ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.09.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
LUNA
SEP-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Deliciu gastronomic la Aydın Tava Ciğer - Edirne Food, partea a I-a

TIPĂREȘTE URM de aici

Gătitul nu este chimic. Este o artă. Necesită mai degrabă instinct și gust decât măsurători exacte. - Marcel Boulestin (bucătar francez, restaurator și autor de cărți de gătit care au popularizat bucătăria franceză în lumea vorbitoare de limbă engleză)

Adresa: Sabuni, Tahmis Çarşısı Sk. No:8,22000 Edirne Merkez/Edirne, Turkey

Link Google Maps: click aici

Website: click aici

Fiind cazați în Edirne, timp de 4 nopți la Blackmoon Villa (vezi impresii), am avut timp suficient să experimentăm ceva mai bine (față de data trecută) experiența culinară turcească sau turcă sau cum s-o zice.

Locația se află în buricul târgului, zona centrală, foarte aproape de Moscheea Selimiye. Zona este foarte animată și foarte aglomerată, mai ales spre seară. Dar cumva bine structurată în sensul că majoritatea localurilor, restaurantelor, fast food-urilor se află ticstite spre Nord Vest ca să zic așa, iar magazinele cu haine, suveniruri, poșta, băncile, etc se află pe partea Sudică a centrului, canalizate spre Bazarul Ulus unde se și termină aleea pietonală.

Pe aici nu circulă autoturisme dar în schimb este evident plin de scutere la care trebuie să fii foarte atent pentru că le manevrează destul de bezmetic.

Bucătăria turcească prezintă încă multe necunoscute pentru noi care facem pași timizi către a o înțelege mai bine. Am luat la puricat majoritatea recenziilor scrise de colegii AFA despre Edirne, mai ales cele ale @m liviu, @crismis, @elviramvio, @danyo și nu în ultimul rând, articolul lui @Aurici pe care l-am și printat pentru a ne putea inspira. Deși articolul are o vechime de 7 ani, multe informații au rămas de actualitate și ne-au ajutat în mica noastră aventură. Vă mulțumesc tuturor.

@Aurici, dacă citești aceasta recenzie, să știi că în drum spre Edirne, soția a citit (eu conduceam) recenzia ta de la cap la coadă și am trăit cu drag emoțiile tale, de la agonie la extaz. Mulțumim pentru inspirație și pentru vibe-urile bune pe care ai reușit să le așterni în cuvinte.

Bucătăria turcească a influențat toate țările vecine, inclusiv România care a împrumutat și ea multe rețete tradiționale turcești, evident puțin modificate și adaptate stilului nostru culinar. Turcii au o istorie lungă și bine definită, arta culinară fiind cumva o moștenire a bucătăriei otomane, un mix culinar între Orientul Mijlociu, Asia Centrală dar și Balcani.

Chiar și în interiorul Turciei, bucătărie diferă de la o regiune la alta, la fel ca în România. Maramureșul, Moldova, Ardeal, Oltenia, Muntenia, Transilvania, etc, fiecare cu un stril propriu.

Și aici avem parte de diferite tradiții culinare, influențate puternic de zonă și de ce se poate cultiva în acea zonă.

____

Deliciu culinar la Edirne

Așadar am ajuns în centrul orașului după ce am parcat mașina undeva în zona de lângă Moscheea Selimiye, fără nici un plan de a mânca ceva sau undeva anume.

Dar mulțumită lui Miezău și probabil planetelor care s-au aliniat față de noaptea de din urmă în care nu am avut somn și am avut niște crampe groaznice, acum am ajuns fix unde trebuia, exact din prima zi, exact la masa de seară. Mai bine de atât nici nu se putea! Ne-a sărit în ochi acest restaurant și ce să vezi?

Din toate localurile din zonă, acesta (am aflat ulterior după ce am studiat recenziile) pare că este cel mai popular, având pe Google aproape 9.000 de recenzii cu o notă medie de 4,4. Nu am reușit să mai găsesc în jur o locație cu un asemenea număr impresionant de recenzii.

Se spune că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul dar de data aceasta, zicala nu are nici o acoperire. Aici poți veni și cu sacul și cu toată familia pentru că nu vei rămâne dezamăgit. N-ai cum.

