GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Popasul Baciului, traditii bucovinene
Aveam sa facem cunostinata cu acest restaurant in drumul nostru prin Nordul Moldovei cu ocazia petrecerii unui wekkend in aceasta zona extrem de pitoreasca. Mai intai am poposit intr-o scurta vizita in Campulung Moldovenesc unde aveam sa intram din intamplare in micul si cochetul magazin La Baciul unde mirosul preparatelor traditionale avea sa ne imbete, pur si simplu. Aici ne-a facut cu ochiul niste imbietoare placinte poale-n brau, calde si cu o aroma ce amintea de placintele calde scoase din cuptor de bunica. Ne-am luat cateva dintre acestea sa ne incante papilele gustative pe drum, am mai cautat cateva variante de a lua masa aici dar intr-un tarziu ne-am hotarat sa mergem mai departe, negasind nimic pe gustul nostru.
Nu am apucat sa iesim bine din Campulung Moldovenesc spre Suceava, ca la nici doi kilometri, pe partea dreapta, chiar inainte de a trece peste podul peste apa Moldovei, am vazut un restaurant ce avea parcarea plina, semn ca acolo se mananca bine. Am tras pe dreapta si ne-am cautat un loc de parcare in multimea de masini de acolo. Cu toate ca mai trecusem de multe ori prin zona, era prima data cand opream acolo, si aveam sa constatam ca nu facusem o alegere gresita. Pe langa faptul ca parcarea era plina, aveam sa constatam ca si terasa era plina asa ca am intrat in restaurant. Am avut norocul ca tocmai atunci sa se elibereze o masa asa ca am ramas acolo sa servim masa. Ceea ce ne-a facut sa ne hotaram sa luam masa acolo, a fost si faptul ca in aceiasi incapere era si un cuptor traditional cu lemne in care se cocea painea, din pacate nu pot sa va reproduc si mirosul emanat de catre painea ce se cocea in acesta…
Datorita faptului ca restaurantul era plin, comanda a fost luata cu intarziere, lucru de inteles avand in vedere numarul personalului raportat la numarul clientilor ce serveau masa acolo, ce sa-I faci, daca vrei sa fii servit rapid te duci la fast food… Pana sa ne fie adusa comanda, am avut timp suficient sa admiram decorul cu specific traditional al locatiei si bineinteles, sa poftim la produsele ce erau aduse celorlalti client. Intr-un tarziu avea sa vina si comanda noastra, imediat aveam sa constatam ca asteptarea nu a fost in zadar. Tochitura moldoveneasca, fasolea cu ciolan si clatitele cu smantana si dulceata aveau sa ne incante gustul. Pana sa terminam noi de mancat, s-a copt si painea din cuptor, fapt ce ne-a facut sa cumparam si o paine ce arata mai mult cu un frumos cozonac moldovenesc pe care aveam s ail luam acasa.
Trecand peste aspectul cu timpul de asteptare, o locatie unde se poate lua masa in Nordul Moldovei unde putem sa ne bucuram de gustoasele bucate moldovenesti…
Vacante placute si alegeri intelepte tuturor!
Trimis de kelyboy in 02.08.15 00:06:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG MOLDOVENESC.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kelyboy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@kelyboy - Super mancare, total de acord. Si te asigur ca si oamenii care le produc sunt super! Cunosc produsele "La Baciu", avand un magazin cu produse bio din Bucovina deschis si in Bucuresti, undeva pe Calea Floreasca. Si cunosc oamenii pentru ca sunt bun prieten cu ginerele si fiica d-lui Baciu, cel ce a pornit aceasta afacere.
Sa va fie de bine!
@papone - Multumesc pentru vizita si pentru urare! Ai dreptate, ceea ce nu am mentionat in review este faptul ca majoritatea preparatelor din acest restaurant sunt produse de catre proprietari in unitatile de productie proprii, asa e, pe langa magazinul din Campulung Moldovenesc pe care l-am amintit, acestia detin si magazinul amintit de tine in capitala, trebuie spus ca produsele acestora ne-au reprezentat cu onoare tara la multe targuri internationale, TelAviv, Bruxelles, Roma, etc, ceea ce am dorit sa punctez e faptul ca avem norocul sa se mai produca produse traditionale cu adevarat romanesti, dar mai ales faptul ca avem inca ocazia sa ne bucuram de acestea.
Numai bine!
PS - saluta "Pufosenia" din partea noastra !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 [Restaurant La Popasul Baciului] Ciorba radauteana excelenta si cei mai buni coltunasi si papanasi mancati vreodata — scris în 15.09.23 de Miriam din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Restaurant La Popasul Baciului] Experiență neplăcută — scris în 20.02.23 de ux128505 din SUCEAVA - nu recomandă
- Jul.2021 [Restaurant La Popasul Baciului] La pomul laudat sa nu te duci cu sacul — scris în 21.07.21 de claudiamilea din BRASOV - nu recomandă
- Jun.2021 [Restaurant La Popasul Baciului] La Popasul Baciului – azi „bacii” sunt motorizați și grăbiți — scris în 18.08.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Restaurant La Popasul Baciului] Prânz tradițional la Casa Baciu — scris în 06.04.18 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Dec.2015 [Restaurant La Popasul Baciului] Probabil, cel mai bun popas din Romania - Popasul Baciului — scris în 11.05.16 de papone din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 [Restaurant La Popasul Baciului] La Popasul Baciului — scris în 26.08.15 de Anda_M din BUCURESTI - RECOMANDĂ