ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.06.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUN-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Gustos şi tradiţional în Edirne la Köfteci Osman

TIPĂREȘTE URM de aici

3 iunie 2023

Edirne a fost ultima oprire pe tărâm turcesc înainte de plecarea spre casă la terminarea vacanţei turceşti din acest an. Dacă am ezitat destul de mult în alegerea hotelului, în ceea ce priveşte zona în care doream să mâncăm, nu am avut niciun dubiu, mergând la sigur în zona din proximitatea Moscheii Selimiye, unde eram convinsă că voi găsi ceea ce căutam, după cum s-a şi întâmplat ????.

Mai greu a fost să ajungem în centrul oraşului Edirne, după ce alesesem un hotel aflat la o distanţă mărişoară de 2,8 kilometri de acesta. Era exclus să mergem atât de mult pe jos, maşina nu prea voiam să o scot din parcarea hotelului, era şi plină de bagaje, cu prea multe lucruri lăsate la vedere. În plus, văzusem deja că oraşul era plin de bulgari veniţi la cumpărături, precum şi de români, cel mai probabil cu aceleaşi gânduri, care voiau să profite din plin de minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii şi nu voiam să mai am şi grija căutării unui loc de parcare în nebunia de acolo. Aveam eu în minte să încerc să parchez contra cost la ACR Palas, aflat în zona ultracentrală şi cu o parcare generoasă, dar dacă şi bulgarii făceau la fel? După ce am cerut la recepţia hotelului ND Suite la care eram cazată câteva informaţii privind transportul în comun în Edirne şi cum aş putea ajunge mai uşor în centru, am decis să mergem cu dolmuşul nr. 3A pe care l-am luat din staţia de la Margi Outlet. Am plătit cu card Revolut la şofer câte zece lire turceşti de persoană, contravaloarea călătoriei şi am coborât în centru chiar înainte de Moscheea Selimiye.

După plimbarea prin mall şi cu dolmuşul mie mi s-a făcut foame, astfel că am decis că mai bine mâncăm ceva şi apoi mai cutreierăm pe acolo. Soţul meu a propus să mergem din nou la „Bizon” , cum poreclise el restaurantul la care mâncasem la precedenta vizită în Edirne şi fusese foarte bine. Eram gata să accept, chiar dacă parcă aş fi vrut să încerc şi altceva. Întâmplarea a făcut să se ocupe chiar în faţa noastră ultima masă de pe terasa de la Bizim Ciğerci, astfel că a trebuit să ne reorientăm şi am făcut-o rapid, alegând să intrăm la Köfteci Osman, unde mai era liberă o singură masă pe terasa semideschisă.

Köfteci Osman este un restaurant tradiţional cu specific turcesc, situat chiar în „buricul târgului” , la doi paşi de Moscheea Selimiye, care constituie, din punctul meu de vedere, centrul oraşului Edirne. Funcţionează într-o clădire cu etaj, veche, dar frumos renovată, la intersecţia dintre D100 şi D535, fiind lipit de supermarketul Margi, mai mult un aprozar foarte bine aprovizionat din câte am văzut eu.

Adresa: Sarıcapaşa, Kıyık Cd. No:8,22000 Edirne Merkez/Edirne, Turcia

Coordonate GPS: 41.67689508333248,26.55794294690553

Social Media: pe FB

Numele îmi suna cunoscut, nu am realizat atunci pe loc, dar primisem această recomandare de la două persoane de încredere. Recomandarea era pentru chiftelele extrem de gustoase care au adus faimă restaurantului, însă eram convinsă că nu voi da greş nici cu alte preparate din meniu.

Oricum aş fi avut încredere să mănânc într-un restaurant deschis din 1988, care a crescut şi s-a dezvoltat frumos în cei 35 ani de funcţionare, cu zece ani mai mult decât mai cunoscutul concurent Aydın Tava Ciğer.

Am fost imediat interceptaţi de către un ospătar care, cu plecăciuni exagerate, tot încerca să ne convingă să stăm în interior în salonul de la parter unde era o răcoare plăcută de la aerul condiţionat, dar eu nu renunţ prea uşor, aşa că mi-am ocupat victorioasă masa dorită de pe terasă.