Locația era deja destul de aglomerată dar am avut noroc și am prins o masă sus la etajul 1. Am văzut că mai era un etaj (2) dar era semnalizat ceva cu Salon VIP... Cum nu suntem VIP-uri, am stat domoli la etajul 1.

Ospătarii erau destul de agitați în sensul că umblau de colo colo, debarasau mesele, aduceau mâncarea de la parter (unde era bucătăria). Un furnicar organizat dar continuu.

Etajul foarte frumos amenajat, părea renovat de curând. Pe tavan ceva amenajări cu leduri, ferestre mari spre strada principală dar și pe cea secundară, decorațiuni cu lemn pe pereți, totul simplu dar cu bun gust.

Ne-au adus meniurile și evident cap de listă era renumitul Tava Cigeri. Soția își dorea de mult să încerce acest preparat, data trecută la tura din Istanbul acesta scăpând cumva din atenția noastră. Așadar ea și-a comandat ficații iar eu am mers pe ceva mai tradițional dar reinventat pe stil turcesc, anume Tavuk Bonfile adică un piept de pui sau dacă traducem mot-a-mot, o friptură de pui.

După nici 5 minute, deja au adus garnitura de la ficați. Mai exact 3 farfurii mai mici cu...

-pastă de ardei iute

-roșii + ardei copți + ceapă

-ardei iuți uscați

Noi de fel nu mâncăm iute, maxim un ușor picant. De curiozitate am testat pasta aia de ardei. Am pus vârful limbii pe el... ce vorbești bă băiatule? Mi-a luat instant gura foc și am început să tușesc precum un fumător profesionist. ???? Evident că le-am lăsat deoparte. Atât pasta, cât și ardeii. Dar ceapa și roșiile se puteau mânca deși luaseră o mică tentă de iute, de la ardeii care au stat pe ele. ????

În schimb turcaleții de pe lângă noi, basculau pasta aia + ardeii, ca pe pâine tăticule. Apoi la etaj era un recipient mare cu ayran de unde se făcea refillul pentru cei ce comandau. Băgau ăștia la ayran, îl beau ca pe apă.

După alte câteva minute (15 de la comandă) au adus și ficații, specialitatea casei (că doar crâșma se numește precum ficatu').

Deși am o semi-repulsie vis-a-vis de ficat sau în general organe gătite, de data aceasta s-a dovedit clar că până și cel mai groaznic fel de mâncare (pentru unii) poate deveni mâncabil și ridicat la rang de artă (și încă cum...) dacă este preparat de cine trebuie și cum trebuie.

V-ați prins că am gustat și eu din ficat și era... demențial. A venit imediat și felul meu de mâncare. Cele două bucăți de pui, cartofi prăjiți, ceapă, ardei subțire copt, orez și o felie de roșie.

Puiul a fost GE-NI-AL. Se topea efectiv în gură. Cred că dacă ar fi să fac un top 3 al puilor precum topul ciorbelor de burtă, acest pui s-ar duce lejer în top 3, posibil să ia și aurul. Ai zice că este doar un pui. Da dar depinde cum îl pregătești, cum îl prepari și evident și cum îl servești. Primul impact cu mâncarea este cel vizual. Inclusiv orezul ăla chior care era alb ca varul, avea un gust de-ți băteai copiii. Platingul la fel, foarte fain (Vezi pozele).

După alte câteva minute ne mai aduce ospătarul o porție de cartofi prăjiți. Cum eu aveam deja cartofi la pui, am presupus că face parte tot din pachetul ficatului prăjit. Au fost bineveniți. Cine poate refuza cartofi prăjiti?

Exceptând iuțelile menționate anterior, am mâncat tot (mai puțin farfuria). ???? Plata am făcut-o la parter, unde era casa de marcat, același sistem de plată fiind folosit mai prin toate locațiile frecventate, inclusiv prin Erasta Mall, la restaurantele de le etaj.

____

Nota de plată, tarife și alte socoteli

Toate ca toate dar cât am plătit? Am mers la casă și am menționat numărul mesei (B18). Așadar...

