ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUN-2019
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un prânz OK la Le Phénix de Carthage

TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa: Route de Carthage, Carthage 2016 Tunisia

Coordonate GPS: 36.857799; 10.319678

După vizita făcută la Sidi Bou Said – frumosul orăşel alb albastru, plăcută, dar parcă prea scurtă, am revenit la autocar, acesta ducându-ne spre sud-vest, din nou spre Cartagina, de această dată pentru a lua masa de prânz, inclusă în preţul excursiei, şi aşa am ajuns la Restaurantul Le Phénix de Carthage, aflat la nord est de capitala Tunis, în apropierea Cisternelor la Malga, cele mai mari care s-au păstrat din antichitate, cu o capacitate estimată de 51 milioane de litri şi a Amfiteatrului Roman, care putea găzdui 30.000 de spectatori, dar, din păcate, aceste obiective nu au fost incluse în programul excursiei noastre.

Cel puţin la fel de interesant mi s-a părut şi Apeductul Zaghouan sau Apeductul lui Hadrian, aflat în imediata vecinătate a restaurantului şi care ar fi meritat cu prisosinţă măcar o vizită de 15-20 minute. Apeductul Zaghouan alimenta cu apă oraşul Cartagina. A fost construit între anii 120-131 în vremea împăratului roman Hadrian, are o lungime de 132 kilometri şi o diferenţă de nivel de 264 metri, captând apă din izvoarele din Djebel Zaghouan, iar ruinele acestuia mi s-au părut destul de bine conservate. Ghidul nu ne-a dat prea multe explicaţii referitoare la acest apeduct, o capodoperă a ingineriei romane şi printre cele mai lungi apeducte din întreg imperiul roman, fiind mai preocupat de „ghidarea” grupului spre intrarea în restaurant :D şi servirea mesei într-un timp cât mai scurt.

Am intrat în curtea restaurantului şi apoi în interior. Deşi restaurantul are o terasă foarte frumoasă şi spaţioasă, umbrită, şi de această dată s-a preferat servirea prânzului în interior la răcoarea aerului condiţionat. Mi-au plăcut peretele alb al clădirii frumos decorat cu ghivece cu flori viu colorate, cum am văzut şi trei luni mai târziu într-un pitoresc sătuc de munte din apropiere de Benidorm, Spania (vezi impresii), dar şi spaţiile verzi bine îngrijite, florile şi micuţii palmieri care mărgineau terasa restaurantului.

Apropierea de capitala ţării s-a văzut în cazul acestui restaurant, destul de cochet şi mai elegant. Ca de fiecare dată, băuturile nu au fost incluse, fiecare comandând cele dorite din meniul disponibil pe fiecare masă şi plătind pe loc la primirea comenzii. Preţul băuturilor a fost dublu faţă de celelalte două restaurante la care am mâncat în această vacanţă (vezi impresii şi vezi impresii), dar şi condiţiile au fost superioare, iar ghidul ne avertizase în prealabil că acesta este un restaurant destul de scump. Mi-a plăcut atmosfera din restaurant, scaunele tapiţate şi confortabile, feţele de masă albe, curate.

Am comandat o cafea espresso pentru mine la preţul de 5 TND şi o bere pentru soţul meu (11 TND), care ne-au fost aduse imediat. Nici pentru mâncare nu a trebuit să aşteptăm prea mult, aceasta fiind meniu fix, prestabilit, un avantaj pentru rapiditatea servirii.

Am primit ca aperitiv un soi de budincă de cartofi cu ou şi nişte sos, acceptabilă. Felul principal a constat dintr-o pulpă de pui cu garnitură de orez şi legume, a fost OK, nimic deosebit, nimic de reproşat. Cel mai mult am apreciat desertul – o prăjitură foarte bună cu cremă gen tiramisu.

Am terminat destul de repede cu masa, mi-am luat cafeaua – o Lavazza excelentă – şi am ieşi să o savurez pe terasa frumoasă a restaurantului, mobilată şi decorată în stil rustic, cu mult lemn, dar şi multe flori frumoase.