Am cerut un meniu şi am avut surpriza să primesc unul, frumos, cu poze colorate pentru fiecare fel de mâncare, dar preţuri... yök. Măi să fie, aşa meniu n-am mai văzut. Eu nu aveam nevoie de poze, deja cunoscând suficient de bine bucătăria turcească după atâţia ani şi atâtea vacanţe petrecute în Turcia. Chiar dacă îmi era foarte foame, nu eram dispusă să accept să comand în orb.

Cât m-am uitat eu la poze, ospătarul, din proprie iniţiativă, începe să îmi umple masa cu cunoscutele aperitive turceşti, vreo patru cinci farfurioare cu chestii deja cunoscute, din care oricum nu aş fi mâncat, unele nu-mi plăceau, iar altele erau prea condimentate pentru stomacul meu. Refuz politicos aperitivele, pentru mine nu conta că erau din partea casei, şi întreb de preţurile care lipseau din meniu. Începe să râdă şi-mi zice să scanez un cod QR lipit pe suportul de solniţe. Eu îi zic că nu am internet şi întreb dacă restaurantul are net gratis. Îmi cere telefonul şi introduce el parola de conectare la wifi.

Accesez meniul, bine structurat pe categorii, şi comand imediat o două ciorbe de burtă (50 TL porţia) la care cer din prima şi usturoi, o porţie de ficat prăjit la 150 TL, deşi mâncasem pe săturate în Antalya, însă nu voiam să plec din Edirne fără să fi încercat şi aici acest preparat tradiţional local, iar de băut am cerut două sticle de ayran (22 TL sticla). Am comandat în turceşte, intenţionat, iar strategia se pare că a funcţionat perfect, atitudinea ulterioară schimbându-se vizibil. Soţul meu a fost mândru de mine şi chiar m-a lăudat pentru progresele făcute la nivel conversaţional, acesta nefiind singurul caz când am fost trataţi diferit când le-am vorbit pe limba lor.

În aşteptarea mâncării comandate, m-am dus să mă spăl pe mâini. Toaletele, curate şi dotate cu consumabilele necesare, se află la etaj, unde mai există un salon drăguţ, luminos şi răcoros, invadat chiar în acel moment de un grup de turişti străini, cu ghid, veniţi pentru a lua masa. Mi-a plăcut seria de tablouri cu care era decorată scara de acces la etaj, înfăţişându-l patronul localului, precum şi alte scene din istoria de 35 ani a restaurantului.

Mâncarea ne-a fost adusă după o scurtă aşteptare. Mai întâi tacâmurile în punguţe individuale, un coş cu pâine şi mujdeiul cerut de mine. Ciorbele erau fierbinţi şi au venit însoţite, aşa cum mă aşteptam, de un sfert de lămâie ????. Nu am luat două trei linguri de ciorbă, că ospătarul ne-a adus şi ficatul prăjit şi sticlele cu ayran. Nu am înţeles niciodată obiceiul ăsta al turcilor de a aduce la masă toate felurile de mâncare comandate aproape în acelaşi timp, dar nu a fost prima dată când s-a întâmplat aşa. Cu adaosul de usturoi, ciorba de burtă a fost exact pe gustul meu, mai bună şi mai bogată decât cea mâncată cu trei zile în urmă la restaurantul mult mai cu ştaif al unui hotel din Antalya. Nici ficatul prăjit nu a fost mai prejos, acesta venind însoţit de câteva felii de roşie. Aici pot spune că am mâncat ficat mai gustos chiar în această vacanţă turcească, însă acela fusese la grătar nu prăjit.

Pentru desert nu mai era loc şi nici nu era prea indicat pentru mine, astfel că am cerut nota de plată. Toată „distracţia” ne-a costat 294 lire turceşti. Pentru că am fost mulţumită atât de gustul mâncării, cât şi de serviciile prompte, am plătit cash 330 TL, chiar dacă se putea plăti şi cu card bancar, am mai fumat o ţigară şi, sătui, ne-am continuat plimbarea prin Edirne.

Pentru că am citit recent despre nemulţumirea unui coleg referitoare la costurile „adiţionale” care majorează preţul mâncării comandate, în speţă pâinea, smântâna sau mujdeiul, care „scumpesc” ciorba de burtă, voi face menţiunea că nici pâinea şi nici mujdeiul nu au apărut pe nota de plată. Pentru mine nu a fost o surpriză, ci normalitatea cu care m-au răsfăţat mereu turcii.

