GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
King-crabul e delicios
Cam așa de frig era în Ushuaia. Cum e azi în București. Dieferența mare era că bătea și foarte tare vântul. Asta v-am spus-o așa, ca să vă introduc măcar un pic în atmosferă.
La ora 19 am coborât de pe vas și primul meu gând era să merg undeva la căldură să ciugulesc o mâncărică caldă. Nu-mi era foarte foame, așa că am putut alege și după poftă. Dacă ceilalți din gașcă au ales să plece la hotel, eu și cu încă o pereche am hotărât să ne întreptăm spre un restaurant cu produse marine, unde specialitatea principală este crabul. De altfel crabul este unul dintre felurile principale din zonă.
Sunt o mulțime de restaurante prin zonă, care servesc așa cevă. Am trecut pe la mai multe, dar nu ne-a plăcut ori pentru că erau prea goale ori pentru că nu serveau crabul la bucată, ci la kilogram. Dacă inițial părea mai iefin de fapt ieșea mai scump. Cum fac și pe la noi majoritatea cu peștele
Așa că ne-am îndreptat privirea până la urmă, spre cel mai recomandat restaurant din zonă specializat în crabi și anume El Viejo Marine. Acesta este situat chiar pe strada principală, paralelă cu marea, mai exact pe Calle Maipu la numărul 229. Programul restaurantului este zilnic între orele 11.00-15.00, respectiv 19.00-23.00. Se pare ca siesta e sfântă în acest colț de lume.
De afară nu spune mare lucru, da nici din înăuntru. Este un restaurant destul de simplu, cam cum sunt alea de prin Istanbul. Cei care au fost, știu despre ce vorbesc. Este o afacere de familie, în care toți membrii sunt implicați, iar capul familiei se ocupă și cu pescuitul, implicit și cu aprovizionarea. Din acest motiv servirea e ireproșabilă, iar produsele sunt foarte proaspete. Nici nu au mult timp să se acomodeze cu acvariul, că imediat sar în farfurie.
Ce este ieșit cumva din comun este aglomerația permanentă, de la acest restaurant. Noi am avut mare noroc de am prins o masă liberă, dar colegii noștrii care au ajuns mai târziu nu au mai găsit. Trebuie să-ți faci programare ori telefonică ori loco. Primești un număr, iar când se eliberează o masă e strigat acel număr. Ești prezent poți ocupa o masă, nu ești te-a sărit rândul. Foarte tare, așa nu este nimeni favorizat.
Meniul este specializat în produse marine. Au diverse specialități de pește, dar și fructe de mare. Cu toate astea, marea majoritate a clienților din acest local, consumau crab. King crabul este de-ajuns pentru două persoane. Un crab costă 800 de pesos argentinieni, cam 21 USD. Foarte convenabil după păreea noastră. Este servit pe un platou imens și are si o mică garnitură. Crabul este deja crăpat de bucătar și primești niște cleștișori speciali pentru a putea ajunge la carnea albă delicioasă.
Partenerii mei și-au ales un crab din acvariu și după ce a fost rapid gătit, l-au savurat împreună. Evident că am gustat și eu de la ei. Fiind singur eu am ales un fel de ciulama, dar nu cu ale noastre ciuperci, ci tot cu renumitul crab, mai exact cu carne de crab. Nu știu cum a fost preparată, nici nu arăta foarte bine în poză, cert e că era foarte gustoasă. Porția mea a costat 300 pesos argentinieni, cam 9 USD.
Toate cina noastră am asezonat-o cu o sticlă de vin roșu argentinian. Știu că la produse de origine marină este recomandat să se bea vin alb, dar ce să facem dacă ne-am îndrăgostit de vinul roșu chilian, dar și argentinian?
Toată cina noastră delicioasă ne-a costat pe toți trei cam 45 USD. A fost foarte bună drept care am recomandat-o și colegilor noștri, să vină să o încerce.
Se pare că nu degeaba acest restaurant este cotat ca cel mai bun din zonă și este renumit pentru crabii delicioși. Dacă ajungeți prin zonă nu-l ratați. E unul din așa numitele lucruri „must see” din Ushuaia.
V-am povestit deunăzi, că cel mai bine am mâncat aici în Ushuaia. Ei bine o să va povestesc în următorul articol de festin regesc am tras pe-aici. =))
Trimis de robert in 17.11.18 10:45:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=5ZTwRz-uLiM
mersi frumos!
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Ushuaia?, USHUAIA" (nou-creată pe sait)
--
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@robert:
Belea!
Vreau si eu king crab si ce ai mai savurat tu spre provocarea papilelor gustative!
Imi dai un numar unde sa fac rezervarea? ????????????
@Dan&Ema: nu râde că nu știi când ajungi pe-acolo si nu ai numărul!!!
@robert:
Bai! Tocmai ce m-am ridicat de la masa si am mancat o traditionala omleta.
Dar eu vreau mega maxi crab! Da-mi numarul de telefon ca te iau cu mine. Sa imi arati drumul si fac cinste.
Aduc si palinca
@robert: Birrr... ce frig ați îndurat! Dar și ce bine e când ajungi la căldurică! O țuică fiartă mergea... dar tu zici că vinul roșu a mers... ca uns ????
Până acum nu am mâncat crabi... dar cum arată în farfuriile voastre... yammii...
A mers melodia lui Mărgineanu... la căldurică... o țuică fiartă... așa înainte de masă!
Hai bagă și festinul ăla regal...
O zi... călduroasă!
@ANILU: chiar mergea o țuică fiartă! Norocul nostru e că avem aici la noi asa ceva! Suntem bine pregătiți!
Mulțumesc frumos pentru vizită si pentru comentariu! O să vină și ăla cu festinul regesc! Doar a fost cea mai bună masă, din intreg sejurul. Parcă as indura un nou lung zbor lung, doar pentru o asa masă! Visez frumos, nuuu?
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@robert: Felicitări pentru frumoasa vacanță și pentru articole. Le-am citit acum pe toate și am făcut o scurtă călătorie la capătul pământului. O destinație de vis.
@Mika: Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!
@robert: Sa va fie de bine ca tare bine arata. Iar preturile de belea.
Felicitari, votat cu mare drag.
@robert: ce spectacol poza P08!
Arata spectaculos, curcubeu pe cerul gurii! Experiente culinare într-un loc unde putini se duc, doar aventurierii
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2018 [La Estancia Parilla] Un adevărat festin regal — scris în 19.11.18 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