ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ --
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un prânz OK la Restaurantul du Jardin din Métlaoui

TIPĂREȘTE URM de aici

Métlaoui este un oraș din Tunisia cu o populaţie de aproximativ 40.000 locuitori, aflat în partea central vestică a ţării în provincia Gafsa. Se află cam la jumătatea distanţei dintre Tozeur şi Gafsa. Am ajuns aici plecând din Tozeur, după experienţa fantastică a plimbării cu jeep-urile despre care am povestit aici, înainte de a ajunge la Kairouan – „capitala” religioasă a Tunisiei.

Vizitarea oraşului nu era inclusă în programul excursiei. Noi ne-am oprit în Métlaoui doar pentru a lua masa de prânz, inclusă în preţul excursiei de două zile în Sahara, la un restaurant ales de către organizatori. Am traversat aproape tot oraşul până să ajungem la Restaurantul du Jardin, aflat cumva la periferie, într-o zonă mai degrabă industrială.

Restaurantul du Jardin a fost o surpriză plăcută pentru mine. Am intrat cu autocarul în curtea restaurantului printr-o poartă interesantă, mărginită de două turnuri stilizate, în parcarea extrem de generoasă a acestuia. Accesul s-a făcut destul de uşor de pe o străduţă perpendiculară pe drumul principal.

Coordonatele GPS sunt următoarele: 34.309110 N; 8.425131 E.

Chiar dacă împrejurimile restaurantului nu impresionează prin absolut nimic, restaurantul propriu-zis m-a surprins cu atât mai mult, fiind mare, aerisit, luminos, cu aerul condiţionat funcţionând eficient la putere maximă. O altă surpriză plăcută a constituit-o curăţenia impecabilă a băilor şi toaletelor, dotate cu toate consumabilele necesare, cum nu mai credeam că voi găsi în Tunisia şi spun asta după experienţele recente la acest capitol, nu tocmai fericite. Deja mă simţeam la un secol distanţă în viitor.

Mâncarea oferită – meniu fix – a fost inclusă în preţ, doar băuturile comandate au fost contra cost, dar la preţuri rezonabile, foarte asemănătoare cu cele găsite cu o zi înainte la Restaurantul Les Berberes din Matmata. O bere Celtia pentru soţul meu şi o sticlă de Fanta pentru mine ne-au fost suficiente pentru hidratare. Am plătit băuturile imediat ce ne-au fost aduse la masă.

Mâncarea a sosit în foarte scurt timp. Aceasta a constat dintr-o salată de castraveţi şi morcovi, urmată la felul principal de carne de vită cu sos şi garnitură de orez şi legume fierte, bine gătită, gustoasă şi suficientă. La desert am primit câte o „frigăruie” din bucăţi de pepene galben, rece şi răcoritor.

După ce am terminat de mâncat, am ieşit să fumez o ţigară în curtea restaurantului, cu zidul acoperit cu flori. Mă uitam să comand o cafea sau un ceai când aproape că m-am împiedicat, la propriu :), de lada frigorifică cu îngheţată, astfel că am renunţat la cafea preferând să mă răcoresc cu o îngheţată.

Experienţa prânzului luat la acest restaurant a fost ok, chiar peste aşteptări, aşteptări situate la un nivel destul de scăzut, eu neavând mare încredere în restaurantele alese de alţii. Meniul a fost fix, prestabilit, astfel că şi timpul de servire a fost extrem de scurt. În aprecierea mea nu am făcut niciun moment vreo comparaţie cu restaurantul hotelului de 5 stele all inclusive foarte bun la care ne-am petrecut vacanţa tunisiană de anul trecut.

Restaurantul du Jardin îmi pare unul destinat în special grupurilor venite cu autocarele. Nu ştiu dacă aş fi putut comanda altceva de mâncare în afară de cele oferite şi nici nu cred că timpul mi-ar fi permis să aştept prepararea altor mâncăruri.

După terminarea mesei ne-am îmbarcat din nou în autocar şi ne-am continuat drumul spre Kairouan.

Chiar dacă alegerea restaurantului nu ne-a aparţinut, am fost norocoşi să nimerim într-un restaurant frumuşel şi foarte curat, unde am primit mâncare bine gătită, în porţii îndestulătoare. Eu am fost mulţumită de restaurantul ales pentru prânzul din a doua zi a excursiei în Sahara.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 01.08.20 09:41:35
Validat / Publicat: 01.08.20 10:11:56
VIZUALIZĂRI: 1246INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TUNISIA
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania, EAU, Iordania, R. Dominicană, Serbia, Egipt, Tunisia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Restaurantul du Jardin din Metlaoui - pepene galben la desert sub formă de frigărui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

iulianic [01.08.20 21:08:15] »

Ce mult seamănă ca organizare și celelalte, cu cele prin care am trecut și noi anul trecut în minivacanța din Tunisia! Mi-a plăcut mult această vacanță, iar articolul tău a fost o plăcută aducere aminte a tot ceea ce am trăit noi timp de 7 zile în Tunisia.

Mesele la restaurantele la care am fost duși în grup, cu toate aranjamentele făcute din timp de agenția organizatoare, au fost bune în primul rând pentru că nu ne-au făcut să așteptăm. E adevărat că nealegând tu însuși ceea ce vrei să servești, poți avea surprize. Nu a fost cazul nostru sau al cuiva din grup, din câte știu eu.