În Edirne variantele de a lua masa sunt multe şi variate, pentru orice buzunar, mâncarea fiind proaspătă, gustoasă şi destul de ieftină, chiar dacă toate preţurile au crescut de la vizita noastră anterioară cu mai mult decât devalorizarea lirei turceşti. Oricum aici am mâncat mai ieftin ca în alte zone din Turcia.

Recomand cu încredere restaurantul Köfteci Osman, care s-a dovedit o alegere inspirată, pentru mâncarea gustoasă la un preţ rezonabil, pentru amabilitatea şi promptitudinea personalului şi pentru poziţionare şi atmosferă. Voi reveni cu prima ocazie la acest restaurant pentru a testa şi celebrele chiftele Osman ????

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 29.06.23 06:07:19
Validat / Publicat: 29.06.23 06:38:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 5715 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Köfteci Osman Restoran - ciorba mea de burtă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

cosminap
[29.06.23 07:58:01]
»

Să vă fie de bine! Am notat locația cu ocazia vizitei de shopping????. Legat de comandat în turcă ????, sunt junioare-n vacanțe turcești (încă) și nici nu vreau să-mi imaginez ce mi-ar aduce săracul chelner dacă m-aș încumeta să vorbesc pe limba lui!

lucy
[29.06.23 20:18:17]
»

Ma bucur ca votul meu a venit cu Superbonus. Si noua ne place la Kofteci Osman. Mai au o locatie putin mai sus de Aydin, viavis de restaurant Saray. Noua ne este mai la indemana aceasta. Inainte aduceau pe langa preparatele comandate, rosii si ceapa, ardei iute uscat si un sos de ardei iute. la ultima vizita la ei, pe langa cele de mai sus ne-au mai adus un aperitiv cu vinete coapte pe care l-am regasit pe nota. Nu a fost o problema ca a fost gustos. Dar e bine de stiut. Mai ales ca nu am mai intalnit astfel de practici pana acum la ei si nici intrun alt restaurant din Edirne. In alta ordine de idei, neaparat la viitoare vizita sa incerci gratarul de vita, frigaruile de berbecut, la desert haraybolu cu inghetata si neaparat chiftelele. Toate cele bune

nicole33AUTOR REVIEW
[30.06.23 06:31:53]
»

@cosminap:

Mulțumim!

Am notat locația cu ocazia vizitei de shopping

Recomandarea acestui local am făcut-o cu toată încrederea. Am fost acolo şi am fost mulţumiţi şi de servicii, dar mai ales de gustul mâncării.

Dacă tot intenţionezi o nouă vizită pentru cumpărături la Edirne, îţi voi recomanda şi hotelul la care am fost cazată, un hotel nou şi confortabil, aflat în apropierea centrelor comerciale, visavis de un Migros mare şi de Margi Outlet. Este vorba de ND Suite Hotel despre care am povestit aici: vezi impresii

De comandat în turcă nu este greu deloc, mai greu este când încep respectivii să se converseze cu tine

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[30.06.23 06:42:00]
»

@lucy:

Si noua ne place la Kofteci Osman.

Ştiam că vă place şi asta mi-a dat încredere să-l aleg, acum putându-l recomanda la rândul meu altora.

Si noua ne place la Kofteci Osman.

Ştiam că mai au o locaţie, tot ultracentrală, dar acolo nu am ajuns.

Inainte aduceau pe langa preparatele comandate, rosii si ceapa, ardei iute uscat si un sos de ardei iute. la ultima vizita la ei, pe langa cele de mai sus ne-au mai adus un aperitiv cu vinete coapte pe care l-am regasit pe nota.

Şi mie mi-au adus aperitivele respective, dar le-am refuzat politicos, pentru că nu mănânc nici roşii şi nici ardei iute. De obicei, acestea sunt din partea casei şi NU se regăsesc pe nota de plată. Vinete nu mi-au oferit, dar eu nici vinete nu mănânc, deci oricum aş fi refuzat.

In alta ordine de idei, neaparat la viitoare vizita sa incerci gratarul de vita, frigaruile de berbecut, la desert haraybolu cu inghetata si neaparat chiftelele.