-Tava Cigeri = 75 lire (cu toate iuțelile aferente incluse) adică vreo 20 lei la cursul de azi

-Puiul meu fripturos = 65 lire (la fel, cu toate garniturile) adică vreo 17 lei la cursul de azi

Practic am plătit doar 37 de lei pentru toate bunătățile enumerate sus. Mai bine de atât nici că se putea, direct pomană. Nu pot să uit porcul ăla roluit + ciorba de burtă și limonada de la Britannia din București unde am spart 100 de lei! Scump și prost. Aici nu ai cum... n-ai cum, n-ai ce să le spui ce să le reproșezi. Sunt cu mult peste noi.

Trecând peste politica de prețuri, o lăsăm în plan secundar. Dar gustul mâncărurilor, servirea, amabilitate personalului, la noi mai greu...

Pe lângă preparatele sus enumerate, mai aveau și altele în meniu, precum

-ciger izgara (adică ficat la grill) = 75 TL

-tavuk șiș = 65 TL

-salate la 25-30 de lire

Iar la băuturi nu aveau alcool, ceea ce pentru noi nu a fost un impediment pentru că de fel nu prea consumăm. Aveau însă ceai la 5 lire, apă plată la 4 lire, cafea la 17 lire sau cola la 13 lire.

La casa de marcat sunt mici cutii marcate cu TIPS unde (cine dorește) poate lăsa o mică atenție în semn de mulțumire. Dacă nu lăsați nu se supără nimeni! Dar măcar un Teşekkürler să le spuneți (adică mulțumesc) și veți vedea instant cum zâmbetul lor deja existent, devine unul și mai și!

____

Concluzii

Dacă ai ajuns în Edirne cred că este imperios necesar să încerci acest Tava Ciğer care are mare succes prin centru unde sunt multe, foarte multe locații care fac reclamă acestui preparat. Cel puțin aici unde am fost noi la Aydın Tava Ciğer, găteau la ficatul ăsta cu sute de kilograme. Veneau ospătarii cu Ciger precum mașinile pe Valea Prahovei într-o zi de Sâmbătă.

Deși am avut intenția de a mai mânca aici pe parcusul șederii noastre, dățile ce aveau să vină nu am mai prins masă liberă. Într-una din zile chiar era o coadă în toată regula la intrarea. Oameni care așteptau la rând (vreo 10) să se elibereze o masă în interior. Chiar trecuse un domn și a întrebat... asta este coada? , la care un domn ce asigura organizarea îi spune... da! A făcut stânga împrejur și du-te Dică, la fel ca și noi care am ales alte localuri unde să mâncăm ceea ce nu a fost o alegere neinspirată pentru că am avut succes de fiecare dată!

Ce vreau să spun este că locația în cauză este o mică uzină care lucrează la capacitate ridicată încercând să facă față cererii ridicate.

La naiba, până și eu care nu mănânc ficat l-am încercat și am fost plăcut surprins. ????

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 14.09.22 14:12:48
Validat / Publicat: 14.09.22 14:45:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 2979 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Ficatul renumit - Tava Cigeri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

mishu
[14.09.22 15:14:43]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Start vot! Mai omule, tu esti criminal mai ceva decat ardeii iuti de pe masa. Nu pot sa nu redau un pasaj scris de tine:

Puiul a fost GE-NI-AL. Se topea efectiv în gură. Cred că dacă ar fi să fac un top 3 al puilor precum topul ciorbelor de burtă, acest pui s-ar duce lejer în top 3, posibil să ia și aurul. Ai zice că este doar un pui. Da dar depinde cum îl pregătești, cum îl prepari și evident și cum îl servești. Primul impac cu mâncarea este cel vizual. Inclusiv orezul ăla chior care era alb ca varul, avea un gust de-ți băteai copiii. Platingul la fel, foarte fain (Vezi pozele).

nici nu-ti mai trebuie sa vezi pozele... noroc ca nu ai pus prea multe, ca la felul in care vorbeai despre acest pui mai ramanea sa ni-l si pui in poze in diferite ipostaze, asta ca sa ne omori de tot .

Ce pot spune, trebuie sa imi planific o excursie acolo si sa ma conving... nu ca nu te-as crede... ci pentru confirmare .

