GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul – terasă Wirtshaus am Tuxer Ferner 2660m, Hintertux Gletscher, Austria
În cele patru zile de schi pe domeniul schiabil Ghețarul Hitertux vezi impresii am mâncat la restaurantele de pe pârtie. Trei zile am mâncat la restaurantul Sommerberg de la 2100m vezi impresii iar în ultima zi am mâncat la restaurantul Wirtshaus de la 2660m, cu o superbă terasă panoramă de unde am admirat peisajul și am făcut fotografii... era prea frig ca să mănânc afară (-8C).
Restaurantul
Programul restaurantului
Restaurantul este deschis între orele 11-15.
Eu am urcat pe la ora 10:30 ca să văd cum este acolo, să fac fotografii, pentru că știam că la prânz este foarte aglomerat (doi prieteni din gașcă ne-au spus că nu sunt locuri libere la masă pentru că au încercat să mănânce acolo).
Așadar, cu acordul personalului, am fotografiat localul fără să deranjez clienții, care la acea oră erau foarte puțini.
Restaurantul este cu servire a la carte, este elegant, frumos decorat, cu șemineu, banchete cu multe perne pentru spate, mese și scaune din lemn, cu lumină indirectă dată de aplice.
Pe fiecare masă sunt aranjate suporturi cu tacâmuri și șervețele, percum și o tăbliță pe care este notată ora de la care este rezervată masa.
Înainte de intrarea în restaurant este un bar cu șemineu, banchete, pe jos este parchet iar lumina este una caldă.
În jurul restaurantului este terasa panoramă. 360 grade, pe care sunt amplasate mese cu scaune sau bănci, șezlonguri. Servirea se face pe terasă de către chelneri.
De la parterul clădirii de urcă la restaurant un etaj cu ajutorul scărilor rulante.
La parter este toaleta gratuită, dulăpioare cu cheie pentru păstrat obiecte.
Totul este foarte curat și organizat strict.
După ce am schiat, m-am reîntors la restaurant la prânz, pe la ora 13:40 ca să mănânc. Restul găștii a rămas la restaurantul de jos pentru masa de prânz. Eu am intrat în restaurant și văzând că de la o masă s-au ridicat oamenii, eu m-am așezat acolo. În câteva clipe a apărut chelnerul care m-a poftit afară din restaurant. Acolo nu te așezi unde vrei, totul este strict organizat. Pentru că erau ocupate celelalte mese, la intrarea în restaurant era rând, unde se aștepta să fi plasat la masă. Eu acum am aflat, mai ales că nu am citit pe o tablă informația conform căreia trebuia să aștepți până vei fi condus la masă.
Nu am așteptat mult, dar după ce am mâncat am observat că se făuse rând mare la intrarea în restaurant.
Mâncarea
Am primit un meniu și după ce l-am consultat, am comandat gulaș pentru că știam cum este, eu am mâncat și la restaurantul de jos și m-a plăcut.
Am rămas surpinsă când am primit gulașul porție mică într-o cană ca de lapte pentru mic dejun. Nu am vrut un bol mare pentru că am văzut că este prea mare, dar nici o ceașcă de gulaș.
Am cerut porție de snitzel pentru copii, sau jumătate de porție, dar mi-au răspuns că ei nu fac decât snitzel mare și nu au porții pentru copii.
Așadar am mâncat doar porția mică de gulaș cu 5,50 euro.
Aici prețurile sunt mai mari, dar ești servit la masă, foarte rapid, pentru că așteaptă lumea la intrare.
Mâncarea este gustoasă peste tot pe pârtie.
Am fotografiat meniul și îl puteți consulta în fotografiile atașate acestui articol.
Ce m-a surprins, și chiar am întrebat localanicii vecini la aceeași masă, pe servețelele de pe masă scria – Servus Tirol. Adică același salut pe care îl avem noi în Tîrgu Mureș este valabil și în Austria având aceeași utilizare. Ce mică este lumea!... moștenire de la Imperiul Austro-Ungar (și gulașul de asemenea).
Recomandarea
Da, vă recomand acest restaurant.
Trimis de Dana2008 in 16.12.19 12:43:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Hehe, prin Viena era și un soi de lozincă, sau vorbă, ceva de genul „la noi nu se zice Guten Tag, sau Tschuss, la noi se zice Servus”.
Deși cică saluturile tradiționale austro-bavareze Servus și Gruess Gott cam dispar, tinerii le văd prea vechi.
@abancor: ????
Ce mică e lumea!
Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Tinerii poate preiau americanisme ca noi... dacă vrei să saluți mai cool.
Călătorii plăcute!
Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2019 [Panorama-Restaurant Sommerbergalm] Restaurant Sommerberg 2100 m, de pe domeniul schiabil Ghețarul Hintertux, Tirol est, Austria — scris în 05.12.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