Voi ţine cont de sugestiile tale cu prima ocazie. Chiftelele musai trebuie încercate şi dacă mai merge şi un desert, poate, poate

Mulţumesc mult pentru vizită, recomandări şi ecou!

Michi
[01.07.23 09:02:50]
»

@nicole33: De ajuns acolo nu mai ajung dar poftă mi-ai făcut.

nicole33AUTOR REVIEW
[02.07.23 11:51:03]
»

@Michi:

De ajuns acolo nu mai ajung dar poftă mi-ai făcut.

Cam ăsta este şi scopul ascuns al articolelor despre restaurante, mai ales dacă sunt însoţite şi de poze edificatoare

Despre ajunsul acolo, eu nu aş fi convinsă că nu se poate. Experienţa m-a învăţat că "never say never! "

Edirne este situat foarte aproape de graniţa cu Bulgaria. Am amici care, cu ocazia fiecărei vacanţe petrecute la bulgari în partea de sud a litoralului, de obicei la Duni, nu rezistă tentaţiei de a da o fugă la turci şi se opresc în Edirne de cele mai multe ori sau merg până la Istanbul dacă au mai multe zile la dispoziţie, având nevoie doar de paşaport

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Zoazore
[02.07.23 20:04:50]
»

@nicole33:

Recomandarea era pentru chiftelele extrem de gustoase care au adus faimă restaurantului,

si totusi

comand imediat o două ciorbe de burtă (50 TL porţia) la care cer din prima şi usturoi, o porţie de ficat prăjit la 150 TL, deşi mâncasem pe săturate în Antalya, însă nu voiam să plec din Edirne fără să fi încercat şi aici acest preparat tradiţional local, iar de băut am cerut două sticle de ayran (22 TL sticla).

Cum vine asta, Tiza? Ai facut ca mine cand am mers dupa paine, dar mi-am cumparat fusta!

Am cerut un meniu şi am avut surpriza să primesc unul, frumos, cu poze colorate pentru fiecare fel de mâncare, dar preţuri... yök. Măi să fie, aşa meniu n-am mai văzut. Eu nu aveam nevoie de poze, deja cunoscând suficient de bine bucătăria turcească după atâţia ani şi atâtea vacanţe petrecute în Turcia

Asta da! In poze am vazut ca avuses preturile puse, dar ulterior sterse. Si daca nu ai telefon destept si nu stii nici turca? Ce faci?

Am comandat în turceşte, intenţionat, iar strategia se pare că a funcţionat perfect, atitudinea ulterioară schimbându-se vizibil. Soţul meu a fost mândru de mine şi chiar m-a lăudat pentru progresele făcute la nivel conversaţional, acesta nefiind singurul caz când am fost trataţi diferit când le-am vorbit pe limba lor.

Ba chiar si eu is mandra de tine!

Ciorba arata bine, dar are o culoare cam... maronie in P09. Asa ca... nu mi-e pofta... nu mi-e pofta... nu mi-e pofta... Ete, na! Cine ma crede? Nici macar eu!

Sa va fie de bine!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.07.23 06:08:40]
»

@Zoazore:

Cum vine asta, Tiza? Ai facut ca mine cand am mers dupa paine, dar mi-am cumparat fusta!

Mi se întâmplă deseori, astfel că eu nici nu mă mai mir. Pur şi simplu nu aveam poftă de chiftele, oricât de celebre, după 18 zile petrecute în Turcia, dar acum am un motiv suficient de serios pentru a reveni

Si daca nu ai telefon destept si nu stii nici turca? Ce faci?

Păi te uiţi la poze şi arăţi cu degetul pe meniu la felul pe care-l pofteşti. Simplu. Nu ştii cât costă, este adevărat, dar mâncarea nu este scumpă în Edirne, iar surpriza sau "amenda" vine după ce deja te-ai săturat şi ai altă dispoziţie. Poţi plăti şi cu card.

Mulţumesc mult pentru urări, aprecieri şi încredere . Chiar eram mirată că nu ai reacţionat până acum la vederea pozelor cu ciorba de burtă

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cosminap, lucy, Michi, Yoda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Edirne? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068725109100342 sec
    ecranul dvs: 1 x 1