Şi de această dată alegerea restaurantului s-a dovedit inspirată, din nou peste aşteptările mele. Cred că am plecat eu cu idei preconcepute în această vacanţă, pentru că nu ştiu de ce m-am temut de fiecare dată că voi fi obligată să mănânc în cine ştie ce locuri dubioase sau chiar insalubre cine ştie ce mâncăruri care nu-mi vor plăcea gătite în condiţii precare de igienă, dar iată că realitatea m-a contrazis, fiind plăcut surprinsă să constat că restaurantele alese de ghizi au fost ok, mâncarea ok, curăţenia ok şi serviciul foarte rapid. Nu a fost nimic impresionant, dar nici nu am avut ce le reproşa.

Am mai apucat să fac câteva fotografii ruinelor apeductului roman din apropiere înainte de a ne urca iar în autocar pentru a porni spre ultimul obiectiv al zilei – Tunis, capitala Tunisiei.

Restaurantul Le Phénix de Carthage este uşor accesibil datorită distanţei reduse faţă de Tunis şi constituie o bună opţiune pentru cei care vizitează ruinele Cartaginei. Recomand cu încredere acest restaurant celor care vor ajunge acolo cel mai probabil tot prin intermediul unei excursii organizate. Mâncarea este bună, fără a impresiona în mod deosebit, cafeaua este excelentă, berea este rece şi bună, deşi cam scumpă, iar curăţenia este la ea acasă.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 31.08.20 06:15:17
Validat / Publicat: 31.08.20 06:50:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.

VIZUALIZĂRI: 2079 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Ruinele apeductului roman Zaghouan
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76100 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[31.08.20 11:09:18]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

doinafil
[31.08.20 21:12:28]
»

Să vă fie de bine, chiar dacă urarea vine mai târziu! Arată bine și locul și mâncarea! (am recunoscut imediat desertul ca fiind ceva asemănător tiramisului ), și cred că au fost și gustoase, după cum spui.

Mie, însă, din pozele atașate, mi-a plăcut mai mult Apeductul Zaghouan, construit în vremea Împăratului roman Hadrian, despre care am citit - accesând net-ul, că a fost restaurat în anul 200 de către Septimius Sever. Nu știu dacă a mai fost restaurat vreodată de atunci încoace, însă, așa cum se prezintă azi este foarte, foarte bine conservat! Este impresionantă și lungimea lui de 132 km!

Păcat că nu a făcut și el obiectul vizitei voastre, cum nici vizitarea Cisternelor „La Malga​” nu și-au găsit loc în timpul excursiei voastre!

E bine, totuși, că le-ai semnalat aici ca posibile locuri de vizitat pentru turiștii dornici de-a le vedea mai pe îndelete!

​​ 

​​​

nicole33AUTOR REVIEW
[01.09.20 07:13:31]
»

@webmaster:  

Mulțumesc mult!

Zoazore
[01.09.20 15:57:57]
»

@nicole33:  Am comandat o cafea espresso pentru mine la preţul de 5 TND şi o bere pentru soţul meu (11 TND), care ne-au fost aduse imediat.

Tu n-ai avut voie bere? Sau le-ai respectat religia? Cafea pe caldura... (ca banuiesc ca nu erau 20*C) ​

Cred că am plecat eu cu idei preconcepute în această vacanţă, pentru că nu ştiu de ce m-am temut de fiecare dată că voi fi obligată să mănânc în cine ştie ce locuri dubioase sau chiar insalubre cine ştie ce mâncăruri care nu-mi vor plăcea gătite în condiţii precare de igienă, dar iată că realitatea m-a contrazis

Da, mancarea nu arata de wow, dar nici de nemancat! ​ Oricum, ati fost in zone turistice, nu aiurea prin Tunisia. Tu ai asociat Africa, saracie, mizerie... Dar au fost colonie (protectorat, ma rog) franceza si s-au mai "scuturat" si ei. Nu mai sunt doar trogloditi!

@doinafil are dreptate: viaductul arata WOW! Dupa atatia ani! Si o mai fi si functional... Ar merita o vizita!

nicole33AUTOR REVIEW
[01.09.20 23:48:01]
»

@doinafil:  

Mulţumesc!