În altă ordine de idei, pentru că nu sunt tocmai familiarizată cu noua înfățișare a site-ului (eu lipsind o perioadă de aici), articolul tău “Un prânz OK la Restaurantul du Jardin din Métlaoui” nu trebuia încadrat la rubrica Recomandări “Unde mâncăm” ?

nicole33 [03.08.20 07:50:53] »

@iulianic:  

Ce mult seamănă ca organizare și celelalte, cu cele prin care am trecut și noi anul trecut în minivacanța din Tunisia!  ​

Am ajuns în Tunisia când voi plecaţi acasă. Am făcut aceleaşi excursii opţionale ca şi voi, prin acelaşi operator şi firesc programul  fost aproape similar, doar ghizii au fost diferiţi​. Noi am făcut excursiile în a doua săptămână a vacanţei pentru a nu fi prea afectaţi de programul Ramadanului.

Mă bucur că ţi-am ​reamintit de o vacanţă plăcută.

Mesele la restaurantele la care am fost duși în grup, cu toate aranjamentele făcute din timp de agenția organizatoare, au fost bune în primul rând pentru că nu ne-au făcut să așteptăm. E adevărat că nealegând tu însuși ceea ce vrei să servești, poți avea surprize.  ​

Nu am o experienţă prea mare cu excursiile organizate cu masa inclusă şi încă sunt reticentă. Într-adevăr, se câştigă timp pentru vizitare prin reducerea la minimul posibil a timpului alocat mesei, dar eu personal prefer sistemul lunch box, extrem de folosit în alte ţări. Oricum, preventiv, eu nu plec niciodată la drum fără să-mi iau la mine ceva de mâncare şi câteva fructe, nedorind să risc să rămân nemâncată în caz că meniul nu este pe gustul meu şi nu am alte opţiuni în zonă. Din​ fericire, nu a fost cazul niciodată până acum, dar eu tot plec pregătită pentru ce este mai rău, la problemele pe care le am cu stomacul, nu-mi permit imprudenţe.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33 [03.08.20 07:56:09] »

@iulianic:  

În altă ordine de idei, pentru că nu sunt tocmai familiarizată cu noua înfățișare a site-ului (eu lipsind o perioadă de aici), articolul tău “Un prânz OK la Restaurantul du Jardin din Métlaoui” nu trebuia încadrat la rubrica Recomandări “Unde mâncăm” ? ​

Referitor la încadrarea articolului, nu ştiu ce să zic. Neexistând o rubrică "Unde mâncăm în... " cât de cât apropiată, cea mai apropiată zonă era la peste 250 kilometri de Metlaoui,   articolul a fost încărcat în Buffer​.  

Cel mai probabil, nu a fost considerată oportună crearea unei noi rubrici de "mâncătorii" şi articolul a ajuns la rubrica excursiei din Sahara, corect, oprirea la acest restaurant făcând parte dintr-o excursie mai complexă.

Acum, făcând haz de necaz, tot rău spre bine, aşa articolul meu are mai multe şanse de a fi citit şi de cei care nu agrează aticolele despre restaurante ​​

Zoazore [04.08.20 15:02:55] »

@nicole33:  Restaurantul du Jardin din Métlaoui - salata de legume proaspete după ce am cules eu morcovii  = Pe bune?

V-au pus si la treaba? Eu n-as fi cules morcovi nici batuta!  

Cam sumbru peisajul din jur, dar destul de elegantel in interior. Curat, aerisit... Daca si mancarea a fost pe gustul vostru, totul e bine!

Mă uitam să comand o cafea sau un ceai când aproape că m-am împiedicat, la propriu , de lada frigorifică cu îngheţată, astfel că am renunţat la cafea preferând să mă răcoresc cu o îngheţată. ​

Ai renuntat tu la cafeaua cu hel? Inghetata cu ce a fost? Sa te-ntreb daca ti-a placut? Nu, e retorica!

Sa va fie de bine! ​​​

nicole33 [04.08.20 23:02:34] »

@Zoazore:  

V-au pus si la treaba? Eu n-as fi cules morcovi nici batuta!  ​

Nu m-a pus nimeni la nicio treabă, fii liniştită. Oricum, dacă nu ai bani să plăteşti masa la restaurant eşti pus să speli vasele, nu să culegi legume, dar, recunosc, a fost o formulare nefericită, observarea căreia îmi dovedeşte însă faptul că ai citit .

Mie nu-mi plac castraveţii cruzi şi nici roşiile sub nicio formă, astfel că, pentru mine morcovii din salată au fost singura chestie mâncabilă. Ai dreptate: i-am ales dintre celelalte legume, nu i-am cules ​​​

Peisajul este dezolant, pe bune, dar cu atât mai mult m-a surprins restaurantul extraordinar de curat, mult diferit şi peste aşteptările mele. ​

Ai renuntat tu la cafeaua cu hel? Inghetata cu ce a fost? ​

Timpul mă presa, ca de fiecare dată în asemenea excursii , şi oricum nu o puteam savura în pace, pentru că eu nu beau cafeaua fierbinte, iar timp să se răcească... yok.

Fistic... şi, da, mi-a plăcut.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou! ​​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0522949695587 sec
ecranul dvs: 1 x 1