Felicitari, votat cu mare drag.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[14.09.22 15:18:21]
»

@mishu: Hehe, mulțumesc frumos mishu! Adevărul că și mie mi s-au umezit puțin papilele gustative cât am scris această recenzie. Am înghițit în sec și m-am mulțumit cu ce am găsit acasă prin frigider. ????

Mulțumesc pentru vizită, vot și ecoul fain! Sărut-mâna! ????

webmasterPHONE
[14.09.22 15:32:53]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[14.09.22 15:34:47]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Yoda
[14.09.22 15:47:13]
»

@⭐ValentinB_88⭐:

Ce vreau să spun este că locația în cauză este o mică uzină care lucrează la capacitate ridicată încercând să facă față cererii ridicate.

Exact asta gandeam si eu cand am fost acolo: o fabrica de mancare gustoasa. Nu stiu cum, dar cand ne-am asezat noi la masa afara, erau cam toate mesele goale. Pana sa ne uitam in meniu si sa comandam, toate mesele s-au ocupat si pe urma, cand se sculau unii, imediat se asezau altii.

Si confirm ca mancarea este extraordinar de gustoasa. Si multa, abia poti termina.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[14.09.22 15:52:45]
»

@Yoda: Corect, porțiile sunt mari! Mai ales ficatul acela... aia era porție de două persoane după părerea mea. Nu am putut mânca tot ficatul iar cu puiul am dat lupte zdravene ca să-l pot dovedi! ????

Aurici
[14.09.22 17:03:37]
»

@Aurici, dacă citești aceasta recenzie

Am cam pierdut eu bătălia cu AFA, dar mai citesc pe aici, când se poate. Mulțam de nominalizare și mă bucur că am fost de folos.

Pe 5 septembrie mâncam și eu la Aydin, tradiționalul tava ciğer și köfte-le cu brânză, preferatele mele.

Etajul foarte frumos amenajat, părea renovat de curând

Noi mergem anual la Edirne și întotdeauna mâncăm (și) la Aydin (mai are un punct la Outletul Margy). Anul trecut, în noiembrie, locul în care ai mâncat acum era o clădire dezafectată, care stătea să se dărâme, iar cârciuma lor era fix vis-a-vis, o prăvălie absolut comună, ca a celorlalți de lângă el. Dar, și în vechea locație coada era la fel de mare. Deci, acest spațiu a apărut anul acesta.

Poate nu ai remarcat, vezi tu data viitoare, că pe toată străduța aia se servește tava ciğer. O să fii surprins că la Aydin se stă la coadă întotdeauna, iar vis-a-vis sau stânga-dreapta, dacă sunt 2-3 persoane. Luni, 5 septembrie, am stat și noi la coadă pentru o masă, ca de obicei, iar la cei de vis-a-vis toate mesele au stat goale până am plecat noi.

Într-una din zile chiar era o coadă în toată regula la intrarea.

Trebuie să fii super norocos să nu găsești coadă la Aydin. Cred că noi nu am avut norocul ăsta niciodată.

Chiar trecuse un domn și a întrebat... asta este coada? , la care un domn ce asigura organizarea îi spune... da!

Domnul cu organizarea este chiar patronul. Nu știm dacă îl cheamă neapărat Aydin, dar noi așa îl știm, așa îi spunem. De mulți, mulți ani el este nelipsit de la acel post din stradă și clar ăsta a fost/este secretul succesului.

Nu știu cât ți-o fi plăcut Edirne dar mă bucur că mâncarea a fost pe placul vostru. Data viitoare să încerci și pește la piețișoara de la mijlocul bulevardului Saraçlar și köfte-le cu brânză la Aydin.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[14.09.22 17:22:07]
»

@Aurici:

Pe 5 septembrie mâncam și eu la Aydin

Ce tare! Aproape că ne-am intersectat!

Noi mergem anual la Edirne și întotdeauna mâncăm la Aydin

Foarte fain. Înseamnă că ne-am orientat bine și da, am observat că în zona aceea preparatul #1 este ficatul prăjit.

Trebuie să fii super norocos să nu găsești coadă la Aydin. Cred că noi nu am avut norocul ăsta niciodată.