Mie, însă, din pozele atașate, mi-a plăcut mai mult Apeductul Zaghouan, ... Nu știu dacă a mai fost restaurat vreodată de atunci încoace, însă, așa cum se prezintă azi este foarte, foarte bine conservat! Este impresionantă și lungimea lui de 132 km! ​

Şi mie mi-a plăcut mult apeductul roman, mai interesant decât restaurantul​ în sine, mai ales pentru faptul că era foarte bine conservat. Eram deja puţin dezamăgită după ce vizitasem ruinele Cartaginei, din care chiar nu s-a mai păstrat mare lucru , dar mă aşteptam cumva la asta după cele citite, iar apeductul Zaghouan a constituit o surpriză plăcută.

Mi-aş fi dorit să aflu mai multe informaţii de la ghidul pe care l-am avut în această excursie, foarte bine pregătit de altfel, dar aici abia i-am smuls eu câteva cuvinte. ​ Citisem pe undeva că ar fi fost restaurat prin secolul al XIX-lea, dar nu am putut verifica informaţia şi din altă sursă şi nu am comentat.

Păcat că nu a făcut și el obiectul vizitei voastre, cum nici vizitarea Cisternelor „La Malga​” nu și-au găsit loc în timpul excursiei voastre!

Pe toată colina Byrsei sunt înşirate vreo şapte situri diferite, fiecare cu intrare separată, aflate în diferite stări de conservare sau amenajare. Programul excursiei noastre a inclus doar ruinele Cartaginei şi Băile lui Antonin. Pe cont propriu sau într-un tur privat se pot atinge toate aceste obiective, unul mai interesant ca altul, foarte aproape unul de celălalt şi bine semnalizate, iar restaurantul Le Phenix de Carthage este perfect poziţionat pentru a domoli foamea şi setea turiştilor amatori de vestigii istorice.

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[02.09.20 00:18:16]
»

@Zoazore:  

Tu n-ai avut voie bere? Sau le-ai respectat religia? Cafea pe caldura... (ca banuiesc ca nu erau 20*C) ​​

Hai că a fost tare asta cu religia . Nu, nici vorbă, dar ai uitat că eu am rău de mişcare şi eram cu pastilele după mine care să mă ajute să suport mai uşor drumul. Să beau ceva şi apoi să mă urc în autocar, chiar dacă nu conduceam eu , ar fi fost o mare greşeală. Aveam oricum în rucsac apă şi ceai în termos.

​Cafeaua am comandat-o la începutul mesei şi am băut-o după ce am mâncat şi s-a răcit şi cafeaua, în timp ce soţul meu a terminat berea înainte de a primi felul principal.

Da, mancarea nu arata de wow, dar nici de nemancat! ​ Oricum, ati fost in zone turistice, nu aiurea prin Tunisia. Tu ai asociat Africa, saracie, mizerie...  ​

Am precizat din start că nu am fost impresionată​ de cele mâncate acolo, dar nu aveam motive de reproş.

​Când mergi la un restaurant scump şi luxos, cu stele şi mâncare gen master chef, nu ai emoţii de niciun fel, şansele ca mâncarea să nu fie ok sunt minime, dar când altcineva alege restaurantul în locul tău, ceva ieftin şi fără pretenţii, te bucuri şi că ai putut mânca una alta din cele oferite.

Posibil ca asta să fie una din explicaţii. La fel am păţit şi în Egipt în excursiile făcute, când m-am temut că prânzurile incluse nu vor fi pe gustul meu​, am plecat de la hotel blindată cu sandvişuri, banane şi fursecuri şi totuşi s-au dovedit peste aşteptări. În Egipt a fost chiar mai bine, mesele fiind în regim bufet şi fiecare avea de unde alege ceva să-i placă.

În Africa totuşi am văzut multe zone foarte sărace şi chiar mizere, condiţiile de trai ale populaţiei fiind deprimante. Am descoperit o lume mult diferită de luxul resorturilor de cinci stele all inclusive din care evadasem pentru scurt timp.

Acum fac haz de necaz, dar nu plecam din hotel nicăieri fără sticluţa cu gel dezinfectant şi fără şerveţelele antibacteriene, doar masca îmi lipsea şi aş fi putut spune că mi-am făcut în avans antrenamentul pentru anul pandemiei, când toate acestea nu-mi lipsesc din geantă când plec la serviciu sau la cumpărături. ​​

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tunis și împrejurimi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063462018966675 sec
    ecranul dvs: 1 x 1