Aș fi preferat să fiu în locul lor! ????

Ne-am proptit în prima tavernă pe care am pus ochii. Se cheamă Trata Tsipouradiko, funcționează din 1994 și, așa cum vă ziceam, este situată pe faleză, mai precis pe strada P. Kountouriotou la numărul 67. Site: trata.com. gr. Se pare că ar avea un scor de 4 din 5 pe Tripadvisor, asta fiindcă m-am uitat acum, nu că aș alege restaurantele pe baza recomandărilor de pe acest site, care de cele mai multe ori favorizează, din câte am observat, localurile scumpe.

Trata e o tavernă tradițională clasică: nimic fițos și pretențios, un interior gol pe timp de vară, situat de cealaltă parte a străzii pietonale, fețe de masă viu colorate și scaune din plastic.

În locuri dintr-astea, grecii nu se obosesc cu designul interior. Nici n-au de ce... ????

Unele mese fuseseră amplasate direct pe nisip, chestie care mie nu-mi place: oricât de tare aș iubi marea, prefer să o admir dintr-un loc plat, ferm și sigur, fără riscul de a-mi faulta tălpile gingașe... ????

Meniul de la Trata este aproape neașteptat de bogat iar prețurile la mâncare ni s-au părut foarte convenabile. Vă puteți convinge privind fotografiile atașate.

Cum ne era foame, am comandat supă de pește și musaca (Adrian), respectiv bouyiourdi și calamar prăjit (eu).

Porțiile au fost mari iar gustul ex-cep-țio-nal! ???? Nu ezit deloc să fac o asemenea apreciere elogioasă! Se vede treaba că au un bucătar foarte bun.

Ne era și sete, așa că Adrain a dat gata două halbe mari de bere Kaiser, iar eu, mai modestă, doar una.

Total consumație: 51 euro. Și la final am primit on the house câte o cupă de înghețată.

Ne-a plăcut așa de mult la Trata, încât am recidivat, revenind într-o altă seară. De data aceasta Adrian a comandat hamsii afumate și sardine la grătar și eu dovlecei prăjiți și calamar umplut. Calamarul s-a dovedit a fi un pic gumos, așa cum mi s-a mai întâmplat în Grecia, însă celelalte feluri ne-au mers drept la inimă. Am udat mâncarea cu un litru de vin alb sec și două sticluțe cu soda water și la final am primit nota de plată de 51 euro și aceeași înghețată.

Un amănunt important: la Trata au muzică live în unele seri, prestată de una bucată bouzoukist și un chitarist. Foarte drăguță atmosfera!

Taverna O Lakis, strada Kountouriotou nr. 71, tot nota 4 pe Tripadvisor, a fost a doua noastră alegere. Și aici decorul era inexistent, dar absența a fost compensată din plin de apusul magnific de care ne-am bucurat ajungând pe înserat.

Oferta e variată, meniul era scris și în română iar prețurile sunt la fel de bune ca la Trata. Comanda noastră a constat din icre și legume la cuptor pentru Adrian, respectiv haloumi și midii cu pilaf pentru mine. Am plusat cu un păhărel de tsipouro pentru soț și o jumătate de litru de vin îndoit cu o sticlă de soda water pentru amândoi și la sfârșit, odată cu nota de plată de 40 de euro, am fost cadorisiți cu câte o cupă cu înghețată și o prăjiturică însiropată.

Mâncarea a fost foarte, foarte gustoasă. Salivez doar la amintirea ei! ????

Recomand ambele taverne, dar cu următorul amendament: serviciile lasă de dorit. Chelnerii, altminteri niște tineri drăguți, cu care ne-am înțeles relativ bine în engleză, s-au mișcat în ritm de melc????, preferând să stea de vorbă și să facă (probabil) schimb de bancuri, că prea râdeau tare. Degeaba și-au făcut chefii bine treaba, dacă am fost nevoiți să așteptăm destul de mult. Nu ne grăbeam, dar orișicât... nu se face.

