Restaurant Decebal
In periplul scurt pe Clisura Dunarii am mancat la doua restaurante din Dubova.
Unul dintre acestea este Decebal, restaurant pescăresc, aferent pensiunii cu acelasi nume.
Dupa succinta mea evaluare, in zona pareau de încredere doua locatii mai mari, acestea fiindu-mi recomandate si de gazda noastra, Decebal si Melba.
Pozitionat in Golful Dobovei, Decebal ofera o priveliste foarte frumoasa de pe terasa.
Accesul se face, ca la majoritatea locatiilor din zona, pe o scara din beton.
Resturantul are o capacitate de circa 50 de persoane in interior si tot cam 50 pe terasă.
Meniul nu este foarte generos, insa compenseaza prin calitate. Nu am avut noroc sa gasim icre, asa ca am trecut direct la felul principal. Am ales o tigaie de peste si o saramura, dar si un snitel de pui pentru partea familiei care nu e amatoare de peste. Tigaia excelenta, somn si crap prajit, intr-un amestec de legume dulci - morcov și ceapa - cu mamaliguta. Saramura a primit nota 8, dar imbunatatita cu sare, ardei iute si piper, a atins standardele de calitate necesare :).
Snitelul a fost apreciat, de asemenea, si completat cu un cascaval pane delicios.
Desertul a luat nota de trecere, fara sa exceleze, papanași cu dulceata de visine.
Vinul casei, roze de Oprisor, a acompaniat bine pestele.
Servirea prompta, personal amabil si receptiv.
Preturile suportabile, justificate de locatie si calitate: 30 lei pentru tigaia de peste; 26 lei saramura, totalul fiind de 130 (tigaie, saramură, snitel, cascaval pane, mujdei cu smanatana, papanasi, 50ml alexandrion, 0,5l vinul casei, 1 ciocolata calda, 1 cafea).
Echipa a cuprins doi adulti si un junior.
Concluzionând, Decebal pare o solutie buna pentru o cina de calitate in zona, cu produse din peste. Mentionez ca ne-am asigurat ca pestele e din Dunare si nu din fluviul Metro.
Trimis de george_bton* in 20.07.14 11:59:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în DUBOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (george_bton*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Mar.2019 [Restaurant pensiunea Melba] Noi doi şi... Melba — scris în 21.03.19 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Restaurant pensiunea Decebal] Decebal, Dubova excesiv de scump — scris în 17.09.18 de cip2 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Sep.2018 [Restaurant pensiunea Decebal] Foarte foarte scump — scris în 08.09.18 de crisalx din CONSTANTA - nu recomandă
- Aug.2016 [Restaurant pensiunea Melba] Peisaj fumos, ambianță plăcută, mâncare bună, servirea lasă de dorit la Pensiunea Melba — scris în 29.09.16 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Cautand de mancare... la Cazane — scris în 22.07.12 de DanCld din DUBLIN - RECOMANDĂ
- Jul.2010 [Restaurant pensiunea Melba] Masa la Pensiunea Melba - Preturi mari, mancare proasta — scris în 17.08.10 de fitilitza din CRAIOVA - nu recomandă