Așa este, la fel și noi am avut noroc doar prima dată, apoi mereu mereu era o coadă și cum nu aveam răbdare, am mers în alte locații unde am experimentat alte feluri de mâncare.

Mulțumesc din suflet pentru completările deosebit de utile și interesante. Ne-a plăcut foarte foarte mult în Edirne, încă de data trecută (am fost în iunie aici dar am stat doar o noapte) dar acum am avut timp mai mult de explorat și ne-am îndrăgostit și noi la rândul nostru de acest oraș care are multe de oferit.

doinafil
[14.09.22 20:35:15]
»

Turcii sunt - și au fost - dintotdeauna foarte buni negustori, indiferent de ceea ce vând: textile, covoare, piele, mâncare etc. M-am convins de asta și eu, de câte ori am fost acolo și indiferent ce-am cumpărat.

În tinerețe ascultam „povești” de la colegii mei mai în vârstă, care fusseseră acolo, cum te îmbia negustorul stând în fața prăvăliei lui. Tu-i spuneai că nu vrei să cumperi nimic, dar el nu se lăsa: „- Nu-i nimic dacă nu cumperi, intră doar să bem un ceai și să te uiți! Ia și o bucățică de rahat, să-ți îndulcească ziua, doar atât!”

Erai invitat și tentat să intri într-un mod atât de frumos, că nu te lăsa inima să nu intri și să cumperi un flecușteț de obiect, sau chiar mai mult!

Noi, românii, (mai bine zis „negustorimea” noastră) mai avem mult de învățat de la ei!

Mă bucur că v-a plăcut ce ați mâncat, să vă fie de bine!... și, e bine că ne-ai „vândut” și nouă pontul, să mergem acolo, dacă ajungem în Edirne.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[14.09.22 20:38:09]
»

@doinafil: Bună Doina. Mulțumesc frumos pentru completările utile dar și pentru vizită și ecou!

Într-adevăr știu să te facă să te simți bine și avem multe de învățat de la ei. ????

turkn
[15.09.22 07:44:32]
»

@⭐ValentinB_88⭐: felicitari pentru postare! Intentionam in luna octombrie o vizita la Istanbul, dar m-au"suparat"noile tarife la cazare si pe fondul asta de dezamagire au aparut postarile voastre, ale tale si a lui lucy, in urma carora mi-a venit idee de a merge la Edirne, oras pe care l-am strabatut mereu in graba. Cu mancarea am inteles, am temele facute. As vrea sa stiu de la cei care ati fost, daca exista vreo piata (bazar) asemanator bazarului egiptean care sa fie deschisa zilnic.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[15.09.22 09:13:04]
»

@turkn: Salut. Eu am fost la bazarul de lângă Moscheea Selimiye, adică acesta. Era deschis zilnic și era foarte ok, prețuri afișate, vânzători care nu sar pe tine să te agaseze și destul de aerisit. Aici găseai de toate... dulciuri, cafele, haine, suveniruri, toate la prețuri ok.

Mai era și bazarul de vineri adică Ulus Pazar (cel aflat în sudul orașului) care este mult mult mai mare dar și aglomerat.

Mulțumesc pentru vizită, vot și ecou!

andi1972
[08.10.22 14:41:53]
»

Mișto. Trec prin Edirne, în drum spre Antalya (de Revelion) și mă documentez asupra locurilor de umplut mațul... Faza cu "Du-te, Dică! " este demențială!!! Continui cu cititul...

⭐ValentinB_88⭐PHONEAUTOR REVIEW
[08.10.22 21:45:07]
»

@andi1972: Am scris mai multe episoade despre mâncarea din Edirne. Dar e de stat aici... Eu nu m-aș mai sătura de Edirne. M-am îndrăgotit de el. Deja planificăm o nouă ieșire.

Mă bucur că te-am putut ajuta. Am scris mai multe recenzii despre Edirne. Te invit cu drag să le citești.

Mulțumesc de vizita virtuală.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andi1972, Aurici, doinafil, mishu, turkn, Yoda, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Edirne? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052047967910767 sec
    ecranul dvs: 1 x 1