Pentru mine a fost clar că Peraia duce lipsă de personal calificat, fapt confirmat și de o întâmplare cu o altă tavernă, pe aceeași stradă, al cărei nume nu l-am reținut, așa că i-am atașat la review o poză cu titlul „Așa nu!!!” . La acest local, puștii care se dădeau drept chelneri se fâțâiau aiurea de colo-colo și trăncăneau între ei, neluându-i în seamă pe oaspeți. După o jumătate de oră de așteptat în zadar, am părăsit locul, nu înainte de a-i spune vreo două „de dulce” ????madamei (bănuiesc că era proprietăreasa) care agăța clienții la intrare, pentru a-i da apoi pe mâna chelnerilor indolenți...

Și la Sister 5, o gelaterie de pe faleză, am avut parte de același tratament: am fost nevoiți să o tragem de mânecă pe fătuca ce pălăvrăgea cu o amică pentru a ne lua comanda de înghețată. Iar la Paso Cafe-Bar, unde am poposit pentru un aperol spritz, tinerii și tinerele se mișcau în reluare, așa că Adrian s-a ridicat de la masă pentru a le face semn că aterizaserăm și noi acolo totuși.

Una peste alta, dacă mâncarea mi-a plăcut mult la tavernele din Peraia, în schimb la capitolul servicii mai e mult de lucru... ????


despre SERVICII

Peste tot chelnerii se mișcau încet, semn clar că nu erau profesioniști, ci niște tineri angajați sezonier


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Gastronomia locală m-a surprins plăcut; chiar nu mă așteptasem la bucătari atât de pricepuți și mâncare așa de gustoasă


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Poziționarea localurilor pe faleză, cu marea realmente la picioare, reprezintă decorul perfect. De altceva nici nu e nevoie. Părerea mea!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 28.07.23 19:22:09
Validat / Publicat: 28.07.23 20:00:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4072 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Taverna Trata - calamar prăjit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[28.07.23 20:46:38]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[28.07.23 21:03:26]
»

@webmaster: Mulțumesc

doinafil
[30.07.23 15:43:43]
»

Să vă fie de bine!!!

Treaba asta cu serviciile bune, cu ospătarii atenți la fiecare consumator care le calcă pragul, cu deferența de care ar trebui să dea dovadă, este o „poveste” - din păcate - de mult uitată” !

Poate că este și vina patronilor de restaurante - în România, cu siguranță - (sau de taverne, în cazurile despre care ai scris aici) care nu-și „aruncă” banii pe oameni școliți în domeniul „HORECA” , care știu cum să-și mulțumească oaspeții, să-i facă să revină la ei. Preferă să angajeze tineri dornici de un câștig rapid pe perioade scurte, fără nici un fel de pregătire în relația cu clientul.

Ni s-a întâmplat și nouă odată, cu ceva ani în urmă, în Nessebar, să ne ridicăm de la masă, nefiind luați în seamă de nimeni!

Toate mâncărurile pozate și atașate arată grozav! , iar P09 mi-a făcut cu ochiul și, când vom mai merege în Grecia, voi comanda și eu bouyiourdi, că prea arată bine!

Felicitări și...

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[30.07.23 15:54:10]
»

@doinafil: Mersi frumos pentru vizită, ecou și vot, Doina.

Așa e, din păcate după pandemie tot sectorul HORECA duce lipsă de personal calificat atât în România cât și alte țări. În Grecia mai e o "problemă": foarte multe restaurante, cafenele, pensiuni sunt mici afaceri de familie în care se practică "nepotismul". Dacă tânărul sau tânăra a deprins buna servire de la părinți, bunici, unchi, mătuși etc. e OK, dacă nu tot OK e.

Doar trebuie și ei sa câștige o pâine...

PS Bouyiourdi-ul e o chestie super gustoasă, trebuie să îl încerci.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, doinafil
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Perea / Ag Triada?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053246021270752 sec
    ecranul dvs: 1 x 1